Iliger macaw (macaw blue-wingdate): profilul speciilor de păsări

Macaw-uri ilinse

Frumoasă, jucăușă și fermecătoare, Macaw-ul Iligerului a crescut în popularitate ca o pasăre de animale de companie ușor de tratabil. De asemenea, numit macaw-ul albastru, este a Parrot mic care necesită o mulțime de atenție. Ca o pasăre extrem de socială, vrea să facă parte din familie. Majoritatea oamenilor aleg o specii mini macaw pentru că ei cred că nu se pot descurca cu o pasăre mai mare. Cu toate acestea, aspectul poate fi înșelător. Un macaw de iluminare arată mini, dar acționează la fel ca băieții mari.

Prezentare speciala

Nume comune: Iligre Macaw, miniatura miniaturală a ilicitorilor, Macaw-ul albastru

Nume stiintific: Ara Maracana sau Primolius Maracana

Dimensiunea adulților: 15 până la 17 inci

Speranța de viață: Aproximativ 60 de ani

Origine și istorie

Gama de macaw Illiger este spre partea de sud a Americii de Sud Central, inclusiv pădurile și pădurile din Brazilia Centrală și de Est, Argentina de Nord și cea mai mare parte a lui Paraguay. Păsările se dezvoltă pe Palms Copaci. Arborele este sursa lor preferată de alimente și oferă o mulțime de protecție împotriva prădătorilor și a vremii furtunoase. Social prin natura lor, locuințele lui Iliger sălbatic în perechi sau efective mici. Ei se bucură de compania altor specii de papagali, inclusiv alte macawuri și conse.

Pasărea și-a primit numele de la zoologul german Johann Karl Wilhelm Illiger, care a descris mai întâi păsările comunității științifice.

Din păcate, populațiile ilicioare din sălbăticie sunt amenințate și considerate o specie pe cale de dispariție datorită distrugerii habitatelor. Pentru mulți agricultori, păsările sunt considerate dăunători. Granulele și culturile agricultorilor au devenit un substitut pentru sursele lor naturale de alimente naturale.

Vânătoarea și capturarea au făcut deteriorarea numerelor lor. Baby Macaws destinate comerțului pentru animale de companie sunt adesea smulse din cuiburi. Mulți dintre acești papagali tineri capturați mor sau sunt stresați înainte de a găsi o casă nouă. Adesea nu au grijă și atenție adecvată. U.S. interzice importul de păsări sălbatice care sunt pe cale de dispariție sau amenințate. Aceasta include macaw-urile ilingerului.

Temperament

Macaw-urile lui Iliger sunt păsări jucăușitoare, prietenoase care se bucură interacțiune umană. Când sunt împușcați ca bebeluși și ridicați în casele iubitoare, atente, aceste păsări inteligente se vor lega puternic cu proprietarii lor. Conexiunea poate fi atât de puternică încât pasărea va imita emoțiile proprietarului. Dacă proprietarul lor este trist sau fericit, pasărea va urma adesea costumul. Ca proprietar, dacă vă mențineți un temperament chiar, veți găsi adesea reflectată în păsările dvs. compasiune.

Aceste păsări necesită o mulțime de stimulare mentală și le place să rămână ocupați. Ei vor să fie parte a acțiunii într-o casă și se vor rătăci adesea în căutarea unui lucru care are interesul lor sau va sta pe umăr pentru a vedea ce faceți. Curiozitatea lor și rapidă, îi ajută, de asemenea, să răspundă rapid la tehnici de formare pozitivă.

În timp ce macawurile Iligerului nu sunt cunoscute a fi deosebit de puternice, ele sunt încă macawuri, și au unele vocalizări.

Vorbire și vocalizări

Apelul ilizorului este adesea comparat cu o cioară, și vă puteți aștepta la felicitări, precum și apeluri de a obține apeluri atunci când vor să joace. Unii proprietari au găsit zgomotul să fie prea mult. Ei sunt vorbitori moderați, iar unii indivizi pot Aflați mai multe cuvinte. Ei au o personalitate asemănătoare clovnului și adesea surprind proprietarii lor cu răspunsuri vrăjitoare.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele lui Iliger

Macaw-urile Iliger sunt în mare parte verzi, cu o aprindere roșie strălucitoare pe fruntea lor. Pene ale gâtului și vârful capului sunt un frumos albastru irizat. Ei au patch-uri roșii maronii pe spatele inferior, abdomenul și pene de coadă, care sunt tăiate într-un albastru strălucitor. În timpul zborului, veți vedea o verde de culoare galbenă la cea de măsline sub aripile lor.

Această specie are ochi portocalii încadrați de patch-urile clasice goale macaw. Ciocurile lor negre sunt mari pentru dimensiunea lor și au picioare și picioare colorate.

În timp ce macawurile Iliger sunt considerate păsări monomorfe, ceea ce înseamnă că bărbații și femele arată la fel, bărbații tind să prezinte o colorare mai roșie în pene decât femelele. Macaw-urile tinere nu vor avea coloranți vii de adulți, dar în timp, acest lucru se va dezvolta.

Îngrijirea pentru macaw-urile iligilor

Dacă sunteți interesat să dețineți o macaw de iluminare, asigurați-vă că aveți mult timp să vă petreceți cu această pasăre. Dacă se simte neglijat, se va plictisi, furios și distructiv. Un macaw neglijat sau trist nu este distractiv să fie în jur, iar proprietarii vor învăța rapid că aceste păsări pot și deține grugezi dacă sunt maltratate. MacAw-urile lui Illiger sunt chewere puternice. Un Iliger al lui Angry poate deteriora ușile, ferestrele și turnarea costisitoare. Dați macaw-urilor de iluminare o mulțime de Jucării de păsări sigure pentru a le menține ocupate și îmbogățite cu activitate.

