Cum să reproduc câinii lui catahoula leopard

Cum să reproduc câinii lui Catahoula Leopard

Ca un proprietar cu experiență de câine Catahoula Leopard, vă puteți întreba Cum să reproduc câinii lui Catahoula Leopard. Scopul multor crescători din Catahoula este conservarea. Având în vedere acest lucru, vom discuta cum să vă înregistrați puii din Catahoula, pe care testele de sănătate le-au efectuat și rolurile de lucru ale acestor câini unici.

CÂȘTIGĂRI CATAHOULA Leopard ar trebui să implice cunoașterea istoriei și temperamentului rasei. Acești câini sunt inteligenți, independenți și energici. Astfel, ei necesită un antrenor ferm și de pacient să se potrivească temperamentului lor. În timp ce unii catahoulas se așează bine într-o casă de familie, alții trebuie să rămână foarte activi într-un lucru mediu inconjurator.

Fundalul câinilor Catahoula Leopard

Pentru a începe reproducerea câinilor Catahoula Leopard, este crucială Înțelegeți istoria rasei. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea premiului CATAHOULA Breeders premiere și capacitatea de lucru asupra aspectului fizic.

Origine și istorie

Originea exactă a câinelui Catahoul Leopard este neclară. Acest lucru se datorează faptului cultural și a naturii orale a culturilor implicate în istoria rasei. În primul rând, se crede că câinii de război și # 8221; a venit la Louisiana în secolul al XVI-lea cu Hernando Desoto. După comiterea atrocități Împotriva popoarelor native ale Louisiana, expediția lui & # 8221; Hernando Desoto a murit pe râul Mississippi. Acest lucru a lăsat mulți câini de război, care au fost Mastiff și Ogar coborâre, fără proprietate. Triburile native din valea râului Missippi au luat în curând acești câini. Aceste triburi ar fi putut fi incluse Avoyelles, Ofo, Tunica și Tribanii Chock. Câinii pot fi interput cu lupi roșii, deși această afirmație nu este dovedită în nici o literatură științifică.

În 1700, Henri de Tonti Scrierea câinilor de lupi ciudați cu ochi albi și straturi pătate și # 8221; În statul Louisiana. Mai târziu, la mijlocul anilor 1700, coloniștii francezi au adus Beauceron la regiune. Beauceron se spune că a trecut cu acești câini de lupi.& # 8221; După mulți ani de linia sau creșterea, Cainii de leopard Catahoula au dezvoltat o metodă unică de lucru de lucru. Creând A & # 8220;gardul canin& # 8221; de trei sau mai mulți câini, rasa funcționează într-un extrem de rapidă și uneori periculoasă la veșmintei sălbatici și să scape de animale. Fiecare câine trebuie să fie alertă și conștient de poziția altor câini în timp ce lucrează. Astăzi, câinele din Leopard din Catahoula își păstrează abordarea grea și îndrăzneață la Herding.

Popularitate

AKC nu acceptă înregistrarea câinilor Catahoula Leopard. În schimb, rasa este sub AKC Fundația Stock Service. Din acest motiv, rasa nu poate fi clasată în AKC Cel mai popular listă. Acest lucru nu înseamnă că câinii lui Catahoula Leopard sunt nepopulați!

În 1979, această rasă a devenit Câine de stat din Louisiana. În mod similar, rasa a devenit mascotă a Colegiului Centenary din Louisiana în 2007. Câinii lui Catahoula Leopard sunt, de asemenea, văzuți în cultura populară. Un astfel de câine a fost prezentat într-un episod de Veronica Mars. Altul a fost văzut într-un episod al dramei crimei Oase. În cele din urmă, sunt prezentate două câini de leopard Catahoula Charlaine Harris` Sookie Stackhouse romane.

Aspect

Clubul Kennel United Standard de rasă a venit în ianuarie 1995. Standardul de rasă esențial descrie specimenul ideal al unei rase. Într-un spectacol de câine, judecătorul se va referi la standardul de rasă.

