Newborn puppy care - nutriție, sănătate, creștere & sfaturi

Newborn Puppy Care - Nutriție, Sănătate, Creștere și Sfaturi

Newborn Puppy Care este un loc de muncă interesant și descurajator de a lua. În primele câteva săptămâni de viață, puii se dezvoltă repede și nevoile lor se schimbă împreună cu ei, așa că este important să știți cum să țineți pasul. Puppiesele dvs. nou-născuți trebuie să fie hrănite la fiecare două ore, s-au adunat la fiecare două ore, iar cutia lor de ieșire are nevoie de curățare o dată pe zi.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile de muncă pe care le veți lua în timp ce îngrijirea unui catelus nou-născut. Gata să afle ce altceva este în magazin? Să aruncăm o privire la ceea ce îngrijește catelusul nou-născut.

Nou-născut Puppy Nutrition

Un câine mamă Laptele oferă toate nevoile de nutriție a unui catelus nou-născut În primele patru săptămâni. Dacă mama nu poate să-i pasă de cei mici, este în jos pentru a vă hrăni sticla și le-ai învins în locul ei.

Alimentarea sticlei

Puii dvs. orfani trebuie să fie hrăniți a Înlocuirea laptelui canin Timp de patru săptămâni. O creștere a cățelușului este rapidă în primele săptămâni, astfel încât dieta lor trebuie să fie densă în calorii și bogată în proteine ​​pentru a ține pasul. Pentru a satisface aceste nevoi, înlocuitorul de lapte canin ar trebui să fie îmbogățit cu vitamine și minerale esențiale, precum și aminoacizi. Aceste substanțe nutritive pot fi livrate sub formă de lapte degresat, izolate de proteine, cum ar fi zerul și cazeina, uleiul vegetal și produsele de ouă.

Puppies sub o lună nevoie de aproximativ aproximativ 3.5 până la 3 ani.75 de calorii pe uncie din greutatea corporală în fiecare zi. În urma acestei reguli, un cățeluș de 6 uncii are nevoie de aproximativ 22 de ani.5 calorii la fiecare 24 de ore. Cele mai multe înlocuitori de lapte de catelus alimentarea 1 calorii per ml, astfel încât pentru acest catelus de 6 uncii, 22.5 calorii pot fi împărțite între cele două feed-uri recomandate. Acest pui ar avea nevoie de aproximativ 3.75 ml de lapte în fiecare furaje. Dar cum hrăniți catelul acest lapte?

În timp ce ar părea natural să vă transformați catelul pe spate ca un copil nou-născut, Această poziție este nefiresc pentru cățeluși. Catelusul tău nou-născut ar fi pe burta lor să asiste de la mama lor, așa că trebuie să simuleze această poziție când tu sticla-le hrănește. Înfășurați catelul într-un prosop cald și le puneți pe stomac. Apăsați ușor seringa în colțul gurii puilor și a scutura o cantitate mică de înlocuitor de lapte din interior. Niciodată nu aruncați laptele direct în gât, deoarece acest lucru le poate determina să o aspiră. Între squirts, Permiteți timpului catelusului să înghită.

Weaning

Începând de la o vârstă de trei până la patru săptămâni, puii încep să-și dorească mai mulți nutrienți și calorii decât laptele numai poate oferi. Cu toate acestea, ei nu sunt destul de pregătiți să mănânce încă mâncare solidă! Precum și acest lucru, o upgrade bruscă de la înlocuitorul de lapte la alimentele cu catelus solid ar provoca diaree și o burtă supărată. Scopul tău este Introduceți încet mai multe alimente catelusi, reducând în același timp cantitatea de lapte băuturile dvs. de catelus. Acest proces este numit Weaning. Dacă se face corect, înțărcarea ar trebui să fie completă până când catelul dvs. are opt săptămâni.

Pentru a vă asigura că catelul dvs. este sănătos și fericit în timpul etapei de înțărcare, oferă cantități mici de hrană de înaltă calitate, umezită de patru ori pe zi, precum și un înlocuitor de lapte. Poti umezi catelul kibble înmuierea în înlocuitor de lapte sau apă călduță pentru a crea Puppy Mush.

Asigurați-vă că utilizați întotdeauna ingrediente proaspete pentru a vă oferi puii cu cea mai înaltă calitate nutriție! Este, de asemenea, important să cântăriți în mod regulat puii dvs. prin proces. Dacă puii voștri nu reușesc să câștige în greutate, reconsiderați modul în care vă pregătiți cățelușul și luați în considerare dacă catelul dvs. ar putea fi rău.

