Profilul lui catahoula leopard dog

Această rasă unică este activă, și este cea mai potrivită pentru un proprietar care se bucură de a-și aduce câinele de-a lungul aventurilor în mare în aer liber. Ei nu sunt cei mai buni locuitori ai orașului, dar cu pregătirea și socializarea corectă a acestora Catahoula Leopard Rasa de câine face un partener excelent.

Profilul lui Catahoula Leopard DogAcești câini de herding sunt numiți pentru punctul lor de origine, care este lângă Lacul Catahoula din Louisiana de Nord. Cuvântul catahoula înseamnă Sacru Lac În Choctaw indian. Ele sunt numite, de asemenea, Catahoula Curs, Catahoula Hounds, și câinii din Catahoula Hog.

În 1979, guvernatorul Edwin Edwards a declarat rasa ca câine de stat din Louisianan. Acest lucru a produs titlul oficial pentru acest prieten cu blândețe - câinele Louisiana Catahoula Leopard.

Datorită aspectului cu adevărat fenomenal al acestei canini, au inspirat multe scriitor - romane și dramaturgii. Rasa de câine din Catahoula Leopard a luat-o pe ecranul mic în episoade de spectacol, cum ar fi Oase și Veronica Mars. În seria originală de cărți despre vampirii de sud pe care emisiunea TV populară Sange adevarat se bazează, unul dintre personaje deține mai multe dintre aceste pooches. Din păcate, acest detaliu a ajuns pe podeaua camerei de tăiere din adaptarea ecranului.

CATAHOULA Leopard Dog

CATAHOULA Leopard Dog

Fapte interesante

Chiar înainte ca această rasă populară să devină câinele de stat al Louisiana, au fost deja formate asociații, inclusiv Asociația Louisiana Catahoula Cur și Asociația Națională a Louisiana Catahoulas. Această rasă nu este recunoscută oficial de Clubul American Kennel (AKC), în ciuda faptului că a fost pură. Cu toate acestea, începând cu anul 2010, li se permite să participe legal la evenimentele AKC Companion, cum ar fi mitingurile, ascultarea și agilitatea.

În 1996, au fost adăugate la serviciul de acțiuni al Fundației AKC (FSS) ca o varietate rară în scopuri înregistrate. Un an mai devreme, Clubul Kennel United le-a dat o recunoaștere completă ca un câine pură. În Canada, câinele Catahoul Leopard este un concurent puternic în cursele de câini de sanie și sunt obișnuiți să se rotească astăzi bovinele sălbatice din Venezuela.

Strămoșii câinelui Catahoul Leopard

Patrimoniul acestei rase este destul de complicat. Catahoula Cur este un amestec de diferite rase și nimeni nu știe cu siguranță sigur. Indienii nativi americani au avut primele versiuni ale rasei, cunoscute sub numele de câini de lupi, pentru vânătoare și herding.

Au fost deosebit de bune la vânătoarea viermilor sălbatici care erau în zonă. Aici vine porecla de câine a porcului - din fericire nu pentru că acești câini seamănă cu porcii!

Când au sosit coloniștii și mai târziu exploratorii spanioli, mai mulți câini au fost adăugați la amestec. Aceasta a inclus canini internaționali, în special din partea franceză. Suspectatorii suspectați includ Greyhounds, Bloodhounds, Mastiffs spanioli, Beauceroni și chiar câini sălbatici, cum ar fi lupii roșii.

CATAHOULA Leopard Dog

Înțelegerea elementelor de bază ale unei rase de câini din Catahoula Leopard

Un fapt mai puțin cunoscut de acest lucru uimitor Câinele de lucru versatil este că există de fapt trei tipuri de linii principale de rasă: McMillan, Lovie Fairbanks și Wright. Acest lucru va provoca o variație a dimensiunii lor și a aspectului general.

În plus, se adaugă diversitate, deoarece există o interbraredă comună între aceste grupuri principale. Dacă te uiți la linii principale, Lovie Fairbank este în cea mai mare parte galbenă sau o maro ticălosată, în timp ce moștenirea McMillan are straturi albastre de leopard cu ochii distinctivi.

