Cat demență: înțelegerea demenței senile feline

Un creier care se deteriorează nu este un semn de îmbătrânire a fost demis numai pentru oameni. Din păcate, pisicile pot dezvolta, de asemenea, demența senilă felină, pe măsură ce îmbătrânesc, ceea ce poate fi dur pe proprietari să vadă. Când începe pentru prima oară să se manifeste, proprietarii pot fi, de asemenea, siguri de ceea ce este în neregulă cu cea altora decât dezvoltarea de noi, comportament ciudat. Cat demența Howling este o caracteristică destul de comună, de exemplu, dar există și alte considerente care trebuie luate la bord atunci când înțelegem pe deplin senile demență senilă.

Aici, în acest ghid pentru Cat demență, ne uităm la ceea ce este exact demența senilă felină și ceea ce simptomele sale sunt astfel încât proprietarii să o poată trata cât mai bine posibil, cât mai curând posibil. Ne uităm, de asemenea, la ceea ce pot fi acele tratamente și cum altfel putem ajuta prietenii noștri felini în timp ce îmbătrânesc.

Demență în feline

Ceea ce este demența senilă felină?

Deci, ce anume este demența senilă Feline? Demența senilă Feline este, de asemenea, cunoscută sub numele de CD-uri care reprezintă sistemul de disfuncție cognitivă. În timp ce afectează mai multe pisici la bătrânețe, se poate întâmpla cu orice pisică în orice etapă a vieții lor. Aceasta afectează capacitatea unei pisici de a învăța și de a-și aminti, precum și conștiința lor de mediul lor și cum îi răspund. Din păcate, poate provoca, de asemenea, un anumit nivel de anxietate în felina noastră și prietenii - prin urmare, pisica de demență urlă.

Este necunoscut Ce cauzează demența senilă Feline, dar se crede că, în timp ce vârsta este un factor imperativ, factorii genetici joacă, de asemenea, un rol enorm în dezvoltarea condiției.

Aveți o pisică senilă?

Primul pas pentru a înțelege demența senilă Feline este de a învăța cum să recunoaștem dacă aveți o pisică senilă sau nu. După cum sa menționat anterior, Cat demența Howling este obișnuită, dar ce alte moduri puteți observa dacă aveți o pisică senilă sau nu?

Cum de a observa simptomele de demență senilă felină

Spotând primele semne de demență senilă felină înseamnă că aveți cea mai bună șansă posibilă pentru a obține pisica dvs. cel mai bun tratament din momentul în care starea începe să facă o apariție. Având în vedere că afectează creierul, în principal într-o pisică îmbătrânită, pur și simplu conștientizarea condiției în primul rând este un început bun, deoarece nu există simptome fizice, altele decât schimbările comportamentale.

Modificările comportamentale pentru a păstra un ochi sunt:

  • Lipsa de auto-îngrijire
  • Incontinența fecală și urinară
  • Modificări ale ciclului de somn sau al letargiei
  • Dezorientare / confuzie
  • Anxietate / neliniște
  • Iritabilitate extremă
  • Modificări ale nivelurilor de activitate, cum ar fi lins excesiv
  • A crescut meowing (altfel cunoscut sub numele de demența pisică urlă)
  • Evitând interacțiunea socială
  • Deteriorarea comportamentelor învățate

demența în felină

Principala problemă cu demența senilă felină este că multe dintre aceste simptome sunt atât de frecvente în atâtea alte afecțiuni care afectează, de asemenea, pisicile mai mari. De exemplu, nu este rar să vezi că pisicile cu osteoartrită suferă de o mână de schimbări comportamentale de mai sus ca o modalitate de a face față bolnavului lor sau același cu diabetul zaharat, hipertiroidism sau surzenie.

Diagnosticarea demenței senile Feline

Având în vedere acest lucru, dacă observați oricare dintre aceste simptome, este mai bine să vă luați pisica în veterinar, astfel încât să poată executa teste pentru a ajuta la asigurarea a ceea ce este exact acest lucru care afectează pisica și de acolo, cât de bine să se trateze la pisica ta. Este întotdeauna cel mai bun mod de acțiune de a lua pentru a lucra alături de veterinarul dvs. atunci când diagnosticarea bolilor în pisica dvs. ca, chiar dacă pisica dvs. afișează fiecare comportament unic menționat mai sus, ei încă ar putea avea o altă condiție mai gravă și mai amenințătoare.

