Sindromul wobbler la câini

Close-up de Doberman Pinscher

În timp ce mai frecvent văzute în anumite rase de câini mari, sindromul Wobbler poate afecta câinii de toate dimensiunile și rasele. Adesea recunoscută de clasicul de câine care se întâmplă atunci când se află în picioare sau pe jos, această boală este rezultatul problemelor cu măduva spinării. Învățând mai multe despre acest sindrom și ce se poate face cu privire la aceasta poate ajuta la minimizarea problemelor pe care un câine cu această boală se luptă cu.

Ce este sindromul Wobbler la câini?

De asemenea, cunoscut sub numele de spondilomielopatie cervicală (CVS), instabilitate vertebrală cervicală, malformație vertebrală cervicală (CVM), malformații vertebrale cervicale (CVMM) și spondilopatie cervicală, sindromul Wobbler este o boală care apare în gât. La câinii cu sindromul Wobbler, porțiunea măduvei spinării care se află în gât este comprimată sau înghițită. Această presiune asupra măduvei spinării provoacă probleme cu sistemul neurologic al câinelui și face dificilă deplasarea în mod normal. Denumirea bolii este direct legată de mișcarea simptomului evident al sindromului Wobbler - wobbling atunci când în picioare sau pe jos.

Simptomele sindromului Wobbler la câini

Câinii cu sindromul Wobbler sunt de obicei câini de rasă mare sau gigant, astfel încât este foarte evident atunci când se rătăcesc în timpul mersului. Incoordonarea și dificultatea de mers pe jos sunt adesea văzuți alături de această înfundare și pe măsură ce boala progresează, câinii vor călători peste propriile lor picioare și se poticnește. Membrele posterioare sunt de obicei afectate mai întâi, astfel încât această parte a corpului pare să aibă cea mai dificilă funcționare în mod normal. Un mers mai lent, o slăbiciune generală și dificultăți de a se ridica sau de a culca sunt, de asemenea, văzute în mod obișnuit în plus față de mersul cu capul atârnat în jos. Câinii cu sindromul Wobbler apar normal până când încep să încerce să se miște și că sunt văzute aceste simptome.

Semne de sindrom Wobbler la câini

  • Wobbling când stați
  • Incordinarea sau ataxia, în special în membrele posterioare la mers
  • Mersul pe jos cu capul în jos
  • Mers încet
  • Dificultate în picioare când stați sau așezați în jos
  • Slăbiciune
  • Iubire / declanșare

Cauzele sindromului Wobbler la câini

Sindromul Wobbler are câteva cauze suspectate, dar nimeni nu înțelege cu adevărat cauza principală a acestei compresie a măduvei spinării. O componentă genetică poate exista datorită apariției ridicate observate în anumite rase, dar nu există o dovadă definitivă. Unii oameni suspectează că nutriția poate juca un rol în câțiva câini, în special cei care primesc niveluri ridicate de proteine, calciu și calorii, iar alții au discutat cât de puțin crescând că puii crescând mai mult.

Diagnosticarea sindromului Wobbler la câini

După ce ați discutat posibilele semne că câinele dvs. poate avea sindromul Wobbler, o examinare fizică și neurologică completă va fi efectuată de către medicul veterinar. În continuare, alte boli care pot avea simptome similare vor fi excluse prin efectuarea unor teste de sânge și luând unele raze X.

Dacă razele X ale gâtului nu prezintă un alt motiv pentru simptomele neurologice pe care câinele dvs. le expune decât o scanare RMN (imaginea de rezonanță magnetică) sau scanarea CT (tomografie computerizată) va fi necesară dacă câinele dvs. are sau nu sindromul Wobbler. În mod alternativ, unii veterinari pot efectua în continuare o mielomă care este un test mai vechi, mai puțin sensibil care implică vopsea injectabilă în măduva spinării și luând raze X de unde călătorește. Myelogramele poartă mai mult risc de a face simptomele neurologice mai rău decât un RMN sau CT, astfel încât mai mulți veterinari diagnosticând sindromul Wobbler cu utilizarea acestor metode mai sigure mai sigure.

Tratamentul sindromului Wobbler la câini

Sindromul Wobbler poate fi gestionat cu medicamente care ajută la reducerea inflamației în gât și activitatea va trebui să fie restricționată. Alternativ, poate fi recomandată o intervenție chirurgicală pentru reducerea compresiei pe măduva spinării. Există aproape două duzini de diferite tipuri de intervenții chirurgicale care pot fi efectuate pentru a ajuta un câine cu sindromul Wobbler și va varia în funcție de severitatea bolii. Chirurgia are de obicei o rată mai mare de succes în tratarea bolii decât se bazează exclusiv pe medicamente, dar cheltuiala chirurgicală poate să nu fie o opțiune pentru fiecare proprietar de câine.

Colierele de gât și leagăle nu sunt recomandate pentru câinii cu sindromul Wobbler, astfel încât hamurile să fie utilizate în schimb, indiferent de modul în care este tratată boala.

Cum de a preveni sindromul Wobbler la câini

Deoarece cauza sindromului Wobbler nu este pe deplin înțeleasă, nu există nici o modalitate de a preveni cu bună știință să se întâmple într-un câine. Prevenirea diagnosticată a câinilor să producă descendenți poate fi cea mai bună măsură preventivă pentru a dura până când se efectuează mai multe cercetări. Rasele cu risc includ Doberman Pinschers, Weimaraners, Marele Danes, Rottweilers, și dalmații Dar alte rase, inclusiv rasa mică ocazională, pot fi în continuare afectate de Wobbler`s.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sindromul wobbler la câini