Aspect

Paltoane

Acești canini izbitoare cu adevărat s-au scurtat la straturi cu părul mediu, care pot fi solide, brinde, patch-uri sau spotted în culoare. O astfel de observație unică în aspectul lor este, evident, un motiv pentru care numele lor includ leopardul ca o comparație onestă. Câinele Catahoula Leopard are, în general, aceste tipuri de marcaje și modele sau o combinație a acestuia cu o ornamente albe.

Nuanțele de acoperire includ negru, alb, albastru, ciocolată maro, bronz, gri, galben și argint. Unele dintre aceste culori sunt merle, ceea ce înseamnă că sunt mai pătate sau diluate. În acest caz, acestea ar fi alb, roșu, albastru și galben.

Ochi

CATAHOULA Leopard DogCea mai remarcabilă caracteristică a acestor canini, dincolo de orice îndoială, este ochii lor captivați. În comparație cu ochii de sticlă, ele variază în culori de la maro și chihlimbar la albastru și verde. Care nu sunt toate - unele dintre ele au legendarul DAVID Bowie trăsături de ochi colorați diferiți. Alții au două culori într-un singur ochi! Aceasta se numește ochii crăpați.

Labele

Un alt aspect fizic al acestei rase, care diferă de alți câini este că ei se laudă cu labele Webbed. În timp ce există câteva clase de câine care au această caracteristică, Webbing-ul lui Catahoula Cur se extinde în continuare în jos de la picioare decât restul.

Datorită fundalului lor, acest lucru le permite să se îmbarce cu ușurință prin mlaștini și zone bogate. Ei sunt și înotătorii excelenți. După cum vă puteți imagina, mulți vânători antrenează acești câini pentru a recupera păsările de apă.

Înălțime și dimensiune

Linia McMillan este cea mai mică. Câinii lui Catahoula Leopard din această coborâre cântăresc aproximativ 55 de lire sterline. În mijloc, în medie, la aproximativ 70 de kilograme este câinele Lovie Fairbanks Hog. Cel mai mare este greu de 100-pounder de la linia Wright.

O medie a rasei de câine din Catahoula Leopard (din cauza amestecului de linii) este de 65 până la 90 de kilograme pentru bărbați cu o înălțime, măsurată de la umăr, de la 22 la 26 inci. În sexul mai echitabil, vă puteți aștepta ca ea să cântărească între 50 și 65 de kilograme și să fie de 20 până la 24 de centimetri înălțime.

RECOMANDAT: 30 cel mai bun câini de vânătoare pentru toate tipurile de jocuri și vânători

CATAHOULA Leopard Dog

Personalitatea rasei de câine din Catahoula Leopard

Rasa de câine din Catahoula Leopard nu este o mare potrivire pentru toată lumea. Dacă vă gândiți serios acest lucru ca un animal de companie, va trebui să vă asigurați că veți putea să-i oferiți ceea ce este necesar pentru a vă îngriji și păstrați-l fericit.

Trebuie să vă angajați ca câinele dvs. tot drumul. Jumătate de măsuri nu vor mai tăia! Proprietarii Catahoula Cur ar trebui să fie activi și să savureze în aer liber, deoarece aceste creaturi au nevoie de o cantitate considerabilă de exerciții fizice.

Aceste animale frumoase nu sunt recomandate pentru Primul proprietar de date care nu au experiență canină. De asemenea, ele nu sunt bune, dacă aveți o natură timidă. Această canină independentă are nevoie de răbdare și de aspirare, dar odată ce legătura este formată, acest leopard nu își va schimba niciodată petele. Sunteți 100% garantat un tovarăș loial, de ecranare și un afectiv blând pentru viață.

