Cum să mori un iepure

Cum să mori un iepure

Toată lumea iubește să se uite și să se simtă cel mai bine, iar animalele de companie nu sunt diferite. Speciile și rasele pufoase au adesea o mulțime de muncă și este important să rămâneți pe partea de sus a îngrijirii de haina. Iepurii sunt o specie pufoasă notabilă care au nevoie de o cantitate echitabilă de îngrijire, dar, din fericire, sunt, de asemenea, destul de mici, care vă pot ajuta să treceți cu o rutină ușoară. Pentru a oferi cea mai bună îngrijire pentru iepure, aici este ghidul nostru pentru îngrijirea iepurelui. Sperăm că vă va ajuta să creați un program minunat de îngrijire care să răspundă tuturor nevoilor dvs. de iepure.

De ce aveți nevoie să vă grăbiți iepurele?

Îngrijirea oricărui animal de companie este importantă atât estetic, cât și pentru sănătatea și siguranța acestora. Având în vedere îngrijirea și atenția adecvată, iepurii pot trăi până la 8 sau chiar 12 ani, deci trebuie să le dați cea mai bună șansă. Ca animale de companie curate, igiena este importantă pentru fericirea iepurelui dvs., precum și pentru îngrijirea medicală preventivă a iepurelui. Este, de asemenea, mult mai ușor să observați problemele potențiale de sănătate atunci când iepurele dvs. este curat. Bumps, tăieturi, mirosuri neobișnuite și multe alte simptome vor fi mascate de săraci îngrijirea.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare modul în care îngrijirea benefică este pentru dvs. ca părinte de companie. Pentru animalele cu gheare, permițându-le să crească la cel mai mare și mai ascuțit, poate fi periculos pentru tine și pentru cei dragi. Un iepure slab îngrijit este, de asemenea, destul de probabil să miroasă, ceea ce va fi foarte neplăcut. Trebuie să faci un program de îngrijire și să rămâi la el dacă vrei să ai o gospodărie fericită.

Din fericire, iepurii sunt în mod natural îngrijit animale. Ei sunt susceptibili de a face o mulțime de îngrijire proprie prin linsuri curate și rămânând departe de situațiile mucky. Spre deosebire de câinii tăi, un iepure nu se poate bucura de rulare în noroi și sărind în iazuri când se joacă. Această ușurință de îngrijire este unul dintre motivele pentru care sunt animale de companie atât de populare pentru copii, dar asta nu înseamnă că vă puteți schimba complet toată responsabilitatea pentru îngrijirea lor.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de iepure

Iepure

Manipularea iepurei tale

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți despre îngrijirea unui iepure este cum să le gestionezi, mai ales dacă sunt noi adăugări la familia ta. Trebuie să fii blând, dar sigur. Ei vă vor rezista și încercați să scăpați, așa că asigurați-vă că nu se pot mișca în jur. Unii iepuri au fost cunoscuți să se lupte până când își rup spatele.

Ținând un iepure ar trebui să necesite utilizarea întregii brațe împotriva corpului. Sprijinirea greutății lor cu un braț în timp ce ține corpul lor strâns la piept cu celălalt. Capul lor ar trebui să fie liber. Nu trebuie să utilizați prea multă forță sau să riscați să le zdrobiți.

Unele sfaturi pentru manipularea iepurei dvs. includ:

  • Iepurii sunt foarte sociabili, ceea ce înseamnă că vă vor obliga dacă vă puneți în timp și efort. Acest lucru este important deoarece va face să se îngrijească mult mai ușor atunci când au încredere în tine și să pună mai puțin efort să încerce să scape de brațele tale.
  • De asemenea, ar trebui să utilizați timpul dvs. de îngrijire ca o oportunitate de a verifica sănătatea iepurei dvs. Căutați niște lovituri și răni, acordați atenție sănătății blănurilor lor și, în general, căutați pentru orice schimbări fizice inexplicabile. Dacă nu sunteți sigur de ceva, vizitați veterinarul local.

În legătură cu o postare: Cel mai bun ham de iepure

Curățarea bunny

După cum am menționat deja, iepurele dvs. se va mistui de obicei. Aceasta înseamnă că nu veți avea nevoie să le curățați frecvent și nu trebuie să le scălim prea des. În general, trebuie să utilizați aspectul lor ca ghid. Dacă arată murdar, ar trebui să le dați o baie curată și, eventual, o baie. Trebuie să faceți o verificare aprofundată. Aceasta include:

  • Corpul lor principal, capul și coada lor
  • În jurul capătului lor din spate, ceea ce este deosebit de important ca fecalele adesea se blochează la blană
  • Glandele lor de miros, care pot avea descărcare de gestiune
  • Orice colțuri și crăpături în jurul urechilor, gâtului, picioarelor și fața.

Dacă iepurele dvs. nu este foarte murdar, poate că au o problemă de murdărie localizată, iar restul corpului lor pare bine, le puteți curăța cu atenție fără a fi nevoie de o baie. Aceasta implică:

  1. Ștergând ușor iepurele cu un prosop umed și fără săpun, concentrându-se în special pe murdăria localizată.
  2. Folosind un prosop umed proaspăt sau o ștergere umedă a iepurelor pentru a elimina orice resturi sau fecale de la capătul din spate.
  3. Curățarea glandelor lor de miros, care sunt deasupra fundului lor atunci când sunt ținute în poziție verticală, folosind muguri de bumbac și apă caldă. Faceți acest lucru ținând-le cu atenție, ceea ce poate necesita ajutor, și a încărcând glandele până când nu sunt libere de descărcare de gestiune. Poate fi necesar un veterinar dacă nu sunteți sigur de ceea ce faceți.
  4. În cele din urmă, ar trebui să ștergeți blănurile pentru ultima oară cu o ștergere umedă de iepure.

