Cum să ai grijă de un bunny pentru copii

Cum să ai grijă de un Bunny pentru copii

Există multe circumstanțe care ar putea găsi că aveți grijă de un kit, care este termenul oficial pentru un iepure pentru copii. Este posibil să aveți acces la un iepure mamei active care va asista și îngriji pentru bebeluși sau poate fi în ea singur. Poate că iepurele dvs. a rămas însărcinată sau poate ați găsit un iepuraș de bebeluș abandonat în pădurea dvs. locală. În cele din urmă, dacă vă îngrijiți de un iepuraș de bebeluș, trebuie să aveți grijă de ele foarte diligent, deoarece sunt de obicei vulnerabile și foarte fragile, așa că aici este ghidul nostru de a face acest lucru!

Pregătirea este cheia

Dacă aveți un iepure însărcinată, aveți avantajul timpului. Sarcina durează aproximativ 32 de zile și în acest timp există lucruri importante pe care le puteți face pentru iepurele mamei dvs. care vă va ajuta pe iepurii bebelușului când se naște. Unii pot fi mai evidenți decât alții, dar vă va ajuta să vă simțiți încrezători că știți ce faceți.

  • Faceți cercetarea. Probabil că sunteți deja conștienți de acest pas dacă citiți acest articol, dar este esențial să subliniem cât de important este să fiți pregătiți pentru orice eventualitate. Chiar dacă aveți un iepure mamei pe care vă așteptați, vă va asista kiturile, nu săriți niciun sfat despre alăptarea lor, deoarece nu știți niciodată ce se va întâmpla.
  • Asigurați-vă că mama primește dieta potrivită. Sarcina nu schimbă foarte mult o dietă a iepurelui, dar este esențial ca o mamă să fie prevăzută cu ceea ce are nevoie. Cea mai bună mâncare de iepure îi va oferi:
  1. O fibră minimă de 19%
  2. Un minim de proteină de 17%
  3. Un maxim de 3% grăsimi
  4. Fibrele și proteinele ar trebui, de preferință, reprezintă aproximativ 40% din dieta lor.
  • De asemenea, are nevoie de apă proaspătă de trei ori pe zi și poate beneficia de proteine ​​suplimentare sub formă de fân sau cuburi de alfalfa. Nu o depăși ca o mamă supraponderală poate pune sănătatea copiilor ei în pericol.
  • Mutați-o departe de Tatăl. Iepurii se îndreaptă spre unii pe alții foarte îndeaproape, astfel încât să nu doriți să le mutați prea departe unul de celălalt. De preferință, ar trebui să le puneți într-o situație în care pot vedea și chiar să atingă, unul pe celălalt, prin separarea hutchului cu o plasă sau o cușcă mare și spațioasă. Motivul pentru care trebuie să faceți acest lucru este de a preveni sarcina. Iepurii și-au câștigat reputația de crescători prolifici, dar o altă sarcină imediată va fi rea pentru iepurașii tăi pentru copii, deoarece o poate opri de la îngrijirea unui gunoi existent.

Face o cutie de cuib. Iepurii în sălbăticie creează cuiburi pentru a menține copiii cald, deoarece sunt născuți fără blană și sunt vulnerabili la elemente. Cutia, care poate fi carton, ar trebui să fie puțin mai mare decât mama și trebuie să fie umplută cu un prosop curat și o iarbă fără pesticide, fân sau paie. Cutia trebuie să fie în formă, astfel încât mama să poată suferi în și în afară, dar bebelușii nu pot, atât de coborâți pe pereți la cel puțin un centimetru. Păstrați cuibul departe de cutia de gunoi a mamei și într-un loc întunecat și liniștit.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de iepure

Bunny pe iarba verde

Iepurii nou-născuți

Surprinzător, după ce sarcina vine nașterea. Din fericire, iepurele dvs. mamei sau Doe, nu are nevoie de ajutor cu acest lucru. Nașterea se întâmplă de obicei în timpul nopții sau foarte devreme dimineața, deci este posibil să vă treziți într-o zi la sunetele de dulciuri dulci. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să verificați mai întâi că fiecare dintre iepurașii bebelușului este sănătos.

Unii ar putea să nu fi supraviețuit procesului de naștere, acest lucru este, din păcate, natural și comun în gunoi mari. Va fi, de asemenea, placenta și viitorul pentru a elimina din cutie. Poate fi dificil să eliminați aceste lucruri cu mama în cutie, astfel încât să fiți nevoit să-i atrageți să plecați folosind un tratament.

