Cum să vă opriți câinele de la pipi în casă

Oprirea câinilor de la urinare în casă

Când aveți un câine, știți că se întâmplă accidentele. Cu toate acestea, poate fi foarte frustrant dacă câinele dvs. pentru adulți este în mod constant în casă. Urinare inadecvată este o problemă care ar trebui abordată cât mai curând posibil. Primul pas este să-ți dai seama de ce câinele tău se pipă în casă. Există câteva motive diferite, câinii prezintă un comportament urinar inadecvat.

De ce câinii pipi în casă?

Adesea numit "urinare inadecvată" de către veterinari, peeing în casă este o problemă relativ obișnuită la câini, dar de obicei se adresează în timpul catelodiei. Dacă câinele dvs. este un cățeluș, atunci pregătirea casei nu ar putea fi încă completă. Formarea casei poate dura ceva timp și este posibil să aveți nevoie să revizuiți pașii pe măsură ce mergeți.

Dacă câinele dvs. este cu siguranță instruit al casei și pipiul inadecvat a început bine după formarea casei a fost completă, atunci există și alte motive potențiale pentru comportament. Este esențial să excludem mai întâi problemele de sănătate înainte de a investiga cauzele comportamentale pentru urinarea necorespunzătoare.

Dacă câinele antrenat de casă începe să se uite din nou în casă, există mai multe cauze potențiale pentru el.

Probleme ale tractului urinar

Dacă câinele dvs. începe brusc să pipi în casă (sau în alte locuri inacceptabile), ar putea fi cauzată de a infecții ale tractului urinar. Acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru urinarea necorespunzătoare și una din cele mai frecvent văzute probleme de sănătate la câini.

Înainte de a vă supăra cu câinele dvs., du-te vedea veterinarul dvs. pentru un examen și consultare. VET dvs. va dori cel mai probabil o mostră de urină de la câinele dvs. pentru a efectua o urineză și, eventual, o cultură de urină. Acest test se face pentru a căuta bacterii și celule anormale în urină. Dacă VET-ul dvs. diagnoză o infecție a tractului urinar, următorul pas este un curs de antibiotice.

Altele posibile probleme urinare VET-ul dvs. ar putea găsi includerea cistitei (inflamația vezicii urinare), cristale în urină, pietre vezice, anomalii structurale și chiar tumori. Cele mai multe probleme urinare pot fi tratate cu medicamente, suplimente și / sau schimbări de dietă. În cazuri mai extreme, problemele precum pietrele vezicii urinare pot necesita o intervenție chirurgicală.

Dacă medicul veterinar nu găsește a Problema tractului urinar, Următorul pas este să căutăm alte probleme potențiale de sănătate.

Incontinența și problemele de sănătate

Urinar incontinenţă este adesea asociată cu Câini de rang înalt, Dar este posibil ca un câine să dezvolte incontinență ca adult tânăr.Dacă câinele dvs. scade sau dribbling sporadic sau lăsând puddlele de urină în pat sau pe podea în timpul NAPS, incontinența poate fi vinovatul. Dacă ale tale Câinele este incontinent, Este important să știți că câinele dvs. nu își dă seama că se întâmplă și nu are control asupra lui. Din fericire, incontinența poate fi uneori tratată cu medicamente.

Pe de altă parte, dacă câinele tău conştient pees mari cantități în zone necorespunzătoare, probabil că nu este incontinență. Discutați cu medicul veterinar pentru a afla mai multe.

Anumite probleme de sănătate pot duce la probleme urinare, cum ar fi boală de rinichi, Diabet, și Boala lui Cushing. Veterinarul dvs. poate recomanda testarea suplimentară de diagnosticare pentru a exclude una sau mai multe boli în funcție de alte simptome ale câinelui (dacă există). Tratamentul va depinde de diagnosticare.

Câini de îmbătrânire

Puppies poate avea în continuare accidente atunci când sunt instruiți în casă, dar bătrânețe poate aduce alte cauze ale accidentelor urinare. Forme de demența sau senilitatea pot să apară la câinii de îmbătrânire, ceea ce duce la murdărirea casei. Acești câini pot uita formarea lor la casă sau pur și simplu uită unde sunt.

Alte probleme de sănătate, cum ar fi insuficiența renală, tind să se culce și în bătrânețe. Acesta este un alt motiv pentru a vă implica medicul veterinar devreme și de multe ori. În unele cazuri, demența poate fi gestionată oarecum cu medicamente și suplimente. Mulți oameni care trăiesc cu câini de rang înalt care au probleme urinare aleg, de asemenea, să folosească scutece Doggie sau linia de lenjerie de pat și alte zone frecventate cu tampoane absorbante.

