Cum să curățați urechile pisicilor în mod corespunzător

Cum să curățați urechile pisicii

Când vine vorba de autosuficiență, nimic nu pare să bată membrii împărăției feline. Ele sunt practic independente, cu excepția, după ce au nevoie de tratamente cu adevărat delicioase sau de mese nutritive. Al lor obiceiurile de îngrijire sunt de neegalat. Cu toate acestea, chiar și cea mai fastioasă pisică din lume va avea tendința de a solicita asistența părintelui său de companie, în special în asigurarea unei curățări foarte bune, sigure și foarte aprofundate a urechilor sale. Veterinarii pot face o treabă excelentă de curățare a urechilor pisicii. Cu toate acestea, puteți curăța, de asemenea, Pinna auditivă a Kitty dacă respectați anumite principii.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

De ce curățați urechile lui Kitty este o idee bună

Deoarece fiecare iubitor de pisici știe, pisicile sunt creaturi extrem de faside. Nu există niciodată un moment în care nu le vedeți lins blana, labele și orice altă parte a corpului lor pe care le pot ajunge cu ușurință. Deși este adevărat că urechile lor nu au nevoie cu adevărat de lingerea fastidioasă așa cum este dotată cu un mecanism încorporat care permite ca resturile și alte particule să fie mișcate spre exterior în Pinna auditivă externă, vor exista întotdeauna cazuri atunci când pisica dvs. are nevoie de a mână de ajutor.

Fiind independentă, pisicile au acest apetit insatiabil pentru orice lucru care își poate trezi curiozitatea. Din păcate, o astfel de curiozitate îi determină adesea în zone în care nu ar trebui să fie în primul rând. Ele se pot aventura în afara și mai multe particule încăpățânate pot intra în interiorul canalelor lor auditive. Și în timp ce, după cum am spus, există un mecanism de a expulza aceste corpuri străine, uneori pur și simplu nu este suficient sau resturile sunt pur și simplu mai mari sau mai încăpățânate decât ceea ce se poate ocupa mecanismul de curățare încorporat.

În astfel de cazuri, este întotdeauna o idee bună să vă curățați urechile pisicilor. Vestea bună este că anatomia unică a acestor organe auditive feline face destul de ușor de curățat, deoarece urechile sunt mai scurte și oferă o imagine mai bună a interiorului în comparație cu alte animale de companie ca câinii. Cu toate acestea, există anumite rase de pisici în care canalul urechii pot fi umplute cu fire de păr care pot face curățarea excepțional de provocatoare. Dacă este cazul, cu animalul dvs. de companie, poate doriți să aveți un groomer sau un veterinar pentru a avea grijă de urechile pisicii dvs.

Cunoașterea anatomiei urechii pisicii tale

Ca toate mamiferele, urechea pisicii este de fapt împărțită în trei secțiuni, fiecare servind o funcție foarte specifică. Secțiunea ultraperiferică sau urechea exterioară este ceea ce adună undele sonore din mediul înconjurător. Puteți spune că aceasta este partea care colectează informații senzoriale din lumea exterioară. Aceste biți de informații trebuie să treacă prin a doua secțiune - urechea medie - care servește ca o punte cu a treia secțiune, urechea internă. Urechea medie convertește undele sonore în vibrații și transmite aceste lucruri la urechea interioară. Urechea interioară, pentru rolul său, transformă aceste vibrații în semnale electrice care urmează să fie trimise la acea parte a creierului responsabil pentru codarea acestor mesaje.

Acuzarea auditivă a pisicilor sau orice alt animal pentru asta este de fapt dependentă de patența suprafețelor de colectare a urechii exterioare. Dacă acest lucru este umplut cu resturi sau particule care pot bloca pasajul, atunci sunetul nu poate fi transmis deloc. Desigur, problemele din secțiunile mijlocii și interioare ale urechii vor provoca, de asemenea, deficiențe auditive. Cu toate acestea, având în vedere că nimeni nu poate cu adevărat "curățați" structurile urechii mijlocii și interioare, cele mai bune pe care le putem face este să păstrați urechea exterioară curată sau deschisă și liberă de orice particule.

Urechea exterioară a pisicilor este compusă din Pinna, că clapeta de piele proeminentă din partea superioară a capului său. Părul crește pe suprafața exterioară a pinnei, în timp ce suprafața interioară va veni adesea cu fire de păr foarte fin, aproape invizibile. Nu radeți-le ca și părul foarte mic servi pentru a prinde murdăria și praful prezent în aer, astfel încât ei nu vor intra în canalul urechii. Suprafața interioară a Pinnei trebuie să fie de culoare roz și fără semne de leziuni sau orice anomalie. Dacă există roșeață, mirosul neplăcut emise din interior, semne de descărcare sau chiar umflarea în Pinna Pisică sau a suprafețelor sale interioare, trebuie să vă aduceți animalul spre veterinar pentru o examinare mai cuprinzătoare.