îngrijirea unui catelus nou-născut
Puii au nevoie de mai multe substanțe nutritive în jur de 3-4 săptămâni după naștere.

Introducerea alimentelor solide

Cu 7 până la 8 săptămâni, majoritatea puilor completează procesul de înțărcare. În plus, puii în creștere au nevoi calorice speciale. Cerințele proteice pentru pui sunt cele mai ridicate imediat după înțărcare este complet.

Procentajele de proteine ​​recomandate pentru o creștere sănătoasă a catelului variază între 22 și 32% pe bază de substanțe uscate. Pentru a satisface această nevoie, dieta solidă a catelusului ar trebui să fie o alimentație de înaltă calitate, cu o sursă reală de proteină de proteină. Puppicul dvs. are, de asemenea, cerințe diferite de calciu. Rasele mici și medii par a fi mai puțin sensibile la ușoară sau la substanță de calciu. Pe bază de chestiune uscată, nivelurile de calciu pot varia oriunde de la 0.7 la 1.7% în alimente catelus de înaltă calitate.

Înainte ca puii să se fi născut, probabil că ați hărțuit târfa formulată pentru creștere și reproducere. Pentru comoditate și coerență, este mai bine să-ți dai puii aceleași kible pe care ți-ai hrănit cu cățea ta.

Subiectul câinelui tău la 3 mese pe zi

Începând de la Patru luni de vârstă, puii ar trebui să aibă o masă de trei ori pe zi. O formulată special Puppy Food ar trebui să fie hrănite la intervale distanțate în mod regulat pentru a evita întinderea stomacului lor mic. Pe lângă acest lucru, puii sunt susceptibili la hipoglicemie sau la un nivel scăzut de zahăr din sânge, astfel încât alimentarea regulată poate ajuta la menținerea constantă a zahărului din sânge. Pe lângă acest lucru, mesele regulate încurajează un metabolism mai rapid, încurajându-vă catelul să ardă mai multe calorii. Din aceste motive, puii dvs. de patru luni ar trebui să rămână pe trei mese în fiecare zi până când ajung la șase luni.

Va trebui să porniți mâncarea catelului dvs. astfel încât alocația lor zilnică să se răspândească în cele trei mese. Suma totală pe care o dați va depinde de greutatea câinelui dvs. Conform James Wellbeloved, Un catelus de 2 kg și 4 luni poate avea o servire zilnică de 60g. Un catelus de 5 kg poate fi servit 116g, in timp ce un catelus de 10 kg poate manca 193g. Găsiți diagrama completă Aici!

2 mese pe zi

Cu excepția cazului în care VET-ul dvs. sugerează altfel, Câștigul tău de șase luni poate trece în siguranță pentru a avea doar două mese pe zi. În funcție de rasa lor, puii de șase luni necesită până la de două ori cantitatea de calorii zilnice ca niște puști de două luni. Ca regulă generală, puteți mări dimensiunile porțiunii Puppy, treptat de peste 12 luni, pe măsură ce lucrează la mâncare Hrana pentru câini adulți. Jucăria și rasele mici pot fi capabile să treacă la hrană pentru adulți mai devreme, unii încă de la vârsta de 7 până la 9 luni. Unele rase uriașe nu au câștigat tranziția până la vârsta de 18 până la 24 de luni.

Așa cum ați făcut cu trei mese, va trebui să aveți nevoie Porționați alimentele puilor, astfel încât servirea zilnică să se răspândească între cele două mese. Nu fiți tentați să serviți zilnicul complet în ambele boluri - acest lucru poate duce rapid la micul dvs. unul devenind supraponderal. Odată ce ați lucrat în slujba zilnică a catelului, pur și simplu împărțiți-o cu două pentru a afla cât de mult să le dea pentru o masă.

Preocupări de sănătate la puii nou-născuți

Puppiesele nou-născute sunt complet neajutorate de la naștere și, prin urmare, au nevoie de protecție împotriva rănirii și a bolilor. Aici intri - Ca un crescător, este de până la tine să te uiți la semne de boală În noul dvs. gunoi. Dacă observați semne de boală în puii dvs., adresați-vă unui medic veterinar pentru îngrijirea câinelui dvs. nou-născut cât mai curând posibil. O sănătate a cățelușului nou-născut poate să scadă foarte rapid fără tratament.