Aspectul general

În general, câinii din rasă sunt medii și mari. Ele sunt musculare și demonstrează puterea fără a fi voluminoase, oferind o impresie de mare rezistență. Corpul său este puțin mai lung decât este înalt și nu ar trebui să semene cu a Buldog sau un confruntat cu proporțiile sale. Capul are un aspect puternic, fără a apărea exagerat. Lungimea craniului și a botului trebuie să fie egală în lungime și îmbinată cu o oprire bine definită. Această rasă este un câine de lucru multifuncțional, astfel încât orice defecțiuni ar trebui luate în contextul Cum interferează cu capacitatea câinelui de a lucra.

Culoarea stratului și stratului

Câinii lui Catahoula Leopard au un singur strat care este scurt până la lungime mediu. Acest strat se află plat și aproape de corp. Sub standardul de rasă, textura stratului poate fi netedă sau grosieră fără preferință. Cu toate acestea, o haină lungă sau un strat excesiv de fuzzy care ascunde conturul câinelui sunt factori descalificatori. Nu toate catahoulas au un distinct și # 8220; Leopard & # 8221; strat de strat, și Multe diferite Variații de acoperire sunt acceptate în UKC. Cu toate acestea, câinii cu 70% sau mai mulți alb sunt considerați o eroare gravă. În mod similar, câinii cu 90% sau mai alb sau albinism sunt descalificați. În cele din urmă, nasul lui Catahoula poate fi orice culoare sau chiar o combinație de culori.

Câini Leopard Catahoula
Nu toate câinii lui Catahoula Leopard au o haină de leopard recunoscută.

Inaltimea si greutatea

Înălțimea ideală pentru un câine de sex masculin este de 24 de centimetri, în timp ce înălțimea ideală pentru o femeie este de 22 de centimetri. O variație de două centimetri este acceptabilă. Greutatea poate varia de la 50 la 95 de lire sterline în proporție cu înălțimea lui Catahoula. Deoarece rasa trebuie să fie puternică și agilă, înălțimea și greutatea precisă sunt mai puțin importantă decât proporțiile celor două.

Temperament

Potrivit UKC, temperamentele Catahoula variază de la serios și greu de lucru pentru afectuos și clownish. Este obișnuit ca Catahoulas să fie departe cu străini, dar nu ar trebui să fie niciodată agresivi sau timizi. Acești câini sunt în mod natural independent, teritorial și protectiv, ceea ce înseamnă că necesită îndrumare și formare fermă. Cu un proprietar iubitor, Catahoulasul sunt adesea afectuos, blând și loiali atunci când trăiesc cu o familie. Ele sunt bine cunoscute pentru a fi protectoare de copii.

Cu toate acestea, sunt unii indivizi Nu este potrivit pentru viața de familie și preferă un mediu de lucru, prezentând agresiune nehracteristică și un comportament distructiv, dacă nu a fost stimulat mental suficient. Unele catahoulas demonstrează, de asemenea agresiune inter-câine Datorită unității de înaltă pradă. Trebuie socializa și tren Un catelus din Catahoula Ei bine, pentru a evita orice probleme de comportament viitoare, cum ar fi acestea.

Preocupările legate de sănătate la reproducerea câinilor Catahoula Leopard

Când se întreabă cum să-i salveze pe câinii lui Catahoula Leopard, trebuie să fii responsabil și informat despre rasa ta. Ce condiții de sănătate sunt comune în rasă? Cum pot fi evitate? În rezumat, Catahoulas sunt predispuși la Hip displazie, surditate și probleme oculare care poate fi ereditară.

Displazie de șold

Probabil ați auzit de displazie de șold, A boală care determină formarea unor îmbinări de șold de câine pentru a forma necorespunzător. Din păcate, această boală este comună în Câini Leopard Catahoula. In conformitate cu Fundația ortopedică pentru animale, Aproximativ 20% din Catahoulas moștenește displazia de șold. Hip displazia poate provoca durere și lamere, ceea ce va afecta această capacitate de rasă de lucru de a juca în domeniu.

Deoarece Catahoulas sunt predispuși la această afecțiune, este recomandabil să Ecranați stocul de reproducere înainte de a efectua eventualele articole. Veterinarul dvs. va fi capabil să ia o radiografie a șoldurilor câinilor dvs. pentru un specialist în revizuire. Dacă screening-ul câinelui sugerează displazia șoldului, reconsiderarea reproducerii de la câinele dvs. Cea mai fiabilă modalitate de a preveni displazia de șold este de a evita reproducerea câinilor cu această afecțiune. Peste 100 de gene sunt responsabile pentru codarea displaziei de șold și, în timp ce factorii de mediu pot face mai probabil ca puii dvs. să dezvolte boala, genetica este cel mai important factor implicat.

