Parakeet-ul bourke (parrot): profilul speciilor de păsări

Bourke

Prezentare speciala

Nume comune: Papagalii Bourke, Parakeet Bourke, Bourkies, papagal albastru, papagal apus și papagal roz

Nume stiintific: Neopsephotus Bourkii

Dimensiunea adulților: 7 până la 8 inci

Speranța de viață: Poate trăi atâta timp cât 25 de ani

Origine și istorie

Parakeet-ul Bourke este o specie nomadă nativă în Australia. Habitatul lor se întinde pe o mare parte a continentului, inclusiv Queensland - New South Wales - și Central, Southern și Australia de Vest. Habitatul lor principal este câmpiile uscate, dar trăiesc, de asemenea, în Cypress Nativ și Eucalyptus Woodlands. Păsările sălbatice trăiesc, de asemenea, în zonele urbane.

Aceste păsări sunt numite pentru Sir Richard Bourke, guvernatorul New Wales din Australia din 1831 la 1837. A fost inițial clasificată ca parte a Neophea genul, dar a fost repartizat la Neopsephotus genul în anii 1990.

Programele de reproducere captive de succes au făcut Parakeets Bourke Persoane populare în case din întreaga lume. Această specie nu este amenințată - populațiile sălbatice par să crească.

Temperament

Cunoscută ca o specie adorabilă, blândă și bună, Parakeets Bourke fac animale de companie bune atunci când hrănite manual ca bebeluși, ceea ce le permite să lege cu îngrijitorii umani.

Acestea sunt păsări inteligente, dar sunt, de asemenea, moale și liniștite, în special în comparație cu alte specii de papagal. Ele sunt cuddly și preferă compania - se așteaptă ca un oaspete să călătorească de multe ori. Ei primesc, de asemenea, de energie și se bucură de zbor.

Vorbire și vocalizări

Activitatea de vârf apare de obicei imediat după răsărit și apus de soare, când pot obține un pic zgomotos, deși nu enervant așa. În ansamblu, acestea sunt păsări relativ liniștite în comparație cu alți papagali. Spre deosebire de alte papagali, parakeet-urile Bourke nu vorbesc sau nu efectuează trucuri.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele Parakeet Bourke

Deși nu este la fel de viu colorat ca și alte specii, parakeet-urile Bourke sunt încă destul de atrăgătoare. Au o nuanță de culoare maro cu praf în penajul lor cu pene roz care acoperă cuferele și abdomenele și pene de coadă albastră. Spatele aripilor lor afișează o nuanță mai închisă maroniu-gri, cu fiecare pene evidențiată de o schiță mai ușoară.

Sexele pot fi distinse vizual - sunt dimorfic sexual. Bărbații adulți are o frunte albastră, în timp ce femeia adultă are albastru sau deloc albastru pe frunte. De asemenea bărbatul tinde să fie puțin mai mare decât femeia.

Mai multe mutații de culoare sunt posibile cu parazitele Bourke`s. Unul dintre cele mai populare este parakeet-ul Roșiei Bourke, care este o nuanță strălucitoare de roz.

Îngrijirea paraeket-urilor Bourke

Aceste păsări sunt fluturași entuziaști, astfel încât acestea sunt mai potrivite pentru aviarii spațiului, mai degrabă decât cu cuști. Un aviar adecvat este de cel puțin 6 picioare în lungime, cu mai multe ramuri de copaci pentru ca păsările să urce.

Dacă un aviar nu este o posibilitate practică, alegeți cea mai mare cușcă posibilă, cu dimensiuni mai largi decât sunt înalte, deoarece aceste păsări se bucură de zbor orizontal. O cușcă ar trebui să fie de cel puțin trei picioare lungime, 1 1/2 metri lățime și 1 1/2 metri înălțime. Această pasăre este cea mai potrivită cu cea mai potrivită cu un alt parakeet Bourke - deși pot trăi bine pe cont propriu. Dacă este menținut singur, interacționați cu el zilnic pentru a curba singurătatea. Leagănele sunt o completare excelentă la un aviar sau cușcă.

