Folosind anipryl pentru câinii de rang înalt cu demență

Labrador Retriever pe Lap

Cu o nutriție mai bună și mai multă îngrijire veterinară disponibilă / avansată, animalele de companie trăiesc mai mult decât oricând. Împreună cu faptul că multe gospodării privesc animalele de companie ca parte a familiei, animalele se bucură de vieți sănătoase și semnificative care interacționează cu gospodăria umană de mai mulți ani.

Modificări ale așteptărilor pe măsură ce animalul dvs. devine mai în vârstă

Ca al tau PET devine mai în vârstă, Unele schimbări sunt inevitabile - câteva fire de păr gri, mersul mai lent, poate mai fin sau mai reticent în a fi schimbat rutina.

Unele schimbări, totuși, sunt scrise ca "normale pentru vârsta înaintată" când pot fi semne de ceva cunoscut ca canin sau disfuncție cognitivă felină, ambele sunt Similar cu demența în oameni. Aceasta este o serie de probleme comportamentale geriatrice, care nu sunt explicate prin alte afecțiuni medicale. De exemplu, ați observat oricare dintre aceste comportamente tipice?

  1. Confuzie generală. Animalul dvs. de companie nu salută sau nu pare să vă recunoască ca mai înainte sau animalul dvs. de companie primește "pierdut" în curte sau în casă.
  2. Vocalizarea necorespunzătoare. Are coaja dvs. de companie sau miau în mijlocul nopții sau pentru nici un motiv "bun"? (Deși câinii nu au nevoie de un motiv pentru a coaja.)
  3. Noțiuni de bază zi și noapte amestecată. A dormi toată ziua și trezește toată noaptea?
  4. Confuză interioară și în aer liber. Este o murdărire a animalelor de companie în casă în casă?
  5. Schimbările de personalitate. Este animalul dvs. de companie anterior și prietenos devenind timid sau agresiv?

Să examineze animalul dvs. să excludă condițiile fizice sau medicale

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă vedeți medic veterinar Pentru un examen general de sănătate și pentru a exclude orice probleme fizice sau medicale care ar putea provoca un comportament anormal. Dacă animalul dvs. de companie primește o factură curată de sănătate, este posibil să doriți să vorbiți cu medicul veterinar despre un medicament numit anipryl. Acest medicament a fost aprobat pentru a ajuta câinii cu disfuncție cognitivă. Veterinarii pot prescrie, de asemenea, "off etichetă" pentru pisici.

Efectele aniprilului și posibilele efecte secundare

Anipryl este numele comercial veterinar pentru un medicament numit Selegiline. Se utilizează în primul rând la om pentru tratamentul bolii Parkinson. Medicamentul este aprobat de FDA pentru utilizare la câini pentru tratamentul hiperadrenocorticismului dependent de hipofizare (PDH), care este un tip de boală Cushing și pentru disfuncția cognitivă canină.

Eficacitatea aniprilului pentru disfuncția cognitivă pare a fi destul de variabilă. Unii proprietari au raportat schimbări apropiate miraculoase în comportamentul câinelui geriatric după începerea lui Anipryl, în timp ce alții nu au văzut o astfel de îmbunătățire dramatică.

Efectele secundare posibile ale acestui medicament includ (dar nu se limitează la): vărsături, diaree, hiperactive / neliniștite, anorexie, răsturnare, confiscare și letargie. Efecte secundare mai grave pot fi observate atunci când anipryl este utilizat împreună cu anumite alte medicamente, cum ar fi ephedrina, opioidele, fenilpropanolamina, amitraz și mai multe clase de antidepresive.

Alte opțiuni de tratament

Dovezile publicate în 2018 sugerează că antioxidanții din dietă pot promova sănătatea cognitivă și încetinesc procesul de declin. Alte produse de suport nutriționale pentru animalele de companie includ acizi grași Omega 3, aceiași trigliceride cu lanț mediu (MCT), Senilife de Ceva, și dieta B / D de alimentele pentru animale de companie.

Păstrarea mediului pentru animalele de companie la fel de neschimbate în același timp, asigurându-vă că acestea beneficiază de exerciții fizice, stimularea mentală și timpul familiei de calitate sunt, de asemenea, extrem de importante pentru menținerea calității vieții.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Folosind anipryl pentru câinii de rang înalt cu demență