Cum să identificați și să tratați demența senior la câini

Câine senior

Senior demență este o problemă comună văzută în Câini mai în vârstă La fel ca și în oamenii mai în vârstă. Similar cu Alzheimer`s în oameni, demența la câini duce adesea la comportamente modificate și pierderi de memorie. Aceste schimbări pot afecta calitatea vieții atât a câinilor, cât și a proprietarilor de câini, dar prin o mai bună înțelegere a ceea ce se întâmplă cu adevărat, proprietarii pot fi capabili să diminueze efectele negative ale acestei probleme.

Ce este demența senior la câini?

Demența senior este formal cunoscută sub numele de disfuncție cognitivă canină (CCD), dar este adesea menționată și ca Doggy demență sau Doggy Alzheimer. Demența nu este o boală, ci mai degrabă o colecție de simptome care duc la schimbări majore în stare de spirit, comportament și memorie. De obicei, afectează negativ viața de zi cu zi a unui câine senior și este în mod obișnuit văzută la diferite grade ca vârsta câinilor. Clinica de comportament de la Universitatea din California afirmă că 28% dintre câinii cu vârsta cuprinsă între 11 și 12 ani prezintă semne de demență și că probabilitatea crește la 68% dintre câini la vârsta de 15 sau 16 ani.

Dr. Letticia Fanucchi, DVM, Dr. Director de Medicină Veterinară Servicii de comportament la Universitatea de Stat din Washington`s Spitalul de predare veterinar clasifică CCD în patru tipuri principale:

  • Depresie involutivă: Acest formular este similar cu depresia cronică la oameni și are ca rezultat anxietate.
  • Distima: Acest formular are ca rezultat confuzie, dezorientare și uneori o pierdere de conștientizare conștientă a corpului.
  • Hiper-agresivitate: Acest formular implică nivelurile serotoninei sau "hormon fericit" în creier și, de obicei, duce la un câine agresiv.
  • Sindromul de confuzie: Acest formular este similar cu Alzheimer "la persoanele în care apare o scădere majoră a funcției cognitive.

Semne

Semnele de demență senior la câini se învârt în jurul schimbărilor creierului care apar ca un câine vârste. Aceste schimbări pot fi trepte și se agravează pe măsură ce câinele continuă să fie în vârstă sau pot părea mai drastic în natură. Unele simptome, de asemenea, merg ușor neobservate până când proprietarul câinelui este afectat de ele.

Semne de demență senior la câini

  • Murdărirea în casă
  • Pierderea în casă / dezorientare
  • Lătrat fără motiv
  • Mergând la partea greșită a ușii
  • Lipsa interacțiunii cu oamenii sau cu alte animale de companie
  • Scăderea sau lipsa apetitului
  • Pragul inferior pentru comportamentul agresiv
  • Anxietate
  • Modele de dormit neregulate
  • Uitându-se la pereți
  • Populare / comportamente repetitive

Una dintre cele mai mari preocupări că proprietarii de câini care au câini cu notă de demență este pierderea formării casei. În timp ce câțiva câini dezvoltă demență senior se confundă și pot începe urinare sau defectare în casă. Acest lucru provoacă frustrarea proprietarului care poate în schimb să se supără cu animalul de companie. Acest lucru afectează legătura pe animalele umane și, în cele din urmă, calitatea vieții atât a animalului de companie, cât și a proprietarului.

Alte semne de confuzie datorate demenței senior includ dezorientarea în casă, uitându-se la pereți și mergând la partea articulată a unei uși atunci când câinele a cunoscut de ani de zile care parte a ușii se deschide pentru a trece prin ea. Senior demență poate provoca un câine care și-a cunoscut mediul de origine de ani de zile pentru a se pierde brusc în camerele sau colțurile casei sale.

Vocalizările, inclusiv lătratul, plânsul și plânsul fără nici un motiv aparent, sunt, de asemenea, adesea văzute la câinii cu demență senior. Aceasta poate fi o indicație a stresului, a fricii sau a anxietății din cauza confuziei și pot arăta și agresiune.

Comportamente agresive pot fi mai frecvente la câinii cu demență datorită pragului lor scăzut de toleranță și răbdare. În mod normal, câinii răbdători și dispuși pot prezenta brusc semne de agresiune, cum ar fi mârâul și chiar mușcătura la oameni și alte animale de companie.

Modelele de dormit neregulate, comportamente repetitive, cum ar fi lingerea și stimularea, o scădere a apetitului și chiar nu doresc să interacționeze cu alte animale de companie sau proprietarii lor pot fi semne suplimentare de demență senior la câini. Acestea, împreună cu alte comportamente, pot pune o presiune asupra relațiilor pe care le au cu câinii lor.

Cele mai frecvente semne ale CCD pot fi amintite cu acronimul utilizat în mod obișnuit: dezorientarea, schimbările de interacțiune, schimbările de somn, solarea casei și modificările nivelului de activitate.

Cauze

Simptomele sunt rezultatul schimbărilor sau deteriorării în creier, dar diferite simptome și tipuri de demenţă pot apărea din diferite probleme ale creierului. Nimeni nu înțelege complet cauzele complete ale demenței, dar există unele lucruri cunoscute din cauza asemănătorilor câini au cu oamenii cu demență. Anumite proteine ​​care se acumulează în creier în jurul neuronilor și defalcarea neuronilor sunt două lucruri care perturbe transmiterea normală a informațiilor în creier și, prin urmare, contribuie la demența senior la câini.

Obținerea unui diagnostic

Veterinarul dvs. va exclude alte probleme medicale cu câinele dvs. înainte de a diagnostica CCD.Uneori, un chestionar va fi utilizat pentru a identifica semnele comportamentale care sunt comune în această condiție, astfel încât semnele de monitorizare a demenței senior la câini sunt vitale în realizarea unui diagnostic. Scala calității vieții sau a scalei HHHHMM, este adesea folosită pentru a ajuta proprietarii în determinarea dacă câinele lor sa schimbat sau nu de vârstele. Această scală trece prin semnele demenței și include o revizuire a comportamentelor câinelui. Rănit, foame, hidratare, igienă, fericire, mobilitate și mai multe zile mai bune decât rău sunt evaluate în scara HHHHHMM. Această scară ajută, de asemenea, un proprietar să decidă dacă o calitate a vieții animalului este sau nu bună, deoarece demența progresează și poate, de asemenea, să ajute un proprietar să decidă când Eutanasia ar trebui luată în considerare.

Tratament și prevenire

Există, din păcate, nici o modalitate de a inversa semnele de demență la câini, dar există unele ajutoare nutritive care pot fi administrate pentru a ajuta la întârzierea schimbărilor creierului ca și vârstele câinelui. Antioxidanții, acizii grași omega-3 și trigliceridele cu lanț mediu (MCT) sunt principalele componente dietetice care sunt adesea discutate pentru sănătatea creierului. Unii experți recomandă suplimentarea câinilor înainte de a începe să prezinte semne de demență senior, dar nu există un tratament specific sau regim preventiv. Dacă sunteți preocupat de CCD care se dezvoltă în câinele dvs. senior, discutați cu medicul veterinar cu privire la posibilele suplimente preventive.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Noul medicament arată speranța pentru tratamentul demenței de câineAmerican Animal Hospital Association

  2. Sindromul de disfuncție cognitivăInitiativa pentru animale de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să identificați și să tratați demența senior la câini