Parakeet-urile Bourke sunt bătători entuziaști, asigurându-vă că păstrați bazinele de scăldat în interiorul cuștii sau aviarului. Asigurați-vă că apa de îmbăiere este proaspătă și curată. De asemenea, puteți pulveriza pasărea cu apă călduță pentru o activitate plăcută pentru păsări.

Parakeets sunt incredibil de păsări sociale, iar Parakeet-ul Bourke nu este o excepție. Deși mai puțin exigent decât alte specii, pasărea dvs. are nevoie de cel puțin două ore de interacțiune și de formare în fiecare zi.

8 specii de păsări de animale de companie liniștite

Probleme comune de sănătate

Ca și alte specii de papagal, Parakeet-ul Bourke poate fi predispus la Psittacoză, care pot fi răspândite între păsări și oameni. Această boală bacteriană determină probleme respiratorii - este tratabil cu antibiotice. Un număr de viruși pot greva, de asemenea, Parakeets, care pot provoca probleme de pene, diaree și pneumonie.

Parakeets sunt, de asemenea, predispuși la congestia sinusurilor cauzate de Aspergillus fungus - nutriție și igienă adecvată vor împiedica această problemă.

Mai mulți paraziți pot afecta parakeet-urile. Paraziții intestinali pot provoca o pasăre să piardă în greutate și să devină deprimată, în timp ce acarienii și păduchi externi vor determina zgârierea și să piardă pene.

Dieta și nutriția

Parakeet-urile Bourke sunt parakeet-uri de iarbă, ceea ce înseamnă că furajează pentru alimente printre câmpuri și câmpii. Parakeet-urile sălbatice Bourke consumă o dietă bazată în principal pe semințe, iarbă și materie vegetală diferită, suplimentată cu Fructe, boabe, insecte și alte tipuri de alimente atunci când sunt disponibile.

Un parakeet Bourke în captivitate are nevoie de a Mâncare echilibrată zilnic. Această pasăre va mânca până la o lingură de mix de semințe de papagal, destinat budgiilor și păsărilor de dimensiuni similare și o varietate de proaspete legume și fructe.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Parakeet-urile Bourke sunt mai puțin active decât cele mai multe parakeets, dar încă mai au nevoie între 2 până la 3 ore în afara cuștii zilnic într-o zonă de joacă supravegheată. Aceste păsări ca zboruri orizontale lungi, oferind astfel un mediu sigur de mediu fără alte animale, ventilatoare de tavan și uși deschise sau ferestre.

Parakeet-ul Bourke se va bucura de o mulțime de jucării. Oferiți jucării din plastic comercial cu clopote și culori strălucitoare și articole de uz casnic de zi cu zi la GNAW, cum ar fi carton de ou de carton.

PROS
  • Calm, blând, chiar temperat

  • Specii liniștite și bune pentru proprietarii cu vecini apropiați

  • Pot trăi cu câteva alte specii de păsări

Contra
  • Nu vorbește sau nu efectuează trucuri

  • Necesită cel puțin 2 până la 3 ore de exercițiu, stimulare mentală sau o cușcă mai mare pentru nevoile orizontale de zbor

Unde să adoptați sau să cumpărați un parakeet Bourke

De obicei, nu puteți găsi parakeet-urile Bourke în magazinele de animale de companie - mai des, va trebui să căutați un crescător. Aceste păsări nu sunt renunțate de proprietarii lor ori de câte ori și alte păsări de companie mai dificile. Dar, totuși, ajungeți la organizațiile de salvare și adăposturile de animale pentru a vedea dacă există păsări disponibile pentru adopție.

Crescătorii vinde Parakeets Bourke în intervalul de 100 până la 300 de dolari. Salvați, organizații de adopție și crescători unde puteți găsi parakeet-urile Bourke includ:

Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și o recoltă completă.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de păsări mici.

Urmăriți acum: Cum să selectați pasărea de companie potrivită pentru dvs

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Parakeet-ul bourke (parrot): profilul speciilor de păsări