De ce pisicile frământate? Tot ce trebuie să știți

De ce pisicile frământate

Pisicile pot fi creaturi misterioase - pot petrece fericit toată ziua, bucurându-se doar de timpul lor atunci când, dintr-o dată, ei decid să urce la poala ta și să înceapă să-ții picioarele sărace. Și, în timp ce putem fi de acord că naturile lor independente sunt unul dintre numeroasele lucruri pe care le iubim despre pisicile noastre, cu siguranță nu ne putem plânge când decid arată o mică afecțiune. Chiar dacă este ca și cum ai obține un accident vascular cerebral dintr-un cactus!

Cu toate acestea, rămâne misterul - de ce pisicile îi frăzise proprietarii? Am decis să facem un pic săpător în teoriile disponibile - și, în timp ce nu putem cere niciodată prietenilor noștri felini ce trece prin mintea lor când fac asta, am reușit să venim cu câteva argumente destul de rezonabile pentru acest comportament "de frământare".

Drăguț pisică minciună

Ce este frământarea?

Frământarea se referă la pisicile de mișcare din când în când, prin care își strică labele înainte și înapoi într-o manieră ritmică. Unele pisici pot folosi ghearele lor atunci când fac această mișcare, în timp ce alții pot merge atât de departe încât în ​​timpul frământării lor!

Ești mai probabil să observi acest lucru atunci când pisica ta este pe partea de sus a ceva moale, dar ei o pot face doar despre oriunde - atâta timp cât se simt sau caută să se simtă confortabil.

De ce pisicile îi frănesc proprietarii - teoriile

Din moment ce nu putem cere făptașii purr-y, am făcut o mică cercetare în cele mai frecvente teorii din jurul valorii de ce pisicile frământate. Citiți mai departe pentru a afla de ce pisica voastră vă înnebunește când se îmbătrânesc și decide care se potrivește cel mai bine pisicii voastre.

"Este un reflex"

Cea mai obișnuită și mai cunoscută teorie care înconjoară misterul de ce pisicile frământați ar fi legătura dintre mișcările pe care le fac aici și cele pe care le aveau în timp ce se hrăneau de la mama lor, ca pisoi. Din moment ce pisicile fac această mișcare de frământare pentru a încuraja fluxul de lapte de la tatuajele mamei lor, nu este un salt imens de imaginație de a crede că acest lucru ar putea fi legat. Acest lucru ar putea explica de ce unii Pisicile vor drool în timp ce face această mișcare sau musca zona din jurul lor.

Scoaterea principală aici ar trebui să fie că, dacă pisica voastră vă înșeală, atunci au format o legătură puternică cu dvs. Există o sugestie cu această teorie că pisica voastră vă vede ca o nouă figură de mamă și vă vine pentru același confort pe care l-au primit în timp ce primesc mâncare de la mama lor.

Desigur, există câteva defecte în această teorie, prin faptul că nu ar exista nici un motiv pentru a continua acest comportament în viața lor adultă. Dacă ceva, acest lucru ar putea împiedica abilitățile lor de supraviețuire. De asemenea, nu pare a fi un motiv valid, dacă este un reflex, de ce pisicile ar alege și alege unde decid să facă această mișcare.

De asemenea, nu explică de ce pisicile de sex masculin de frământare poate fi uneori diferită față de femelele din specie, prin faptul că pot fi ușor mai agresive și fac mult mai mult decât omologii lor feminini.

Negativul deoparte, acest lucru pare a fi cel mai convingător argument în ceea ce privește motivul pentru care pisicile și-au părăsit proprietarii și cu siguranță deține o fundație puternică. Dacă sunteți la o pierdere în ceea ce privește motivul pentru care pisica dvs. poate acționa în acest fel, teoria pisoiului este probabil cea care este cel mai probabil. Desigur, ar putea fi o combinație a acestui fapt și oricare dintre celelalte sugestii de mai jos. Verificați-le și vedeți dacă aceste sunete mai potrivite pentru dvs Comportamentul pisicii.

Tabby pisica frământa perna

"Vă arată dragostea"

O altă propunere populară care se bazează pe legătura pe care o aveți cu pisica voastră. Aceasta este vorba despre modul în care pisicile încearcă să te alătur înapoi! Când vă gândiți la situația în care vă aflați, atunci când pisica voastră vă înșeală, acest lucru are și sens. La urma urmei, ei probabil că vor fi așezați în poala ta, primind o mulțime de dragoste și purtring fericit - nu este complet în afara întrebării pentru a sugera ca ei să încerce să vă arate și o iubire.