Newborn Puppy Health Declin
Tratați întotdeauna orice problemă de sănătate cât mai curând posibil.

Paraziți intestinali

Viermii intestinali vă pot face ca catelul să fie bolnav, obosiți și incapabili să beneficieze de nutriția în dieta lor. Nu numai asta, dar Infestările severe provoacă pierderi de sânge și anemie. Acest lucru poate fi foarte periculos pentru un catelus nou-născut. Puii sunt mai susceptibili la viermi din cauza sistemului lor imunitar imatur. Cel mai frecvent, puii ridică viermi rotunzi intestinali de la mamele lor înainte de naștere. Acest lucru se datorează faptului că larvele rotunde pot fi latente în țesuturile mamei. Spre sfârșitul sarcinii, aceste larve pot migra prin placentă pentru a infecta puii.

Pentru a vă proteja puii de viermi intestinali, este cel mai bine să vă bucurați de puii dvs. de îndată ce ajung la două săptămâni. Ulterior, viermele tale la 4, 6, 8, 10 și 12 săptămâni. După 12 săptămâni, puteți să vă cuțiți puii o dată pe lună. Cățelele gravide ar trebui să fie viermate în ultimele trei săptămâni de sarcină. Flume de asistență medicală poate fi viermit când puii au vârsta de două săptămâni și la fiecare două săptămâni după aceea până la 12 săptămâni.

Boala transmisibila

Bolile transmisibile sunt bolile care pot răspândit de la om la om sau de la animal la om. În cazurile în care boala este transmisă de la un animal la un om, boala este numită A & # 8220;zoonotic& # 8221; boală. Puii pot transmite următoarele boli la om: viermi intestinali, infecție cu campylobacter, infecție cu criptosporidium, ringworm, salmoneloză și leptospiroză.

Pentru a preveni bolile zoonotice, Asigurați-vă că caseta de ieșire este dezinfectate in mod regulat, Spălați-vă mâinile după manipularea puiilor și cântăriți în mod regulat puii pentru a-și monitoriza sănătatea. De asemenea, ar trebui de-vierme Puiul tău când sunt de două săptămâni. Ulterior, viermele tale la 4, 6, 8, 10 și 12 săptămâni. Monitorizarea cățea este la fel de importantă, deoarece ea poate transmite boli pe puii ei prin contact direct sau chiar prin laptele ei. Asigurați-vă că ați trăit lunar.

Hernies

Hernies sunt relativ comune în puii și pot fi chiar născuți cu ei. Herniile ombilicale sunt cele mai frecvente tipuri de hernie în pui. Acestea sunt cauzate de o închidere incompletă a inelului ombilical. Herniile ombilicale iese cel mai mult când catelul se află, latră, strigătele sau tulpinile pentru a merge la toaletă. Herniile mai mici Uneori se închid spontan până când un cățeluș este de 3 până la 4 luni. În timp ce acest lucru se poate părea incomod, cele mai multe herniile ombilicale sunt nedureroase pentru cățeluși.

Herniile ombilicale care nu se închid uneori necesită o intervenție chirurgicală, mai ales dacă un organ intestinal iese în hernie. În cazuri rare, o parte din organ sau țesut poate deveni prinsă și strangulată, ducând la moartea țesutului. Semnele acestei complicații includ durere abdominală, vărsături, depresie și anorexie. Strangularea țesuturilor ca aceasta este o urgență medicală.

Cleft palate

Cleft palat este un defect relativ comun al catelusilor. Dacă un cățeluș are un palat cleft, Acoperișul gurii nu se închid, lăsând o deschidere între gură și nas. Este cel mai adesea o tulburare congenitală. Unele rase sunt mai predispuse la un palat cleft decât alții, inclusiv Beagles, Labrador Retrievers, Dachshunds, și rachii brahycefalice. Tratamentul implică repararea chirurgicală a defectului. Aceasta este de obicei amânată până când catelul este de 3 sau 4 luni, dacă este posibil. Pe lângă acest lucru, ar putea fi necesare mai multe intervenții chirurgicale pentru a închide complet deschiderea din palate.