Conditii de viata

Acești câini sunt activi, așa că au nevoie de spațiu pentru a alerga și a juca. Un locuitor de apartamente sau cineva care trăiește în oraș nu ar fi un proprietar bun pentru această rasă. O regulă bună de degetul mare pentru o casă fericită pentru rasa de câine din Catahoula Leopard este o grămadă de bucătărie, de dimensiuni generoase, unde se pot alerga și se vor prăbuși la conținutul inimii lor.

Câinii din Leopard Catahoula trebuie să-și ardă nivelele ridicate de energie sau sunt susceptibile de a dezvolta probleme de comportament.

Câinele de porc are nevoie și de o companie reală, așa că nu poți să-l legă în curtea din spate și să se aștepte ca toți să meargă bine. Dacă el este nefericit, el își va elibera frustrările prin acționarea distructiv.

Rasa de câine Catahoula Leopard trebuie să fie binevenită în interiorul casei dvs. și este mai mult conținut de a trăi în interior în ciuda cazurilor de excursii regulate în afara. Acești câini nu vor fi mulțumiți să fie un singur câine exterior.

Backgarul dvs. trebuie să fie sigur și să aibă un gard puternic de neegalat pentru a conține o rasă de câini din Catahoula Leopard. Dacă un alt animal se apropie, Catahoula va intra automat în modul de apărare și se va proteja pe sine și pe teritoriul său și de oameni. Gardurile electrice care sunt așezate subterane nu sunt recomandabile.

Similar: 15 cele mai încăpățânați rasele de câine care sunt greu de antrenat

CATAHOULA Leopard Dog

Cum va reacționa câinele meu la alte persoane?

Deși acești câini nu sunt de obicei agresivi în natură, calitățile lor naturale de conducere și instinctele de direcție ale altor animale le fac adesea percepute ca atare. Există extrem de puține cazuri înregistrate de maxare sau atacuri asupra oamenilor de către rasa de câini din Catahoula Leopard.

Un bonus al acestei canine incredibil de convingeri este că sunt judecători uimitor de buni ai caracterului. Când câinele tău catahoula nu-i place pe cineva, ar trebui să ai încredere în instinctul lor.

Acest câine îi adoră pe proprietar și de familie necondiționat. Ele devin puternic atașate și protective. Copiii nu sunt o problemă dacă fac parte din unitatea de familie, dar câinele Catahoul Leopard crede în pericol străin, chiar și la copii. Supravegherea este necesară atunci când există copii necunoscuți, deoarece acești câini au tendința de a șterge.

Această rasă este îngrozitoare neîncrezătoare a oamenilor necunoscuți și va practica o atenție deosebită sau acționează fără teamă când se apropie. Un alt model de comportament comun este de a rămâne complet aloof, pe care mulți o interpretează greșit ca timiditate. Indiferent, ei excelează ca vegheri, deoarece vă vor informa imediat dacă există cineva în jur.

Ce zici de alte animale de companie?

Catahoula Leopard DogUitați acest lucru! Cu excepția cazului în care aveți un catelus de câine de porc care crește cu alte animale de companie și participă la cursuri de socializare și participă la alte activități pentru a promova acceptarea celorlalți de la foarte devreme, sunt foarte puțin probabil să tolereze orice alte animale de companie în gazon.

Când vine vorba de mâncare, Catchelula este extrem de posesivă. Amintiți-vă că câinele dvs. a fost crescut pentru a vâna și a rotunji alte animale, așa că Partea predominantă a șefului din natura lor va lovi întotdeauna. Este ca și cum orice confruntare ar ajunge într-o luptă.

Ei nu se înțeleg de obicei cu alți câini de același sex. Acest lucru este mai răspândit cu bărbații. Deși mulți pot învăța să trăiască cu alții dacă sunt cultivați de la catelus. Cel mai adesea, acești câini fac cel mai bine atunci când sunt singurul animal de companie din casă.

Pisicile vor fi o problemă, la fel ca orice animale mici neașteptate care pot apărea în curtea ta. Când mersul pe jos, cel mai bine nu este niciodată să-ți eliberezi câinele de porc din lesa din acest motiv.

Este zgomotul Catahoul Leopard?

