Brumation perioada latentă în reptile

Bărbatul Bearded

Brumarea este o perioadă latentă pentru Reptiles. Ca și în cazul hibernării la mamifere, corpurile lor au închis și conservă energie pentru anul următor. În timpul perioadei de brumare, o reptilă nu poate mânca, să bea, să defecteze sau să se miște timp de câteva săptămâni. Se poate îngropa complet subteran sau se poate duce la cea mai tare, cea mai tare parte a incintei sale. Vă poate speria atunci când animalul dvs. de companie nu răspunde la stimuli normali, cum ar fi Poking and PRODDING.

Atât bărbații, cât și femelele pot intra în acest tip de hibernare, cu bărbații care ies de obicei din somnul lor adânc înainte de femele. Ei pot, de asemenea, să bată în orice moment pe tot parcursul anului, deci acest lucru nu este un comportament sezonier.

Care reptile brumate

Dragonii barbă sunt cele mai frecvente rase de animale de companie de reptilate care brumate. Dragonii barbati sunt foarte imprevizibili si pot brumate in fiecare an, niciodata, deloc, pentru perioade lungi de timp, sau pe si pe un sezon. Alte reptile comune care brumate includ unele tipuri de Turtles, țestoase, și șerpi. Unii amfibieni, cum ar fi broaștele, de asemenea, brumate.

Comparație cu hibernare

Mamiferele hibernează și reptilele brumate, dar există, de asemenea, diferențe în comportamente. În timpul hibernării, un mamifer dormește și nu trebuie să mănânce sau să bea. Dar brumarea nu este un somn adevărat, iar reptile trebuie încă să bea apă. O reptile de brumare poate avea zile în care se va trezi, arată o anumită activitate, beți apă și apoi reveniți la starea ei latentă. Mamiferele de hibernare, pe de altă parte, sunt într-un somn profund în care nu trebuie să mănânce sau să bea. Chipmunks sunt un mamifer care cu adevărat hibernează.

De ce o reptilă brumate?

Reptile de companie nu au nici un motiv să brumate, dar este un comportament înnăscut, prin urmare, trupurile lor le spun să o facă. Brumation este un lucru natural care este complet sigur pentru reptilele dvs. sănătoase. În sălbăticie, unele reptile, cum ar fi dragonii barbăi, pot bruma pentru a evita temperaturile la rece și lipsa de alimente și apă. În captivitate, chiar dacă ciclurile lor ușoare și alimentele pot rămâne constante zilnice după zi, ceasurile lor biologice pot prelua și spune ca trupurile lor să se închidă o vreme.

Pregătirea unei reptile pentru brumare

Asigurați-vă că reptile dvs. este sănătoasă, fără paraziți (atât internă, cât și externă) și încurajează-o să defecate (încercați să vă înmuiați animalul în apă și să vă masați burta). De asemenea, asigurați-vă că umiditatea și temperatura în incintă sunt corecte. A Anul check-up anual La veterinar este o idee bună. În sălbăticie, o reptilă poate avea o boală atunci când intră în brumare în timpul iernii și, ca rezultat, nu se poate re-trezi în primăvară. din fericire, reptilele captive sunt, de obicei, mult mai sănătoase decât omologii lor sălbatici. Veți diminua riscurile de sănătate ale brumării cu îngrijire veterinară regulată.

Prevenirea

Pentru a evita brumarea cu totul, asigurați-vă că temperaturile, alimentarea și iluminatul sunt toate consistente. Ar trebui să vă puteți întrerup perioada de brumare a reptilei prin manipularea animalelor de companie, așa cum este încurajată când oferiți apă și alimente. În caz contrar, brumarea este un proces natural și, deși nu este fără riscurile sale. Dacă animalul dvs. de companie alunecă în brumare, ajutați-l să-l rehidrați, dar altfel vă lăsați numai reptilele.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Brumation perioada latentă în reptile