Cum să ai grijă de un câine de leopard catahoula

Catahoula Leopard Dog

Câinele Catahoul Leopard este o rasă rustică, care a fost dezvoltată în American Adânc Sud ca un câine de vânătoare universal și de vânătoare. Rasa este, de asemenea, cunoscută ca câinele Louisiana Catahoula Leopard sau pur și simplu Louisiana Catahoula, un semn la locul de origine din Catahoula Parish, Louisiana. De fapt, câinele Catahoula Leopard este câinele oficial al Louisiana.

Câinele Catahoul Leopard este a rare rare. Rasa este recunoscută de Clubul Kennel United (unde este cunoscut ca câinele Louisiana Catahoula Leopard). De asemenea, face parte din serviciul de acțiuni al Fundației American Kennel Club, care este primul pas în procesul de recunoaștere completă a rasei.

Deși câinii lui Catahoula Leopard sunt câini de lucru foarte mulți, sunt, de asemenea, însoțitori de familie devotați. Cel mai mult se înțeleg bine cu copiii respectuoși atunci când sunt ridicați cu ei. Ei pot sau nu Împreună cu alte animale de companie. Unii câini de leopard Catahoula nu se înțeleg cu alți câini, mai ales cu cei din același sex. Deoarece rasa are, de asemenea, o divertisment mare de pradă, câinii din Catahoula Leopard ar putea să urmărească sau să dăuneze animalelor mici, inclusiv pisica de familie.

Câinii lui Catahoula Leopard sunt probabil cel mai bine cunoscuți pentru aspectul lor distinctiv bun. Un număr bun de câini Catahoula Leopard au marca albastră a mărcilor și haina "Leopard", care se numește în numele rasei. Cu toate acestea, există multă variație în culorile și modelele de haină ale rasei. Catahoulasul vin într-o combinație aproape nesfârșită de modele și culori, de la brindle până la patch-uri la culoarea solidă (orice altă culoare decât albul solid), iar ochii lor pot fi orice culoare sau combinație de culori (chiar și două culori diferite).

Privire de ansamblu de rasă

  • Grup: Herding
  • Înălţime: Aproximativ 22 până la 24 de centimetri la umăr
  • Greutate: Aproximativ 50 până la 95 de lire sterline
  • Coat și culoare: Strigă scurtă la lungime medie, care se află plat și aproape de textura corpului corporală variază de la netedă la grosieră. Aproape orice culoare sau model, cu excepția albului solid. Modelele comune includ Leopard (o culoare de bază cu pete contrastante de una sau mai multe alte culori), solidă (culoarea stratului unic), brindle (lumina sau culoarea stratului de bază întunecată cu dungi contrastante) și mozaic (o culoare solidă cu unul sau mai mulți patch-uri de Diferite culori și nuanțe).
  • Speranța de viață: 10 până la 14 ani

Caracteristici

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istorie

Opiniile variază în istoria exactă a dezvoltării câinilor Catahoul Leopard. O teorie de lucru este domnișată de câini păstrați de americanii nativi interbred cu rasele aduse în America de Nord de către exploratorii spanioli. Unele rase posibile din amestec includ sângele, ogarii și mastiffs. Mai târziu, câinii care rezultă au crescut cu câinii care au însoțit imigranții francezi care sosesc în sud. Beauceron, o rasă franceză de herding, este, de asemenea, speculată să facă parte din strămoșii lui Catahoul Leopard Dog.

Câinii timpurii din Catahoula Leopard au fost apreciați ca câini de vânătoare excepționali, despre joc de miros, traseu și copac mic și mare sălbatic, inclusiv bobcat, cerb, porci sălbatici și urși. Ei au fost, de asemenea, obișnuiți cu efectivul, stiloul și capturarea bovinelor și porcilor sălbatici, făcându-i câini de lucru apreciați.

Îngrijire de bază

Câinele de la Catahoula Leopard este scurt până la mediu, este spălat și uzură. Majoritatea catahoulasului au nevoie doar de periaj ocazional, tăiere săptămânală a unghiilor și Băi când sunt murdare. Ridicați frecvent clapetele urechii pentru a verifica roșeața și ceara urechii. Curățați urechile cu un dispozitiv de curățare a urechilor în siguranță în cazul în care arată murdar și consultați cu un medic veterinar dacă acestea arată inflamate sau au un miros greșit.

Multe câini de leopard Catahoula pot fi protectoare și teritoriale. Socializarea și formarea intensă intensă sunt extrem de importante cu această rasă. Multe experți în rasă cred că câinele Catahoul Leopard nu este pentru toată lumea, în special proprietarii de câini novice sau casele de animale de companie, fără nici un fel de puncte de vedere adecvate pentru energia abundentă a rasei și instinctele de lucru.

Câinii lui Catahoula Leopard au nevoie atât de exerciții fizice, cât și de stimularea mentală pentru a fi fericiți și bine comportați acasă. Rasa poate deveni distructivă atunci când este lăsată la dispozitive proprii. Proprietarul înțelept Catahoula va combina exercițiile zilnice viguroase sub formă de alergare, drumeții, înotul sau preluarea, cu pregătire regulată pentru activități cum ar fi vânătoarea, vânătoarea, urmărirea, agilitatea sau ascultarea.

Probleme comune de sănătate

Cei mai mulți câini de rasă pură sunt susceptibile de a dezvolta anumite condiții ereditare. Deși câinele de leopard Catahoula este, în general, sănătos, rasa este predispusă la câteva preocupări de sănătate, și anume surditate și displazie de șold. Responsabili de crescători Catahoula au șoldurile câinilor de reproducere evaluate de Fundația Ortopedică pentru Animale (OFA) și să obțină un răspuns auditiv al Brainstemului (BAER) de testare pentru surzenie. Când cumpărați un catelus din Catahoula de la un crescător, asigurați-vă că cereți documentația că aceste teste au fost efectuate pe părinți.

Dieta și nutriția

Hrăniți mesele programate de câine din Catahoula Leopard folosind o ceașcă sau o scară de măsurare pentru a cântări alimentele. Hrănirea liberă (lăsând alimentația toată ziua) poate provoca creșterea în greutate, care poate exacerba displazia de șold, la care câinele Catahoula Leopard este predispus și contribuie, de asemenea, la alte condiții de sănătate cum ar fi diabetul zaharat. Dacă nu sunteți sigur cel mai bun fel de mancare Pentru a vă hrăni câinele de leopard Catahoula sau cât de mult ar trebui să vă hrăniți, întrebați-vă amelioratorul sau medicul veterinar pentru sfatul lor.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Nu există nici o îndoială despre asta, câinele Leopard Catahoula sunt superb. Mulți oameni sunt atrași de rasă din cauza aspectului lor unic. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor raselor de câine, nu ar trebui să fie singurul factor motivant atunci când alegeți un câine de a trăi și de a iubi. Pur și simplu, câinele Catahoul Leopard nu este rasa pentru toată lumea. Poate fi o rasă provocatoare de a instrui și de a trăi cu. Această rasă face cel mai bine cu un proprietar de câine cu experiență într-o casă cu spațiu amplu în aer liber. În casa dreaptă, câinele Catahoula Leopard este iubitor, loial și, uneori, chiar clownish cu membrii ambalajului său uman.

Dacă vă place câinele Catahoul Leopard, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un câine de leopard catahoula