Ideea principală aici este că pisica voastră va încerca să facă aceleași mișcări pe care le le arătați, așa că nu stă destul de bine cu faptul că le place să-și ia ghearele atunci când fac această mișcare. Mai ales că, cu atât este mai fericită pisica voastră, cu atât este mai probabil ca ei să iadă și în cele din urmă, poate că vă dau o mică mușcătură.

Dacă doriți să evitați ghearele care au un du-te bun, pur și simplu acoperiți-vă cu o pătură sau similară când observați pisica voastră venind spre dvs. În acest fel, puteți să vă bucurați de un timp de calitate împreună fără prea multă agitație sau durere.

"Ei practică yoga"

Ok, deci nu poate yoga ca tine si cu mine stiu, dar este foarte posibil ca pisica ta poate folosi ghearele lor pentru a intinde cu adevarat acele muschi greu de reglat. Din moment ce știm că pisicile le place să rămână limpezi - uitați-vă la prima lor mișcare după ce s-au trezit pentru a confirma acest lucru - au tendința de a se întinde și într-adevăr împinge acei mușchi în mod regulat.

În ceea ce privește această teorie, este foarte posibil ca pisica voastră să vă folosească ca o modalitate de a-și păstra mușchii calzi, chiar și atunci când se relaxează. Mișcarea împingătoare și trageți ar putea fi o modalitate de a înmuia mușchii strânși, după o zi de explorare. Sau poate pur și simplu să se simtă bine pentru a obține cu adevărat acei mușchi - în același mod, probabil că se simte bine pentru pisica ta să-și ia ghearele în ceva și să aibă o tragere bună.

Defectele din acest argument, totuși, ar fi faptul că nu numai că folosesc nicăieri pentru a ține pasul cu aceste mișcări - pisicile vor începe, de obicei, numai pentru a frământa când sunt aproape de proprietarii lor sau pe o suprafață foarte moale. Din moment ce știm că poate folosi oriunde să-și facă frământarea, cum ar fi un post de zgâriere sau mobilier, acest lucru pare puțin probabil să fie legat pur și simplu pentru a rămâne Limber.

În legătură cu o postare: Cele mai bune turnuri de zgâriere de pisică

"Verificați pericolul"

Aceasta se întoarce la viața ancestrală a pisicilor înapoi înainte ca aceste pisici drăguțe să se înmulțească în inimile noastre și au devenit animale domestice. În esență, se bazează în jurul ipotezei că pisicile sălbatice necesare pentru a verifica zona în care au fost înainte de a se culca. Dacă nu au făcut-o, este foarte probabil că o creatură urâtă sau altul ar putea să-i dea o mușcătură letală sau nibble, când au așteptat cel puțin.

Verificând solul folosind mișcarea de frământare, ar putea fi absolut siguri că orice crawlies înfiorător ar fi dispărut din zonă, datorită agitației din jurul lor. Ei ar putea fi, de asemenea, siguri că nimic nu era sub ei, deoarece labele lor și ghearele lor sensibile ar observa dacă ar exista mișcare sub pământ.

Ar putea fi, de asemenea, pur și simplu o modalitate de a arunca în zonă, pentru a se asigura că oriunde s-au hotărât să doarmă era destul de confortabil pentru ei. În acest sens, puteți vedea cum au fost făcute legăturile în această teorie, deoarece știm cu toții că frământarea conduce, în general, la ele fiind așezate și având un pui de somn frumos în poala ta.

Această teorie are o bază solidă, mai ales după cum considerăm acest comportament la câini și alte animale sălbatice, în ciuda faptului că nu există o corelație în alte zone. Continuând cu câinii ca exemplu, puteți vedea, de obicei, acești tipi să săpare sau să circule o zonă înainte de a se stabili, ceea ce ar putea veni și din instinctele lor.

Din nou, problema aici este că pisica ta va face probabil această mișcare cu cineva care se simt confortabil cu sau într-o zonă pe care o simt în siguranță. Pare ciudat că vor începe să se asigure că terenul se simte în siguranță pe oamenii lor preferați - dar, ca și în cazul tuturor acestor teorii, este greu să nege la credibilitatea în spatele conceptului.

