Accident vascular cerebral - prevenirea, semnele și tratamentul

Accident vascular cerebral - prevenirea, semnele și tratamentul

La fel ca ființele umane, pisicile pot suferi de lovituri. Cu toate acestea, se pare că acestea apar mai puțin frecvent decât cu noi. De fapt, loviturile ușoare sunt adesea pierdute, deoarece simptomele sunt mai blânde care implică amețeli și Probleme de memorie. Stroke-urile mai grave necesită o atenție veterinară pe o bază urgentă. Cu privire la problema loviturilor de pisici, trebuie să știți ceea ce căutați, precum și unele metode preventive și opțiuni de tratament. Toate aceste puncte vor fi acoperite în următorul post de blog.

Pisica situată pe podea

Ce este un accident vascular cerebral?

În primul rând, este important să răspundeți la întrebarea a ceea ce este de fapt un accident vascular cerebral în primul rând. Ei bine, se întâmplă datorită îngustării sau blocării vaselor de sânge care reduce fluxul de sânge și oxigenul în creier, determinând astfel moartea celulelor creierului. Efectele neurologice ale unui accident vascular cerebral depind de cât de gravă a fost și de secția creierului care a fost afectată. Poate face orice să afecteze vigilența generală a pisicii dvs. pentru a le opri de mers pe jos ca fiind normal.

Care sunt cauzele accidentelor vasculare cerebrale la pisici?

Majoritatea accidentelor vasculare cerebrale implică un fel de cheaguri de sânge, dar altele sunt cauzate de aspecte precum tumori, bacterii și paraziți. Materialele diferite se pot depune în vase de sânge, care inhibă fluxul de sânge și oxigen, ceea ce duce la moartea țesuturilor din jurul lor. Cheagurile de sânge pot afecta navele din toate părțile corpului. Multe dintre cauzele majore ale accidentelor vasculare cerebrale la om sunt excluse pentru pisici, inclusiv fumatul, consumul de alcool și consumul de alimente grase. Bolile subiacente sunt o cauză comună a accidentelor vasculare cerebrale. Acestea includ boli de inimă, cancer, hipotiroidism, hipertensiune arterială și tulburări de sângerare. Rasele care sunt expuse riscului de a suferi din aceste condiții pot fi mai expuse riscului de accident vascular cerebral.

Care sunt simptomele unui accident vascular cerebral de pisici?

Există o mulțime de simptome diferite de accident vascular cerebral care indică spre pisica dvs. având un accident vascular cerebral. Le puteți auzi Yowling sau meowing în durere. Mișcarea lor ar putea fi afectată, astfel încât să observați pisicile să-și tragă picioarele sau să-i limpezească pe piciorul din față. Unele alte semne includ convulsii, pierderea controlului vezicii urinare, conștientizarea mai puțin specială, mișcările anormale sau schimbările în personalitatea lor. Pisica ta poate începe să-și încleșteze capul în mod aparent la rațiune sau va avea o pierdere bruscă a apetitului. În timp ce oricare dintre aceste simptome pe cont propriu nu este o garanție sigură că pisica ta a avut un accident vascular cerebral, este încă important să luați măsuri și să luați legătura cu VET dvs. La urma urmei, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău într-o situație cum ar fi aceasta.

Ce să faci dacă crezi că pisica ta are un accident vascular cerebral

Dacă credeți că pisica dvs. are un accident vascular cerebral, este important să luați acțiuni rapide și să contactați imediat medicul veterinar. Dacă este în afara orelor, ar trebui să luați legătura cu VET de urgență ca aceasta o problemă suficient de gravă care justifică o atenție urgentă. Tratamentul rapid este cel mai bun mod de a evita alte aspecte asociate accidentului vascular cerebral. O evaluare cardiacă va avea loc, împreună cu ultrasunete, verificați razele X și orice altceva pe care îl consideră necesare. Dacă cursa este deosebit de gravă, pisica dvs. poate necesita monitorizare regulată pentru a le menține sănătoși.

Odată ce cauza accidentului vascular cerebral a fost determinată, următoarele etape implică dezvoltarea unui plan de tratament pentru a aborda problema și pentru a vă întoarce din nou pisica în picioare. Câteva opțiuni posibile de tratament includ furnizarea de oxigen și fluide, administrarea medicamentelor de durere și terapia fizică. Pisica dvs. poate necesita, de asemenea, ajutor la baie și de mers pe jos dacă acest lucru a fost afectat în vreun fel. Rețineți că recuperarea de la un accident vascular cerebral necesită timp și trebuie să urmați toate instrucțiunile VET îndeaproape pentru a vă oferi pisicii cea mai bună șansă de a face o recuperare completă și completă. Dacă pisica dvs. este, de obicei, permisă în aer liber, este probabil ca să aveți nevoie să le păstrați conținute în săptămânile și lunile următoare atunci când trec prin etapele recuperării accidentului de pisici. Este posibil să trebuiască să luați un rol mai central în ajutarea pisicii dvs. cu probleme de zi cu zi, cum ar fi mâncarea, băutura și mergeți la baie. Fiți deosebit de atenți când pisica dvs. este în jurul copiilor, deoarece schimbările aduse personalității lor pot face mai probabil ca ei să muște sau să zgârie. Păstrați pacientul și nu vă grăbiți pisica în nimic pe care nu sunt pregătiți pentru.

Prevenirea loviturilor de pisici

Dacă pisica dvs. nu a avut un accident vascular cerebral și căutați câteva modalități pe care le puteți împiedica să apară, există câteva acțiuni pe care le puteți lua. Sănătatea pisicii tale Începe cu alimentarea cu o dietă de înaltă calitate și asigurându-se că au suficient exercițiu, deoarece acest lucru ajută la reducerea obezității și păstrează sângele care curge în jurul corpului fără obstacole. De asemenea, puteți limita orice stresori din mediul pisicii dvs. care ar putea contribui la această problemă. Examenele medicale anuale cu medicul veterinar pot ajuta la determinarea problemelor medicale care trebuie abordate. Și apoi există acțiunea simplă de a ține un ochi apropiat pe animalul dvs. de companie, în special observând orice schimbări fizice.

Pisica la veterinar

Gândurile finale

În timp ce se pot produce lovituri la pisici, ele sunt mult mai rare decât la om. Cu toate acestea, este încă important să fii vigilent în privirea pentru ceea ce sunt semnele comune de accident vascular cerebral în pisici. Tratamentul inițial trebuie să fie condus de un medic veterinar. Ei vor sfătui apoi următorii pași în ajutarea pisicii tale să se recupereze. Dacă pisica dvs. nu a suferit de la un accident vascular cerebral, există câțiva pași preventivi pe care îi puteți lua, care sunt enumerați mai sus în detaliu. În mare măsură, este vorba despre menținerea unui stil de viață sănătos pentru ca veterinarul dvs., care se concentrează pe asigurarea unor exerciții suficiente și bucurați-vă de o dietă sănătoasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Accident vascular cerebral - prevenirea, semnele și tratamentul