Cum să spui dacă un catelus nou-născut este pe moarte

Cum să spui dacă un catelus nou-născut este pe moarte

Ca ameliorator responsabil, este vital pe care îl puteți Identificați când unul dintre puii dvs. nou-născuți are nevoie de ajutorul dvs. Aceasta include spunând dacă un catelus nou-născut este pe moarte. Spre deosebire de puii încă, aveți încă o șansă (oricât de mică) pentru a le salva.

În timpul primelor două săptămâni de viață, puii sunt vulnerabili la boală și stres, deoarece nu pot să-și regleze corpurile singure. Acest lucru este valabil mai ales cu un Puppy prematur. Puii foarte tineri nu pot reglementa propria lor temperatură, fluide sau echilibru energetic. Acești factori fac ca puii vulnerabili la moarte printr-o varietate de cauze.

Puppies care mor imediat după naștere sunt denumite frecvent ca având sindromul Puppy Fading.& # 8221; Puii pierduți la acest sindrom se poate naște aparent normal, dar declin rapid peste două până la zece zile, uneori pentru nici un motiv identificabil. Dacă există o cauză fundamentală pentru declinul catelului, intervenția este uneori posibilă. Dacă observați mama respinge un catelus slab, la fel ca runt de gunoi, Trebuie să săriți și să îngrijiți singuri câinii respinși de mana.

Semne pentru a spune dacă un catelus nou-născut este pe moarte

Puppies care mor în curând după naștere sunt numite frecvent și # 8220; Pui de decolorare.& # 8221; Este posibil să existe o cauză cunoscută, dar aproximativ 55% dintre puii care sunt pierduți în această condiție nu au nici o cauză identificabilă, așa că spuneți dacă un catelus nou-născut este de moarte nu este întotdeauna simplu. Există patru cauze principale ale morții câinelui nou-născut.

Acești patru factori sunt interconectați; Fără a gestiona corect un factor, veți lupta pentru a gestiona pe ceilalți. Cele patru probleme de a fi conștiente sunt temperatura scăzută a corpului, deshidratarea, hipoglicemia (scăderea zahărului din sânge) și lipsa ferestrei de aur și # 8221; de Colostrum aport.

Incapacitatea de a regla temperatura corpului

Câștigul dvs. nou-născut este vulnerabil la hipotermie. Se bazează pe căldura oferită de mama lor pentru a-și menține temperatura corpului și ar trebui să rămână aproape în primele câteva zile de viață. Cu toate acestea, dacă catelul dvs. se luptă cu sindromul puppy de estompare, ei se pot separa de mama și colegii lor. Acest lucru le pune în pericol de hipotermie.

Rectal Temperaturi sub 94 ° F sunt amenințătoare de viață pentru puii nou-născuți. Un catelus hipotermic ar putea să se simtă rece la atingere și să fie letargic. Dacă catelul dvs. prezintă semne clare de hipotermie, este imperativ să acționați rapid. Un pui nou-născut sănătos poate supraviețui hipotermiei dacă sunt re-încălzite treptat. Este important de observat că re-încălzirea rapidă a unui catelus poate duce la moarte.

Deshidratare

Este vital ca catelusul nou-născut să consilieze suficient lapte În primele câteva zile de viață. Unul dintre Cele mai frecvente semne ale scăderii sindromului catelului sunt incapacitatea de a alăpta. Dacă catelul dvs. nou-născut nu se poate alăpta, ei vor deveni rapid deshidratați și subnutriți. Pentru a adăuga la acest lucru, puii nu sunt în măsură să-și regleze glucoza, astfel încât intervalele prelungite între hrănire le lasă la risc de hipoglicemie. Nu numai că acest lucru le pune la un risc mai mare de deshidratare, dar complică și hipotermia. Având mai puțină apă în sistemul dvs. împiedică capacitatea corpului dvs. de a-și reglementa propria temperatură și pentru un catelus care nu poate să-l regleze deja, acest lucru poate fi fatal.

