Cel mai bun eaters algei de apă dulce pentru acvariul dvs

Cel mai bun eaters algei de apă dulce pentru acvariul dvs

Cunoscut pentru a se strecura la acvariul dvs. ideal înainte de a alerga rapid amok, algele poate ruina rapid o casă foarte confortabilă pentru pește. Din fericire, există modalități de a scăpa în mod natural rezervorul de acest flagel, aducând în eaters de apă dulce. Capabil să aducă rapid și eficient problema dvs. de alge sub control, am cercetat cei mai buni cei mai buni algei pentru a introduce în rezervorul dvs.

Mai jos, răspundem la toate întrebările majore din jurul algelor din acvariu, precum și oferindu-vă o listă completă de pește algei și pește de curățare a acvariului care vă va permite să vă relaxați, să vă relaxați și să vă bucurați de animalele de companie. Tot timpul, știind că acvariul dvs. este alimentat în mod regulat.

Acvariul de apă dulce cu pești

Ce este algele?

Diverse și greu de purtat, algele vin într-o gamă largă de forme diferite. Alge marine, de exemplu, este o alge comună care poate fi găsită aproape oriunde în lume. Pentru că există atât de multe variații, este greu să restrângeți un răspuns scurt la ceea ce este alge, astfel încât acestea sunt denumite în mod obișnuit grupuri mari, în ciuda naturii lor foarte diferite.

În timp ce unele pot fi multi-celulare, altele pot fi unicelulare. Cu toate acestea, componenta principală care leagă toate algele împreună este că acestea sunt capabile de fotosinteză și derivă nutriția lor de la lumină. În timp ce unele forme pot trăi simbiotic cu alte specii (cum ar fi spongiile și moluștele), este, în general, convenit că prea multă alge este dăunătoare pentru peștii și rezervoarele de pește.

De ce este alga rău pentru acvarii?

În general, algele sunt considerate un simptom principal al unui rezervor de pește neglijat. În același timp, având alge este o parte naturală de păstrare a peștilor și poate fi chiar utilă în acvariile stabilite. Confuz? Ca toate lucrurile bune, cheia se află într-o moderare sănătoasă.

În timp ce un pic de alge poate ajuta la furnizarea de substanțe nutritive adăugate pe peștele dvs., precum și pentru a ajuta la filtrarea apei și menținerea nivelurilor de hidrogen și de CO2 în rezervor, prea mult vă poate depăși rapid acvariul. Deoarece reproduc asexual - prin faptul că acestea cresc prin împărțirea celulelor lor - pot spira rapid de la control.

În acest sens, ei iau mai mult din mediul lor decât ei pot da înapoi. Cu alte cuvinte, ei iau mai mult decât pot da, odată ce s-au dezvoltat la un anumit nivel. Acesta este motivul pentru care este atât de important să menținem niveluri sănătoase de alge utilizând un eater algei.

De ce rezervorul meu de pește continuă să primească alge?

Poate fi frustrant să știm că, în ciuda celei mai bune îngrijiri, chiar și cele mai bune și mai scumpe setări pot dezvolta alge. Acest lucru se datorează faptului că algele sunt răspândite rapid prin spori, care pot fi transportate prin intestinul de pește, pe plante vii și chiar și peștii voștri sănătoși - să nu mai vorbim că pot fi chiar în aer. Nu ajută ca multe dintre sporii microscopici să poată lăsa latente în rezervor, până când condițiile exacte le determină să se reproducă rapid, ceea ce înseamnă că este extrem de dificil să se oprească algele împreună.

Adăugat la acest lucru, există multe forme diferite de alge - toate având propriile lor preferințe în habitat. Acest lucru face ca atât mai dificil să se oprească protestatul (un grup de organisme care nu se încadrează în categoria de animale, plante sau ciuperci) de la răspândire. De aceea, cei mai buni agenți de alge nu sunt pretențioși despre ce tipuri se simt pentru cina lor, deoarece pot fi bucurosi de la maro, părul verde și albastru-verde alge - și mai mult!

Cum pot evita algele fără a obține mai multe pești?

Dacă nu doriți să achiziționați un nou pește algei pentru rezervorul dvs., va fi necesară o mulțime de întreținere. Deoarece algele pot distruge echipamentul dvs. de filtrare, precum și afectează rapid biodiversitatea acvariului dvs., curățarea regulată și o mulțime de lubrifiere la cot ce este necesar - și niciuna dintre acestea nu va asigura că algele dvs. vor rămâne la niveluri sănătoase în același mod algele de apă dulce consumatoare de eaters.

Cea mai bună modalitate de a combate algele fără pește de curățare a acvariului este de a afla ce tip ai, primul. Unele alge se vor răspândi atunci când există niveluri crescute de fosfat în apă (de obicei cauzate de supraîncălzită) sau niveluri ridicate de nitrați. Altele sunt cauzate de niveluri scăzute de nitrați sau pur și simplu o circulație slabă. Punerea pur și simplu, puteți evita algele din rezervorul dvs., lucrând din greu pentru a menține mediul final.