Tuse, strănut și lapte bubling dintr-un nas de catelus sunt semne tipice de defecte palatului cleft. Alte semne includ eșecul de a câștiga greutate, debut brusc de pneumonie și chiar moarte subită. Este posibil să puteți vedea defectul pentru dvs. prin inspectarea din interiorul gurii Puppy. Catelul dvs. va trebui să fie alimentat cu ajutorul unui tub de alimentare. Dacă nu ați hrănit niciodată un catelus, este o idee bună să întrebați un veterinar pentru a vă arăta cum și pentru a vă oferi echipamentul corect.

Anomalii scheletice

Bolile ortopedice juvenile sunt bolile care afectează sistemul musculo-scheletic al câținurilor în creștere. Unele dintre aceste boli pot fi urmărite înapoi la evenimente patologice, cum ar fi nutriția sau trauma inadecvată, care au loc în timpul creșterii sau chiar în uter. Unele dintre cele mai frecvente boli scheletice la câini includ Sindromul Puppy înotător, panosteita, și osteodistrofia hipertrofică. Adesea, anomaliile scheletice sunt observate datorită catelului care arată lamele piciorului, durerea în zona afectată, febra datorată inflamației și pierderea apetitului datorită disconfortului și durerii. Deoarece puii nou-născuți nu pot merge, Cele mai multe anomalii scheletice rămân nedetectate până când sunt săptămâni sau luni mai în vârstă.

Cele mai multe tulburări scheletice sunt observate atunci când puii încep să meargă, mai ales atunci când alte cățelușe din gunoi merg cu încredere. Dacă catelul tău are a Pieptul plat, expoziții de lamerie, are picioare posterioare slabe, sau pare să aibă membre rupte sau fracturate, Contactați un veterinar imediat. O anomalie scheletică este probabil cauza.

Testiculele nedorite

Cryptorchidism La pui apare atunci când unul sau ambele testicule nu reușesc să coboare în scrot. În cele mai multe cazuri, se păstrează doar un singur testicul, iar testiculul potrivit este mai mult de două ori mai susceptibil de reținut. Testiculele de catelus ar trebui să coboare până la două luni.

Cryptorchidismul este presupus Dacă testiculele nu coboară după ce catelul tău este de două până la patru luni. În timp ce această condiție este rar asociată cu durerea, câțiva câini experimentează torsiune de cordon spermatice. Dacă se întâmplă acest lucru, catelul dvs. ar putea prezenta dureri abdominale bruște, severe. Un testicul păstrat poate deveni și canceros. Neuterizarea sau eliminarea problemei testicule este tratamentul recomandat pentru această problemă.

Testiculele câțiva din nou-născuți nu coboară pentru câteva săptămâni. Cu toate acestea, este util să știți ce să vă uitați când cățelul dvs. ajunge la vârsta potrivită pentru ca testiculele lor să coboare.

Hipoglicemia

Hipoglicemia este mai cunoscut sub numele de zahăr din sânge scăzut. Ca noi, câinii pot suferi de hipoglicemie între mese și vor experimenta simptome similare. Cu toate acestea, hipoglicemia poate pune viața în pericol pentru puii nou-născuți. Dacă pornește catelul dvs. nou-născut tremurarea, răsucirea, este dezorientată sau cădează inconștientă, Hipoglicemia ar putea fi vina. Din fericire, majoritatea puii răspund foarte repede la tratament.

Majoritatea crescătorilor dau puii hipoglicemici apă de zahăr, sirop karo sau miere. Dacă catelul dvs. este groggy, vă ajută să oferiți mai întâi o cantitate mică de apă pentru a vă asigura că ei înghiți. În continuare, în cazul în care catelul dvs. nu este în măsură să se îmbină apa de zahăr sau sirop, puteți utiliza o mică seringă pentru a introduce lichidul în gură. Dacă catelul dvs. nu poate bea, frecați ușor siropul de zahăr din interiorul buzelor și gingiilor lor.

hipoglicemia în puii
Păstrați-vă ochii pentru orice semne de hipoglicemie.

Shunts portosistemice

A Portosystemic Shunt (PSS) apare atunci când o venă ocolește ficatul din intestine. Puii se nasc de fapt cu un șunt portosistemic, care, în circumstanțe normale, se închide în termen de trei zile de la nașterea lor. Dacă acest șunt nu reușește să se închidă, sângele catelului va ocoli ficatul. Aceasta înseamnă că ficatul nu poate filtra sângele catelusului și toxinele se acumulează în corpul lor. Dacă catelul tău are un PSS, ar putea avea Creștere stuntată, dezvoltarea musculară slabă, diaree, vărsături, convulsii, și excesiv de urinare.