Un catelus nou-născut deshidratat va avea o gură uscată și salivă lipicioasă. Pielea lor poate pierde, de asemenea, elasticitatea. La pui hidratați, pielea izvorăște repede în forma sa originală când a fost ciupit. Când un cățeluș este deshidratat, se întâmplă opusul. Dacă catelul dvs. nou-născut este deshidratat, utilizați o sticlă mică sau un ochi Oferiți fluide la fiecare două ore. Puteți utiliza un înlocuitor de lapte sau apă de zahăr pentru a face acest lucru.

Hipoglicemia

Hipoglicemia este, de asemenea, cunoscută ca având scăderea zahărului din sânge. Deoarece puii au rezerve de grăsimi limitate, nu pot regla pe deplin glucoza și au o cerință ridicată pentru glucoză, sunt foarte vulnerabili la hipoglicemie. Rezervele de glicogen ale catelului sunt rapid epuizate după naștere, lăsând un catelus nou-născut care are nevoie de un aport precoce de substanțe nutritive. Din păcate, aceasta înseamnă că eșecul de asistentă medicală poate duce la Hipoglicemia Până când un catelus are doar două zile. În plus, este important să rețineți că, dacă este prea cald sau rece, un cățeluș nu își poate digera alimentele în mod corespunzător. Acest lucru poate duce, de asemenea, rapid la hipoglicemie.

Semnele de hipoglicemie în pui includ pierderea poftei de mâncare, letargie, tremur, slăbiciune și convulsii. Catelul dvs. poate avea, de asemenea, gingii și pielea decolorată. Crediții responsabili ar trebui să caute în mod proactiv orice semne de hipoglicemie în așternuturile lor. Moartea poate apărea în câteva ore dacă hipoglicemia este severă. Obținerea suficientă a zahărului în catelul dvs. este singura modalitate de a ajuta un catelus în această stare. Va trebui sa Dați un picper de apă de zahăr la fiecare 15-20 de minute. Se fierbe trei linguri de apă la o lingură de zahăr și să se asigure că amestecul este cald, nu rece.

hipoglicemia în puii
Moartea poate apărea în câteva ore dacă hipoglicemia este severă.

Sistemul imunitar imatur

Colostrum este laptele pe care o cățea o produce în primele câteva ore de ieșire. Acest lapte trece de anticorpi materni la gunoi. Dacă sunt consumate în timp, puii vor beneficia de o imunitate mai bună la o serie de boli. Partea flip la aceasta este că există o limită de timp. Zidurile intestinale ale catelului nou-născut vor deveni Imposibil de absorbit colostrul în termen de 12 ore. Deci, dacă catelul dvs. nou-născut nu reușește să asigure în acest interval de timp, va trebui să luați măsuri rapide.

În 2014, Royal Canin studiat Corelația dintre rata mortalității neonatale și numărul de anticorpi pe care puii le-au avut la două zile. Nivelurile scăzute de anticorpi la această vârstă sunt foarte strâns corelate cu moartea timpurie. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile scăzute de anticorpi le părăsesc vulnerabil la viruși de rutină și bacterii la care puii sunt expuși la canalul de naștere sau după naștere. Cei mai frecvenți vinovați sunt E. Coli, streptococcus, stafilococ, și Herpesvirus.

Cum de a salva un catelus pe moarte

Ai luat toate măsurile de precauție pentru a-ți proteja așternutul, dar unul sau mai mulți puii tăi nu reușesc să prospere. Acum, supraviețuirea catelului tău depinde de cauza subiacentă Pentru declinul lor, precum și cât de repede începeți tratamentul.

Un catelus hipotermic nu se va hrăni. Deci, dacă nu tratați rapid hipotermia, catelul dvs. poate cădea rapid cu deshidratare și hipoglicemie. Pentru a monitoriza temperatura puilor, este important să utilizați un termometru rectal. Dacă temperatura corpului dvs. de catelus scade sub 94 ° F, trebuie să acționați rapid. Puteți să vă reîncărcați treptat catelul, ținându-i pe pielea dvs. și asigurați-vă că lor Cutie de gropi este de aproximativ 85 ° F. Observați oricare dintre ele Frostbite-ca simptome și să aibă grijă de ei cât mai repede posibil.

