Câinii pot avea sos de roșii?

Nu există niciun motiv pentru a da vreodată unui câine sos de roșii sau sos de spaghete sau ketchup. În timp ce în cantități extrem de mici pot fi inofensive, în cantități mai mari Sosul de roșii este dăunător pentru câini iar animalul dvs. de companie nu ar trebui să-l consume, deoarece nu există, de asemenea, niciun beneficiu. O parte din acest lucru provine din faptul că roșii și partea verde a acestora conține o tomatină alcaloidă care este toxică pentru câini, iar cealaltă parte este toate ingredientele adăugate în sosul de roșii care ar putea avea efecte secundare pentru animal.

Pentru cineva interesat de mai multe detalii despre asta, vom sparge mai departe acest lucru. Trebuie să se afirme că sosul de roșii conține adesea ceapă și usturoi, ambele fiind toxice pentru câini și nu ar trebui să fie hrănite niciodată unui câine. Roșiile pure fără pielea lor sau pastă de roșii pură sau sos care nu conțin ingrediente suplimentare, pot fi bine în cantități mici.

Când roșiile nu sunt date corect unui câine sau dacă un câine mănâncă o unupă, verde roșii sau orice altă parte toxică a unei plante de roșii, este posibil să provoace otrăvirea. Ca orice alt câine mănâncă, dacă din orice motiv doriți să hrăniți acest mâncare la pooch, roșiile trebuie să fie hrănite în moderare extremă și nu ar trebui să fie hrănite cu puii.

Beneficiile potențiale ale sosului de roșiiO listă de beneficii teoretice ale câinilor care mănâncă sos de roșii pur sau roșii pure, sunt furnizate mai jos; Cu toate acestea, rețineți că efectele secundare depășesc beneficiile potențiale și, prin urmare, nu există niciun motiv pentru a oferi deloc sosul de rosii de la toate, în special atunci când alte produse alimentare pot oferi exact aceeași nutriție fără pericolele sosului de roșii.

Următoarea este o listă a efectelor secundare care indică faptul că un câine este alergic la roșii, deoarece câțiva câini au o alergie la roșii. Și după aceea este o listă a efectelor secundare care indică un câine se confruntă cu otrăvire de tomatină, cel mai frecvent datorită consumului de roșii nepotrivite sau a unei alte părți toxice a plantei de roșii, care include tulpinile, rădăcinile, frunzele plantei de roșii, sau pielea roșii, toate căruia un câine nu trebuie niciodată să mănânce deoarece conțin niveluri ridicate ale unui alcaloid toxic numit Tomatine.

Beneficiile potențiale ale sosului de roșii

Aici este o listă de substanțe nutritive conținute în mod obișnuit în majoritatea produselor de sos de roșii care, în teorie, ar putea beneficia de câine.

Beta caroten: Acest carotenoid îmbunătățește cunoașterea, care este abilitatea de a gândi și de a învăța lucruri noi și, de asemenea, ajută la prevenirea sindromului metabolic, care este un grup de condiții, inclusiv hipertensiune arterială, zahăr din sânge și exces de grăsime corporală, care apar împreună și crește foarte mult Riscul bolilor de inimă, accident vascular cerebral și diabet.

Crom: Acest mineral este cunoscut pentru a spori acțiunea insulinei în fluxul sanguin, care influențează pozitiv capacitatea organismului de a regla nivelurile de zahăr din sânge și, de asemenea, ajută la metabolismul proteinei, grăsimilor și carbohidraților.

Fibră: Acest carbohidrat promovează o digestie sănătoasă și mișcări regulate de castron, în plus față de a ajuta organismul să regleze utilizarea de zahăr, care ajută la menținerea nivelului de foame și al zahărului din sânge.

Folat: Aceasta este una dintre vitaminele B care este necesară pentru ca organismul să producă celule roșii și albe din măduva osoasă, precum și să transforme carbohidrații la energie și este de asemenea necesară pentru a produce ADN și ARN în celulele corpului.

Lycopene: Acest carotenoid reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, precum și să ajute la menținerea oaselor puternice și sănătoase, în plus față de a fi un ajutor de prevenire a cancerului.

Magneziu: Acest ajutor mineral în oasele sănătoase și structura osoasă în interiorul corpului.

Potasiu: Acest mineral și electrolitul promovează tensiunea arterială sănătoasă, nervii și mușchii prin a ajuta mușchii să lucreze eficient, inclusiv mușchii care controlează inima și respirația.

Vitamina A: Promovează o vedere bună, un sistem imunitar sănătos și o creștere a celulelor.

Vitamina C: Promovează un sistem imunitar sănătos și ajută la reducerea riscului de boală cardiovasculară prin luptarea tensiunii arteriale ridicate, în plus față de a fi implicată în repararea țesutului și a producției enzimatice a anumitor neurotransmițători.