Când această problemă este lăsată netratată, puii de obicei nu supraviețuiesc. Din fericire, câțiva câini și cățeluși se îmbunătățesc cu dietă și medicamente adecvate. O treime de câini tratați continuă să trăiască o viață lungă. Tratamentele includ modificări de dietă, lactuloză și antibiotice.

Dacă catelul dvs. nou-născut nu reușește să câștige greutate, vărsături, are diaree sau crize, un șunt portosistemic ar putea fi vina. Unele pui vor arăta doar unul sau două simptome. Căutați imediat tratamentul veterinar Pentru cel mai bun prognostic. Un PSS nu poate fi tratat acasă.

Semnează că catelul dvs. nou-născut trebuie să vadă veterinarul

Puii nou-născuți sunt vulnerabili și depind complet de mama lor pentru protecție, căldură și mâncare. Chiar și în cel mai curat, cel mai sigur mediu, puii nou-născuți poate cădea bolnav sau de a se lupta cu sindromul Puppy Fading. Dar ce semne ar trebui să căutați, cum se referă la îngrijirea catelului nou-născuți, și ce înseamnă pentru cățelul tău?

Sănătatea puiilor nou-născuți
Puii nou-născuți au nevoie de mamele lor.

Plâns

Puppies care plâng în mod constant ar putea face acest lucru din mai multe motive. Ei puteau să nu fiți suficient de lapte, s-ar putea să se simtă rece, sau ar putea fi rău fizic. Plâns poate indica, de asemenea, durerea și disconfortul din nou-născutul dvs. Dacă puii dvs. nu sunt prea rece, luați în considerare dacă ar putea fi prea calde sau ardându-se pe echipamentul de încălzire. Dacă nu reușiți să găsiți cauza crăpării catelului nou-născut, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Tuse

În cazul în care puiul dvs. nou-născut este frecvent, se pot lupta cu aspirația laptelui, Tusea canisei, sau o altă infecție respiratorie. Nu este o idee bună să administrezi medicamente la puii nou-născuți fără ajutorul unui veterinar, deci obțineți un sfat de experți înainte de a încerca să tratați orice infecții respiratorii la domiciliu. În mod similar, aspirația laptelui poate duce rapid la pneumonie de aspirație. Câștigul dvs. nou-născut va avea nevoie de antibiotice pentru a trata această problemă.

Constipație

Constipație pot apărea atunci când puii sunt hrăniți cu sticle. Dacă vă hrăniți cu sticle, poate fi necesar să vă reevaluați modul în care vă pregătiți formula de lapte. Dacă are loc constipație, Se amestecă cu 25% mai multă apă și monitorizează fecalele puilor. Odată ce acestea apar normale, amestecați numai apă suplimentară de 10%. Alte cauze ale constipației la pui includ deshidratarea și substanță. Dacă se constigat catelul dvs. nou-născut, nu fi tentat să le dați un laxativ la domiciliu, deoarece poate provoca deshidratarea ulterioară. Adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi.

Diaree

Diareea se referă la puii nou-născuți, deoarece acestea sunt deosebit de vulnerabile la deshidratare. Puii nou-născuți ar putea obține diaree Datorită multor motive:

Dacă catelul dvs. are diaree sângeroasă, Scaune negre sau taritare, O febră, gingii palide, este vorba de vărsături sau nu se îmbunătățește, sunați imediat medicul veterinar.

Vărsături

Similar cu diareea, vărsăturile se referă la puii nou-născuți, deoarece sunt atât de vulnerabili la deshidratare. Cel mai frecvent, puii vor vomita din cauza unui a Infecția rotundă sau mâncați prea mult. Cu toate acestea, cauza subiacentă poate fi mai gravă - ingestia de toxine, boli bacteriene și bolile virale sunt doar câțiva felicitări. Dacă catelul dvs. nou-născut se varsă frecvent sau arată alte semne de boală, apelați imediat medicul veterinar.

Respiratie dificila

Dificultăți de respirație poate sa Împiedicați cățelușul nou-născut să obțină suficient oxigen în sângele lor. Aceasta este o urgență medicală. Nu numai că este aproape imposibil să se identifice cauza la domiciliu, dar sunt prea multe de numărare; durere, pneumonie, tuse de canisa și rănile la peretele toracic sunt doar câteva. Rezervați o întâlnire de urgență cu medicul veterinar cât mai curând posibil.