Dacă catelul dvs. nu poate hrăniți pe mama lor în termen de 12 ore, Este crucială că utilizați un înlocuitor de colostru. Mama poate fi obosită de ea Sarcina - mai ales dacă se confruntă Probleme de naștere sau a secțiune cezariană! Un bun supliment de colostru ar trebui să fie bogat în probiotice, glucoză, acizi grași esențiali și imunoglobuline. Introduceți măsurarea corectă a suplimentului pe partea din spate a limbii câinelui tău și le permite să înghită.

A trata deshidratarea în puii, utilizați an Eyedropper sau sticla mică pentru a le oferi fluide. Ar trebui să oferiți fluide, în mod tipic sub formă de înlocuitor de lapte sau apă de zahăr, la fiecare două ore. Asigurați-vă că vă hrăniți încet catelul. Permițându-le să bea prea repede poate provoca sufocarea și aspirația laptelui. Dacă catelul dvs. nu răspunde la tratament sau nu vă simțiți suficient de încrezători că tratați-le acasă, nu ezitați să vă apelați medicul veterinar pentru sfaturi.

luați catelul bolnav la un veterinar
Nu ezitați să vă luați capelul nou-născut la un veterinar!

Dacă aveți nevoie de răspunsuri rapide în ceea ce privește puii nou-născuți, secțiunea noastră Întrebări frecvente ar trebui să aibă răspunsurile pe care le căutați. Dacă aveți îndoieli, contactați întotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi.

De unde știi dacă un catelus nou-născut este pe moarte?

Semnele clinice ale Păstrarea sindromului catelului sunt adesea vagi. Multe pui cu sindromul, numite și # 8220; FADERS & # 8221 ;, se naște aparent normal. Ei pot fi dornici să se alăture, par puternici și se comportă în mod normal. Cu toate acestea, ei pot începe repede să slăbească, să devină neliniștită, să-și piardă picioarele și să piardă în greutate. Unul dintre semnele distinctive ale sindromului de pui de estompare este "Seagulling.& # 8221; Acesta este numele dat planului slab, înalt de pui afectați. FADERS sunt, de asemenea, cunoscuți să se rătăcească de la mama lor și de littermatele lor de multe ori. Această scădere rapidă are loc de obicei între două până la zece zile după nașterea puilor.

Tu ar trebui monitoriza greutatea gunoiului, temperatura și comportamentul de mai multe ori în fiecare zi. Acest lucru vă va permite să prindeți orice probleme înainte de a deveni severe. Puteți lua o temperatură a catelului folosind un termometru rectal. Dacă temperatura câinelui dvs. scade sub 94 ° F, indică hipotermia. Puii nou-născuți ar trebui, de asemenea, să fie cântăriți zilnic, de preferință în același timp în fiecare zi. Eșecul de a câștiga greutate este un indicator mare că ceva este în neregulă cu catelul dvs.

Poate un catelus să supraviețuiască sindromului puppy de scădere?

Dacă un catelus supraviețuiește acestui sindrom sau nu în cele din urmă depinde de cauzele subiacente și cât de repede sunt tratate cauzele. Moartea datorată hipoglicemiei, deshidratării sau hipotermiei poate să apară foarte repede. Din fericire, aceste probleme pot fi uneori tratate dacă sunt prinse devreme, așa că spuneți dacă un cățeluș nou-născut este crucial. Dacă condiția Puppy-ului scade, nu puteți identifica cauza bolii lor sau nu sunteți încrezători să le tratați acasă, asigurați-vă că vă numiți medicul veterinar cât mai curând posibil. Unele cazuri de sindrom de cățeluș de estompare sunt cauzate de infecții care necesită un tratament antibiotic de la un veterinar.

din pacate, Unele cazuri de sindrom de pui de decolorare nu sunt prevenite sau tratate. Săraci mamă, lactație inadecvată, anomalii congenitale și chiar Greutate la naștere scăzută pot lăsa toți un catelus vulnerabil la scăderea sindromului catelului. Nu este neobișnuit ca puii să nu răspundă la tratamentul veterinar, în special în cazurile în care nu există nici o cauză evidentă pentru declinul catelului.

Cum reînvieți un catelus de moarte?

