Creveți de camelback (creveți de ciocolată)

Camelback Creveți

Camelback Creveții sunt ușor identificați prin caracteristica lor "Hump" pentru care sunt numiți aptilați. Ele sunt uneori confundate cu creveții de mentă în mod similar. Ele au marcaje ornamentate și ochi mari reflectorizanți. Dimensiunea ochilor lor este un indicator al capacității lor naturale de a manevra în condiții de lumină scăzută. În ciuda frumuseții lor, ele sunt capabile să facă obiectul unui dezastru total în Aquariums Reef.

Caracteristici

Nume stiintificSinonimNume comuneFamilieOrigineDimensiunea adulțilorSocialDurată de viațăNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura

Rhychocinete Uritai

Rhychocinetes Durbanensis

Camelback creveți, creveți de cioc, creveți de dans, creveți de bomboane, creveți cu cocoașă și creveți de mentă (eronat)

Rhychocinetidae
Oceane Indo-Pacific
1.5 inci
Semi-agresiv
3 până la 5 ani
Toate nivelurile
10 galoane
Carnivor
Ou-scatterer
Dificil
8.1 până la 8.4
8 până la 12 dgh
64 la 77 f

Origine și distribuție

Camelback creveți de la apele tropicale ale Oceanului Indian de Est, Australia, Indonezia, Pacificul de Est și Pacificul Central / Vest. Creveții de la Camelback se găsesc în grupuri mici din crăpături de rocă, consolații stâncoase, moloz de corali și peșteri de piatră.

Culori și marcaje

Colorarea și marcajele speciilor pot varia, dar de obicei, aceste creveți sunt vibrante de cireș și corpul este accentuat cu marcaje de diferite modele de puncte albe strălucitoare și / sau dungi. O hump caracteristică diferențiază un creveți de camelback dintr-un creveți de mentă. Membrii acestui gen au, de asemenea, o rostrum sau ciocă pliabilă pronunțată, care le-a câștigat, de asemenea, numele comun al creveților de cioc. Acest cioc este de obicei întors în sus.

Tankmates

Aceste creveți sunt curatoare bune rezervoare, totuși, pentru că mănâncă corali și alte polipi, acest lucru le face necorespunzătoare Rezervoare de recif. Nu le păstrați cu zoânții sau cu alte corali moi, cum ar fi anemone coloniale, anemone de disc, corali de ciuperci și corali din piele moale. În general, lasă bule de corali și anemone. Chiar și câteva dintre aceste creveți pot decima o colonie sănătoasă de polipi stele în cel mai scurt timp.

Este de obicei pașnic față de pește și alte nevertebrate, dar poate fi o țintă pentru pește agresiv sau alte nevertebrate. Potențialul de pescuit de pește pot include pești pașnici, cum ar fi Tangs sau Clownfish.

Creveții camelback sunt foarte sociabile unul cu altul și ar trebui menținute în colonii mari de cel puțin șase persoane. Evitați păstrarea alături de pește că pradă de crustacee.

Camelback Habitat și îngrijire

Ca majoritatea speciilor de creveți, crevetele camelback sunt o crustacee nocturnă care, de obicei, ascunde în timpul orelor de zi, ieșind noaptea să se hrănească. Când lumina este diminuată sau oprită, ați putea să aduceți acest creveți să se ascundă. Nu este neobișnuit să le vedeți să luați materiale și resturi de la roci și alte suprafețe dure în acvariu. Acest tip de creveți este cel mai potrivit pentru rezervoarele cu o abundență de rocă live.

Iodul suplimentar trebuie adăugat la sistem pentru a ajuta la molirea corespunzătoare a acestui sau a oricărui creveți, dar cu prudență. Prea multă iod poate provoca plângerea prematură și scurta durata de viață așteptată. Schimbările regulate de apă cu un amestec de sare de înaltă calitate oferă de obicei suficiente suplimente, dar pot fi necesare suplimente suplimentare în rezervoarele de recif sau în rezervoare cu încărcături grele nevertebrate care utilizează rapid iod și alte minerale. Dacă se schimbă apa cu noi, proaspete apa sarata nu sunt făcute în mod regulat, mineralele pot deveni epuizați - amoniac, nitriți și nitrați se pot acumula și pot fi, de asemenea, în detrimentul crustaceelor ​​și al altor nevertebrate. Ca și în cazul altor crustacee, crevetele camelback nu pot tolera expunerea la sulfatul de cupru.

De asemenea, creveții tind să se estompeze sub stres de mediu, cum ar fi schimbările de apă, modificările rapide în condiții sau în timpul transportului maritim. Acționați întotdeauna creveți încet pentru a evita schimbările bruște în mediul lor.

Camelback Dieta de creveți

Acest creveți poate fi un membru al rezervorului benefic, deoarece este un sfat de nisip competent care se va hrăni cu materiale de deșeuri și poate ajuta în general să păstreze rezervorul curat. În sălbăticie, acest creveți este a carnivor. Dar în captivitate, este mai mult un omnivore. Acest creveți se va scapa în partea de jos a acvariului, se filtrează prin nisip și va alege la resturile care se stabilesc pe roci și alte suprafețe dure.

Acesta va accepta o dietă variată de alimente proaspete și congelate preparate, potrivite pentru carnivore, fulgi îmbogățită cu vitamină, pelete de scufundare fine, krill uscat, congelate sau congelate plancton, creveți de saramură adulți live, creveți de myze , scoici sau carne de cocos sau nauplii (larve de crustacee). Este mai bine dacă este hrănit cel puțin o dată pe zi.

Acest creveți vor mânca corali și alte tipuri de polipi.

Diferențe sexuale

Masculii acestei specii tind să aibă gheare mai mari decât femelele. Aceste creveți sunt gonocoriste, ceea ce înseamnă că au bărbați și femei distincte care nu schimbă sexul. Femelele sunt adesea văzute pline de ouă.

Reproducerea creveților camelback

Camelback Creveți de rasă în acvariul de acasă, dar ridicarea tinerilor este foarte provocatoare. Împerecherea are loc imediat după un molt. Împerecherea are loc cu bărbatul la un unghi drept față de femeie, transferând un pachet de spermă la un recipient specializat pe abdomenul femeii. Șase până la 20 de ore după împerechere, femeia începe să producă un număr mare de ouă, pe care le poartă sub abdomenul ei. După dezvoltare, ouăle sunt eliberate și în cele din urmă trape în larve.

Camelback Creveții trebuie să se supună în mișcare, deoarece crește. Moltingul este un proces în care Uritai rithocinete își aruncă exoscheletul curent și strâns pentru ao înlocui cu un nou și mai mare. Camelback Creveți pe noapte. Crevetele se află pe spate pentru a-și vărsa vechiul exoscheleton. Noul Exoskeleton este apoi secretat de corpul său, care formează și se întărește complet în câteva ore. Creveții probabil se simte vulnerabile fără cochilia sa exterioară, așa că de obicei se ascunde în crăpăturile de rocă sau în peșterile de rocă în timpul procesului de molid pentru a permite ca noul exoscheleton să se formeze și să se întărească complet.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Creveți de camelback (creveți de ciocolată)