Ochi umflati

Puii nou-născuți se nasc cu ochii închiși. În condiții normale, se vor deschide după una până la două săptămâni. Dacă ochii cățelușului sunt umflați, descărcarea de descărcare bulgantă, scurgeri, sau chiar PU-uri, pot suferi de o infecție a ochilor. Acest lucru poate face ca catelul să nu se deschidă ochii atunci când restul de așternut face. Dacă ochii nu s-au deschis la două săptămâni sau observați oricare dintre aceste simptome îngrijorătoare, este important să obțineți imediat îngrijirea veterinară. Conjunctivita neonatală ar putea fi vina.

Creșterea lentă a greutății

Vă cântărește câinele zilnic și văzând nici o îmbunătățire sau o mică îmbunătățire într-una sau pe toți. Un catelus sănătos ar trebui să câștige 10 până la 15% din greutatea lor la naștere în fiecare zi.

Dacă catelul dvs. nu câștigă sau chiar pierde greutatea, este adesea un semn că ceva este rău. Cauza poate fi ceva la fel de simplu ca și ceilalți cățeluși îi îmbătrânesc de pe teapă. Alte cauze includ Hipoglicemia, care poate cauza puii să nu aibă energie pentru a se alimenta corect. Dimpotrivă, anomaliile, cum ar fi un palat cleft, pot provoca creșterea slabă în greutate.

Sunt cateva Alimentele de câine axate pe câștigurile în greutate dar ele sunt pentru pui mai în vârstă.

Greutatea pământului nou-născuți
Puii nou-născuți ar trebui să câștige o cantitate sănătoasă de greutate zilnică.

Stadiile de creștere a câinilor nou-născuți

Creșterea și dezvoltarea catelului dvs. este un lucru interesant pentru a fi martor. Dar ce se întâmplă exact în fiecare săptămână pe care le cheltuiți ridicându-vă catelul? Și cum se confruntă cu îngrijirea catelului nou-născuți de îngrijirea mai mare de catelus?

Săptămâni 1-2

Această etapă se numește etapa neonatală. Câștigul tău de unul până la două săptămâni este complet dependentă de mama lor. Mama lor oferă toată mâncarea, căldura și protecția de care au nevoie în acest stadiu. Puii nou-născuți se nasc cu blană, dar nu pot controla încă temperatura corpului. Ochii și urechile lor sunt închise strâns, făcându-le orbii și surzi. În acest stadiu, ele nu sunt în imposibilitatea de a-și controla obiceiurile de toaletă și au nevoie de ajutor de la mama lor la defecare. Cu toate acestea, ca un crescător, ar putea face parte din regimul de îngrijire a câinelui nou-născut pentru a vă ajuta ca puii să meargă la toaletă.

Puppies dormi 90% din zi, petrecând tot timpul asistenței lor treaze sau crawling spre căldură. Deci, dacă puii de nou-născuți se trezesc frecvent să plângă, poate să indice o problemă de sănătate sau ceva rău în mediul lor.

Săptămâni 2-4

Această etapă este cunoscută sub numele de etapa de tranziție. În timpul acestui timp interesant, Ochii și urechile lui catelus vor deschide treptat, în cele din urmă, acordându-le simțurile lor de vedere și auz. Puppicul tău ar putea să nu te poată vedea foarte bine la început și ai putea observa că încerci greu să te concentrezi pe te-ai văzut. De asemenea, dinții lor bebeluși încep să iasă. Din cauza apariției dinților căptușilor, unele cățele ar putea fi reticente în a-și hrăni puii. Continuați să rămâneți cu ea și să o încurajați Să-i asistăm pana cand Învelișul începe.

La un moment dat între două și trei săptămâni, puii tăi încep să stea și Cu patru săptămâni, pot să meargă, să joace și chiar să-și închidă cozile. Câștigul tău de patru săptămâni câștigă o mulțime de independență și își pot controla nevoia de a merge mai bine la toaletă. Acum pot începe să înțăpească. Prin procesul de înțărcare, scopul dvs. este de a introduce treptat mai multe alimente de catelus și de a reduce cantitatea de lapte din dieta lor. Până la sfârșitul acestui proces, cățelul tău va mânca mâncare de catelus solid ca un pro!

