Boala vestibulară la câini: cauze și tratament

Vestibulară la câini

Ca Proprietarul câinilor, Ar putea fi foarte deranjant să vă vedeți că câinele dvs. se plimba brusc ca fiind beat. Aceste simptome înfricoșătoare sunt semne de boală vestibulară și, deși s-ar putea să vă simțiți îngrijorați, animalul dvs. se va recupera cel mai probabil după câteva zile sau săptămâni.

De fapt, aceasta este o boală comună la câini pe care toți proprietarii de canini ar trebui să o cunoască. Se poate întâmpla cu orice pooch, deși este rar în puii (alții decât cei care suferă de boala vestibulară congenitală). Cu toate acestea, este mai frecventă Câini mai în vârstă și rase specifice.

Boala vestibulară la câine

Totul despre sistemul vestibular

Sistemul vestibular al câinelui este compus din două elemente. Componentele centrale sunt în creier, în timp ce cele periferice se găsesc în urechea internă. În ciuda faptului că funcția sa nu are nimic de-a face cu auzul deloc, dar în schimb, trimite informații creierului. Apoi susține orientarea spațială a Pooch, echilibrul și simțul mișcării și își coordonează capul și ochii cu gâtul și membrele.

Acest sistem se bazează pe mii de otoconie, care sunt minerale de calciu de calciu extra-celular, pentru a funcționa în mod normal. În urechea internă, există 3 canale semi-circulare în care sunt trimise mesaje pe poziționarea și mișcarea capului care merg la creier. Fluidul din aceste canale păstrează otoconia în mișcare, în timp ce fibrele nervoase înregistrează orice mișcare.

Orice deplasare pe otoconia perturbă fluxul neted al fluidului în acest canal și trimite un sentiment de mișcare.

Ce este bolile vestibulare?

Tone de proprietari de câini greșită boala vestibulară pentru un accident vascular cerebral sau o tumoare cerebrală. În realitate, este mai mult legată de vertij, care, de asemenea, afectează oamenii. Există două tipuri de boli vestibulare - periferic și central.

  • Periferic

Acest tip este observat mai des la animalele canine și, după cum sugerează și numele, apare în sistemul vestibular periferic al urechii interne. Poate rezulta dintr-o anumită iritare a nervilor care leagă creierul și urechea internă. În timp ce acest lucru s-ar putea întâmpla foarte repede, care își poate alarma oamenii, se poate rezolva în cele din urmă în timp.

Unele rase de câine sunt predispuse la această boală, cum ar fi Beagles, Doberman Pinschers, Păstoriștii germani, Engleză Cocker Spaniol, Terrier Tibetan, Akitas, și teritoriul de vulpe neted. În plus, câinii mai în vârstă sunt mai expuși riscului acestei boli, în timp ce puii sunt probabil să experimenteze o boală vestibulară congenitală. Cu toate acestea, va deveni mai puțin severă pe măsură ce îmbătrânesc.

  • Central

Acest tip de boală vestibulară este mult mai gravă deoarece apare în creier, eventual datorită unei boli inflamatorii, cancer, Trauma, pierderea fluxului sanguin, infecția sau sângerarea creierului. Lucrul pozitiv este că este foarte rar, dar, în orice caz, necesită ca VET să verifice pentru orice motie posibile, cum ar fi tumora cerebrală.

Ce cauzează boala vestibulară periferică?

Există câteva condiții care ar putea duce la boli vestibulare periferice, care includ următoarele:

BPPV sau vertijul pozițional paroxistic benign, cel mai frecvent motiv pentru bolile vertij și vestibulare, în special în cazul câinilor mai în vârstă. Deplasarea otoconiei se întâmplă din cauza unui prejudiciu, exercițiu intensiv sau chiar doar un pas greșit pe o traseu dur. Se poate datora, de asemenea, unui virus care a lovit urechea interioară sau poate fi legată de durerea capului.

Alte cauze comune ale acestei boli sunt condițiile urechii. În primul rând, infecțiile cronice ale urechii, atât în ​​urechea interioară, cât și în urechea mijlocie, pot duce la această condiție. Alte boli inflamatorii urechi interioare, cum ar fi neuronita vestibulară și labirintis, ar putea fi, de asemenea, motivul.

Un accident vascular cerebral sau traume la cap poate provoca, de asemenea, o boală vestibulară. Tumorile, polipii și meningoencefalita sunt, de asemenea, suspecte. Dacă animalul dvs. de companie ia droguri ca gentamicina, tobramicina, amikacina sau neomicina, poate fi și un factor. În cele din urmă, stresul emoțional a fost, de asemenea, legat de această condiție.

Recunoașterea bolii vestibulare în câinele dvs

Există câteva simptome care semnalează bolile vestibulare, iar cele mai multe dintre ele sunt foarte evidente. În primul rând, atunci când pooch-ul se comportă ca și cum este amețit și căzut, mai ales când are probleme să se ridice, sunt cele mai obișnuite semne ale condiției. S-ar putea să observați, de asemenea, ochii săgeți înapoi și înapoi, precum și o înclinare ușoară până la extremă. S-ar putea mișca ciudat, cum ar fi rularea sau întoarcerea în cercuri.

Datorită faptului că apare în partea organismului responsabil pentru echilibru și coordonare, ați putea observa coordonarea și pierderea coordonării și a echilibrului. Percepția slabă a adâncimii este un alt semn și ar putea chiar să aibă probleme care să-și pună labele să se ridice. Când vă aflați într-un loc nou, animalul dvs. de companie ar putea părea sensibil și nesigur atunci când se schimbă suprafața de mers pe jos. S-ar putea, de asemenea, dintr-o dată să aibă probleme cu mersul în întuneric.