Dacă catelul dvs. nu are nici un impuls, este vital ca tu da CPR repede. Au o altă persoană Sunați-vă imediat dacă este posibil. Va trebui să coborâți capul catelusului nou-născut pentru a ajuta la drenajul fluidului. Utilizați un bec de aspirație pentru a îndepărta cu grijă orice exces de lichid din nas, gura și gâtul. Odată ce căile respiratorii sunt clare, va trebui să vă oferiți aerului pe catelul dvs. Închideți gura în jurul gurii și nasului și eliberați două până la trei respirații mici. Aveți grijă să nu expirați pe deplin ca plămânii câinelui nou-născut sunt foarte mici și predispuse la deteriorare. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că unele boli pot fi transmise oamenilor prin contactul cu fluidele de catelus.

Apoi, verificați pentru o bătăi de inimă. Simțiți pereții toracici dintre degete sau utilizați un stetoscop. Dacă nu există bătăi inimii, puneți degetele și forefinții de ambele mâini în jurul pieptului catelului. Trebuie să le așezați chiar în spatele picioarelor din față ale catelului. De aici, comprimați pieptul catelusului de unul până la două ori pe secundă. Acest lucru poate părea excesiv, dar o ritm cardiac normal nou-născut este de 120 până la 180 de bătăi pe minut. Până când primiți un răspuns de la catelul dvs., administrați respirații mici la nas și la gură la fiecare 20 de secunde.

De ce este cățelul meu nou-născut având convulsii?

Convulsările pot fi un semn de hipoglicemie la puii nou-născuți. Acest lucru se datorează faptului că schimbările substanțiale ale zahărului din sânge pot afecta excitabilitatea celulelor nervoase din organism. Pe lângă acest lucru, creierul Puppy are nevoie de glucoză pentru a funcționa corect, dar nu poate să o stocheze în mod eficient. Astfel, o scădere bruscă a unui zahăr din sânge a unui catelus poate provoca convulsii, indiferent dacă au sau nu epilepsie, iar creierul este ușor afectat. Aceste Convulsii poate implica întregul corp și poate include o pierdere a conștiinței. Alte semne clinice de hipoglicemie în pui includ tremore musculare, slăbiciune, menționat modificată și lipsa apetitului.

Acestea fiind spuse, Nu toate convulsii la puii nou-născuți sunt cauzate de hipoglicemie. Alte posibilități includ encefalopatie neonatală, Shunts ficat și hidrocefalie. Infecții în timp ce în uter sau după naștere pot duce la deteriorarea creierului, determinând astfel confiscări și dificultăți de coordonare.

Cât de des mor puii nou-născuți mor?

Din păcate, normal Pierderile pre-înțărcare pot ajunge la 30% , cu aproximativ jumătate din aceste pierderi care apar în prima săptămână a vieții puiilor. Precum și acest lucru, doar jumătate dintre acești pui mor din cauze identificabile. Acest lucru lasă cealaltă jumătate ca suferinzi de sindromul adevărat de cățeluș. În adevăratul sindrom al catelului, nu există nici o cauză identificabilă a morții, iar moartea poate să apară brusc cu semne de avertizare aparent.

Ca și alte animale care au mai multe nașteri, Nu este neobișnuit ca câinii să dea naștere la puii încă sau să aibă pui care mor la scurt timp după naștere. Uneori a Pupa încă poate perturba procesul de naștere, provocând dystocia. Din păcate, unele rase sunt la un risc crescut de dystocie, ducând la necesitatea unei secțiuni cezariene. Dacă se efectuează o secțiune cezariană prea târziu, aceasta poate duce la moartea puiilor.

Cât de des mor cățelușul nou-născut mor
Pierderile pre-înțărcare pot ajunge până la 30%.

Spuneți dacă un cățeluș nou-născut poate fi foarte descurajant pentru orice crescător. Cu toate acestea, este important să cunoaștem semnele, astfel încât un catelus care se luptă poate fi ajutat cât mai repede posibil. Dacă suspectați căderea sindromului catelului, asigurați-vă că acționați rapid și apelați un veterinar pentru sfaturi. Dacă tocmai ați trecut printr-o astfel de experiență traumatică, vă rugăm să citiți articolul nostru privind pierderea unui animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spui dacă un catelus nou-născut este pe moarte