Profilul speciilor de pește pleco bristlenose pleco

Bristlenose catfish

Există multe specii de ANCIStrus, și mai multe au devenit proeminente în hobby de acvariu. Acest lucru este atribuit faptului că acestea rămân relativ mai mici decât catfishul vărului, Pleco stomas, de obicei, ajungând la doar cinci centimetri în majoritatea speciilor. Având o dietă de vegetație, constând în cea mai mare parte alge, De asemenea, le face un adițional ideal pentru rezervorul: sunt curățenii tăirători de tancuri care vor "aspira" substratul rezervorului dvs. zilnic. Un pește pașnic și sociabil, se potrivește într-o rezervor comunitar frumos. Pleco Bristlenose nu este doar un pește ușor de îngrijit, este, de asemenea, unic în aparență și distracție pentru a viziona.

Prezentare speciala

Nume comune: Bristlenose Pleco, catfish bristlenose, somn bushenose, nasul bushy

Nume stiintific: ANCIStrus cirhosus

Dimensiunea adulților: 5 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieLoricaridae
OrigineAmazon, afluenți cu curgere rapidă
SocialPașnică, potrivită pentru rezervorul comunitar mare
Nivelul rezervoruluiLocuitorul de Jos
Dimensiunea minimă a rezervorului40 de galoane
DietăErbivor
CreștereEgglayer
ÎngrijireUșor de intermediar
ph5.8 la 7.8
Duritate2 până la 30 dgh
Temperatura73 până la 81 f (23-27 c)

Origine și distribuție

Pleco Bristlenose sau ANCIStrus cirhosus provine din America de Sud, în principal în apele rapide ale bazinului râului Amazon. Ele pot fi găsite și în alte părți ale Americii de Sud și Centrală, inclusiv Panama.

Culori și marcaje

Pleco Bristlenose este unul dintre cele mai mici somn, crescând la doar 3 până la 5 centimetri. Ele sunt maro, verde, sau gri, cu pete albe sau galbene - unii au colorat neuniform, cu spalcuri mai ușoare și mai întunecate pe diferite părți ale corpului lor. Cele mai multe au mai ușoare abdomni și spate mai întunecate (cu excepția albinoului bristlenose, care este în mare parte albă). Această specie are un aspect neobișnuit, cu plăci osoase, un corp plat, de grăsime și un cap larg cu o "unitate" la setul de mandibulă inferioară.

Tankmates

Orice pești pașnici sunt colegi de rezervor fine pentru Plecos Bristlenose și pot fi păstrate împreună cu alți consumatori de alge, cum ar fi melci sau pește de pășunat. Ele sunt minunate pentru tancurile comunitare cu specii cum ar fi Neon Tetras, Plays, Guppys și multe altele. Unii acvariști chiar le împerechează cu agresori cunoscuți, cum ar fi Bettas sau Cichlide africane și chiar și cu pește competitiv, cum ar fi Goldfish. Cu toate acestea, atunci când Plecos ajunge la maturitate, ei pur și simplu nu se pot înțelege cu colegul Plecos - pot fi extrem de teritoriale în jurul celuilalt. Prin urmare, poate fi periculos să le găzduim împreună la orice vârstă.

Bristlenose Pleco Habitat și îngrijire

În mod natural, Plecos Bristlenose preferă apa care este bine aerată cu un fel de curent. Deoarece sunt locuitori de jos, asigurați-vă că oferiți o mulțime de lemn de pluș, rădăcini, plante și peșteri pentru ca ei să se ascundă în timpul zilei. Ele sunt nocturne și preferă să facă mâncarea în cea mai mare parte noaptea. Driftwood poate oferi un bun substrat pe care algele vor crește în mod constant, oferind Pleco Bristlenose o cantitate suficientă de alimente. Deși sunt erbivore, ei nu vor face rău plantelor vii.

Plecos Bristlenose face bine într-un rezervor de 20 de galoane sau mai mari și se poate ocupa de o gamă largă de condiții de apă de la moale și acide până la mai greu și alcalină. Unii pasionați au găsit succesul cu Plecos Bristlenose în cisternele Cichlid. Acest lucru poate fi adevărat, dar ar fi cel mai bine să nu le păstrați cu cichii mai mari din America de Sud. Dacă sunteți în căutarea de a le reproduce, nu adăugați într-un rezervor cu cichlide de reproducere substrate, deoarece cichii sunt probabil să devoreze ouăle.

Bristlenose Pleco Dieta și hrănirea

Plecos Bristlenose sunt erbivore, mănâncă în principal alge, astfel încât algele de hrănire sau suporturile Spirulina sunt cele mai bune pentru hrănire o dată sau de două ori pe zi. Granule, fulgi sau vierme de sânge sunt, de asemenea, bune, în timp ce felii ocazionale de zucchini și salată agitată sau spanacul romainat sunt bune tratamente. Asigurați-vă că nu ați depășit niciodată. Plecos bine Fed au o colorare bună, deci este ușor să se spună când sunt îndeplinite nevoile lor nutriționale. Ca și tot somnul, Pleco Bristlenose va petrece, de asemenea, o parte din timpul său de foraj prin substratul pentru alge și alte detritus - acest lucru, desigur, este un mare plus, deoarece are ca rezultat un rezervor mult mai curat.

Diferențele dintre sexe

Această specie este relativ ușor de ras și este destul de ușor, de asemenea, pentru a determina sexul. Atât bărbații, cât și femelele au tentacule carnice, câștigând astfel numele de brivenoză, dar bărbații sunt de obicei mai mari, au mușchi și au peri mai mari. Părul de bărbați sunt pe capul lor, în timp ce femelele sunt pe botul. Bărbații au, de asemenea, spikes pe aripioarele lor.

Reproducerea Pleco Bristlenose

Condițiile de reproducere sunt destul de simple - de fapt, habitatul normal al rezervorului este aproape ideal. Pentru a încuraja împerecherea, totuși, veți dori probabil să adăugați peșteri sau beawwood la habitatul Plecos Bristlenose. Odată ce bărbații se maturizează, vor solicita un teritoriu care este cel mai potrivit pentru reproducere.

Următorul pas este ca femeia să ajungă și să-și pună ouăle în timpul sezonului de împerechere. Este cel mai bine să faceți o schimbare de apă de 75% pentru a promova împerecherea - sezonul lor de împerechere naturală este în timpul sezonului ploios al Amazonului, iar schimbarea apei poate stimula comportamentele de împerechere (cel mai bine din noiembrie se aliniază cu calendarul natural al sezonului de împerechere). Bărbatul își va apăra teritoriul de la alți bărbați până când un partener apare în cele din urmă. Adesea, luptele între bărbați au ca rezultat că părul lor se încurcă împreună.

Odată gata să crească, femeia își pune ouăle pe teritoriul bărbatului. Ouăle sunt blocate pe suprafețe dure, cum ar fi lemnul de pluș, plafoanele de peșteri, conducte din PVC sau o decorare adecvată a rezervorului. Bărbatul va proteja zona de reproducere pentru 5 până la 10 zile, este nevoie pentru ouăle să tragă. După incubație, prăjirea va absorbi gălbenușul de ou pentru câteva zile și, odată terminat cu asta, ei se vor deplasa imediat la alge.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Catfish mic sunt o completare teribilă a unui rezervor de apă dulce, nu numai pentru că sunt pașnici și ușor de îngrijit, dar și din cauza obiceiurilor de hrănire care ajută la menținerea rezervorului curat. Pleco Bristlenose este o alegere excelentă pentru un începător, dar dacă sunteți interesat de specii similare, verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește pleco bristlenose pleco