Boala de mișcare este un alt simptom imens, care poate fi însoțit de greață și vărsături. Câinele dvs. va începe să fie sensibil la zgomotele puternice și la lumina în mișcare. Locurile ocupate vă vor confunda animalul de companie. În cele din urmă, ați putea înregistra unele probleme cu vedere și auzul, cum ar fi problemele care se concentrează și pierderea auzului.

Aceste simptome ar putea apărea rapid și pot perturba foarte mult orice proprietar de animale de companie. În ciuda acestui fapt, nu există niciun motiv să se panică, deoarece această boală este foarte ușor de gestionat.

Ce să faci în caz de atac

Când apar simptomele și până la stabilizarea stării câinelui dvs., ar trebui să luați pași pentru a vă menține animalul confortabil. Acest lucru le va păstra, de asemenea, în siguranță de orice prejudiciu care s-ar putea întâmpla din cauza dezorientării.

Va trebui să vă limitați pooch-ul într-o cameră mică sau într-o câine playpen, departe de scări, și eliminând orice obiecte pe care le poate împiedica. Când e nevoie, utilizați un ham Când vă luați animalul de companie.

Câinele dvs. poate afișa, de asemenea, semne de primejdie, astfel încât să rămână aproape de a calma și să o mângâie. Păstrați-o confortabilă într-un pat frumos și asigurați alimente și apă adecvate. Ar trebui să preveniți deshidratarea cu orice preț, utilizând un IV dacă este necesar.

Faceți o întâlnire cu medicul veterinar cât mai curând posibil, pentru a obține câinele diagnosticat și tratat corespunzător. VET dvs. trebuie să excludă orice altă boală sau o condiție ca un accident vascular cerebral, daune cerebrale, traume sau vătămări, bifați paralizia și o listă lungă de alte cauze posibile. Acestea pot apărea rapid și au simptome similare.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de câine

Obținerea tratamentului pentru animalul dvs. de companie

În funcție de convingerile dvs., există o serie de modalități de tratare a acestei condiții. Există medicamente convenționale disponibile, dar există și abordări naturale care reușesc să vă ajute câinele să depășească această boală.

Majoritatea veterinarilor vor prescrie rapid supresoare vestibulare care pot include steroizi, antihistaminice, anti-emetice, antibiotice, benzodiazepine și medicamente antivirale. Cu toate acestea, unele dintre ele, inclusiv antihistaminice, anticholinergicele benzodiazepinelor, ar putea provoca efecte secundare care imită aceleași simptome ale bolii. Din acest motiv, unii proprietari de animale de companie încearcă să utilizeze alte metode de tratament.

Faptul este că starea tinde să rezolve singură după câteva zile sau săptămâni chiar și fără medicamente. Cu toate acestea, există terapii care pot fi folosite pentru a accelera recuperarea câinelui.

Manipularea spinării sau tratamentul chiropractic precum procedura de repoziționare a canalității, este foarte eficientă în tratarea cazurilor de BPPV. Funcționează prin mutarea oricărei otoconia care au fost deplasate prin mișcări ale capului specializat. În plus, reabilitarea vestibulară, cum ar fi pregătirea echilibrului, obișnuința și stabilizarea privirii poate trata orice sentimente de amețeală. Terapeutic Masaj pentru canini a fost, de asemenea, dovedit eficient.

Remedii homeopate pot contribui, de asemenea, la reducerea simptomelor bolii vestibulare. Cele mai frecvente remedii includ Coculus, Iod, Conia, Rhus Tox, Lencesis, Cyclamen și Aesculus. De exemplu, Coculus este folosit în mod normal pentru boala de mișcare, amețeli, confuzie, dureri de cap, greață, slăbiciune și cădere, toate comune în această boală.

Mai mult, unele ierburi pot ajuta, cum ar fi Gingko, Amla și rădăcină de ghimbir.

Există, de asemenea, un produs numit echilibru al urechii interioare, care este făcut pentru oameni, dar este, de asemenea, sigur de utilizat pe animalul dvs. de companie. Funcționează pentru a echilibra fluidele urechii interioare, pentru a îmbunătăți echilibrul, a reduce tinitusul și vertijul, precum și ameliorarea rigidității gâtului. Cu toate acestea, veți avea nevoie să ajustați doza pe baza greutății și dimensiunii câinelui, deoarece doza recomandată este pentru un om de 150 lb.

Toate aceste tratamente se vor ocupa de orice probleme de pe sistemul vestibular al câinelui dvs. și, în același timp, ușurează simptomele severe care însoțesc această boală. Deși starea se va ușura de la sine fără ea, nu va fi ușor să vă vedeți animalul inconfortabil și în dificultate din cauza acestor simptome.

Dog vestibular boală

Deși nu este o tulburare care amenință viața, mulți proprietari de animale de companie se vor simți panică, văzând câinele lor confuz și paralizat din cauza acestei condiții. Din păcate, este destul de comun și poate să apară în mod repetat, în funcție de rasa și vârsta câinelui. Cu toate acestea, este complet tratabil fără a vedea un veterinar și nu interferează deloc cu calitatea vieții pooch.

Totuși, este important ca VET să excludă alte condiții care ar putea afișa aceleași simptome și pentru a vă menține confortabil companionul canin în acest timp. Pentru a face acest lucru, există medicamente, precum și cure homeopatică și terapie care pot ajuta. Destul de curând, veți vedea că câinele dvs. săriți înapoi la normal, sărituri și slobbering peste tot ca întotdeauna.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala vestibulară la câini: cauze și tratament