Ei sunt dacă există un intrus, așa cum vă vor alerta prin lătrat. Atunci când sunt nemulțumiți, ei se vor asigura, de asemenea, să vă avertizeze vocal. Nu este neobișnuit ca Catahoula să plângă. De fapt, proprietarii de rasă de câini din Catahoula Leopard au declarat că acești pui vor asigura că nu uitați niciodată de ei ... vreodată!

Similar: Cele mai prietenoase rase de câine din lume

Catahoula Leopard Dog

Formarea unui câine din Catahoula Leopard

Houndul Catahoula este mai inteligent decât majoritatea câinilor. Ei învață repede, dar doar amintesc, ca și cu orice câine, acest lucru ia ceva timp și perseverență. În plus, îi ajută să se bucure de plăcut.

Formarea devine o problemă dacă nu sunteți auto-asigurați în rolul dvs. Trebuie să fiți pupa, echitabilă, consecventă și în control. Dar, nu-i migați niciodată.

Chiar și pedeapsa sau o reacție verbală aspră atunci când fac o greșeală este un major nu-nu. Acest lucru va produce doar comportamente negative de la câinele dvs. de porc, inclusiv voce puternică a nemulțumirii lor, mestecând distructiv și a săpare. Ei suferă cu ușurință deteriorarea lor stima de sine si increderea generala.

Aceleași rezultate nedorite vor apărea atunci când Catahoula se plictisește. Acești câini trebuie să știe ce vă așteptați și pentru că sunt un câine de lucru superb, ei se vor strădui să-și îndeplinească acest lucru. La urma urmei, face parte din esența lor de a-și face ziua formatorilor.

Amintiți-vă că câinele Catahoul Leopard este un popor selectiv de plăcere. Prin urmare, este bine să fii asertiv și să elaboreze un program de formare. Lipiți cât mai mult posibil. Câinii sunt de fapt, pe întreaga creaturi obișnuite. Timpul regulat și de încredere se potrivește perfect - mai ales atunci când vine vorba de instruire.

Formarea catepielor Catahoula

Instruirea trebuie să înceapă de îndată ce îți aduci casa de blană acasă. Dacă rămâneți hotărâți și consecvenți, toate predarea poate fi făcută internă fără ajutoare exterioare. Cu toate acestea, este încă bun pentru socializare, deși să-ți iau câinele din Catahoula Leopard să se întâlnească cu alte persoane.

Catedra de antrenament poate funcționa bine pentru puii catahoula. Ei vor căuta refugiu ocazional, deoarece vor începe să-și vadă cutia ca un refugiu sigur. La urma urmei, toată lumea are nevoie de propriul lor sanctuar, corect?

Ghid video asociat: Cum să cratezi în mod eficient un câine

Îngrijirea unui câine din Catahoula Leopard

Pe lângă nevoia de exerciții fizice și stimularea mentală, rasa de câine din Catahoula Leopard nu necesită multă întreținere. Nevoile lor de îngrijire sunt minime și nu sunt de obicei mâncători pretențioși. Acești câini sunt, de asemenea, cunoscuți că sunt o rasă destul de sănătoasă.

Calling General, igienă orală, și tăierea unghiilor sunt necesare, așa cum este cazul tuturor câinilor. Datorită straturilor lor scurte, Catahoula nu necesită îngrijire extinsă. Dacă începeți când este un cățeluș, probabil că veți fi capabili să vă îngrijească pupul la domiciliu foarte ușor.

Rasa de câine din Catahoula Leopard are de obicei o haină cu părul scurt, dar unele (în funcție de linia lor) pot avea păr de lungime medie. Acestea trebuie doar să fie periat săptămânal pentru a facilita îndepărtarea părului și a celulelor moarte ale pielii moarte. Acest lucru va ajuta la menținerea straturilor lor strălucitoare și sănătoase.

Majoritatea proprietarilor Catahoula apreciază faptul că această rasă nu aruncă mult pe tot parcursul anului. Nu sunt nici droolere. Dog-iubitor ciudat ciudat se pot relaxa cu câinele catahoul leopard în casele lor.