Săptămâni 4-16

Urmând faza de tranziție a catelusului, Perioada de socializare are loc. Acest Perioada de socializare este împărțită în două faze. Acestea sunt perioada de socializare primară (canină) și perioada de socializare secundară (umană). În acest timp, catelul dvs. va forma atașamente care vor influența dezvoltarea lor mentală. Nu numai acest lucru, dar eșecul de a socializa catelul dvs. într-un mediu sigur și pozitiv poate duce la fobii de situații specifice, câini și chiar oameni. Asigurați-vă că invitați o mulțime de oameni de încredere pentru a vă întâlni cu noul dvs. catelus. De asemenea, puteți beneficia de înscrierea pentru clasele de catelus!

Acum că pot să meargă și să se joace, puii voștri vor dori să exploreze și să se distreze, deci asigurați-vă că introduceți o mulțime de jucării și să vă jucați cu cei mici. Personalitățile căței dvs. vor fi evidente și acum. Unii ar putea fi bossy, alții sunt mai liniștiți. S-ar putea să aflați că unele pui preferă jucării diferite sau nu doresc să împărtășească jucării cu alții. În timp ce puii voștri se socializează unul cu celălalt, monitorizați-i să se asigure că rămân în siguranță. Cei mici vor fi predispuși la accidente și ar putea chiar să se rănească reciproc în timpul jocului. Vrei ca socializarea catelusului tău să fie cât mai pozitiv posibil.

Această perioadă este, de asemenea, timpul Planificați programul de vaccinare a fiecărui catelus cu veterinarul dvs. local. Unele fotografii vor fi date cât mai curând posibil, în timp ce altele pot fi slottete în câteva săptămâni mai târziu.

Între săptămânile 8 și 12 este atunci când majoritatea crescătorilor de câini îi invită pe clienți să-și ridice puii să meargă / # 8221;. Deci, este important să aveți toate documente de lucru, Puppy Pachete, și Seturi de start, toți gata să plece.

Săptămâni 17-24

Câștigul tău de 17 săptămâni este o forță care trebuie luată în calcul. Cu câteva săptămâni în urmă, v-au urmat peste tot, dar acum doresc mai multă independență. Pe lângă acest lucru, experiențele catelului dvs. înainte de acest moment vor forma acum în mod clar personalitatea și anxietățile lor. Acest lucru se datorează faptului că perioada de socializare a catelusului a fost închisă. În timp ce există o mulțime de creștere în acest moment, probabil că veți observa și o regresie aparentă.

După 17 săptămâni, Mulți proprietari constată că puiul lor adolescent aparent & # 8220; toate formarea lor. Acest lucru este normal și influențat parțial de hormoni. Catelul tău de sex masculin va ajunge la maturitate reproducere în adolescența sa, iar această creștere a testosteronului îl va încuraja să testeze mai mult regulile. Dacă sună ca și catelul tău, fii răbdător și du-te înapoi la elementele de bază. Va trebui să fiți consecvenți și să utilizați Armare pozitivă Pentru a recompensa comportamentele pe care doriți să le vedeți.

Am revizuit o mulțime de Canalele YouTube, Podcast-uri, și Bloguri, axat pe formarea catelusului, astfel încât să le verificați.

ce să hrănească un catelus în creștere
Puii nou-născuți au nevoie de nutrienți suplimentari.

Newborn Puppy Care - FAQ

Trebuie să știți altceva despre îngrijirea catelului nou-născuți? Întrebările noastre frecvente ar trebui să răspundă la orice întrebări sau preocupări pe care le puteți avea. Daca ai dubii, Întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi despre Newborn Puppy Care.

Cum mă asigur că catelul meu nou-născut este sănătos?

Newborn Puppy Care implică cinci roluri importante. Acestea sunt de a păstra un mediu curat, să ofere suficientă căldură, cântăreț regulat, pentru a asigura o nutriție bună și pentru a le socializa bine.

Este important să păstrați caseta uscată, caldă și curată în timpul creșterii câțâilor. Va trebui sa Curățați caseta de ieșire o dată pe zi Pentru prima săptămână pentru a vă asigura cea mai bună îngrijire a câinilor nou-născuți. Pentru a face acest lucru, evitați utilizarea substanțelor chimice de uz casnic și utilizați numai detergent de siguranță pentru animalele la spălarea oricăror prosoape. Asigurați-vă că dezinfectați caseta și înlocuiți orice ziar și așternut. Pe lângă aceasta, cutia de grindă trebuie să fie între 85 și 90 ° F (29.5 și 32 ° C) pentru primele 4 zile ale vieții puiilor tăi. După acest punct, temperatura poate scădea la o mai blândă 80 ° F (26.7 ° C). Puteți utiliza o lampă de căldură, încălzitor spațiu sau Plăcuțele de încălzire Pentru a atinge această temperatură.

