Puffer de mazăre: profil de specii de pește

Carinotetraodon Travancoricus (Pește de pește Puffer)

Un plus recent, nou la hobby-ul de acvariu de apă dulce, Puffers, cunoscut de multe alte nume, sunt foarte mici membri ai familiei pufferfish. Cu toate acestea, nu lăsați dimensiunea lor mică și aspectul drăguț te truc! Unele dintre aceste pești mici pot fi foarte agresive, chiar și împotriva lor. Asigurați-vă că le oferiți o dietă adecvată și o mulțime de spațiu pentru a asigura o populație sănătoasă și înfloritoare.

Prezentare speciala

Nume comune: Puffer Puffer, Puffer Dwarf, Bumblebee Puffer, Puffer Malabar, Pielffer Pygmy

Nume stiintific: Carinotetraodon Travancoricus

Dimensiunea adulților: 1 la 1.5 inci

Speranța de viață: 4 ani

Caracteristici
Familie Tetradondae
Origine India
Social Agresiv
Nivelul rezervorului Top, la mijlocul locuitorului
Dimensiunea minimă a rezervorului 20 de galoane
Dietă Carnivor
Creștere Stratul de ouă
Îngrijire Intermediar
ph 7.0 la 8.0
Duritate 5 până la 15 dkh
Temperatura 72 la 82f (22 la 28c)

Origine și distribuție

Nativ la Ghats de Vest din India, aceste pești mici drăguți au fost în declin de la introducerea lor în hobby-ul acvariului. Pufferul de mazare se găsește în multe dintre lacurile și râurile acestei regiuni din India. Sunt enumerate ca "vulnerabile" pe Uniunea Internațională pentru Conservare, chiar mai sus pe cale de dispariție. Vă rugăm să luați în considerare acest lucru cu atenție înainte de a decide să aduceți aceste acasă.

Culori și marcaje

Pufferul de mazare are un corp mic, rotunjit, cu o spate de aur care se amestecă într-o burtă albă sau tanară. Spatele lor este acoperit cu maro închis la pete negre. Ca și multe alte pufvers, corpul lor este destul de rotund cu ochii care ușor ieșind din capul lor ascuțit. Coada lor se potrivesc cu un punct cu o aripioare dorsale minimizate și aripioare pelvine absente.

Tankmates

Datorită naturii lor agresive, există puține specii care pot fi păstrate în același sistem. Majoritatea sistemelor care conțin puffers de mazăre vor avea doar pufșers de mazăre și nici un alt pește. Dacă adăugați aceste pești într-un rezervor prestabilit, asigurați-vă că acestea sunt ultimele care vor fi adăugate. Cel mai bine este să adăugați întotdeauna cele mai agresive specii la a Rezervor de specii mixte ultima pentru a da altei camere pentru a-și numi propriile lor locuri pentru a se ascunde.

Datorită naturii lor carnivore, nu se recomandă păstrarea oricăror nevertebrate în rezervorul lor. Ei vor lua masa pentru un puffer de mazăre ravit. Aceasta include crevetă și melci.

Mazăre habitată și îngrijire

Pietrele de mazăre ca un rezervor bine întreținut, cu o mulțime de plante pentru a se ascunde. Având în vedere natura lor mică, ele sunt obișnuite să fie gustări pentru pește mai mare, astfel încât o mulțime de acoperire, fie cu plante, fie cu alte elemente de decor, sunt esențiale pentru nivelul general de stres. Cu toate acestea, rețineți că o mulțime de plante de acvariu pot afecta pH-ul și nivelurile de oxigen, așa că asigurați-vă că rezervorul dvs. se poate ocupa de Biolod.

Puffertele de mazăre tind să fie mai sensibile la condițiile de apă slabă decât alte specii de apă dulce. Este critică pentru tine Verificați chimia apei și țineți pasul cu dvs întreținere periodică.

Dieta Puffer Puffer și hrănirea

Puffertele de mazăre sunt carnivore și necesită o mulțime de proteine ​​pe bază de animale în dieta lor. Acest lucru va însemna probabil o mare varietate de alimente înghețate în plus față de o peletă carnivore. Rețineți că cea mai mare parte a conținutului de vitamine lipsește în diete congelate, astfel încât o dietă peletată trebuie să fie încorporată pentru a vă menține Puffer Puffer sănătos. În cazul în care Puffer-ul dvs. de mazăre este reticent în a mânca o dietă peletă, asigurați-vă că alimentați o dietă variată pentru a vă roti aportul nutrițional.

Diferențele dintre sexe

Ca și în cazul multor specii, dacă tot peștele dvs. sunt aproximativ aceeași vârstă și au fost hrăniți aceeași dietă, pufferii de mazare feminin vor avea tendința de a fi mai mari decât bărbații. Bărbații au tendința de a avea o linie neagră pe burtă.

Puffertele masculine de mazăre pot fi foarte teritoriale, deci se recomandă păstrarea unui singur bărbat pe rezervor sau are un rezervor foarte mare, cu o mulțime de spațiu, astfel încât nu există suprapuneri teritorii.

Reproducerea pufșerului de mazăre

Mulți pasiști ​​au avut dificultăți extreme cu reproducerea Pufferului de mazare. Unii au găsit anumite plante și mușchi de acvarii să fie mai favorabile pentru creșterea cu succes, dar acest lucru nu este garantat.

Cu o populație sănătoasă de un bărbat și haremul său de sex feminin, de obicei, tot peștele vor da naștere simultan, cu condiția să fie îndeplinite parametrii de mediu corect. Specificațiile exacte pentru această specie este necunoscută - cea mai reproducere apare prin multă încercare și eroare. Este foarte recomandat să mutați ouăle într-un rezervor de reproducere pentru a preveni predarea post-hatch.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de pufferfish, aici este mai multe informații mai utile:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puffer de mazăre: profil de specii de pește