Hrănire

Catahoula Leopard DogCatahoula Cur necesită două hrăniri zilnice de alimente de înaltă calitate. Acest lucru va depinde, de asemenea, în mare parte de individualitatea animalului dvs. de a determina sumele optime. Ca și oamenii, câinii diferă în gust, metabolism și nevoi.

Este mai bine să lucrați cu medicul veterinar sau cu un nutriționist canin instruit pentru a determina cea mai bună dietă pentru nevoile individuale individuale ale puilor. Ei vor putea să vă spună cantitatea potrivită de proteine, carbohidrați, vitamine și minerale pe care câinele dvs. are nevoie de vârsta, greutatea, nivelul de activitate și starea de sănătate.

Probleme de sănătate

Din păcate, acești prieteni blană au o durată de viață medie sub medie pentru rasele mari. Ele trăiesc de obicei timp de aproximativ 10 până la 14 ani. Rasa de câine Louisiana Catahoula Leopard este, de către și mare, de stare fizică bună dacă provin dintr-un crescător de reputație.

Pentru a asigura o bună factură de sănătate pentru câinele dvs., verificați atât părinților săi în ceea ce privește sănătatea ochilor Fundația Canine Eye Registry. Pentru oase, în special pentru șolduri, întrebați Fundația ortopedică pentru animale Cu privire la rapoartele de fundal.

Probleme care sunt destul de frecvente în câinele Hog Catahoula includ:

  • HIP DYSLPLASIA
  • Deficiențe auditive
  • Obezitate

RECOMANDAT: 25 de rase de câine inteligente care sunt cele mai ușor de antrenat

Catahoula Leopard Dog

Exercițiu

Câinele Catahoul Hog are stive de energie. Ele sunt minunate atâta timp cât le dați punctele necesare de care au nevoie. Cel mai bine este că acest câine plin de viață are o oră pe zi de a impozita exercițiul la minim.

Sesiunile active de redare vor ajuta foarte mult în reducerea problemelor de comportament cu acești câini. Joggers se vor bucura de Hound Muscular Catahoula. Doar țineți cont de faptul că sunt destul de puternice, astfel încât să vă puteți aștepta la o tragere puternică atunci când utilizați o lecție. Pregătirea corectă a conducerii este vital.

Catahoula Leopard DogÎn public, este mai bine să vă păstrați catahoula pe lesa, deoarece acestea pot acționa într-un mod ostil când există alte animale străine în vecinătate. Vă rugăm să rețineți că această reacție nu este de obicei pentru oameni, dar este mai bine să fii sigur decât să-ți pare rău cu un câine că nu ești 100% familiar cu.

Exercitarea nu se oprește numai cu activitatea fizică. Acești câini sunt inteligenți, deci este vital să le stimuleze și ei mental. Acest lucru va reduce plictiseala și va ajuta la păstrarea lui Catahoula să se întâmple în necazuri. Creați jocuri în care el trebuie să-l miște pe tratate ascunse în curte sau să investească în Jucării specializate care va necesita inteligență pentru a elibera o gustare.

Unde pot obține un câine din Catahoula Leopard?

Începeți vorbind cu adăpostul local sau cu organizația de salvare. Întreabă-i cât de comune se află Hounds Catahoula în zona dvs. De asemenea, puteți solicita să vă contacteze dacă unul dintre acești câini se termină la adăpost în viitorul apropiat.

Puteți face, de asemenea, o căutare Google pentru salvele de rasă de câini Catahoula Leopard în zona dvs. S-ar putea să fiți surprins să găsiți o organizație într-o mică distanță de mers pe jos, care se concentrează în mod specific asupra acestor câini.

De asemenea, puteți cumpăra un câine Catahoula Leopard de la un crescător, dar asigurați-vă că alegeți una cu o reputație excelentă. Când aveți îndoieli că puteți contacta cu American Catahoula Association sau Asociația CATAHOULA CEARĂ pentru ajutor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul lui catahoula leopard dog