Puii nou-născuți ar trebui să fie cântărit o dată sau de două ori pe zi. Dacă catelul dvs. este sănătos, trebuie să observați o creștere zilnică stabilă în greutate! Ca regulă generală, greutatea corporală a catelului ar trebui să se dubleze cu 7 până la 10 zile. Dacă catelul dvs. nu poate să-și bea laptele mamei, trebuie să furnizați un înlocuitor de lapte de înaltă calitate. Înlocuirea laptelui canin ar trebui să fie îmbogățită cu aminoacizi, vitamine și minerale.

Ce hrăniți un catel care crește?

Creșterea nevoilor de pui Mai multe proteice, calciu și calorii decât câinii adulți. Câinele dvs. are mai ales mai multă proteină după ce înțărcarea este completă. Pentru o creștere sănătoasă a catelului, puii dvs. ar trebui să obțină 22 și 32% din proteine ​​pe bază de produse uscate în alimentele lor de catelus. Puppicul dvs. în creștere are, de asemenea, nevoie de calciu pentru a sprijini creșterea scheletică sănătoasă. Pe bază de substanțe uscate, calciu în alimentele câinelui dvs. poate varia de la 0.7 la 1.7%.

Câștigul tău în creștere are nevoie de hrăniri mici, dar frecvente. Până când catelul tău are patru luni, Ei vor avea nevoie de patru mese pe zi. Odată ce un catelus are patru luni, ei pot începe să mănânce trei mese pe zi. Hrănirea câinelui în creștere de trei sau patru ori pe zi ajută la păstrarea nivelurilor lor de energie consecvente. În timp ce face acest lucru, este important să păstrați dimensiunile porții mici, astfel încât să nu supraîncărcați stomacul mic al puilor.

Cât de des ar trebui să mănânce puii de 4 luni de 4 luni?

Câștigul tău de patru săptămâni trebuie să mănânce trei mese pe zi. Este mai bine să vă hrăniți catelul, prânzul și cina în același timp în fiecare zi pentru a stabili un program. Ceea ce este cel mai important pe parcursul acestei etape este să monitorizați îndeaproape greutatea catelului dvs. Din fericire, este ușor de folosit a Scorul de stare a corpului Grafic pentru a verifica greutatea catelului dvs.

Puii cresc rapid între patru și șase luni, dar poate deveni cu ușurință supraponderali dacă hrănește prea mult. Supraponderal Puii, rase deosebit de mari și uriașe, sunt predispuse la probleme ortopedice. Dacă catelul dvs. este supraponderal, ajustați în consecință programul de hrănire al catelului. Îți poți împărți alocarea zilnică a alimentelor în patru sau cinci mese pe zi. Mai multe mese mici măresc rata metabolică a corpului, încurajând cățelul dvs. pentru a arde mai repede calorii.

Cât de des ar trebui să hrăniți un catelus nou-născut?

Puppies nou-născuți trebuie să fie hrănită la fiecare două ore în prima săptămână. În cazul în care Puppy-ul dvs. nou-născut implică puii orfani, va trebui să dați și hrănirea de noapte. În ansamblu, un catelus nou-născut ar trebui să fie hrănit de 6 până la 8 ori pe 24 de ore. În următoarele câteva săptămâni, frecvența fluxurilor poate fi treptat redusă. Un catelus vechi de trei săptămâni ar trebui să hrănească la fiecare șase până la opt ore.

Dacă vă hrăniți cu un cățeluș, asigurați-vă că utilizați o sticlă sterilizată sau o seringă pentru a le alimenta înlocuitor de lapte canin. Pe lângă asta, este important să vă asigurați că mamelul sticlei este curat și liber de bacterii. Puteți plasa sticla și mamelonul în apă clocotită timp de 10 minute. După 10 minute, lăsați sticla să se usuce la aer în pregătirea pentru hrănire.

Newborn Puppy Care este o slujbă rotundă. Ca un crescător responsabil, este de acord cu dvs. pentru a vă asigura că cei mici primesc nutriția, îngrijirea preventivă și socializarea de care au nevoie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Newborn puppy care - nutriție, sănătate, creștere & sfaturi