Pisicile pot fi bolnave mintale?

Este clar că boala mintală este o problemă tot mai mare pentru oameni. La urma urmei, se consideră că 20% dintre americani adulți se luptă cu propriile probleme de sănătate mintală. Dar, ce zici de animalele noastre? Pisicile pot fi destul de nebunești și distractive, creaturi, dar ești sigur că atunci când glumești în jurul valorii de pisica ta este nebună, nu ești pe ceva? Oferind pisicii dvs. cea mai bună viață poate fi deja destul de provocatoare, deci cum să le includeți sănătatea mintală în acest sens?

Pisică tristă

Înțelegerea sănătății mintale

Ca și în cazul sănătății fizice, sănătatea dvs. mintală poate fi fie în formă bună, fie în formă rea. Așa cum ați putea rupe un os, prindeți sau răciți sau suferiți de o stare de sănătate, puteți suferi de traume, aveți zile rele sau luptați cu un diagnostic de sănătate mintală.

La om, conceptul de sănătate mintală încapsulează o mare varietate de probleme. Unele dintre ele sunt impacturi fiziologice ferm asupra cunoașterii, emoțiilor și minții, unele dintre ele par a fi predominant psihologice, iar altele pot fi un amestec de ambele.

Din fericire, conștientizarea sănătății mintale a crescut brusc în ultimii ani, aducând cu deschidere, soluții, dar și mai multe întrebări. De exemplu, alte animale pot suferi de probleme de sănătate mintală?

Această întrebare nu va fi pe deplin răspunsată de mulți ani, deoarece există o mulțime de cercetări pentru a se angaja. Cu toate acestea, folosind cercetarea care a fost făcută până acum, este destul de sigur să presupunem că răspunsul este "probabil".

Animalele sunt adesea mai complexe și mai inteligente decât le dăm credit și acest lucru poate duce la anumite preocupări emoționale și psihologice. Până în prezent, de exemplu, cercetările au descoperit că orangutanii pot suferi de dependență, câinii militari pot suferi de o formă de PTSD, iar elefanții au fost chiar cunoscuți să se sinucidă.

Pisici și boli mintale

Acest lucru nu înseamnă că pisicile noastre suferă de aceleași condiții mentale ca și noi. Așa cum nu toate problemele de sănătate fizice sunt universale între animale, este probabil ca pisicile bolnave mentale să aibă propriile probleme de sănătate mintală să se confrunte cu. Aceasta înseamnă cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o cerem este "ce probleme de sănătate mintală ar putea fața mea de pisică?".

În prezent, răspunsul la această întrebare este foarte discutabil, dar există cel puțin trei preocupări importante de sănătate mintală pe care o vom explora în detaliu în acest articol. Acestea sunt:

  • Anxietate
  • Tulburare obsesiv-compulsive
  • Feline Hyperesthesia sindrom

Sperăm că vor fi făcute mai multe cercetări în următorii câțiva ani, care ne pot înțelege sănătatea mintală a pisicilor noastre. Cu toate acestea, din păcate, studiul pisicilor este deosebit de dificil, mai ales dacă doriți să încercați orice înțelegere fiziologică, cum ar fi prin utilizarea unui experiment de FMRI sau de comportament, așa că nu ne ținem respirația!

Pisici și anxietate

Sa dovedit că pisicile pot suferi de stres, temeri și neliniști. Acest lucru este destul de comun și probabil ați văzut o versiune a acesteia ca pe toate pisicile. Severitatea temerii dictează adesea cât de mult poate fi o problemă.

O teamă sau fobie poate deveni o preocupare serioasă de sănătate atunci când provoacă pisica să se afle la alții sau să se pună în pericol. De asemenea, poate deveni o problemă dacă dvs pisica pare frică de tot și trăiește în teroare perpetuă, deoarece stresul scurtează viața pisicii tale.