Vestea bună este totuși că puteți să scăpați destul de mult de alge nocive și să încetinească creșterea algelor prin măsuri în întregime naturale. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să adăugați niciodată substanțe chimice potențial dăunătoare atunci când curățați și ajustați rezervorul dvs., pentru a se potrivi mai bine nevoilor propriului dvs. configurat.

Pește înot într-un rezervor cu alge

Lămpile de acvariu LED provoacă alge?

LED-urile pot fi o parte esențială a rezervorului dvs. de pește, deoarece iluminatul potrivit afectează sănătatea peștelui dvs. Din păcate, creșterea algelor poate să apară indiferent de tipul de iluminare pe care îl utilizați (indiferent dacă este vorba de lumini sau LED-uri standard), deoarece diferite niveluri de iluminare oferă modificări suficiente de mediu pentru a încuraja creșterea diferită a algelor.

Cum să vă luptați cu algele cu iluminatul va depinde de tipul de alge pe care îl aveți. De exemplu, algele maro se va prospera în iluminat de nivel scăzut, ceea ce înseamnă că puteți crește luminozitatea lămpilor dvs. sau puteți schimba ciclurile de iluminat, pentru a ajuta la combaterea acestora. Cu toate acestea, algele de păr verde este cauzat de prea multă lumină, adică va trebui să le schimbați la cicluri de lumină mai scurte sau să micșorați luminozitatea pentru a lupta împotriva creșterii acestei alge.

Ce fel de alge este bun pentru rezervoarele de pește?

Algele de păr verde și algele maro sunt cele mai bune tipuri de a avea în acvariul dvs. (deși, din nou, moderarea este absolut esențială pentru nivelurile de alge sănătoase), pentru majoritatea. Aceste tipuri sunt excelente pentru filtrarea apei și pentru a vă scoate rezervorul de toxine dăunătoare care pot fi suspendate în jur.

Melcii mănâncă alge?

Multe melci de apă dulce pot trăi armonios cu alge, deoarece sunt capabili să digere mai multe tipuri diferite. Cu toate acestea, există câteva melci de alimente de alge care sunt mai potrivite pentru diferite medii - și nu toate melcii vor fi bune pentru înființarea dvs. Noi numim unele dintre cele mai bune din lista noastră de cele mai bune eaters de alge, de mai jos.

Cel mai bun eaters alge și pește de curățare a acvariului

Acum, că știți elementele de bază ale algelor și ajutați la reducerea nivelului de alge prezente în rezervorul dvs., este timpul să aruncați o privire la cele mai bune eaters de apă dulce. Fiți atenți la condițiile Fiecare dintre aceste opțiuni necesită, deoarece acest lucru vă va ajuta să decideți asupra algelor drepte care mănâncă pește și alge mănâncă melci pentru nevoile dvs.

Siamese Algae Eater

Siamese Algae Eater

Pe lângă faptul că arată minunat în rezervorul dvs., eaterul Siamese Algae face exact ceea ce sugerează numele lor. Ele sunt neobosite în urmărirea lor neobosită a tuturor lucrurilor alge și sunt, de asemenea, un pește de curățare a acvariului fantastic, deoarece vor împiedica alimentele rămase. Astfel, acești băieți mici lucrează, de asemenea, pentru a vă asigura că rezervorul dvs. va rămâne mai curat, precum și pentru a ajuta la menținerea unor niveluri bune de minerale în apă.

Fiți conștienți de faptul că aceste alge consumul de pește pot deveni destul de teritoriale, astfel încât păstrarea numerelor scăzute este esențială. Nu numai că acest lucru se va asigura că nu se vor descurca nici o luptă, înseamnă că cantitatea de alge și rămași consumate va rămâne la nivel benefic. Sunt, de asemenea, înotătorii excelenți (și jumperii), astfel încât vor avea nevoie de un rezervor suficient de mare pentru a rămâne fericit și va trebui să vă mențineți ochii când ridicați capacul acvariului.

Tipii ăștia se dezvoltă în apă cu niveluri ridicate de oxigen și temperatura apei, care este setată în jurul marcii de 77 ° F. Vor crește până la 2 centimetri în lungime și sunt în general foarte mulțumiți de cele mai multe tipuri și specii de pești.

Neritul melc

Neritul melc

Unul dintre cei mai buni concurenți din alge mănâncă melci, nervul este cunoscut pentru cochilia striptoasă și, prin urmare, sunt relativ ușor de observat în acvariu. Tipii ăștia au un apetit uriaș, așa că va avea o dorință fără sfârșit de a mânca algele care este adesea foarte greu de șters din rezervorul dvs., cum ar fi algele verde la fața locului.

