Ghidul complet pentru curățarea dentară pentru pisici

Veterinarul care inspectează o pisică

Ca oameni, am fost de mult timp conștienți de importanța igienei dentare. În blana noastră felină, totuși, acest lucru este adesea trecute cu vederea. Nu vedeți niciodată un leu în fluturașul sălbatic după o gustare!

În ciuda acestei supravegheri, sănătatea orală a animalelor de companie este intrinsec legată de sănătatea și sănătatea lor generală. Animalele nu sunt în stare să ne spună când se simt rău sau au o durere de dinți.

Astfel, este responsabilitatea noastră ca chirie de animale de companie pentru a menține rutinele de sănătate preventive pentru pisicile noastre.

De ce ar trebui să curățați dinții pisicii?

Nu vedem nici o feline sălbatică care își periacă dinții în mod regulat. Ei își păstrează de fapt o bună igienă orală prin mestecare pe oase sau ierburi dure.

Nici una dintre acestea nu sunt într-adevăr opțiuni disponibile pentru multe animale de companie. Ca veterinar, am văzut mulți pacienți cu boală dentară sau gingivită. Deseori surprinde proprietarii doar acum în curând, acestea se pot dezvolta în viața unei pisici tinere.

De fapt, boala parodontală poate afecta până la 70% din pisicile de companie până la vârsta de trei ani. Acest lucru este în comparație cu mai puțin de 20% din pisicile sălbatice dintr-un studiu (whyte și colab., 2018). Semnează că animalul dvs. de companie poate suferi de boală dentară sau dureri orale includ respirația proastă, murdărirea, umflarea facială sau frecare.

Îți antrenezi pisoiul pentru a folosi tava de gunoi și a fi îngrijit. Pisicile pot fi, de asemenea, instruiți pentru a accepta având dinții periat. Unele pisici mai vechi le vor permite cu răbdare și unele tratamente gustoase. Actul de periaj ajută la menținerea igienei orale a pisicilor.

Veți obține beneficiul suplimentar de a privi în gura pisicii dvs. pentru a-și evalua sănătatea dentară și gingivală (gumă). Astfel, sunteți probabil să identificați potențialele probleme la începutul și începeți tratamentul, dacă este necesar, cât mai curând posibil. Acest lucru este benefic pentru pisica ta, cât și pentru portofelul tău.

Modalități de a curăța dinții pisicii

Există multe gadget-uri și gizmos pe piață pentru a vă ajuta să vă curățați caninile de feline. Atât de multe de fapt, ca să vă luptați să decideți ce poate funcționa cel mai bine pentru pisicile dvs.

Amintiți-vă, că, ca și în majoritatea consumabilelor de animale de companie, versiunea umană nu este în mod necesar potrivit. Acest lucru este cu siguranță adevărat atunci când vine vorba de produsele dentare umane, cum ar fi pasta de dinți.

Pasta de dinți umană conține, în general, fluorură adăugată și poate conține arome sau îndulcitori artificiali, cum ar fi xilitol, care este foarte toxic pentru animalele de companie. Plus chinty Fresh Tingling poate să nu fie sentimentul de pisicuță de câte ori după micul dejun de ton aromatizat, Kitty crunchies cu sos.

Cum să curățați dinții pisicii dvs. acasă?

Curățarea dinților pisici cu o perie roz de degetul

Home Curățarea dentară este o parte importantă a menținerii sănătății dentare a pisicii.

Curățarea dinților pentru animalele de companie nu trebuie să fie un proces intensiv și o gama de produse tot mai extinse înseamnă că sunteți sigur că găsiți cea mai bună metodă pentru situația dvs. și stilul de viață.

1. Geluri dentare și pastă de dinți

Există multe paste de dinți dentare și geluri formulate special pentru animale de companie. Unele dintre acestea sunt adesea disponibile în dezavantaje (la omul american), cum ar fi cârnați și brânzeturi sau creveți și somon.

Majoritatea pisicilor preferă aceste arome care ajută la luarea unor stres din timpul de periere. Multe dintre acestea pot fi utilizate cu o serie de periuțe de dinți sau mâneci de degete, iar unele sunt chiar potrivite pentru utilizarea solo.

Gelurile special formulate care conțin enzime care ucid bug-urile care contribuie la placă și acumularea tartar sunt disponibile. Aceste geluri tind să fie proiectate pentru aplicarea zilnică, dar nu au nevoie de "periere # 8221; Ca și în cazul altor paste de dinți.

Citeste mai mult: Cea mai bună pastă de dinți de pisică

2. Periuțe de dinți

O periuță de dinți robustă cu o perie de dimensiuni adecvate este cea mai bună pentru gura Kitty. Dacă felina dvs. este încă un pisoi în creștere, ar trebui să luați în considerare alegerea unei fibre naturale, deoarece acestea pot mesteca pe părul când începeți procesul.

Există, de asemenea, niște perii "manșon de deget" disponibile care sunt concepute pentru aplicarea gelurilor dentare.

Citeste mai mult: Cele mai bune periuțe de dinți de pisică

3. Dental tratează

Dacă pisicile dvs. este adamant că nici o perie nu va atinge albușurile lor delicate, perle, atunci există o gamă largă de tratamente dentare de la care să aleagă. Este important să vă amintiți, deși multe dintre aceste tratamente pot fi ridicate în grăsimi și calorii, care nu pot fi potrivite pentru pisicile care sunt supraponderali sau au unele probleme de sănătate.

Aceste tratamente vă pot recompensa pisica sănătoasă și activă, ajutând la menținerea respirației proaspete ale animalelor de companie și a igienei orale.