Veterinarul dvs. va executa teste de diagnosticare detaliată pentru a vedea exact ce este greșit cu pisica dvs. odată ce v-au întrebat despre sănătatea din trecut a pisicii dvs. Aceste teste vor include o examinare fizică completă, care vă va ajuta pe Vet să determine pe deplin sănătatea generală a pisicii dvs., precum și funcțiile cognitive rămase. În plus, veterinarul dvs. va lua unele exemple de sânge împreună cu efectuarea unui ultrasunete dacă consideră că este necesar și chiar poate că unele raze X.

În acest sens, ei vor putea să discute sau să confirme dacă modificările comportamentale ale pisicii dvs. sunt, de fapt, rezultatul demenței senile feline sau al unei alte boli sau boli.

Face pisicile doar acum dacă au demență?

Deși este adevărat că pisicile cu demență începe să urle mai mult decât o pisică fără demență, nu este singurul motiv pentru care ar putea prezenta acest comportament. Pisicile pot urca din mai multe alte motive. Unul este prin frustrare și anxietate, sau uneori este chiar un semn de plictiseală. Pisicile pot fi creaturi independente, dar ei doresc să fie jucate din când în când cu proprietarul lor. Această atenție poate opri urlă în viitor, având în vedere că sunt obosiți din jocuri, dar au primit și atenția pe care au dorit-o.

În plus, pisicile care nu sunt spionate pot fi, de asemenea, predispuse la urlă. În decursul perioadelor de căldură, acestea sunt mult mai susceptibile de a fi vocale care pot fi iritante proprietarilor, care se pot uita la faptul că le-au spulberat dacă vocea lor devine prea mult. Howling este, de asemenea, un simptom al hipertiroidismului menționat mai sus, dar poate fi, de asemenea, până la o pisică având o tensiune arterială ridicată. Din fericire, ambele condiții sunt ușor tratate cu medicamente.

Tot ce se spune, pisicile care urâte tind să fie cele care încep de la vârstă - deși care nu înseamnă imediat că urlă este până la un creier degenerativ. Pisicile care au 8 ani sau mai mari sunt că mult mai probabil să sufere de alte probleme și, de asemenea, să fie un semn al acestora fiind în durere și suferință. Acesta este motivul pentru care VET dvs. va efectua o examinare fizică completă, chiar dacă sunteți convins că este pur și simplu o problemă care afectează creierul lor, care determină schimbarea comportamentului lor. De exemplu, viziunea lor poate începe să se deterioreze care poate fi extrem de stresantă pentru ei.

Cum puteți ajuta o pisică cu demență

Cu toate acestea, dacă pisica dvs. este diagnosticată în cele din urmă cu demență, ce puteți face pentru ai ajuta?

Tratamentul pisicilor cu demență este dificil, mai ales că nu există nici un tratament. Asta nu înseamnă că nu pot face nimic proprietarilor, totuși. Există o mulțime de modalități pe care proprietarii le pot ajuta pisica lor prin ceea ce este probabil un timp foarte anxios și stresant pentru ei, astfel încât sănătatea și bunăstarea lor să rămână cât mai stabile, cât mai mult posibil.

Pentru început, asigurați-vă că veți continua să vă dați o mulțime de pisici exercitii fizice precum și stimularea mentală. Continuând să lucrați atât părțile fizice cât și cele mentale ale pisicii dvs., veți ajuta să păstrați toate mușchii lor puternici și organele care lucrează la nivel optim. Studiile au arătat că se joacă zilnic cu pisica dvs., când suferă de demența senilă felină și alte deficiențe cognitive, pot ajuta cu adevărat să încetinească dezvoltarea simptomelor.

CD-uri în Cat

În al doilea rând, încercați să nu schimbați prea mult, dacă este cazul, în jurul casei sau în legătură cu rutina lor. Pisicile, în general, nu fac față bine cu schimbările la rutina lor, dar când suferă de demență, poate fi deosebit de greu pe ele. Amintiți-vă acest lucru, încercați să nu schimbați niciun mobilier în casă și păstrați bolurile de mâncare în același loc și același lucru cu ei cos de gunoi. Acest lucru îi va ajuta să-și găsească drumul în jurul casei când creierul lor începe să eșueze pe ele. Dacă se pierd sau se confundă, poate fi un timp extrem de anxios pentru ei. Încercați, de asemenea, să le păstrați în interior cât mai mult posibil dacă sunt pisici în aer liber, astfel încât elimină șansele să se piardă în confuzia lor. Amintiți-vă, de asemenea, să le hrăniți în același timp al zilei, în fiecare zi și să încercați să păstrați mâncarea la fel.