Dacă este posibil, luați în considerare adoptarea a două păsări. Ei se pot păstra reciproc și ocupați, ceea ce poate face minuni pentru bunăstarea păsărilor. Mai mult decât majoritatea papagalilor, Iligerul se dezvoltă într-o asociere captivă. Ei fac, de asemenea, bine în aviatie cu alte specii, deci un al doilea Iliger "nu este în întregime necesar.

În timpul dezvoltării sale, va avea o fază nippy. Instruirea corectă cu armarea pozitivă este esențială pentru a face această fază cât mai repede posibil. Puteți ignora NIP-urile, scoateți-vă mâinile și distrage atenția păsărilor. Sau când o mușcă de păsări, puneți pasărea înapoi în cușcă sau pe standul său de joc pentru ao învăța că nipping-ul nu se răsplătorește cu timpul cu tine.

Aceste păsări trebuie, de asemenea, să zboare. Ele sunt acrobați în aer cu mișcări grațioase nevăzute în alte papagali. Au nevoie de o cușcă care este suficient de mare pentru a găzdui un zbor. Considera cea mai mare cușcă vă puteți permite - una de înaltă calitate care poate dura durata de viață a păsării - cu o măsură minimă de 3 până la 4 picioare și cel puțin 4 metri înălțime.

Înainte de a obține un macaw iloresor, luați în considerare costul ridicat al proprietății. Facturile veterinare, furajele de înaltă calitate, jucăriile și cheltuielile cu colivie se adaugă rapid. Dacă nu vă puteți oferi pasărea cu cele mai bune lucruri, luați în considerare așteptarea până când puteți.

De asemenea, gândiți-vă să petreceți ceva timp cu o pasăre pe care o aveți în vedere pentru casa dvs. Ele pot fi temperamentale. Încercați să detectați dacă pasărea are probleme de comportament potențiale înainte de a le aduce acasă cu dvs.

8 păsări de animale de companie mici

Probleme comune de sănătate

În sălbăticie, această specie trăiește timp de aproximativ 40 de ani. Cu toate acestea, cu îngrijire adecvată în captivitate, ilies poate trăi aproximativ 60 de ani. Iligrele sunt susceptibile la aceleași boli ca și alte macawuri. Aceste boli includ boală de dilatare proventriculară (tulburare a sistemului nervos), cioc de psittacină și boală de pene (o infecție virală mortală), psittacoză (o boală bacteriană), malocluzie de cioc (nealinierea ciocului) și aspergiloza (o infecție fungică).

Dieta și nutriția

Macawurile Iliger în sălbăticie mănâncă o dietă care este mai mare în grăsimi decât alte specii de macaw pentru a-și satisface nevoile de înaltă energie. Alimentele lor preferate provin din toate părțile din palmă, iar ciocurile lor mari pot sparge piulițele de palmieri grele deschise. Deoarece această pasăre poate arde o mulțime de calorii, ar trebui să aibă o dietă de înaltă calitate, nutritivă pentru a-și satisface nevoile calorice. Ei mănâncă de asemenea legume verzi, boabe, semințe, nuci și o mare varietate de fructe.

Hranește o dietă a Iligerului constând din semințe de înaltă calitate și amestec de pelete și un amestec variat de proaspete Fructe și legume de siguranță zilnic. Orice alimente proaspete pe care le puneți în cușca Amazonului dvs. ar trebui să fie luate la sfârșitul timpului de hrănire. Vă puteți aștepta ca pasărea să mănânce aproximativ 10% din greutatea corporală pe zi.

Iligrele se pot plictisi cu aceleași alimente în fiecare zi. Ele pot deveni uimitoare în momente. Alimente papagal toxice pentru a evita includerea avocado, ciocolată și cafea.

5 alimente bogate în vitamine vă puteți hrăni păsările

Exercițiu

În sălbăticie, Macaw-ul iliglor este o pasăre în mișcare. Proprietarii trebuie să acorde o atenție deosebită exercițiu. Planificați să permiteți macaw-ului lor de la Iligrul lor la minimum două până la patru ore de joc în afara cuștii în fiecare zi. Un stand de joc împodobit cu jucării va ajuta la antrenament. Jucăriile ar trebui să fie stimulative, variate și rotite adesea. Lemnul este un material de jucărie excelent pentru ciocul mare și oferă o priză acceptabilă pentru instinctul său de mestecat. Piele, margele și frânghii vor fi, de asemenea, binevenite jocuri pentru acest macaw comic.

PROS
  • Social și prietenos

  • Compasionat, vă poate citi emoțiile

  • Pasăre de dimensiuni mai mici

Contra
  • Poate să nu fie la fel de zgomotoasă, dar poate fi în continuare tare și poate să nu fie potrivită pentru apartamente

  • Necesită cel puțin două până la patru ore de exerciții zilnice, socializare

Unde să adoptați sau să cumpărați o macaw ilores

Deoarece este dificil să se verifice dacă o macaw Iliger importate este prinsă sălbatică sau captivă, actul de protecție a păsărilor sălbatice din 1992 interzice importul tuturor macawilor Iligre la U.S. Deși sunt greu de găsit, mai multe programe de reproducere în u.S. a ajutat la proliferarea speciilor de păsări deja în u.S. Înainte de interdicția de import.

Puteți găsi online Macaws online la o primă de la 1.000 $ la 3.000 $. Verificați crescătorii, salvarea și serviciile de adopție online:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii Macaw.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iliger macaw (macaw blue-wingdate): profilul speciilor de păsări