"Este un comportament teritorial"

Pisicile sunt cunoscute pentru a fi foarte Creaturi teritoriale- Probabil vor avea câteva argumente cu pisicile învecinate cu privire la spațiul lor, iar pisicile de sex masculin au tendința de a-și pulveriza zonele preferate cu urina (mai ales dacă nu au fost sârmă). Procesul de gândire din spatele acestei idei este că pisica voastră poate fi pur și simplu să vă marcheze sau pe acel loc minunat, ca al lor.

Teoria este că o pisică care vă place și casa lor va frământa zona pentru a-și răspândi mirosul sau pentru a-și marca zona. În acest caz, zona lor este ... sau canapeaua, pat și așa mai departe. Nu este o idee neobișnuită, deoarece pisicile sunt cunoscute pentru a activa glandele de miros situate în labele lor, pentru a însemna la alte pisici pe care le sunt în zonă.

Problemele de aici se bazează în jurul faptului că pisicile nu tind să acționeze în acest fel în afara casei lor sau într-o zonă pe care nu o cunosc. Când un câine își marchează locul, poate fi oriunde, deoarece mulți proprietari de câini vor atesta atunci când câinele lor își cockează piciorul la fiecare cinci minute, în timpul unei plimbări. Pisicile, pe de altă parte, par să frămâne când sunt în jurul valorii de ceva care le face să se simtă confortabil.

Sweet Small Gri Kitty se întinde

"Ei intră în căldură"

Pisicile de sex feminin sunt cunoscute pentru a arata un comportament destul de ciudat atunci cand sunt pe cale intrați în căldură- de asemenea, cunoscut sub numele de Estrus - inclusiv vă arătând spatele lor, urinând în interiorul casei (dar în afara tăvii de gunoi) și plângând într-o încercare disperată de a prinde un partener. O teorie legată de frământarea pisicilor de sex feminin este că încearcă să-și prezinte disponibilitatea de a procreat.

Desigur, dacă ar fi acest lucru, este probabil ca ei să afișeze doar acest comportament de frământare din timp în timp - când sunt intrarea în căldură. Cu toate acestea, pe măsură ce majoritatea proprietarilor de pisici vor ști, frământarea lor tinde să vină ori de câte ori se simt ca ea. Ca atare, acest lucru nu deține neapărat o mare credibilitate în comparație cu unele din alte motive de aici, dar, ca întotdeauna, nu există niciun motiv pentru care acest lucru nu poate contribui la acțiunile lor - mai ales dacă ați observat o creștere a pawing-ului și tragerea mișcărilor, recent.

Care dintre cele de mai sus se potrivește cu pisica ta?

Deși este probabil că unul dintre motivele de mai sus va fi mai probabil decât alții, nu există nici o negare a faptului că fiecare pisică este diferită și, prin urmare, va avea propriile motive pentru a decide să vă frământeze sau mobila dvs.

În toată onestitatea, motivele pentru care pisicile voastre frământate sunt susceptibile de a fi o combinație de oricare dintre cele de mai sus. De exemplu, s-ar putea să aveți o pisică care intră în căldură și, prin urmare, ar dori să verifice dublu terenul este sigur, pentru a rămâne suficient de sănătos pentru a ajunge la afaceri cu Tomul ales. Sau, pisica voastră vă poate arăta pur și simplu că vă iubesc și sunteți foarte mulțumiți de situația lor, păstrându-se, de asemenea, la cald și limpede, gata să sară la un moment dat. Jumping în acțiune este ceea ce pisicile sunt cele mai cunoscute pentru, la urma urmei.

Oricare ar fi motivele, ați fi observat deja că există câteva teme de desfășurare în toate aceste teorii. Primul este că toate pisicile fac acest lucru și se pare că indică faptul că sunt foarte fericiți. Cel de-al doilea ar fi că, cu atât este mai fericită pisica voastră, cu atât mai greu vor ghemui și la laba de la tine (genunchiul pare rău!). Apoi, există faptul că toate aceste comportamente se bazează în jurul instinctului - nu puteți instrui o pisică să frământați, la urma urmei. În cele din urmă, pisicile vor face acest lucru numai cu cineva în care au încredere, așa că ar trebui să o luați cu siguranță ca un compliment!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile frământate? Tot ce trebuie să știți