Alte lucruri pe care trebuie să le aveți în căutarea include o chelie neterminată pe suprafața exterioară a pinnei, uscarea excesivă sau scalarea pielii urechilor, prezența particulelor de murdărie colorate întunecate și acumularea excesivă a urechii. Acestea pot semnala o serie de probleme pentru pisica ta.

Curățarea pisicii

Unele lucruri pe care ar trebui să le faceți înainte de a curăța urechile prietenului tău feline

Curățarea urechilor pisicii dvs. ar trebui să fie destul de simplă. Din păcate, unele pisici nu le place într-adevăr să aibă cineva tinker cu urechile lor. Acest lucru este valabil mai ales în rândul pisicilor sau pisicilor extrem de anxioase din adăposturi care ar fi putut avea o experiență traumatică care a fost curățată. Pisicile adulte care nu au fost niciodată obișnuite cu senzația de urechi care sunt curățate pot fi, de asemenea, să se rătăcească, retragându-și ghearele și le săpare în piele. Ca atare, ar trebui să se facă grijă pentru a face pisica cât mai confortabilă și relaxată posibil.

Înainte de a continua să curățați urechile pisicilor, este imperativ să vă adunați toate materialele de curățare, astfel încât să puteți îndeplini sarcina în cel mai scurt timp. Cu cât îți poți curăța urechile de pisică, cu atât mai bine este ca pisicuta să devină prea îngrijorătoare.

De asemenea, este important să pregătiți o zonă în casa dvs. unde vă veți curăța urechile lui Kitty. Ar trebui să fie închisă și asigurată pentru a vă ajuta să preveniți pisica să scape. Este, de asemenea, înțelept să vă curățați urechile pisicilor departe de alte animale de companie dacă aveți vreun sens, pot să vă distragă atenția pentru pisica voastră. Un mediu liniștit și liniștit ajută, de asemenea,.

De asemenea, este posibil să doriți să utilizați o pereche suplimentară de mâini Ajutați-vă pisica În timp ce în același timp îl liniștește și oferindu-i reasigurarea. Experții CAT recomandă înfășurarea pisicii într-o pătură confortabilă sau un prosop pentru a vă ajuta să vă păstrați pisica.

Până când pisica dvs. este deja pe "tabelul de curățare", puteți începe prin căutarea la urechi. Rulați ușor plăcuțele degetelor de-a lungul suprafețelor exterioare și interioare ale Pinnei, senzație de bulgări sau orice semn de leziune. De asemenea, vă puteți ajuta să vă liniștiți pisica în acest fel, mai mult ca masarea urechilor. Luați notă de zonele cu semne de abraziune sau chiar umflarea. Când începeți să vă curățați urechile pisicilor, să fiți blând atunci când lucrați în aceste zone, deoarece acestea pot fi deosebit de licitate sau dureroase când sunt atinse. Ia notă de orice miros neplăcut care vine din interiorul urechilor pisicii tale. Poate doriți să "sniff" Pinna mult mai aproape, totuși.

Cum ar trebui să curățați urechile pisicii

De obicei, are practică perfectă arta de a curăța urechile unei pisici. Lucrul bun este că este un proces foarte simplu. Atâta timp cât aderă la această procedură în 3 pași pentru a vă curăța urechile lui Kitty, ar trebui să faceți bine.

În primul rând, trageți ușor spatele la pinna urechilor pisicii voastre. Turnați ușor o soluție de curățare aprobată în canalul urechii pisicii dvs. Ideea de aici este pentru a vă îndrepta canalul auditiv și faceți mult mai ușor să introduceți o soluție de curățare a urechii în canal. Există diferite soluții de curățare a urechii pentru pisicile disponibile pe piață. Doar asigurați-vă că obțineți unul care este conceput special pentru pisici și că veterinarul dvs. știe de fapt despre el, de asemenea. Există, de asemenea, remedii la domiciliu pentru cei care preferă mai multe soluții de curățare mai practice, dar la fel de sigure.

În al doilea rând, masați baza urechii pisicii dvs. - de obicei la intersecția dintre ureche și capul său - timp de aproximativ 5 până la 10 secunde. Baza urechii exterioare aproximează localizarea soluției de curățare a urechii pe care ați introdus-o. Massarea îi oferă pe cei mai curat capacitatea de a-și rezolva minunea pe suprafețele interioare ale urechii pisicii. Limita de 10 secunde ar trebui să fie suficientă pentru a curăța urechile pisicii fără a provoca disconfort datorită animalului dvs. de companie.