Aflați cum să vă îngrijiți câinele senior

Probleme comportamentale

Odată ce VET-ul dvs. a exclus toate problemele de sănătate, este probabil ca tu și câinele tău să se confrunte cu a Problema comportamentală.

Câțiva câini, în special bărbați, comportamente de marcare afișate. Marcarea este adesea condusă de hormoni sexuali, dar poate deveni un obicei și continuă chiar și după ce a fost modificată.

O altă posibilitate este că câinele dvs. ar putea fi expus urinare supusă sau entuziasm. Acest lucru se poate întâmpla dacă câinele dvs. este intimidat de cineva sau de ceva. Este obișnuit ca câțiva câini să pipi când cineva stă peste ei și privește în jos, mai ales dacă câinele este tânăr sau înfricoșător. Câinii pot urina, de asemenea, în mod necorespunzător atunci când sunt anxioși și stresați.

Examinați situația din casa dvs. pentru a determina dacă ceva din mediul înconjurător ar putea declanșa acest tip de comportament în câinele dvs. Ați adăugat recent un animal nou în gospodărie?A existat o adăugare umană la familie, ca un nou copil? Are cineva din gospodărie a plecat recent sau a murit? Câinii sunt adesea foarte sensibili la aceste tipuri de schimbări de mediu.

Câinele dvs. poate fi, de asemenea, îngrijorat de o situație în aer liber care ar putea duce la urină necorespunzătoare. Poate că câinele tău a văzut un alt câine, a auzit un proiect de construcție tare în apropiere sau a văzut altceva este supărător.

Cum să vă opriți câinele de urinare în casă

Indiferent ce faceți, nu renunțați la câinele dvs. sau Dă-ți câinele departe. Puteți lucra prin aceasta! Desigur, este posibil să aveți nevoie de ajutor suplimentar. Între timp, aveți răbdare cu companionul dvs. canin și încercați să luați unul sau mai mulți pași simpli pentru a ajuta câinele cu problema sa.

  • Re-trenați câinele dvs .: Deoarece câinele dvs. a fost probabil odată pregătită, poate fi util să revizuiți antrenamentul și să repetați pașii.
  • Creșteți pauzele de potty: Ia-ți câinele afară să pipi imediat după ce bea, mănâncă și trezește de la NAPS. Recompensați câinele dvs. pentru a privi în afara locurilor potrivite.
  • Identificați declanșatorul: Încercați să vă dați seama dacă există un declanșator sau un stimulent în mediul câinelui dvs. care îi solicită să pipi înăuntru. Eliminați declanșatorul, dacă este posibil, vă învățați câinele să trăiți cu el sau să schimbați toate elementele pe care le puteți calma anxietatea câinelui. De exemplu, evitați sursele de frică atunci când luați plimbări, cum ar fi câinele agresiv al cartierului sau zona în care se întâmplă Jackhammering. Redați muzică sau utilizați o mașină de zgomot alb în casă dacă acestea sunt zgomote puternice în afara.
  • Nu loviți sau nu strigați: Evitați pedepsirea sau țiparea la câinele dvs. pentru urinare în casă. Acest lucru va relua probabil și în loc de a învăța că urinarea în casă este comportamentul incorect, câinele dvs. poate învăța că oamenii săi sunt imprevizibili sau nesfârșiți să fie în jur. Pedepsirea câinelui tău poate să-i fie frică să urineze în fața dvs. (chiar și în aer liber), ceea ce ar putea duce la mai multe accidente interioare.
  • Curățați în mod corespunzător: Curățați temeinic fiecare accident cât mai curând posibil cu un curățător enzimatic care elimină mirosul. Nu vrei ca câinele tău să recunoască mirosul de urină și să creadă că în interior este un loc acceptabil pentru a urina după toate.
  • Obțineți ajutor profesional: Dacă ați încercat totul și încă nu puteți face nici un progres cu problema câinelui dvs., luați în considerare obținerea unui a antrenor de câini sau comportamentist implicate pentru o singură consultare sau sesiuni frecvente, după cum este necesar.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Olin, Shelly J și Joseph W Bartges. Infecții ale tractului urinar: tratament / terapeutică comparativăClinicile veterinare din America de Nord. Mici practici animale vol. 45,4 (2015): 721-46. DOI: 10.1016 / J.CVSM.2015.02.005

  2. Detectarea tulburărilor de rinichi și a tractului urinar la câini. Merck Manual veterinar

  3. Incontinenta urinara. Washington State University College of Veterinary Medicine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți câinele de la pipi în casă