Surditate

Coathoula Leopard Coats sunt influențate de Gena Merle. Gena Merle este asociată cu surditate. Acest lucru face surzenie una dintre cele mai comune defecte genetice din Catahoulas. În general, câinii care sunt predominant albi au o șansă de 80% de a fi surd în una sau ambele urechi. În mod similar, puii născuți din doi câini merle au o șansă de 25% de a fi născuți ca dublu merle. Puppiesele duble Merle se pot naște orb, surzi sau ambele. În comparație cu alte rase, este mai rar pentru câinele dublu merle să se nască surd și orb, dar posibilitatea este încă o problemă semnificativă pentru rasă. Din aceste motive, este recomandabil să evitați reproducerea lui Merle la Merle.

Tulburări oculare

Comitetul de genetică ACVO Listează trei tulburări oculare văzute la câinii din Catahoula Leopard. Acestea sunt Iris Coloboma, Dysplasia retinei și membranele pupilare persistente (ppm). Iris Coloboma se dezvoltă atunci când o parte din irisul câinelui nu se dezvoltă. Deși această condiție are, de obicei, un efect minim asupra viziunii, colobomele mari pot provoca un câine să se uite în lumină puternică. Acest lucru provoacă disconfort și reduce gama de viziune, care poate afecta capacitatea lui Catahoula de a lucra. Câinii cu Iris Coloboma nu ar trebui să înceapă reproducerea. Dispăsia retinală se manifestă ca niște pliuri mici în retină care provoacă pete orbite. Cele mai multe cazuri de această condiție sunt ereditare. Ca rezultat, câinii cu displazie retinală nu ar trebui să fie crescuți. In cele din urma, Ppm este moștenit în mai multe rase. Dacă este atașat la cornee sau lentilă, firele PPM pot provoca opacități care afectează vederea.

Cum să reproduc câinii lui Catahoula Leopard

Creșterea câinilor Catahoula Leopard este o sarcină care necesită cunoașterea standardului de rasă, înțelegerea problemelor genetice a fețelor de rasă și dorința de a se înregistra cu cluburile de rasă corespunzătoare. Înainte de a reproduce catahoulasul este important să știți că rasa " aspectul este mai puțin important decât capacitatea sa de lucru.

Standardul de rasă al leoparzii Catahoula
Trebuie să înțelegeți standardele de rasă ale câinilor Catahoula Leopard.

Alegerea cățea și a studia

Trebuie studiați fundalul câinilor pe care intenționați să îl reproduceți. Va trebui să știți de unde au venit câinii tăi și ce au fost șase generații de strămoșii. Aceasta include investigarea problemelor de sănătate care sunt prezente în liniile de sânge ale câinilor. Fiecare crescător din Catahoula dorește să se asigure că puii lor sunt potriviți și sănătoși. Deci, ce teste de sănătate sunt relevante pentru rasă?

Deoarece Catahoulas sunt predispuși la displazia șoldului, Obținerea câinilor tăi scrâși pentru că boala este o măsură responsabilă de preluare înainte de reproducere. Rezervați câinii dvs. cu VET local pentru raze X care pot identifica orice probleme de displazie care vă pot afecta puii. În mod ideal, ar trebui să crească dintr-o cățea și Stud că ambele scor scăzut pe screening-ul lor de la displazie de șold. Câinii dvs. pot beneficia, de asemenea, de OFA Certificarea ochilor examinare. Scopul major al acestui examen este de a opri reproducerea câinilor cu boli potențial orbitoare a ochilor. Dacă câinele dvs. trece examenul OFA, veți primi un număr de certificat valabil pentru un an. De asemenea, OFE poate oferi consultanță de reproducere bazată pe liniile directoare făcute pentru rasă. În mod ideal, ar trebui să creați dintr-o cățea și un știft cu certificarea ochilor.

Un alt test relevant este testul M-Locus. Gena Merle poate fi criptic, ceea ce înseamnă că nu este vizibilă. Acest lucru duce la puii neașteptați dubli. Să fie în siguranță, luați în considerare Comandarea unui test înainte de reproducere. Ar trebui să crească dintr-o cățea și un știft care va nu produce pui dublu merle.