Pot fi kituri care s-au născut în afara casetei. Aceste kituri vor avea nevoie de imediate, dar nu prea bruscă, căldură. Puteți face acest lucru prin umplerea unei sticle de apă caldă cu apă caldă, împachetați-o într-un prosop și plasându-l sub pat. Nu lăsați niciun animal să atingă direct sticla de apă, deoarece va fi prea caldă și nu utilizați apă fierbinte fierbinte. Rețineți că sunteți menit să fiți replicați căldura oferită de căldura corporală, deci dacă apa este prea caldă pentru a atinge, este prea fierbinte pentru bebeluși.

Nu este neobișnuit în sălbăticia pentru ca o doe flămând să se întoarcă la canibalism, deci este esențial să vă oferiți iepurei mamei cu toată mâncarea pe care o are nevoie, ținând cont de faptul că asistența medicală este un proces exigent asupra corpului. Oferiți-i acces constant la alimente proaspete și apă și să păstreze acest aliment echilibrat așa cum este prezentat mai sus. Fără această sursă constantă de susținere, nu poate să producă suficient de lapte pentru a-i hrăni tinerii.

Sperăm că, cu suficientă mâncare și apă, și fără o sarcină suplimentară, iepurele dvs. mamei dvs. va îngriji cu succes așternutul. Nursingul se întâmplă în general cât mai puțin ca o dată sau de două ori pe zi și își petrec în mod natural cea mai mare parte a timpului în afara cuibului. Nu fi prea alarmat dacă nu vedeți asistența medicală, dar ar trebui să încercați să confirmați că se întâmplă. Semnează faptul că se întâmplă asistență medicală includ:

  • Bebelușii cu stomac rotund, plin
  • Bebelușii care sunt calzi și conținut
  • Bebelușii care sunt liniștiți și pașnici

Un kit care este foame va fi rece și meling ca o pisică pentru atenție. Dacă bănuiți că Doe nu vă hrănește bebelușii, ar trebui să sunați imediat un veterinar. Pot exista multe motive pentru acest lucru în afara controlului dvs., cum ar fi boala, deci este esențial ca un profesionist să examineze familia de iepure pentru a descoperi ceea ce poate fi greșit. Ei vă pot sfătui, de asemenea, dacă aveți nevoie să începeți să vă hrăniți singuri bebelușii.

Îngrijirea unui Bunny pentru copii

Dacă totul este bine cu kiturile și mama lor, există încă multe de făcut pentru a-și susține creșterea. Trebuie să le păstrați fericiți și sănătoși, îngrijindu-i și mediul lor. În primul rând, trebuie să vă asigurați că mediul lor rămâne igienic. Iepurii nou-născuți sunt foarte vulnerabili la boli și boli și, după cum vă puteți imagina, trăi toată viața într-o cutie mică va însemna că ei mănâncă și dorm în același loc pe care îl defectează. Pentru a le menține sănătoși, în fiecare zi trebuie:

  • Scoateți așternutul și prosopul
  • Îndepărtați murdăria suplimentară și ștergeți ușor cutia cu țesut uscat, având grijă să nu utilizați niciun produs chimic.
  • Înlocuiți prosopul cu un prosop proaspăt și uscat.
  • Înlocuiți așternutul cu paturi proaspete, curate.

Trebuie să continuați să faceți acest lucru atâta timp cât sunt prea mici și slabe pentru a se scoate din cutie. Pe măsură ce ajung în această etapă și cresc, trebuie, de asemenea, să le sprijini prin adaptarea dietei. În timp ce mama lor îi va îngriji de la naștere, le puteți introduce la pelete la o perioadă de două săptămâni. Ei vor nibra la aceste pelete, dar vor continua să aibă nevoie de îngrijire până la vârsta de opt săptămâni. Acest lucru este important deoarece alăptarea întărește sistemul lor imunitar, deoarece mama lor trece asupra anticorpilor care vor lupta împotriva potențialilor agenți patogeni.

Pentru aceste șase săptămâni, ei se vor îndepărta treptat de laptele mamei lor la pelete. Cel mai bine este să permiteți ca acest lucru să se întâmple în mod natural, chiar dacă credeți că nu fac comutatorul suficient de repede. Este mult mai bine ca un iepure pentru copii să se rătăcească încet decât să fie înțărcat prea repede și să rateze beneficiile pentru sistemul lor imunitar. Tot ce trebuie să faceți este să oferiți pelete proaspete pentru ca ei să încerce și să vă asigure că nu lăsați pelete vechi în cuibul lor, care ar putea încuraja creșterea bacteriană.

