Profilul de plante glosso

Planta glosso

Prezentare generală

  • Denumirea comună: Glosso
  • Nume stiintific: Glossostigma Elatinoides
  • Sinonim: Lobelia submersa
  • Origine: Australia, Noua Zeelandă, Tasmania
  • Înălţime: 1 inch (2.5 cm)
  • Lăţime: 2 până la 4 inci (5 până la 10 cm)
  • Rata de crestere: Rapid
  • Plasare: Prim plan
  • Nevoile de iluminare: Foarte mare (3+ watts pe gal)
  • Temperatura: 72-78 Fahrenheit (22-36 celcius)
  • PH: Ușor acid, 5 până la 7
  • Duritate: Moale
  • Dificultate: Dificil

Origine și distribuție

Glossostigma Eantinoides, cunoscute în mod obișnuit ca Glosso, provin din Noua Zeelandă, unde se găsesc în creștere în mlaștini și mlaștini. Nu a fost folosit în Aquaria până la sfârșitul anilor 1980, când Takashi Amano a importat-o ​​în Japonia și a început să creeze Aquascapes uimitoare covoare cu planta diminutivă. Glosso este acum popular în întreaga lume și este considerată una dintre cele mai populare opțiuni de prim plan pentru Aquaria plantată.

Descriere

Când este prevăzut cu o mulțime de lumină și nutrienți, glosso va rămâne compactă și scurtă, la maximum de un inch. Având în vedere o bună grijă, se va răspândi ca un covor de pe podeaua acvariului. Frunzele sunt mici, în formă de limbă și petiolate, ceea ce înseamnă că frunza are un tulpină care se atașează la tulpina de plante. În glosso sănătos, frunzele sunt verde strălucitoare și produc bule ușor.

Plasare

Această plantă trebuie utilizată ca o plantă primară și plasată numai acolo unde există o mulțime de lumină. Când lumina nu este suficient de puternică, sau planta este umbrită de alte plante și decor, Glosso va crește vertical, devenind în mod spind și neatractiv. Din acest motiv, aveți grijă atunci când plasați glosso pentru a vă asigura că nu este umbrit de la sursă de lumină.

Un alt factor important în plasarea Glosso este nevoie de un substrat bogat în nutrienți - fierul este deosebit de important pentru această plantă să prospere. Unii producători și crescători de succes au recomandat flora-bază ca un mediu bun de substrat. Ada Aqua Sol și nisipul de putere sunt, de asemenea, recomandate substraturi. Fundul de fier ADA este un supliment excelent de fier pentru orice substrat pe care l-ați putea alege, iar substratul nu trebuie să fie prea grosier.

Când a fost achiziționat inițial, glosso este de obicei gheață. Scoateți-l din materialul de ghivece, apoi separați-l în plante individuale, lovindu-le în afară, astfel încât fiecare este un singur set de frunze cu o singură rădăcină. Plantele individuale ar trebui să fie distanțate la aproximativ 1 cm în zonele în care vor primi lumină completă.

Folosind pensete, puneți fiecare mic trageți adânc în substrat, având grijă că nici o parte din rădăcină nu este expusă. Frunzele ar trebui să fie doar abia vizibile și se află chiar pe substrat. Unele îngropă întreaga plantă, apoi ștergeți ușor suficient de substrat pentru a expune frunzele. Se spune că este imposibil să plantați Glosso prea adânc.

Îngrijire

Lumina este cheia succesului cu glosso, precum și un bogat în nutrienți substrat și utilizarea dioxidului de carbon (CO2). Fără CO2 suplimentar, algele pot deveni o problemă concurențială, iar creșterea va fi mult mai lentă. CO2 ar trebui să fie la un nivel de 20-30 mg / l la minimum. Apa trebuie să fie moale cu un pH ușor acid.

Iluminat ar trebui să fie de cel puțin 3 până la 4 wați pe galon pentru a asigura o creștere orizontală adecvată. Dacă plantele încep să crească vertical, este o indicație a prea puțină lumină. Frunzele de întoarcere mai întunecate sunt în general o indicație a fiecărui fier. Frunzele galbene sunt, de asemenea, un semn de nutriție prea mică. Frunzele subțiri și subțiri vor apărea când este prezent prea mult CO2.

Propagare

Când lumina și substanțele nutritive sunt abundente, glosso se propagă rapid prin trimiterea lăstarilor laterali. Pe măsură ce planta crește, acesta va crește adesea peste el și ar trebui să fie tăiat pentru a menține planta dens și jos până la fundul rezervorului. Îngrășămintele din substrat, precum și îngrășămintele lichide, cum ar fi Vitalul Natural Aquarium, vor contribui la promovarea unei creșteri sănătoase.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul de plante glosso