Dacă vă îngrijorați că pisica dvs. suferă de o formă de anxietate, fie că este vorba de o frică ușoară sau un atac de panică complet, ar trebui să vă uitați la simptome, să le rețineți și să discutați cu un veterinar. Simptomele pot include:

  • Tremurând
  • Retragerea, ascunderea și încercările de a scăpa
  • Reduce activitatea
  • Brusc, și potențial periculos sau dăunător, acțiuni
  • Diaree sau constipație
  • Mai frecvent îngrijirea
  • Leziunile cauzate de îngrijirea mai frecventă

Tristă pisică scoțiană roșie

Cauze de anxietate a pisicii

Pe lângă notarea simptomelor, merită să încercați să înțelegeți care este cauza oricărui episod pe care îl întâlniți și scrieți asta. Dacă pisica dvs. afișează în mod constant orice simptome fără un stimulent evident, ei pot suferi de anxietate. Dacă simptomele lor urmează întotdeauna un zgomot specific, ei pot avea o fobie mai directă a acelui zgomot.

Înțelegerea a ceea ce provoacă anxietatea pisicii dvs. este esențială pentru găsirea unei soluții, astfel încât să doriți să oferiți cât mai multe informații ca și posibilitatea de a vă ajuta. Cauzele potențiale ale anxietății pe care doriți să le investighezi includ:

  • Zgomote puternice sau obiective turistice
  • Bolile sau condițiile actuale, în special dacă cauzează durere
  • Bolile anterioare sau experiențele traumatice, în special dacă aveți o pisică de salvare
  • O lipsă de socializare de la o vârstă fragedă, mai ales dacă pisica dvs. nu avea nicio expunere socială înainte de vârsta de 14 săptămâni
  • Anxietate de separare, cel mai probabil adus de instabilitate, cum ar fi re-homing sau abandon frecvente
  • Sistemul nervos se schimbă în pisicile mai vechi, ceea ce le face mai vulnerabile la infecția virală și toxicitatea

De asemenea, puteți încerca să utilizați aceste informații pentru îngrijirea preventivă a sănătății psihice. Pe măsură ce pisicile pot fi predispuse la anxietate, merită să ne gândim să le socializați cu alți pisici la o vârstă fragedă, gândindu-se la poziționarea mobilierului în casa dvs. și, în general, făcându-și mediul și rutina ca fiind mai prietenoasă, stabilă și sigură.

Tratarea anxietății de pisică

Ca și în cazul multor probleme de sănătate, tratamentul depinde de cauza. VET dvs. va dori să verifice o serie de explicații biologice și de mediu pentru comportament, cum ar fi boala cerebrală și otrăvirea cu plumb. Ei vor face acest lucru folosind un test de sânge.

Odată ce se confirmă faptul că pisica dvs. suferă de anxietate, există câțiva pași potențiali disponibili pentru dvs .:

  • Veterinarul dvs. vă poate prescrie medicamentele pentru pisici

Acest medicament poate fi de ajutor pentru a vă calma pisica și vă poate ajuta dacă sunteți îngrijorat că pisica voastră se va răni. În timp ce medicamentele pot fi o soluție bună pentru anumite situații, mulți veterinari nu vor recomanda să se bazeze exclusiv pe medicamente pentru tratament. Poate dura săptămâni pentru medicamente pentru a intra în vigoare.

  • Puteți explora condiționarea comportamentală

Este foarte posibil să cercetați și să vă implementați propria instruire de condiționare a comportamentului pe pisica dvs., dar vă puteți întoarce și la un expert pentru ajutor. Condiționarea comportamentului se reduce, în esență, la recompensarea comportamentului dorit pentru ao încuraja.

Aceasta înseamnă că trebuie să evitați recompensarea pisicii dvs. atunci când au un episod de panică sau anxietate, deoarece ați putea întări accidental panica lor ca un comportament dorit. Recompensa calm, și nu folosiți întărirea negativă, cunoscută și ca pedeapsă, pentru a descuraja panica lor. Acest lucru va adăuga doar o altă dinamică la răspunsul de frică.

