Câinele meu mi-e dor de mine când am plecat?

Câinele meu mi-e dor de mine când am plecat

Mulți proprietari de animale de companie observă entuziasmul câinelui atunci când se întorc acasă - fie că sunt după cinci minute sau cinci ore. Dar fetele noastre de blană într-adevăr dor ne?

Câinii și amintirile lor sunt un subiect dificil, dar vă vom sapa pentru a afla cât de mult se gândește Fido despre tine când sunteți la lucru toată ziua.

Memoria unui câine: Cum funcționează memoria caninei?

Câini, ar părea, au o amintire pe termen scurt de aproximativ 2-5 minute; aceasta este Potrivit unui studiu de către o echipă suedeză de oameni de știință condus de Johan Lind.

În studiu, 25 de specii au fost testate în toate ("păsări, mamifere și albine"), iar rezultatele au arătat că animalele nu face au o memorie deosebit de impresionantă pe termen scurt și "porumbeii nu efectuează, precum și mamifere la intervale de întârziere mai lungi", doar în cazul în care te întrebi despre asta.

Au fost efectuate mai multe studii privind inteligența și cunoașterea animalelor, unele cu rezultate mai impresionante.

Unul, condus în Ungaria, testat ce se numește memoria episodică în 17 câini: Proprietarii i sa spus să interacționeze cu elementele, iar câinii au primit comanda "Fă-o!", La care trebuiau să urmeze interacțiunea proprietarului lor cu obiectele. Între ani, câinii au primit o întârziere de timp între un minut la o oră.

În mod surprinzător, un incredibil 35.3% dintre câini au reușit să-și copieze proprietarii o oră după ce au văzut comanda originală. (Pentru a compara, 94.1% dintre câini au reușit să o copieze imediat și 58.8% au reușit un minut mai târziu.)

De asemenea, puteți arunca tot ceea ce v-ați gândit vreodată la memoria aurului: cercetarea în aur a arătat că amintirile lor pot dura cel puțin cinci luni. Știe ce ai făcut și își amintește.

Câinii își amintesc cât timp am fost departe?

Acum că știm mai multe despre memorie - și nu o uitați! - Putem să răspundem la întrebarea noastră principală. Câinii au capacitatea de memorie de a "lipsi"?

Câinele meu mi-e dor de mine

Studiile suplimentare au fost făcute cu privire la ceea ce se întâmplă dacă câinii sunt lăsați singuri și dacă pot sau nu să spună diferența dintre Cantitate de timp le-ai lăsat în pace sau nu. (O glumă veche observă că ar trebui să blocați atât partenerul, cât și câinele dvs. în trunchi și să vedeți cine este cel mai fericit să vă vadă o oră mai târziu, nu, nu faceți asta.)

Un studiu realizat de Rehn și Keeling în 2011 au examinat semne vitale cum ar fi variațiile asupra ritmului cardiac al unui câine, măsurate pe parcursul absenței proprietarului.

Studiul a concluzionat că Câinii nu pot spune neapărat diferența dintre timpul pe care l-au lăsat singur (De aceea, zece minute și o oră fac foarte puțină diferență la cât de entuziasmați este să vă vedeți), dar asta fiind lăsat singur pentru o perioadă de timp semnificativ mai mare, cu siguranță face o diferență marcată în cantitatea de primejdie afișate de câini.

Studiul se încheie cu aceasta:

"Deși acest studiu nu poate distinge dacă câinii au fost conștienți de durata de timp (dar nu au semnalat-o) sau dacă nu au fost conștienți până la reamintindu-se de întoarcerea proprietarului lor, aceasta confirmă faptul că câinii sunt afectați de Durata timpului la domiciliu singur."

Ei bine, acolo te duci: răspunsul este cel mai clar da - Câinele vostru vă lipsește absolut când ați plecat! Mai multe studii sunt încă făcute doar la Cum Câinii sunt capabili să-și amintească lucrurile și până atunci, există răspunsul dvs!

În timp ce câinele dvs. probabil nu se joacă Dido sau reluând cele mai mari amintiri împreună în cap, el cu siguranță durează compania dvs. atunci când sunteți departe și că o primejdie foarte reală la absența dvs. poate fi cu siguranță clasificată ca "lipsă".

Pierderea cognitivă la câini

Pe măsură ce câinele dvs. devine mai în vârstă, puteți observa un comportament ciudat atunci când vine vorba de câinele și absența voastră. Poate vă întoarceți acasă și în loc să vă salut fericit, dvs câinele se poate mârâi la tine ca și cum sunteți străin.

Sau poate că te ridici de pe biroul tău unde câinele tău mințește cu tine, du-te în bucătărie și întoarce-te la biroul tău doar pentru ca câinele tău să te salute ca și cum ai fi plecat de ore întregi!

La fel de trist ca și cum trebuie să ia în considerare, Câinii de rang înalt pot prezenta simptome care imită boala Alzheimer la om. Acest lucru este cunoscut sub numele de disfuncție cognitivă canină (sau CCD).

Cât de comun este CCD? Potrivit clinicii de comportament animale de la Universitatea din California, 28% dintre câinii cu vârste între 11 și 12 ani se confruntă cu o formă de "insuficiență cognitivă", iar 68% dintre câinii vârste între 15 și 16 ani; poate cainele dvs. să fie unul dintre ei?

Vestea bună - puteți să vă îmbunătățiți în general sănătatea mintală a câinelui dvs. făcând câteva schimbări mici în dieta sa, crescând activitatea lor fizică, introducându-le la jucării noi în mod regulat și învățându-le noi comenzi - da, se pare că se dovedește puteți și ar trebui să învățați un câine vechi trucuri noi. Este pentru sănătatea lor!

Pentru mai multe informații despre relațiile cu câinii mai în vârstă, asigurați-vă că ați verificat-o Ghid pentru anii de aur ai câinelui senior, Pe lângă primele noastre ponturi pe Cel mai bun hrană pentru câini pentru a vă hrăni canina.

Acest articol: Psihologie de astăzi Blogul lui Stanley Coren subliniază acest lucru Proprietarii de animale de companie ar trebui să se refere la vasul de acronim ar trebui să suspecteze nimic în neregulă cu cunoașterea poochei lor. Aceasta se referă la:

  • Dezorientare
  • Interacțiunea se schimbă
  • Somnul de somn
  • Casa de murdărire

Dacă ați observat oricare dintre aceste simptome în animalele de companie, ar fi timp pentru o vizită la veterinar.

De asemenea, sugerăm să învățați mai multe despre CDC la câini.com și citiți mai departe Dog Sundowners Sindromul Dacă bănuiți că câinele dvs. poate suferi de disfuncție cognitivă canină.

Nu vă faceți griji - este destul de obișnuit și voi și câinele dvs. puteți să împărtășiți în continuare vremuri mari împreună. Va trebui doar să fiți într-o stare de alertă mai mare și, eventual, poate beneficia de medicamente cu îndrumarea VET.

Ce face câinele tău când te întorci acasă? Vă salută cu o jucărie? Distribuiți experiența dvs. în comentarii!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu mi-e dor de mine când am plecat?