Așezat apetit în geckos leopard

Băiat cu gecko leopard

Reptiles poate opri mâncarea din mai multe motive. Uneori se datorează ceva pe care l-am făcut sau le-am hrănit anterior și de altă parte este din cauza unei boli. Dacă leopardul dvs. Gecko a încetat brusc să mănânce, dar este încă activ, există lucruri pe care le puteți face acasă înainte de a-l grăbi în biroul lui Vet.

De ce nu mai mănâncă geckos leopard?

Leopard Geckos își poate pierde apetitul pentru o varietate de motive. Cele mai multe pot fi rezolvate cu grijă adecvată sau o călătorie rapidă la veterinarul exotic. Unele, totuși, sunt mai dure de manevrare.

Mediu rece

Numărul unu motiv pentru care Geckos Leopard nu mai mănâncă este asta ele sunt prea reci. Poate că becul tău de căldură a ars, covorul de căldură a încetat să lucreze, poate că există o schiță în cușcă sau poate că nu ai avut niciodată o sursă de căldură pentru dvs Leopard Gecko și acum este prea rece. Schimbarea anotimpurilor de la cădere la iarna aduce adesea o mulțime de gecuri anorexice în clinica animală, dar mai des decât nu, o fixă ​​simplă la temperatura lor de mediu îi va face să înceapă să mănânce din nou.

Dacă rata metabolică a lui Leopard Gecko este scăzută din cauza temperaturilor scăzând sub 70 de grade Fahrenheit, atunci cel mai probabil va înceta să mănânci. Căldura suplimentară este necesară dacă nu păstrați camera în care gecko-ul dvs. este situat în jurul valorii de 80 de grade Fahrenheit și nu mulți oameni își păstrează casele acest cald. O covor de căldură funcționează bine, dar nu va încălzi aerul, precum și podelele de cușcă, astfel încât este greu să monitorizezi ce temperatură este locul în care se află gecko-ul tău. Este mult mai bine și mai rentabil să aveți o lumină simplă de căldură pe incintă. În acest fel, puteți monitoriza în mod corespunzător temperatura basking și asigurați-vă că nu este prea rece în cutia de leopard Gecko pe noapte.

Fecale afectate

Dacă leopardul dvs. Gecko nu a defecat recent, poate fi afectată de materia fecală. Această impacție fecală ar putea fi datorată unei mese recente sau grele, leopardul dvs. Gecko a mâncat, cum ar fi super viermi, sau din materialul de așternut care a fost ingerat accidental. Dopurile urat pot provoca, de asemenea, o blocare a materiei fecale. Dacă gecko-ul dvs. are aceste probleme, încercați să-l îmbibați într-o baie de apă caldă de două ori pe zi. Apa ar trebui să fie suficient de adâncă pentru a acoperi șoldurile gecko. În timp ce gecko-ul tău este scufundat, ar trebui să-ți masci ușor burta. Dacă acest lucru nu vă ajută gecko-ul să-și treacă scaunul și urești ar trebui să-ți iei gecko-ul la un veterinar. Veterinarul dvs. poate avea nevoie să administreze o clismă la gecko-ul dvs. de leopard sau să o descopere că are paraziți intestinali sau are nevoie de altă asistență medicală.

Boală

Dacă leopardul dvs. Gecko a primit recent o răcire dintr-un proiect sau a avut o scădere a temperaturii lor de mediu, ar putea avea o infecție respiratorie care le-a determinat să nu mai mănânce. Infecțiile respiratorii sunt cele mai comune motive medicale pentru reptile care nu doresc să mănânce. Dacă gecko-ul dvs. de leopard este bolnav în alt mod, poate exista un motiv diferit pentru inappetența lor. Exoticul dvs. VET poate diagnostica creșteri care afectează sau blochează tractul intestinal, ulcerațiile de gură și alte afecțiuni. Dacă bănuiți că o boală este un motiv pentru gecko dvs. pentru a nu mânca, vizitați Exoticul dvs. VET pentru asistență.

Rănire

Dacă gecko-ul dvs. de leopard are o rană sau este în durere din cauza unei răniri, poate înceta să mănânce. Abcese, leziuni oculare, probleme de coadă și toe pot fi toate destul de incomod și face gecko dvs. să nu vrea să mănânce. Dacă știți că Gecko are o vătămare, se pregătește să nu cumi să mănânce până când durerea sa este controlată și se simte mai bine.

Probleme de viziune

Pielea reținută pe ochi poate bloca capacitatea gecko-ului dvs. de a vedea alimente, mai ales dacă este încercând să prindă un cricket. Acest lucru apare de obicei după un vărsat incomplet și se datorează adesea unei lipse de umiditate în cușcă. Alte probleme oculare Includeți ulcere cornee și abcese de retrobulbar care ar provoca gecko-ul dvs. să înceteze să mănânce.

Tratament

Cea mai bună abordare a lipsei de mâncare într-un Gecko Leopard este de a examina mediul, comportamentul și aspectul fizic al animalului dvs. de companie și de a vă face cea mai bună estimare a problemei. Cere:

  • Gecko-ul meu se comportă în mod normal sau ar putea avea o infecție, un prejudiciu sau o boală? Dacă animalul dvs. de companie este lent sau are alte simptome, o excursie la veterinar este o idee bună.
  • Există probleme cu viziunea gecko-ului meu? Dacă da, o excursie la medic veterinar este singura modalitate de rezolvare a problemei.
  • Este defectarea mea în mod corespunzător? Dacă nu, încercați ca baia de șold și abordarea de masaj descrisă - dacă nu puteți rezolva problema, consultați-vă cu VET.
  • Ar putea fi animalul meu rece? Dacă vremea este rece și nu ați instalat o lampă de căldură, acum este momentul să faceți acest lucru. Verificați în mod regulat temperatura. Acest lucru poate rezolva problema în doar câteva ore.

Desigur, gecko-ul dvs. poate să fi oprit să mănânce pentru un alt motiv decât este listat, astfel încât ați încercat toate sfaturile de mai sus, fără îmbunătățiri, asigurați-vă că programați o vizită la Exoticul VET, astfel încât să vă ajute să vă dați seama.

Cum să preveniți lipsa apetitului în geckos leopard

În timp ce nu este posibil să împiedice absolut pierderea apetitului, aceste măsuri pot ajuta.

  • Asigurați-vă că carcasa animalului dvs. este caldă și fără articole care ar putea fi ingerate accidental.
  • Evitați alimentele ca super viermi care au potențialul de a provoca probleme digestive.
  • Gestionați-vă cu atenție gecko pentru a evita rănirea.
  • Dacă vedeți semne că gecko-ul dvs. de leopard nu este bine, aduceți-l la veterinar mai devreme decât mai târziu.
Cum știu dacă gecko-ul meu leopard este supraponderal?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Leopard Gecko CareChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Așezat apetit în geckos leopard