Citeste mai mult: Cea mai bună pisică dentară tratează

4. Jucării dentare

Jucăriile dentare sunt o altă opțiune excelentă pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătatea dentară a pisicii, oferind, de asemenea, exerciții fizice și stimulente mentale. Unele dintre acestea au un material asemănător net care poate acționa în mod similar cu ața dentară pentru oameni.

Alte jucării pot conține fibre naturale în siguranță pentru a încuraja comportamentul de mestecat. Monitorizați întotdeauna jocul pentru animalele de companie. Eliminați jucăriile rupte sau deteriorate pentru a preveni ceva de la animalul dvs. de companie.

5. Diete dentare

Nutrițional echilibrat, dietele dentare de prescripție conțin, în general, kibble de forme și dimensiuni diferite pentru a încuraja mestecarea, oferind abraziune ușoară pe suprafețele dintelui, eliminând placa care se poate construi. Aceste diete sunt o includere excelentă la programul Dental Kitty.

Profesională de îngrijire dentară

Curățarea dinților de pisici profesioniști

Curățarea dinților de pisici profesioniști este esențială pentru îndepărtarea tătarului și păstrarea dinților și gingiilor pisicii în stare bună.

Periajul riguros și diligent al dinților și îngrijirea preventivă nu are suficientă pentru pisici. Curățarea dentară profesională de către medicul veterinar este o parte importantă a îngrijirii lor.

Chiar și unele pisicile mai tinere au nevoie de curație dentară profesională din timp în timp. Nu putem cere pur și simplu loviturile noastre de feline să se deschidă în timp ce ne-am stabilit. Prin urmare, pisicile au nevoie de un anestezic general pentru o examinare orală completă și o curățare amănunțită.

Există câteva motive pentru aceasta:

  • Medicul veterinar trebuie să fie capabil să vizualizeze pe deplin gura Kitty. Acest lucru permite o inspecție aprofundată a oricăror cavități sau dovezi ale bolii gingiilor.
  • Multe colțuri și crannități din dinții pisicilor au nevoie de timp pentru a curăța corect. Răbdarea nu este o trăsătură bine cunoscută în majoritatea pisicilor.
  • Anestezica permite protecția căilor aeriene Kitty, de asemenea. Un tub special este plasat în căile dvs. aerian de companie atunci când este sub anestezic. Acest tub oferă gaz anestezic și oxigen. Tubul previne, de asemenea, orice resturi în timpul procesului de curățare să fie aspirat în plămânii pisicilor. Inhalarea resturilor mărește riscul de a dezvolta Pneumonia pentru animalele de companie. Sedarea este rareori suficientă pentru o curățare amănunțită, cu excepția cazului în care Kitty nu poate suferi anestezie din motive de sănătate. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de anestezie, sedarea nu oferă aceeași protecție a căilor respiratorii.

Concluzie

Îngrijirea dentară este o parte esențială a planului de management al sănătății Home Kitty. Sănătatea dentară este importantă, nu doar pentru a preveni cavitățile, ci și pentru a preveni alte probleme de sănătate.

Știați că sănătatea dentară slabă sau boala gingiilor pot contribui, de fapt, la bolile care pun viața în pericol? Acestea includ eșecul organului și bolile cardiace.

Luând o abordare multi-modală față de îngrijirea dentară a lui Kitty va maximiza beneficiile pentru animalul dvs. de companie. Utilizați o selecție de tratamente dentare, jucării și periaj la domiciliu. Cuplajul acestuia cu o curățare periodică sub anestezie vă va ajuta pe animalul dvs. să mențină o gură sănătoasă.

întrebări frecvente

Pisicile au nevoie de curățarea dinților?

Da, chiar și pisicile sălbatice își mențin igiena orală prin mestecarea oaselor și ierburilor fibroase. Acest lucru ajută la minimizarea acumulării plăcii și a tătarului pe dinți. Dietele moderne pentru pisicile noastre de companie nu oferă aceleași oportunități. Închirieri animale de companie trebuie să ofere asistență suplimentară animalelor de companie pentru a-și menține mușcătura sănătoasă.

Cât costă să aibă dinții pisicilor curățați?

Costul de curățare a dinților profesioniști va varia în funcție de locul în care locuiți. Ar trebui să vă așteptați să plătiți cel puțin 180 de dolari pentru curățarea temeinică în anestezie în majoritatea orașelor. Acest cost va crește dacă animalul dvs. de companie are nevoie de muncă de sânge, umpluturi dentare, radiografii (raze X) sau extracții. Veterinarul dvs. vă va putea oferi o estimare personalizată pentru pisica dvs.

Cât de des ar trebui să fie curățate dinții pisicii?

Sunt recomandate controale anuale și un curat dentar, ca regulă generală. Acest lucru vă permite să evaluați temeinic dinții PET și să instigați orice tratament sau mai multe metode de prevenire agresive pentru a vă proteja gingiile și dinții pisicilor.

Ce să se aștepte după curățarea dinților pisicii?

PET dvs. va fi supus unui anestezic pentru procedura lor. Vă puteți aștepta ca aceștia să fie somnoros și letargic pentru următoarele 24 de ore. Unele animale de companie pot avea, de asemenea, reducerea apetitului în ziua următoare. Oferind cantități mici de mâncare preferată, moale ajută la încurajarea mâncării. Dacă aceste semne persistă sau aveți orice preocupare, atunci trebuie să contactați medicul veterinar.

Vedeți sursele

De ce, a, a. Gracia, C. Bonastre, M.T. Tejedor, J. Whyte, L.V. Monteagudo & C. Simón (2017). Boala orală și microbiota în pisici de roaming liber. Top. Companion Anim. Med. 32 (3) pp

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul complet pentru curățarea dentară pentru pisici