Vitaminele A și C: Ambii acești antioxidanți lucrează împreună pentru a menține pielea sănătoasă și susțin vindecarea mai rapidă a rănilor.

Întrebări frecvente legate de un câine care mănâncă roșii

Câte roșii pot mânca în siguranță un câine?

În medie, o roșie mare sau două roșii coapte mai mici, administrate un câine o dată pe săptămână, ar trebui să fie suficientă pentru ca câinele să primească toate beneficiile consumului de roșii, fără a se confrunta cu efectele secundare negative și potențial dăunătoare care pot apărea dacă acestea mâncați prea mult de un lucru bun.

Poate un câine să mănânce roșii de cireșe?

da. Atâta timp cât roșii sunt coapte și roșii în culori. Orice tip de roșii este în regulă pentru ca un câine să mănânce atâta timp cât este coaptă, roșu, iar pielea a fost îndepărtată. Cu toate acestea, dacă vă hrăniți câinelui o roșii de dimensiuni mai mari, veți dori să hrăniți el sau ea puțin mai puțin, pentru a fi egal cu o cantitate recomandată de roșii de dimensiuni medii pe săptămână.

Poate un câine să mănânce o roșii care este verde în culoare?

Nu. Câinii nu pot mânca niciodată roșii verzi. Acestea conțin până la 5% Tomatină, care este foarte toxică pentru toți câinii. Dacă apare ingestia accidentală a unei roșii verzi, câinele trebuie să fie gratat la o clinică veterină urgentă de îngrijire, imediat.

Poate un câine să mănânce o roșie preparată sau un sos de roșii?

Gătitul unei roșii ușor înainte de a-l hrăni cu un câine este de fapt recomandat deoarece gătit Tomatia permite corpului câinelui să absoarbă antioxidantul de licopen și al tuturor nutrienților benefice găsiți în tomate mai ușor decât atunci când mănâncă o roșie prăjită. Asigurați-vă că roșiile gătite au fost toate coapte și roșii înainte de a fi gătite și că nu au ingrediente adăugate, cum ar fi sare, usturoi, ceapa sau alte mirodenii, deoarece aceste ingrediente sunt toxice pentru câini.

Care este valoarea / valoarea zilnică a nutrienților într-o tomată de dimensiuni medii? (123 grame)

Fibră: 1.5 grame
Magneziu: 3% din valoarea zilnică
Potasiu: 292 miligrame, 8% din valoarea zilnică
Zahăr: 3.2 grame
Vitamina A: 20% din valoarea zilnică
Vitamina B6: 6% din valoarea zilnică
Vitamina C: 28% din valoarea zilnică

Efectele secundare ale sosului de roșii pentru câini

Unii câini sunt alergici la roșii. În timp ce alergia este mai puțin frecventă, poate fi serioasă. Prin urmare, este important să vă observați câinele timp de cel puțin 30 de minute după ce a alimentat-o ​​pe el sau ea o roșie și să aibă grijă de următoarele efecte secundare și indicații ale unei alergii de roșii în companionul dvs. canin.

  • Diaree
  • Gaz
  • Mârguind stomacul
  • Fierbinte roz sau roșu
  • Mâncărime de piele
  • Lins picioarele excesiv
  • Greaţă
  • Iritatii ale pielii
  • Vărsături

Efectele secundare și indicațiile unei alergii de roșii sunt diferite de efectele secundare ale otrăvirii de tomate. Dacă câinele dvs. mănâncă o parte toxică sau otrăvitoare a plantei de roșii, el sau ea poate deveni destul de bolnavă. Observați câinele dvs. pentru următoarele efecte secundare ale otrăvirii de tomatină, dacă bănuiți că a avut loc otrăvire de tomatină.

ASPCA (Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii animalelor) recomandă proprietarilor de câini că acestea vor fi simptomele care pot fi văzute de otrăvire de tomatină are loc.

  • Câinii pot avea sos de roșiiSchimbări comportamentale
  • Distresa cardiacă
  • Convulsii
  • Pupile dilatate
  • Saliva
  • Letargie
  • Pierderea coordonării
  • Pierderea controlului muscular
  • Slabiciune musculara
  • Convulsii
  • Primejdie gastrointestinală severă
  • Tremor

* Dacă câinele dvs. afișează oricare dintre aceste simptome, ar trebui să luați câinele la o clinică veterinară de îngrijire urgentă licențiată, imediat.

* Dacă creșteți roșii oriunde pe proprietatea dvs., asigurați-vă că nu există absolut niciun fel ca câinele dvs. să poată ajunge la ei.

Citiți următorul: Ce alimente umane pot mânca câinii?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot avea sos de roșii?