În legătură cu o postare: Așternut pentru iepuri

Continuați să utilizați pelete până când acestea au vârsta de cel puțin două luni și sunt complet înțărcați. Odată ce sunt destul de bătrâni, puteți începe să le oferiți gusturi foarte mici de verdeață și legume, cum ar fi kale, salată și morcovi, dar nu introduceți pe deplin nimic altceva decât peletele în dieta lor până când sunteți sigur că nu există efecte negative asupra lor sistem digestiv. Dacă introduceri noi își schimbă scaunele sau provoacă alte probleme intestinale, scoateți-l și lipiți pelete puțin mai mult.

Baby Gold Rabbit

Manipularea unui iepure pentru copii

Vă puteți îngrijora să manipulați un iepure nou-născut, iar acest lucru este foarte sensibil, după ce multe probleme de sănătate sunt cauzate de agenții patogeni pe mâini. Cu toate acestea, unii proprietari au preocupări cu privire la mirosul lor. Deși mirosul tău poate, foarte rar, să conducă iepuri sălbatici pentru a respinge tinerii lor, dacă Doe este deja obișnuit cu mirosul tău, nu ai de ce să-ți faci griji. Puteți să vă ocupați de propriile iepuri pentru copii cu încredere.

Problema mai importantă este igiena. Așa cum am discutat deja, iepurii pentru copii sunt foarte vulnerabili la boli, bacterii și agenți patogeni. E.coli este o îngrijorare deosebit, deoarece vă poate ucide iepurașii copilului înainte de a ști că ceva este greșit. Trebuie să vă spălați mâinile cu săpun și apă caldă înainte și după ce manipulați bebelușii.

În primele opt săptămâni, în timp ce sunt îngrijite și înțărcate, este o idee bună să continuați să atingeți minimul, doar pentru a fi în siguranță. Cu toate acestea, de la opt săptămâni, este o idee bună să le descurcați în mod regulat pentru a le obține cât se obișnuiește cu putință. Indiferent dacă intenționați să păstrați sau să vă dați iepurii de companie, este benefică să le utilizați cu contactul uman. Ar trebui să continuați să vă spălați mâinile înainte și după ce ați manipulat totuși, deoarece este o practică bună cu orice animal.

Având grijă de un iepure sălbatic pentru copii

Dar dacă nu este iepurile dvs. de animale de companie pe care trebuie să le aveți grijă? Unii iepurii din mama sălbatică au fost cunoscuți să renunțe la tinerii lor din mai multe motive, așa că dacă întâlniți acest lucru, există ceva ce puteți face?

În primul rând, trebuie să vă asigurați că bebelușii au fost abandonați. Așa cum am discutat deja, este normal ca iepurii mame să-și petreacă cea mai mare parte a timpului de la tinerii lor și este puțin probabil să vezi hrănirea care are loc. Înainte de a interfera cu orice cuib, căutați semne că bebelușii sunt foame, așa cum s-au subliniat mai sus și se întorc de mai multe ori pentru a vedea dacă acestea continuă să arate aceste semne.

Dacă sunteți preocupat de un pericol imediat, puteți elimina bebelușii și apoi le puteți pune înapoi exact așa cum le-ați găsit atunci când este în siguranță. Amintiți-vă că animalele sălbatice pot purta tot felul de boli, așa că încercați să utilizați mănuși, să vă manipulați la minimum și să faceți ceea ce puteți pentru a vă spăla mâinile. Dacă unul dintre kituri este rănit, aduceți-le la un reabilitator al veterinarului sau al faunei sălbatice.

În cele din urmă, odată ce luați un animal care era în pericol, este mai bine să le pasă pur și simplu până când un profesionist poate prelua. Contactați un reabilitător sălbatic și urmați sfatul lor. Între timp, totuși, ar trebui să creați un cuib ca cel pe care l-am prezentat mai sus. Faceți-o destul de confortabilă pentru a se potrivi cu numărul de iepurași pe care îi îngrijiți. Dacă este posibil, utilizați unele din materialele de blană și cuibărit din cuibul original.

Bebelușul de iepure pe iarbă

Hrănirea unui iepuraș de copil sălbatic

Dacă un reabilitător sălbatic sau veterinar nu poate ajunge la iepure în curând, este posibil să aveți nevoie să vă hrăniți și să le îngrijiți singur. Cel mai bun lucru de făcut este să urmați sfatul profesioniștilor, deoarece diferite rase de iepure sălbatice vor necesita o planificare diferită de hrănire. Cu toate acestea, dacă vă aflați în această situație, aici este un ghid general.

