Spuneți dacă pasărea dvs. Este în stare bună a corpului

Close-up de perching papagal

Când vine vorba de animale de companie, termenul "stare corporală" se referă de obicei la faptul dacă un animal de companie este prea slab, prea gras sau în stare bună. Este o măsurătoare imprecisă, dar cu experiență, evaluarea stării corpului vă va ajuta să vă păstrați animalul sănătos, permițând detectarea modificărilor în greutate care ar putea indica o problemă. Pierderea în greutate sau un condiție sub greutate poate indica o problemă de sănătate. Dimpotrivă, creșterea în greutate ar trebui gestionată pentru a preveni obezitatea și problemele sale asociate de sănătate. În unele animale de companie, este destul de ușor să evaluăm poziția corpului vizual și de simț, dar cu păsări, cântărirea frecventă este cea mai bună modalitate de a monitoriza starea lor.

Cântărind păsări

Cel mai bine este să obțineți o scară bună (e.G., o scară de păsări, scală poștală sau orice altă scară care cântărește în grame) și monitorizează periodic greutatea păsărilor dvs. Păsările sunt experți în ascundere a semnelor de boală, astfel încât să observe pierderea în greutate este adesea cea mai bună modalitate de a detecta mai devreme o problemă potențială de sănătate. Experții recomandă cântărirea papagalilor pentru copii, iar papagali mai în vârstă ar trebui să fie cântăriți cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. Păstrați înregistrările bune ale greutății păsărilor dvs., astfel încât să puteți observa rapid tendințele. O pierdere de greutate de cinci procente este foarte gravă pentru pasărea dvs. și va fi detectată numai prin cântărirea regulată a păsării.

Senzație de osul chilului

Acest lucru este foarte imprecis și cu siguranță nu cel mai bun mod de a monitoriza starea păsărilor dvs. în timp. Când ești ridicând o nouă pasăre, Este o modalitate bună și rapidă de a evalua starea corpului și de a evita păsările subponderale (și eventual bolnav). Chila este un os lung, subțire, plat, care iese în unghi drept de peretele toracic (pieptul) al păsăriei. Muschii se atașează pe ambele părți ale osului chilului, iar marginea osului poate fi, de obicei, simțită doar pe linia mediană a păsării de la piept până la burtă.

Pentru a simți chila, țineți pasărea pe spate și simțiți-vă că cheelul de pe linia mediană a pieptului și burta cu câteva degete. Keelul rulează longitudinal în jos pe piept și burtă și cel mai bine este să simțiți că proeminența chiuvei, mișcându-vă ușor degetele în fața chiuvei.

În mod normal, puteți simți marginea osului, dar este mai mult sau mai puțin cu mușchii de pe pieptul păsărilor, așa că nu este foarte proeminent. Într-o pasăre slabă (subponderală), osul chilului este foarte proeminent, iar marginea osului se simte foarte ascuțită. Într-o pasăre obeză, este foarte dificil să simțiți chila (de multe ori există doar o canelură în care chila ar fi în mod normal simțită). Păsările recent înțărcate sunt adesea puțin pe partea slabă, dar în mod ideal, doriți o pasăre care este în stare bună - unde puteți simți ușor chila, dar nu este prea proeminentă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spuneți dacă pasărea dvs. Este în stare bună a corpului