Dimensiunea gunoiului

Fi gata pentru gunoi mari! Câinii lui Catahoula Leopard au 8 până la 12 pui pe așternut. În unele cazuri, Dimensiunea gunoiului depășește 14 pui. Va trebui să aveți grijă deosebită pentru a vă asigura că puii dvs. sunt în creștere și bine hrăniți. Asigurați-vă că aveți Echipamentul necesar Pentru îngrijirea unui număr mare de pui. Acest lucru ar putea include în plus Formula de lapte și un incubator de backup în cazul în care barajul respinge orice pui. De asemenea, veți avea nevoie de prosoape suplimentare și plăcuțe de încălzire pentru a păstra un număr mare de pui calzi. În gunoi mari, există un risc mai mare de a pierde puii în primele zile. Dacă puii dvs. nu reușesc să câștige în greutate sau să pară rău, asigurați-vă că ați luat sfaturi veterinare imediat. Păstrarea sindromului catelului poate provoca pierderi devastatoare dacă nu sunt adresate rapid.

Probleme de naștere

Deoarece crescătorii din Catahoula se concentrează mai degrabă pe capacitatea de lucru decât pe aspect, rasa probabil Experiențe scăderea ratelor dystociei decât alte rase. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că Catahoulas nu poate experimenta distocia. Distocia este dificultatea de a da naștere. Dacă intenționați să vă spălați barajul, trebuie să cunoașteți semnele acestei complicații potențial care amenință viața. Cățea dvs. poate avea contracții puternice pentru mai mult de 30 de minute, fără a furniza pudoare. Ea se poate transforma mai mult de două ore și nu are puppies. Green sau negru de descărcare de mai mult de trei ore, fără ca puppies este un alt semn. Dacă cățea dvs. se confruntă cu distocia, veterinarul dvs. va administra oxitocină sau va efectua o secțiune C.

Clientelă

Câinii Leopard Catahoula sunt multi-scop care le deschide până la o clientelă mare. Nu numai că este rasa un câine de familie bun în unele cazuri, dar, de asemenea, excelează ca un câine de lucru. Luați în considerare dacă puii dvs. sunt cei mai potriviți pentru viața de familie sau de muncă.

Înregistrarea așternutului cu Asociația Națională a Louisiana Catahoulas (NALC) este un pas necesar în dvs Programul de reproducere. Deoarece puii dvs. nu pot fi înregistrați la AKC, Înregistrare la UKC și NALC este important pentru păstrarea liniilor de rasă și de campion. Înregistrarea este singura modalitate de a dovedi că așternutul dvs. sunt purebred. De asemenea, dacă părinții căței dvs. au câștigat titluri UKC, este important să menționăm și acestea!

Prețuri

Preț a unui catelus din Catahoula variază foarte mult. Prețul depinde de locația amelioratorului, dimensiunea așternutului, linia de sânge și reputația. Aspectul fizic al puiilor dvs. va conferi mai puțin decât personalitatea și capacitatea lor de lucru, astfel încât marcajele așternutului dvs. nu ar trebui să afecteze prețurile prea drastice. In timp ce Costul mediu se află la aproximativ 400 de dolari, Un catelus din Catahoula poate costa oriunde de la 100 la 1000 $. Puii cu linii de sânge superioare și dovedite aduce cele mai mari prețuri. Cei fără sânge de lucru costă de obicei mai puțin. Asigurați-vă că vă prețați puii în consecință.

Prețul Leopardei Catahoula
Prețul Leopardelor din Catahoula variază.

Cum să reproduceți Câinii Leopard Catahoula - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări CÂȘTIGĂRI CATAHOULA Leopard? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Ce rase reprezintă un câine de leopard Catahoula?

Linia adevărată a lui Catahoula nu este în întregime clară. Pe baza înțelegerii noastre actuale a istoriei rasei, Catahoulas poate proveni de la Mastiffs, sau # 8220; câinii de război ", Greyhounds și Beauceroni. Unii sugerează că rasa are și ea Copoi și lup rosu Lăiniile. Diferitele talente și trăsături ale fiecărei rase combină pentru a crea Catahoula, o rasă de lucru inteligentă, independentă și energetică.