În ciuda cochilii lor dure - care vor necesita o apă tare, cu un pH de 7 sau mai sus pentru a menține - acești tipi pot fi ușor de luat pentru peștii de pradă. Ei sunt, de asemenea, predispuși să urce din tancurile lor și să-și părăsească ouăle destul de mult peste tot.

Vestea bună este că, dacă aveți un rezervor deosebit de mare, ei pot produce o mulțime de prieteni pentru a vă ajuta să vă curățați algele. Ei sunt, de asemenea, minunați pentru a vă mări substratul, așa cum sunt și alimentatoarele de jos.

Amano creveți

Amano creveți

Bucurându-se de viață în grupuri de 3 sau 4, creveții Amano este un mic plus al echipajului dvs. de curățare. Ei se vor hrăni fericit cu cele mai multe tipuri de alge, dar sunt, de asemenea, câștigători dornici, care vor mânca fericit prin alimente de pește rămas - uneori în detrimentul lor, deoarece acestea pot deveni prea depline pentru a-și face treaba de alge.

Crevetul Amano este un mic plus la tancurile cu o gamă de pH mijlocie de aproximativ 6-7, deși preferă ape mai calde de aproximativ 72-79 ° F. Ei vor avea nevoie de un rezervor de pește care are foarte puține plante, deoarece nivelurile excesive de cupru pot provoca răni. În caz contrar, ele sunt destul de adaptabile și cresc la aproximativ 2 inci în lungime, făcându-le foarte ușor de îngrijit.

Catfish twig

Catfish sunt adesea denumite pește de căpușă de apă dulce, datorită capabilităților lor de șuruburi și penetrice pentru lipirea pe pereții rezervorului în timp ce mănâncă alge. Catfish-ul de crengi (sau somnul whiptail, așa cum este, de asemenea, cunoscut în mod obișnuit), vor petrece probabil cea mai mare parte a timpului de-a lungul podelei rezervorului dvs. Hovering Up Alge și alimente rămase.

Catfishul de crengi se bucură de un rezervor între 73-79 ° F și pot crește până la 5 inci sau 20 de centimetri, în lungime. Corpurile lor naturale maro și colorate pot fi greu de observat uneori, deși coada lor lungă este ușor de identificat. Ei se bucură, de asemenea, având o mulțime de locuri de ascuns, astfel încât o mulțime de plante sau lemn de bobină este preferată în rezervoarele lor.

Din nou, acești băieți sunt rătăciți, atât de puțini sunt necesari - chiar și în rezervoarele mari. Ei sunt, de asemenea, foarte docile și se vor înțelege cu majoritatea locuitorilor lor, deși acest lucru le face ușor să iau pentru alții, cum ar fi barbul sau cichlidele.

Ramshorn Snail

Pentru acele rezervoare de pește cu o mulțime de plante, melcul Ramshorn este ideal. Acești tipi ignoră în cea mai mare parte plante în favoarea algelor și sunt, de asemenea, predispuși să mănânce ouă de pește și mâncăruri rămase, făcându-le un mare router ca un melc de curățare a acvariului.

Creșterea la un maxim de 2 cm, melcul Ramshorn vă va clarifica cu plăcere rezervorul de pește, precum și orice decorațiuni sau roci pe care le aveți. Deși, ca și în cazul altor melci, trebuie să țineți cont de faptul că peștele prădători se va bucura de snacking pe aceste adăugiri la rezervor.

Ușor de la fața locului datorită formei lor de corn bAM (care nu este surprinzător, numele lor), aceste melci vor avea nevoie de apă caldă, cu un pH de 7 sau mai sus pentru a menține densitatea cochilii lor.

Cherry creveți

Cherry creveți

Creveții de cireșe este ușor de observat, datorită nuanței roșii strălucitoare și poate fi ușor căutată la cele mai multe magazine locale de animale de companie. Dimensiunea lor mică le face ideale pentru a ajunge la acele pete greu accesibile pe care multe alte alge care mănâncă pește nu le pot atinge - precum și posibilitatea de a se ascunde de pești prădători. Acest lucru le face o alegere excelentă pentru acvariile mai diverse.

Tipii ăștia vor mânca cele mai multe tipuri de alge, precum și orice mâncare rămasă, făcându-le o alegere excelentă ca creveți de curățare a acvariului. Ei sunt, de asemenea, foarte usor de rasa - asa ca aþi ochii pe numerele lor daca nu cauti sa-i fara.

Gândurile finale

În timp ce aveți algele consumului de pește este întotdeauna un avantaj imens în rezervorul dvs., vă amintiți că vor trebui, de asemenea, să se potrivească cu înființarea pe care tu și peștii curenți sunteți mulțumiți. Adăugarea chiar și cei mai buni agenți de alge nu vor ajuta foarte mult dacă aceste noi adăugări nu sunt mulțumite de condițiile rezervorului dvs., deci urmăriți asemănările, pentru a alege eaterul drept al algelor pentru nevoile dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cel mai bun eaters algei de apă dulce pentru acvariul dvs