Demență la câini

Câine senior cu demență

Ca niște oameni, câinii mai în vârstă pot prezenta semne de senior demență. Vocalizarea (lătrat, mârâind, urlă) din nici un motiv sau în toate orele, care să apară pentru a obține "pierdut" în împrejurimile familiare, iar alte schimbări de personalitate pot sugera demență. În timp ce pot exista unele tratamente care pot încetini progresia, demența nu este curabilă.

De asemenea cunoscut ca si Disfuncția cognitivă canină (CCD) sau Sindromul de disfuncție cognitivă, Această afecțiune afectează o parte semnificativă a populației de câine senior. Înțelegerea generală a disfuncției cognitive canine este un sindrom neurobehavioral legat de vârstă care duce la o scădere a funcției cognitive. Acest declin poate varia în cronologia sa, dar poate fi devastatoare pentru relația de câine-umană și adesea necesită o mulțime de îngrijire.

De ce câinii au demență demență?

Demența sau CCD sunt cauzate de schimbările fizice ale creierului și de chimia sa. Studiile au determinat că câțiva câini mai în vârstă dezvoltă leziuni creierului similare cu cele care se găsesc la pacienții cu Alzheimer. Ca rezultat, ați putea Observați deteriorarea modului în care câinele dvs. învață, gândește și își amintește, iar aceste schimbări comportamentale pot afecta viața atât a dvs., cât și a câinelui vostru. Un procent semnificativ de câini, vârste între 11 ani sau mai mult, experimentează cel puțin un semn de demență, care include o serie de simptome cum ar fi confuzia și dezorientarea.

Câinele dvs. poate avea demență canine dacă nu se comportă ca în sine și afișează unele caracteristici comportamente:

  • Se pierde în locuri familiare în jurul casei sau a curții
  • Ezită să mănânce, să bea sau să ia tratamente
  • Devine prins în spatele mobilierului sau în colțurile camerei
  • Vrea mai puțin din atenția și lauda și nu este interesată să joace
  • Se uită la perete sau în spațiu și este surprins de atracții și sunete obișnuite, cum ar fi luminile și televiziunea
  • Are probleme cu găsirea și utilizarea ușilor și scărilor
  • Doarme mai mult în timpul zilei și mai puțin pe timp de noapte
  • Nu răspunde la numele său sau comenzi
  • Are accidente în casă, chiar și atunci când sunt luate în afara frecvent
  • Este retrasă și nu vrea să meargă pentru plimbări, să joace sau să meargă afară
  • Are dificultăți în a învăța noi comenzi sau rute
  • Nu recunoaște sau este surprinsă de membrii familiei și jucării
  • Pași sau rătăciți fără rost în jurul casei
  • Tremura sau se agită, adesea în picioare în picioare sau în jos

Tratament

Este întotdeauna important să vă evaluați animalul de companie de către medicul veterinar pentru a exclude primele cauze medicale, deoarece unele boli pot implica semne sau comportamente similare cu cele ale demenței. Un plan de tratament poate fi pus în aplicare de către medicul veterinar care include adesea managementul comportamental, managementul mediului, dieta și medicamentele. Scopul planului de tratament ar trebui să fie să încetinească progresul bolii și să îmbunătățească (sau să mențină) calitatea vieții atât pentru câine, cât și pentru proprietar.

Câteva exemple de tehnici de management ar putea petrece mai mult timp jocul în timpul orelor de zi - izolarea câinilor (mult cât doriți pentru un copil mic) - oferind o îngrijire adecvată de toaletă, inclusiv tampoane sau chiar doggie scutece sau hrănirea IT specializată de îngrijire senior.

Mulți câini care suferă de CCD experiență un nivel de anxietate. Poate fi stresant dacă se trezesc și se simt singuri în mijlocul nopții sau se găsesc în colțul unei camere și nu-și amintesc cum să iasă din acel loc. Gestionarea anxietății poate fi specifică câinelui, dar ar putea include muzică liniștitoare, plimbări lungi, mâncărimi sau chiar și feromoni specifici câinelui.

Veterinarul dvs. va discuta, de asemenea, opțiunile de prescripție pentru câinele dvs. Poti Întrebați despre Anipryl, un medicament utilizat pentru unele cazuri de demență. Informați-vă medicul veterinar despre orice suplimente alimentare câinele dvs. înainte de a începe orice prescripții. Unii pot avea interacțiuni negative.

Cum de a preveni demența

Nu există nici o modalitate de a preveni CCD la câini. Cercetarea medicală lucrează în mod constant în această condiție, deoarece afectează atât de mulți câini (și ar putea avea un impact medical asupra tratamentului cu Alzheimer). Pe măsură ce câinele dvs. îmbătrânește, mențineți o dietă sănătoasă, așa cum este recomandată de medicul veterinar, un stil de viață activ și să includă stimularea mentală și fizică pentru a ajuta la oprirea CCD.

Procesul de diagnosticare

Diagnosticarea CCD poate fi dificilă. Fiecare câine prezintă propriile simptome distincte, care pot veni și pleacă. Deoarece simptomele pot varia și nu pot fi prezente în orice moment, un diagnostic adecvat poate fi dificil de a veni. Un veterinar va conduce probabil o serie de teste bazate pe simptomele câinelui. Dacă aceste teste nu dezvăluie nici o altă cauză medicală, VET poate diagnostica CCD. Nu există nici un test CCD specific care să poată oferi un răspuns definitiv pentru proprietarii de animale de companie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ozawa, Makiko și colab. Semne fizice ale disfuncției cognitive canineJurnalul de Științe Medicale Veterinare, vol 81, nu. 12, 2019, pp. 1829-1834. Societatea japoneză de științe veterinare, DOI: 10.1292 / JVMS.19-0458

  2. Disfuncția cognitivă canină: Dilema Doggy demențăHavenlakeanimitalhospital.COM, 2020

  3. Sindromul de disfuncție cognitiv în animalele de companie similare cu Alzheimer. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  4. Seisdedos Benzal, Alejandro, și Alba Galán Rodríguez. Evoluții recente în sindromul disfuncției cognitive canineȘtiința comportamentului animalelor de companie, Nu. 1, 2016, p. 47. Cordoba University Press (UCopress), DOI: 10.21071 / PBS.V0i1.3996

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Demență la câini