Mutațiile de culoare în papagali și alte păsări

Budgerigles împotriva fundalului alb

La păsări, termenul "mutație de culoare" se referă la o pasăre a cărei pene prezintă o culoare diferită decât în ​​mod normal, veți găsi în sălbăticie.

Genele de culoare

Codul pentru pene de o anumită culoare este purtat pe genele unei păsări. Prin urmare, este posibilă reproducerea păsărilor cu coduri genetice pentru diferite culori împreună, creând mutații noi și diferite de culori.
Creșterea mutațiilor de culoare a devenit deosebit de populară în comerțul cu păsări de întârziere, cu crescătorii de multe specii care se străduiesc să creeze pasărea perfectă într-o serie de culori frumoase și uneori neobișnuite. Câteva specii cunoscute ca transportă genele pentru o varietate de mutații de culoare sunt Budgiile și parakeets, Lovebirds, Cockatiels, și Instalații indiene. Crescătorii care lucrează cu aceste specii au fost capabili să producă păsări într-un număr extraordinar de culori și nuanțe.
În timp ce multe păsări de mutație de culoare sunt deja disponibile, practica de reproducere a acestor mutații este relativ nouă, astfel încât variațiile noi asupra temelor de culoare se ridică în aviarii din întreaga lume în fiecare zi. Multe specii de păsări trebuie să fie încă crescute pentru mutații de culoare, dar cu o creștere a cunoștințelor despre genetică, posibilitățile de combinații de culori diferite sunt practic nesfârșite.

Numele

Diferite mutații de culoare au fiecare nume diferite, iar unele nu sunt la fel de evidente cum credeți! Numele corect pentru o pasăre de mutație galbenă, de exemplu, ar fi Lutino. Alte mutații, cum ar fi versiunile mai întunecate sau mai ușoare ale albastru, ar putea fi etichetate cobalt sau violet. Pentru majoritatea proprietarilor de păsări de companie, terminologia obișnuia să descrie pasărea nu este la fel de importantă ca și starea generală a păsării în sine - dar cei interesați de Creștere va trebui să cunoască fundalul genetic al păsărilor pe care le intenționează să le achiziționeze. Cei mai mulți crescători sunt mândri de mutațiile lor și vor putea să vă poată spune exact ce tip de păsări de mutație de culoare cuprind stocul de reproducere, deci este o idee bună să fiți pregătiți să solicitați clarificări pe mutații pe care nu le-ați auzit de înainte. Vrei să știi ce crezi!

Cum funcționează genele de culoare

Cea mai ușoară modalitate de a explica modul în care funcționează genele de culoare este prin exemplu. De exemplu, Parakeet-ul meu Indian Ringneck, Oliver, este verde. Aceasta este culoarea nominalizată sau normală pentru apelurile din sălbăticie. Tatăl lui Oliver a fost, de asemenea, un verde normal, dar mama lui era Lutino! Acest lucru înseamnă că Oliver este ceea ce este cunoscut ca un Lutino Ringneck Split. Dacă ar fi trebuit să se împerecheze cu un alt incendiu și să aibă copii, ar fi posibil ca unii dintre urmașii săi să fie Lutino chiar dacă este un verde normal. Aceeași logică se aplică tuturor mutațiilor de culori și aceasta este ceea ce face posibilă o gamă largă și aparent nesfârșită de noi mutații.
Pe măsură ce crescătorii continuă să lucreze cu noi combinații de culori și specii, păsările de mutație de culoare devin din ce în ce mai populare și disponibile. Cei interesați de dobândirea unei păsări de mutație de culoare pentru animale de companie sau în scopuri de reproducere ar trebui să contacteze clubul lor de păsări locale sau Veterinarul aviar Pentru informații despre îngrijirea păsărilor de mutație a culorii și a legăturilor către crescători buni și fiabili.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mutațiile de culoare în papagali și alte păsări