Vestibulară la câini

Câine situată pe canapea la domiciliu, arătând bolnav și trist

Ați observat vreodată un câine care pare să fie beat? Câinele poate fi amețit și căzut peste o parte. Capul și ochii pot fi într-o poziție neobișnuită. Câinele poate fi vărsat, de asemenea. Aceste semne sunt compatibile cu disfuncția vestibulară. Ce se întâmplă când câinele dvs. are o problemă vestibulară?

Ce este bolile vestibulare la câini?

Boala vestibulară apare atunci când există o problemă cu sistemul vestibular. Sistemul vestibular este o parte a sistemului nervos care controlează echilibrul și mișcările oculare. Acesta include urechea interioară, brainstemul, o parte a creierului numită vestibuloculocelul și un nerv cranial în acea zonă numit nervul vestibulocolar. Sistemul vestibular permite animalelor (inclusiv a oamenilor) să mențină echilibrul și să se orienteze în conformitate cu poziția capului. De asemenea, permite ochii lor să urmeze mișcarea fără a fi amețit.

Dacă una sau mai multe dintre aceste zone devine afectată, câinele va expune semne de vertigo și este considerată a avea o anumită formă de disfuncție vestibulară.

Semne de boală vestibulară la câini

  • Ataxia (bețiv / amețeli / pierdere de echilibru)
  • Incapacitatea sau nedreptarea de a sta sau de mers pe jos
  • Care se încadrează într-o parte
  • Înclinare a capului (de obicei, doar o parte)
  • Nystagmus (mișcări de ochi rapide involuntare)
  • Greață și / sau vărsături
  • Facial drooping sau paralizie
  • Sindromul lui Horner (o combinație de semne care afectează doar un singur ochi)

Majoritatea câinilor cu disfuncție vestibulară vor apărea mai întâi beți și dezorientați. Acest lucru se datorează faptului că acestea experimentează vertijul datorită problemei în sistemul vestibular. Bolile vestibulare sunt uneori interpretate greșit ca un accident vascular cerebral, dar acest lucru nu este în mod obișnuit cauza.

Cauzele bolii vestibulare la câini

Disfuncția vestibulară apare atunci când există o perturbare a sistemului vestibular. Problema poate proveni din urechea interioară, creierului sau ambii. Există mai multe motive posibile pentru care s-ar putea întâmpla acest lucru.

  • Inner / mijloc de mijloc infecție a urechii (Inflamația determină deteriorarea senzorilor în urechea internă)
  • Tumora sau chist apăsând pe un nerv sau altă parte esențială a creierului sau a urechii interne
  • Trauma / rănire la nivelul creierului și / sau urechii interne
  • Hipotiroidismul (o boală comună, dar o cauză neobișnuită a disfuncției vestibulare)
  • Accident vascular sau accident vascular cerebral (un motiv neobișnuit pentru bolile vestibulare)
  • Sindromul vestibular idiopatic

Sindromul vestibular idiopatic este numit uneori "Sindrom vestibular vechi de câine."Aceasta se referă la boala vestibulară fără nici o cauză cunoscută. Este cel mai frecvent în Câini de rang înalt și se rezolvă de obicei pe cont propriu.

Tratamentul bolii vestibulare la câini

Opțiunile de tratament pentru boala vestibulară depind de motivul problemei.

În cazul sindromului vestibular idiopatic, tratamentul implică îngrijire de susținere până când semnele se hotărăsc pe cont propriu. Medicamentele anti-vertij ca meclizina sunt adesea prescrise împreună cu medicamente anti-greață. Tratamentul este similar când cauza a fost un accident vascular cerebral sau un accident vascular.

Câinii care au experimentat traumă la sistemul vestibular se pot îmbunătăți cu îngrijirea de susținere (cum ar fi cei cu sindrom vestibular idiopatic). Unii sunt candidați pentru chirurgie pentru a repara daunele. Spitalizarea cu terapie intensivă poate fi necesară în timpul recuperării.

Dacă boala vestibulară este secundară hipotiroidismului, VET va începe suplimentarea tiroidă. Îngrijirea de susținere poate fi necesară la început până când medicamentul începe să funcționeze.

Dacă câinele are o infecție interioară sau la ureche mijlocie, tratamentul poate implica medicamente pentru urechi și / sau medicamente orale pentru a eradica sursa infecțiilor (adesea bacterii și / sau supraaglomerare de drojdie). Câinii pot avea resturi în urechile care trebuie îndepărtate sub anestezie generală.

Tumorile și chisturile sunt de obicei diagnosticate după imagistica avansată, cum ar fi CT sau RMN. În unele cazuri, chirurgia se poate face pentru a elimina tumora sau chistul. Dacă este prezentă o tumoare canceroasă, pot fi recomandate chimioterapie și / sau radiații.

Cum de a preveni boala vestibulară la câini

Din păcate, nu există nici o modalitate sigură de a preveni problemele vestibulare la câini. Dacă câinele dvs. este predispus la infecții ale urechii, atunci regular Curățarea urechii cu un cleanser aprobat de VET poate ajuta la menținerea infecțiilor urechii de la dezvoltarea. Examenele veterinare anuale sau bianuale și testele de laborator pot ajuta VET să detecteze schimbări subtile înainte ca câinele să dezvolte disfuncție vestibulară.

Dacă observați semne de boală vestibulară în câinele dvs., nu așteptați să dispară. Adu-ți câinele la veterinar cât mai curând posibil. Cu cât este găsit mai devreme cauza fundamentală, cu atât câinele dvs. mai rapid poate obține un tratament adecvat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vestibulară la câini