  • Încercați desensibilizarea și contra-condiționarea

Aceasta este o altă metodă care poate necesita ajutorul unui comportament al pisicilor dacă nu vă simțiți confortabil încercând-o pe cont propriu. Desensibilizarea implică supunerea pisicii dvs. într-o formă controlată a stimulului lor negativ, în timp ce contra-condiționarea încearcă în mod activ să redirecționeze răspunsul la negativ la pozitiv.

De exemplu, vă puteți propune să înlocuiți răspunsul frica pisicii dvs. de a se ascunde atunci când devine întunecată cu ședința. Ați face acest lucru prin pregătirea pentru prima dată pe pisica dvs. să stea la comandă prin recompensarea lor cu un tratament și o afecțiune atunci când expune cu succes acest comportament și apoi să le ordonă să stea de îndată ce luminile sunt oprite. Recompensați-le pentru ședere în loc să se ascundă și să pornească rapid luminile. Repeta.

Tort tortie persană pisica

Pisici și tulburări obsesive compulsive

O tulburare mai specifică care poate fi familiară este tulburarea compulsivă obsesivă (OCD), iar cercetările au constatat că pisicile pot suferi de această problemă provocatoare de sănătate mintală. Pe reflecție, nu ar trebui să fie atât de surprinzător faptul că pisicile pot suferi de OCD, deoarece este destul de strâns legată de anxietate.

OCD în pisici este adesea un mecanism de coping pentru anxietate care se manifestă în comportamentul repetitiv, care nu pare să aibă niciun scop. De exemplu, ei ar putea să meargă în jurul casei sau să mestece țesătura. Lăsat singur, aceste mecanisme de coping pot deveni obiceiuri.

Dacă bănuiți că pisica voastră se luptă cu TOC, ar trebui să aveți grijă de aceste simptome:

  • Îngrijirea excesivă
  • Packing repetitiv
  • Supt
  • Vocalizări repetitive
  • Tesatura de mestecat
  • Orice alt comportament repetitiv, compulsiv care nu pare să aibă un scop

Cauzele OCD-ului pisicii tale

După cum am făcut deja aluzie, anxietatea este strâns legată de TOC. Cu toate acestea, este prea simplistă pentru a vedea anxietatea ca singura cauză a TOC a pisicii tale. Există o serie de probleme la locul de muncă care ar putea contribui la comportamentul compulsiv sau repetitiv. Acestea includ:

  • Stres, care face ca TOC să fie mai frecventă în pisicile de interior din cauza stresului cauzat de confruntare
  • Anxietate, așa cum sa subliniat mai sus
  • Dezordine mentala
  • Răspunsul proprietarului, cum ar fi acordarea atenției acestora, care pot consolida comportamentul

Este încă neclar dacă vârsta sau sexul este un factor în cazurile de CAT TOC, dar se crede că anumite rase sunt mai susceptibile decât altele. Rase asiatice, cum ar fi Pisicile Siameze, sunt mai susceptibile de a afișa comportamente TOC, în mod specific de mestecat și vocalizări repetitive.

Tratarea OCD-ului pisicii

Ca întotdeauna, ar trebui să vă luați pisica la veterinar dacă bănuiți că se luptă cu comportamentele TOC. VET-ul dvs. va examina pentru a exclude alte cauze și va trebui să le furnizați o evidență detaliată a comportamentului și istoriei lor. Odată ce bolile subiacente sunt excluse folosind teste de sânge, urineză și o posibilă biopsie a pielii. Este posibil ca acestea să trebuiască să meargă pentru o scanare a pisicilor, numită corespunzător, pentru a vedea dacă există anomalii neurologice care să provoace îngrijorare.