În ceea ce privește dieta mai largă, există câteva suplimente care pot ajuta o pisică a cărei creier începe să le eșueze. O dietă bogată în antioxidanți poate fi extrem de benefică, precum și una care conține vitamina E și C, alături de Omega-3. Seleniul, flavonoidele și carotenul sunt de asemenea utile în plus față de carotenoide și carnitină. Având în vedere natura complexă a acestor vitamine și minerale, lucrează alături de veterinarul dvs. atunci când vine vorba de o dietă care ajută la împiedicarea deficitului cognitiv din pisica voastră.

CAT cu demență

În cele din urmă, dacă pisica ta suferă deosebit de proastă de la anxietate prin creierul său îmbătrânit, cereți-vă medicului despre medicamente care pot fi luate pentru a le susține prin situații de inducere a anxietății. Există, de asemenea, o serie de moduri în care vă puteți ajuta să vă păstrați pisica confortabilă pe timp de noapte, ceea ce vă poate ajuta să păstrați nivelele de stres în jos. De exemplu, ca pisici mai mari consideră că este mai greu să rămână cald, să privești să-și păstreze patul dintr-o zonă dracului și, de preferință, aproape de ceva cald. Dacă acest lucru înseamnă mișcarea patului undeva foarte diferit, care, la rândul său, poate exacerba anxietatea lor, uitați-vă la adăugarea unei pături sau chiar cumpărați un pat nou care are tampoane de încălzire în ea care îl va păstra cald pe tot parcursul nopții.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de pisici încălzite

Dacă, și când, demența pisicii tale devine foarte răutăcioasă și încep să uite unde se află vasul lor de alimente și unde tava lor de gunoi este prea des, gândiți-vă la îndeplinirea numărului celor care sunt punctați în jurul casei. Acest lucru îi va ajuta foarte mult, și din nou, își păstrează anxietatea în jos. Când cumpărați noi tăvi de gunoi, căutați cele care permit accesul ușor pentru pisica dvs. Aceasta înseamnă că ar trebui să fie largi și superficiale, astfel încât să poată face mai ușor. Unii veterici recomandă chiar și folosind nisip ca așternutul, deoarece acest lucru este menit să fie mai bun pe degetele de la picioare mai vechi.

După ce a luat toate acestea la bord și a ajustat stilul de viață al pisicii dvs., acolo unde este necesar și, important, a păstrat exact același lucru în ceilalți, amintiți-vă că pisica dvs. va avea nevoie de verificări regulate cu veterinarul dvs. pentru a vă asigura că nu există altă dezvoltare pisica ta suferă de. Verificările regulate vor permite, de asemenea, VET dvs., precum și dvs., pentru a monitoriza modul în care pisica dvs. răspunde la tratamentul pe care îl dați în termeni de stimulare mentală, dietă și exerciții fizice. Un alt avantaj al preluării în mod regulat a pisicii SENILE către VET este că sunt capabili să țină pasul cu evoluțiile în medicina animală, astfel încât să recomanteze toate tratamentele noi ar trebui să se ridice vreodată.

Verificările regulate trebuie să fie doar de două ori pe an, dar dacă vedeți o deteriorare severă și bruscă a sănătății pisicii dvs., va trebui să-l duceți la veterinar mult mai devreme.

Pisica veche cu demență

Linia de jos

Cat demența este o condiție tristă care afectează multe pisici - în special acum că pisicile, ca oamenii, trăiesc mai mult și mai mult datorită îmbunătățirilor dietei și a altor forme de medicină care le păstrează mai sănătoase. Având în vedere că demența pisică, suferinzi sunt mai susceptibili de a fi pisici la bătrânețe, este o boală din ce în ce mai răspândită.

Cu toate acestea, nu este o sentință de moarte, iar proprietarii ar trebui să fie încurajați cu modul în care schimbările în stilul de viață și dieta pot ajuta la încetinirea dezvoltării bolii, astfel încât pisica lor să poată continua să fie fericită cât mai mult posibil.

Surse:

  1. Demența (geriatrică) la pisici, Petmd
  2. Întrebați un medic veterinar: Feline senilă demență, Trupanion
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat demență: înțelegerea demenței senile feline