În al treilea rând, lăsați-vă pisica să-și scuture capul viguros în încercarea de a scăpa de soluția de curățare. Înainte de a renunța la capul pisicii dvs., cu toate acestea, poate doriți să închideți ochii și gura, astfel încât soluția de curățare să nu intre în membranele dvs. Acum, obțineți o bucată de tifon și înfășurați-o în jurul degetului. Introduceți degetul înfășurat de tifon în urechile pisicii dvs. cât mai departe în canalul său auditiv posibil. Nu vă faceți griji pe măsură ce degetul nu va merge atât de departe încât să lovească membrana menajă sau la timpan, cu excepția cazului în care aveți un deget lățimea unui bumbac de bumbac.

Acesta este procesul de 3 pași de curățare a urechii pisicii. Acum faceți același lucru în cealaltă ureche. Dacă se face corect, puteți curăța cu ușurință urechile prietenului tău Feline în mai puțin de un minut. Țineți minte că cu cât vă puneți pisica într-o situație neajutorată (amintiți-vă că este ținută în jos împotriva dorințelor sale) cu atât mai nerăbdător poate obține. Așa că fii precis și fii rapid.

Ce trebuie folosit pentru curățarea urechilor pisicii

În afară de soluțiile de curățare a urechii de pisici disponibile în comerț, este posibil să doriți să mergeți la soluții de curățare foarte ieftine, disponibile la domiciliu. În prezent, există trei soluții eficiente, ieftine și foarte accesibile pentru pisica ta.

Utilizarea apei distilate sau chiar apă purificată funcționează cel mai bine; doar fă-o cu siguranță să o încălzi mai întâi. Apa rece poate să-ți surprindă pisica în timp ce contractează și țesuturile pielii în interiorul urechilor sale. Apa caldă poate arde pisicile care pot face experiența foarte traumatică. Încălzirea apei la doar temperatura potrivită ar trebui să vă ajute să vă simțiți mai confortabilă în timpul curățării.

Ulei de masline sau chiar extra virgin ulei de cocos De asemenea, lucrați. Frumusețea acestor soluții de curățare este aceea că oferă o serie de alte beneficii pe care apa obișnuită nu o poate. De exemplu, uleiul de nucă de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene, în timp ce uleiul de măsline este cel mai cunoscut pentru caracteristicile sale antioxidante. Ambele uleiuri pot ajuta, de asemenea, să completeze uleiurile naturale în urechile pisicii. Cu toate acestea, este esențial ca uleiul în exces să fie îndepărtat temeinic, deoarece acest lucru poate deveni un magnet pentru murdărie și alte particule.

Peroxidul de hidrogen este a treia soluție de curățare pe care o puteți utiliza. Este mai mult ca apa, dar cu o moleculă suplimentară de oxigen. Această moleculă suplimentară de oxigen este ceea ce inițiază o varietate de reacții chimice care pot neutraliza microorganismele și alte particule care pot fi prezente în urechile pisicii dvs. Acesta este motivul pentru care el efervess odată ce intră în contact cu o substanță reactivă. Este, de asemenea, unul dintre cei mai buni indicatori că lucrează.

Dacă există un lucru pe care nu ar trebui să-l utilizați niciodată în curățarea urechilor felinei dvs., ar fi muguri de bumbac sau sfaturi Q. Acestea sunt foarte mici încât pot deteriora urechea pisicii dacă pierdeți controlul asupra intrării sale. Cu toate acestea, puteți utiliza în continuare Q-Sfaturi pentru a curăța numai faldurile vizibile ale Pinnei, dar niciodată în canalul urechii.

În legătură cu o postare: Cel mai bun curetor de pisici

Cât de des ar trebui să curățați urechile lui Kitty

Nu există reguli dure și rapide când vine vorba de frecvența curățării urechilor pisicilor. În toate probabilitățile, pisica dvs. nu poate avea nevoie de o curățare profundă a urechii. Cu toate acestea, o inspecție lunară a urechilor pisicii dvs. este o necesitate doar pentru a vă asigura că nu există anomalii prezente. Dacă există vreodată probleme observate, VET dvs. poate efectua o evaluare mai amănunțită. Dacă pisica dvs. a avut inflamație ureche sau otită, este adesea necesar să se curățe urechile pe o bază săptămânală, mai ales după rezolvarea inflamației.

Nu toți părinții de companie cred că au nevoie pentru a-și curăța urechile pisicilor pentru faptul că pisicile sunt deja destul de fastidioase în îngrijirea lor. Cu toate acestea, chiar și pisica din ce în ce mai independentă va necesita, de asemenea, ajutorul nostru în anumite circumstanțe. Este întotdeauna cel mai bine să vină pregătit astfel încât data viitoare să observi ceva în urechile pisicii tale, ești mai mult decât capabil să-i dai o curățare bună.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați urechile pisicilor în mod corespunzător