Cea mai mare diferență dintre îngrijirea unui iepură capabilă a bebelușului și un iepuraș sălbatic este că va trebui să le îngrijiți și să le iertați. Puteți, de asemenea, să urmați acest sfat dacă aveți un iepure pentru animale de companie, a cărui mamă nu o va îngriji. Unele sfaturi inițiale pentru hrănirea unui kit sălbatic include:

  • Trebuie să vă amintiți că aveți de-a face cu un animal sălbatic și trebuie să vă curățați mâinile și să încercați să utilizați mănuși, cel puțin până când un veterinar le poate da o verificare.
  • Un iepure sălbatic poate, de asemenea, să treacă boli la iepurii dvs. de companie, deci păstrați-le în habitate separate.
  • De asemenea, trebuie să continuați să manipulați la minimum deoarece le poate face să se încurce și să le pună în șoc, ceea ce le poate ucide.

Dacă iepurașul este capabil să urce în jur și ia bine să-i ofere un mic despre verdeață, este probabil că acestea sunt aproape de 8 săptămâni și ar trebui să fie în curând eliberate înapoi în sălbăticie după ce ați hrănit și le-a dat apă. Cu cât le țineți mai mult, cu atât mai dependente vor ajunge pe tine.

Dacă arată mic, mai slab, au mai puțin păr, nu-și deschide ochii sau nu iau la a fi oferit verdeață, veți dori să le hrăniți până când sunt suficient de puternici pentru a fi eliberați. Aceasta înseamnă că va trebui să oferiți o alternativă la laptele mamei lor. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de:

  • O formulă realizată din înlocuitor de lapte de pisici și de lapte multiplu cu probiotice adăugate. Ar trebui să arate gros și să fie 3 părți solide la 4 părți apă distilată.
  • Un picură de ochi sau o seringă cu un mamelon mini miracol. Kituri foarte mici vor avea nevoie de 2.5cc seringa, în timp ce kiturile mai vechi vor avea nevoie de cel mai mare 5cc.
  • Un țesut

În ceea ce privește cantitatea, ar trebui să vizați să hrăniți iepurașii de bebeluși de două ori pe zi, în zori și amurg:

  • Până la 2.5cc când este mai mic decât o săptămână.
  • Până la 7cc când este mai mic de 2 săptămâni.
  • Până la 13cc când este mai mic de 3 săptămâni
  • Până la 15cc când este mai mic de 6 săptămâni

Caldați formula plutiți-o în apă caldă. Asigurați-vă că nu se potrivește fierbinte, asigurându-vă că îl puteți atinge și apoi puneți-l în seringa și sprijiniți ușor copilul într-o poziție de ședere. Hrăniți-le laptele foarte încet și au țesutul gata să blocheze orice lapte care se apropie sau pe nările. Nu vrei să se sufocă sau să se înece.

De asemenea, trebuie să-i stimulezi intestinele după ce le hrăniți. Un iepure mamei ar face acest lucru prin lingerea tinerilor lor și faceți acest lucru prin mângâierea capătului din spate cu un vârf umpl. Dacă nu sunteți sigur de modul de a face acest lucru sau orice altă etapă a procesului de hrănire, trebuie să le luați imediat la un profesionist.

Dacă ați avut grijă cu succes de bebelușul sălbatic, astfel încât acestea să fie complet înțărcate și au fost verificate de un profesionist, veți fi îndrumați să o eliberați înapoi în sălbăticie. În funcție de cât timp au fost în captivitate, probabil că va trebui să fie un proces gradual.

În legătură cu o postare: Fân pentru iepuri

Începeți să le lăsați să petreacă timpul în afara de iarbă, protejată de o cușcă de sârmă. Mai târziu, mutați habitatul în afara locului unde pot accesa iarba fără ajutorul dvs. Ar trebui să începeți încet să micșorați cantitatea de alimente pe care le furnizați pentru ei și să nu vă opriți astfel încât să devină mai suficientă. Cu toate acestea, veți mai fi nevoie să le oferiți apă dulce. Odată ce acestea sunt lungi de opt centimetri și sunt în întregime auto suficiente, ele sunt gata să fie eliberate într-un mediu cu o mulțime de frunze pentru protecție și fără prădători în apropiere.

În legătură cu o postare: Cel mai bun ham de iepure

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un bunny pentru copii