Mastiffs și ogarii au fost folosite ca câinii de război de către conchistadorii spanioli. În timp ce mastiff-urile erau responsabile pentru atacurile brute, Greyhounds erau rapid și au făcut greve rapide. Poate că cea mai importantă rasă în strămoșii lui Catahoula este Beauceron. Beauceron este o rasă de herding franceză. A fost crescută să fie calmă, inteligentă și neînfricată în timpul muncii. Bloodhounds s-ar fi putut, de asemenea, a făcut, de asemenea, strămoșii lui Catahoula. Aceste scenițe mari, blânde au fost crescute pentru vânătoarea de mistreți și căprioare. În cele din urmă, lupul roșu este ultimul animal propus pentru a alcătui catahoula. Lupii roșii sunt canini timizi și secreți care preferă să rămână clară de activitatea umană. În cadrul pachetelor lor, lupii roșii sunt foarte sociali și matei de viață pentru viață.

Sunt câini de familie din Catahoulas?

Câini Leopard Catahoula poate sau nu poate fi câini de familie potriviți În funcție de mai mulți factori. În primul rând, dacă nu aveți timp să interacționați cu câinele dvs., această rasă nu poate fi o potrivire bună pentru dvs. Câinii lui Catahoula Leopard necesită o mulțime de atenție. Ei au nevoie, de asemenea, de un antrenor ferm, dar răbdător la nivelul cu independența și inteligența lor. Deoarece Catahoulas sunt independenți, ele pot fi mai provocatoare pentru a se antrena decât alte rase.

În al doilea rând, ceea ce ar putea să nu funcționeze pentru toate familiile este Catahoula de protecţie tendințe. Acest lucru poate provoca tensiune în anumite situații. Pe măsură ce catahoula dvs. crește, ei pot începe să dezvolte un comportament prea protector deoarece decid că este responsabilitatea lor să vă protejeze familia. Catahoulas poate de asemenea să devină intolerant a altor câini, în special câini de același sex - acest lucru este ceva de luat în considerare dacă dețineți deja un câine sau intenționați să cumpărați mai mult în viitor. Trebuie să fiți dispuși să vă angajați să pregătiți și să ascultați cursurile pentru a preveni problemele comportamentale viitoare cu rasa. Ca o rasă de lucru, Catahoulas necesită adesea o mulțime de stimulare. Odată ce s-au plictisit, Catahoulas poate dezvolta comportamente distructive Pentru a face față lipsei de stimulare mentală. Dacă vă puteți angaja la toate aceste nevoi, atunci o Catahoula poate fi potrivită pentru dvs.

Câți puii au Catahoulas?

Câinii lui Catahoula Leopard au 8 până la 12 pui în gunoiul mediu. Cu toate acestea, numerele de până la 14 sunt, de asemenea, posibile. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, buldogul mediu englez va avea 3 până la 4 pui pe gunoi. În schimb, media Labrador Retriever are 6 la 8 pui pe gunoi. Liturii mari de la Catahoula pot duce la pierderi de catelus mai mari, la fel ca și tendința pentru orice așternut de câine mare. Există un risc mai mare de a pierde puii în primele câteva zile, astfel încât trebuie să cunoașteți semnele Păstrarea sindromului catelului.

Cât costă un câine Catahoul Leopard?

Costul Catahoulei variază de la 100 la 1.000 de dolari cu un Prețul mediu de 400 USD. Prețul lor depinde în cele din urmă de linia de sânge a câinelui individual, de înregistrarea NALC și de reputația și preferințele crescătorului.

Crescătorii care intenționează să-și vândă puiul la casele de lucru le pot vinde pentru un preț mai mare, ca Liniile de lucru dovedite tind să aducă un preț mai mare. Dacă un ameliorator intenționează să-și vândă puii ca pe animale de companie familiale, prețul este, în general, mult mai mic, deoarece puii pot sau nu să aibă o linie de sânge de lucru.

Am explicat cum să spălați câinii Catahoul Leopard? Dacă nu, lăsați să recapătați. Orice baraj și sire ar trebui să se supună testelor de sănătate înainte de împerechere, iar toate așternuturile beneficiază de înregistrarea NALC.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reproduc câinii lui catahoula leopard