Este puțin probabil ca iepurele dvs. necesită o baie. Fiind scufundat în apă poate cauza iepuri să intre în șoc, astfel încât băile sunt în general rezervate pentru iepuri foarte bolnavi care se luptă să aibă grijă de ei înșiși. Dacă simțiți că iepurele dvs. necesită o baie, ar trebui să începeți prin furnizarea rutinei prezentată mai sus.

După aceasta, dacă o baie este încă necesară, adăugați o apă curată și caldă la o cadă sau chiuvetă, dar nu o umple suficient ca iepurele să fie scufundată. Utilizați apa caldă pentru a vă umezi ușor iepurele, turnându-l peste corpul lor, apoi să-i săpunați, curățați ușor și clătiți. Nu încercați să vă culcați fața și urechile.

Este demn de remarcat faptul că un iepure care se murdărește frecvent, în special în jurul anusului lor, poate suferi de obezitate. Obezitatea le poate împiedica să se poată să se mireze așa cum ar trebui să fie în mod natural. Dacă vă aflați că trebuie să oferiți sesiuni sau băi de curățare regulate, luați în considerare cererea dvs. de veterinar pentru ajutor cu pierderea în greutate iepure.

Periajul iepurelui

În timp ce iepurii ar trebui să se ocupe de propria rutină de curățare, există și alte responsabilități de îngrijire pe care trebuie să le faceți. Cele mai importante dintre acestea este un program regulat de periere, deoarece iepurii tind să-și ingeră blănurile atunci când se mândresc, dar nu pot să-l arunce înapoi ca pisicile. Acest lucru poate provoca probleme de sănătate. Specificul acestui program, totuși, pot depinde de rasa de iepure pe care o dețineți:

  • O regulă generală de urmat este că toți iepurii necesită periaj cel puțin o dată pe săptămână.
  • Frecvența periajului crește cu lungimea blănței de iepure.
  • Aceasta înseamnă că un angora trebuie să fie periat în fiecare zi, în timp ce un pitic Olanda trebuie doar să fie periat o dată pe săptămână.
  • De asemenea, ați putea lua în considerare tăierea blanului unei rase de lungă durată pentru a reduce cantitatea de periere pe care trebuie să o faceți.

Nu puteți folosi pur și simplu orice perie pentru a combina iepurele dvs. și dacă doriți Cea mai bună perie pentru iepuri, Trebuie să luați în considerare lungimea blănurilor. Ratele cu părul lung vor avea nevoie de piepteni cu blană de apă, în timp ce rasele cu părul scurt vor avea nevoie de o perie de pin. Ambele vor beneficia apoi de o perie de păr moale pentru a netezi peste blană și pentru a îndepărta părul slăbit.

În timp ce periaj, trebuie să fii blând și să urmezi direcția blănurilor lor. Iepurii sunt destul de fragili și le puteți răni cu ușurință dacă sunteți prea forțați pe piele sau pe noduri. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că sunt în siguranță și siguri în poala dvs. și nu trebuie să le așeze pe spate, deoarece le poate face să se simtă anxios și vulnerabili.

De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că iepurii vărsați. Aceasta înseamnă că, în anumite momente ale anului, va trebui să creșteți periajul pentru a ține pasul cu cantitatea de blană pe care o scot. În general, acest lucru se întâmplă la fiecare trei luni, în special în toamnă și primăvară, și poate dura ceva de la o zi la câteva săptămâni. Alte sfaturi pentru a vă ajuta să gestionați vărsarea includ:

  • Mângâind iepurele cu mâinile umede sau cu o sticlă spritzer pentru a îndepărta mai multă blană excesivă după periaj.
  • Adăugarea unei a treia etapă de periere cu o perie de sârmă cu sârmă între stadiul inițial inițial de desenare și peria moale. Acest lucru va ajuta la noduri deosebit de dificile care pot apărea în perioadele de vărsare intensă.

Păstrarea lor îngrijită

Ultimul, dar nu în ultimul rând, trebuie, de asemenea, să aveți grijă de unghiile și ochii iepurii, precum și, eventual, gestionând lungimea părului. Păstrarea unghiilor gestionabile este relativ simplă, dar necesită îngrijire. Îndepărtați unghiile aproximativ la fiecare 5 săptămâni folosind un șmirgher special de iepure de iepure. Doar tăiați părțile albe, dacă vă apropiați prea mult de roz, veți deteriora vasele de sânge și le determină să sângereze și să fie în durere.

În mod similar, îngrijirea ochilor de iepure este destul de simplă. În esență, trebuie să-i păstrați ochii clari ai oricăror obstacole, în special blană și fân, deoarece poate provoca iritații și chiar infecții. Ștergeți ochii folosind o minge de bumbac umedă ca și când este necesar. Dacă sunteți îngrijorat, ceva este deja în ochiul de iepure, luați-le la un veterinar.

Vărsarea, de obicei, în mod natural, are grijă de lungimea părului tău de iepure. Cu toate acestea, dacă aveți o rasă cu părul lung și se luptă să păstrăm în partea de sus a nevoilor lor de îngrijire, puteți lua în considerare tăierea blănurilor. Trebuie să lăsați aproximativ un centimetru de păr pe iepure pentru a le menține cald și pentru a oferi protecție.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să mori un iepure