Motivele pentru care câinii urâtă

Puppy Samoyed care urlă afară în iarbă

Câinii vor urca din motive diferite, dar urlă este considerată întotdeauna o formă de comunicare. Howling este o vocalizare normală pe care câinii sălbatici îl fac adesea, dar nu este exclusiv doar la coyoti și lupi. Toate rasele de câini, chiar puțin Pomeranian sau a Chihuahua, au capacitatea de a urca, dar anumite rase sunt mai cunoscute pentru a face acest sunet. Uneori, un urlet se face din frică, din cauza durerii, de dezorientare după trezire de la anestezie sau pur și simplu pentru a-și face cunoscută prezența. Este important să știți ce câinele dvs. poate încerca să vă comunice când sunt urlă.

O preocupare medicală

Din moment ce un câine poate să urle dacă sunt bolnavi sau răni, urling poate fi o indicație a durerii de la o vătămare bruscă, disconfort abdominal sau alt tip de boală. Disfuncția cognitivă canină Uneori, denumite Dog demență, este o problemă medicală care afectează creierul unui câine și poate provoca, de asemenea, un câine lui Howl. Această problemă este văzută la câinii mai în vârstă și este similară cu Alzheimer în oameni. Câinii cu disfuncție cognitivă canină sunt deseori dezorientați, confuzi și acționează ca și cum nu știu să meargă afară pentru a-și face afacerea, care se deschide, sau se apropie de mobilier în casă. Această disfuncție este o problemă neurologică și, deoarece un câine poate fi confuz, poate începe să urce doar pentru a se auzi sau pentru că este confuz sau speriat. Dacă sunteți preocupat de faptul că câinele dvs. poate fi urlat din cauza unei preocupări medicale, este important să o verificați de către un medic veterinar cât mai curând posibil.

Frică

La fel ca un câine care urlă dintr-o stare confuză de frică datorită disfuncției cognitive canine, câinii care se află în alte situații înfricoșătoare pot urca. Puppiesele extrem de speriate pot lăsa un howl dacă se tem de viața lor sau un câine vagabond care este speriat poate să cumpere cum încearcă să fie prins de niște samariteni buni. Dar, indiferent de cauza fricii, dacă un câine urlă și într-o situație care ar putea fi interpretată ca fiind înfricoșătoare, este din tristețe bună că sunt înspăimântați. Câinii fericiți, excitați sau relaxați nu de obicei urât.

O preocupare comportamentală

Comportamentul canin a fost studiat foarte mult și în timp ce învățăm încă cum să comunicăm cel mai bine cu câinii, știm că uneori urlă este o indicație a unui a Problema comportamentală.

Câini care au anxietate de separare sunt observate în mod obișnuit de către vecini să fie urlă în timp ce proprietarii lor sunt departe, provocând un afișaj zgomotos. Din păcate, câinii cu anxietate de separare și alte forme de preocupări comportamentale sunt de obicei anxioase și stresate, astfel încât să urce pentru ajutor sau pentru a obține atenția proprietarului lor. Dacă vă lăsați câinele acasă și auziți urlă când ieșiți din ușă, este un semn bun că câinele dvs. poate fi stresat, speriat și are anxietate de separare. Anxietatea de separare implică de obicei alte lucruri împreună cu urlă, cum ar fi comportamentul distructiv, stimularea sau ghearele la o cușcă sau o ușă. Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a ușura această anxietate și comportamentul urling care este adesea asociat cu acesta, dar va dura ceva timp, formare și, uneori, utilizarea de feromoni, suplimente, droguri și alte ajutoare de formare.

Ca răspuns la alte zgomote

Este posibil să aveți un câine care urâte când aude o sirenă sau un alt zgomot puternic. Acest lucru este cel mai probabil pentru că câinele dvs. crede că zgomotul este de fapt un howl de la un alt câine și urling poate fi o activitate de legare sau o formă de comunicare de la câine la câine. Dacă un câine începe să urle, atunci un alt câine va începe cel mai probabil să urle dacă există unul în interiorul urechii. Litters de pui, cum ar fi Huskies Siberia, sunt adesea văzuți arătând acest instinct natural de urlă ca un grup.

Pentru a obține atenția

În plus față de câini care se confruntă cu anxietate de separare care urlă, alți câini fără această preocupare comportamentală poate, de asemenea, să vă atragă atenția. Unii câini sunt în mod natural mai vocali decât alții, și deoarece toți câinii au personalități diferite, puteți avea un câine care îi place să urle. Howling la o persoană pentru a atrage atenția poate însemna "stai departe" dacă câinele protejează pe cineva sau altceva, dar poate, de asemenea, înseamnă "Vino Play" dacă este câinele tău sau altă canină prietenoasă, care vrea să vă atragă atenția.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Motivele pentru care câinii urâtă