Când veterinarul dvs. este capabil să confirme că pisica dvs. suferă de TOC, tratamentul este similar cu a ajuta o pisică anxioasă. Ca mai sus, veterinarul dvs. poate oferi medicamente pentru pisici și puteți consulta, de asemenea, un specialist de comportament CAT. Cu toate acestea, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a ajuta o pisică care a TOC este de a-și îmbunătăți mediul:

  • Creați un calendar mai structurat pentru ziua pisicii dvs. și, dacă puteți, îndepărtați elementele imprevizibile ale zilei lor
  • Nu recompensați compulsurile
  • Nu vă întoarceți la închisoare și nu încercați să pedepsiți comportamentul compulsiv, deoarece acest lucru crește nivelul de stres
  • Pentru a ajuta la stimularea compulsivă, nu vă recompensați pisica, permițându-i afară când încep să meargă. În schimb, învățați să anticipați când încep să meargă și să-și redirecționeze comportamentul, lăsându-le înainte de a începe.
  • Dacă acestea nu sunt deja spuse sau castrate, acest lucru poate ajuta la prepararea repetitivă
  • Încercați să găsiți modalități de redirecționare a atenției pisicii înainte de începerea comportamentului compulsiv

Feline Hyperesthesia sindrom

Nu în ultimul rând, avem sindromul cu pielea Twitch, care este ocazional numit în mod eronat sindromul Hypertensiei Feline, conducând oamenii să o înșele pentru o problemă legată de hipertensiune arterială. Mai degrabă decât orice de-a face cu tensiunea arterială, acest sindrom este o problemă de sănătate mintală fiziologică care afectează sistemul nervos. Cu toate acestea, nu este încă foarte bine înțeleasă.

FHS apare aproape ca o confiscare în care pisica dvs. pare brusc să se atace. Un episod poate dura până la câteva minute și poate constitui:

  • Twitching
  • Mișcări violente ale coastei
  • Mușcând sau linge de cozile lor, membrele pelvine și înapoi
  • Pupile dilatate
  • Agitaţie
  • Comportament neregulat

Cauze și tratament al sindromului cu pielea Twitch-Piele

Cauzele FHS sunt încă necunoscute, deoarece condiția este atât de rară. Cu toate acestea, se crede că poate fi declanșată de mediul unui pisică și că pisicile nervoase sau hiperactive sunt mai sensibile.

Dacă bănuiți că pisica voastră are FHS, veterinarul dvs. va fi capabil să excludă orice alte cauze ale convulsiilor lor, dar vor avea nevoie de o descriere detaliată a episoadelor și a istoriei lor pentru a face acest lucru. VET va testa Condiții de piele, leziuni cerebrale și alte boli care ar putea duce la simptome similare.

Deoarece condiția este atât de necunoscută, tratamentul nu este sigur, dar a existat un succes cu anumite medicamente în suprimarea simptomelor. Este de remarcat reducerea stresului în mediul lor de a încerca și de a preveni declanșarea episoadelor, iar un specialist de comportament poate fi capabil să-i ajute să-și redirecționeze comportamentele de stres.

Sănătatea mintală a pisicii tale

Adevărul este că nu trebuie să vă faceți griji prea mult despre sănătatea mintală a pisicii voastre. Așa cum am observat deja, așa cum pisica ta nu are aceeași fiziologie ca tine, ei nu au neapărat aceleași procese de gândire. Aveți grijă să nu antropomorfizați pisica dvs. atribuindu-le cu caracteristici umane.

Poate fi nesănătoasă pentru ca animalele de companie să fie tratate ca oameni atunci când au nevoie de stabilitate și structură în mediul lor. Probabil, antropomorfismul poate fi o cauză principală de anxietate la pisici. Deși, desigur, este nevoie de mult mai multe cercetări în acest sens.

Ca întotdeauna cu orice problemă de sănătate, căutați simptome și consultați-vă cu un veterinar, mai degrabă decât specularea utilizând cunoștințele despre preocupările legate de sănătatea mintală umană. Există preocupări reale legate de anxietatea și comportamentul pisicilor, iar dacă bănuiți că calitatea vieții pisicii dvs. suferă în vreun fel, medicul veterinar este probabil să poată oferi niște sfaturi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile pot fi bolnave mintale?