Ce să faci dacă pisica ta nu poate urina

pisica în cutie de gunoi

Bănuiești că pisica ta are probleme de a privi? O obstrucție urinară sau o blocare, este o situație de urgență. Aflați cum să recunoașteți semnele unui blocaj urinar, astfel încât să vă puteți ajuta pisica înainte de a fi prea târziu.

Ce este o obstrucție urinară?

O obstrucție urinară apare atunci când uretra devine blocată și urina nu poate trece. Acest lucru poate fi cauzat de sedimente sau cristale în urină și / sau inflamație în tractul urinar. Obstrucțiile urinare sunt mult mai frecvente la pisicile masculine decât la pisicile feminine. Acest lucru se datorează faptului că bărbații au o uretre mai lungă și mai îngustă. Cantitățile mici de sedimente, mucus sau inflamație țesuturilor pot împiedica uretra și pot face urinarea sau chiar imposibilă.

Dacă o pisică nu poate urina, rinichii nu pot să-și îndeplinească Funcția esențială de filtrarea toxinelor din sânge și excreându-le în urină. Nivelurile de toxine în organism cresc, făcând pisica foarte bolnavă. Fără îngrijiri medicale, o pisică blocată va muri în cele din urmă.

Pisicile cu obstrucție urinară pot sau nu pot avea și infecții ale tractului urinar concurent. O infecție a tractului urinar poate fi cauza sau rezultatul obstrucției.

Semnează pisica dvs. are probleme cu urinarea

Pisicile sunt, în general, stăpânii de a ascunde boala - acesta este un instinct de supraviețuire pentru ei. Cu toate acestea, există anumite semne care vă pot ajuta să determinați dacă pisica dvs. are probleme cu urinarea.

Cel mai evident semn al unei obstrucții urinare este atunci când o pisică ia mai multe călătorii în cutia de gunoi. Dacă vedeți acest lucru, faceți o privire mai atentă. Observați pisica în cutia de gunoi. Se străduiește să urineze, dar să nu treacă nici o urină? Este doar urinare numai mici (fără curs)? Căutați semne de urină în cutia de gunoi. Dacă pisica ta a fost în cutie de mai multe ori, dar gunoiul este uscat sau nu are aglomerări, atunci este probabil că nu trece urina. Dacă vă vedeți că pisica voastră se întinde cu puțin sau deloc urină, atunci este probabil blocat.

Alte semne de blocaj urinar includ letargie extremă, consumul de apă crescută, pierderea apetitului și disconfortul general. Pisicile pot prezenta neliniște prin vocalizarea sau stimularea. Sau, ei pot ascunde și evita contactul cu oamenii și cu alte animale, deoarece sunt în durere.

Pisicile cu Probleme urinare poate arăta anumite semne înainte de a fi complet obstrucționate. Dacă pisica ta a fost Urinând în afara casetei de gunoi În ultimele câteva zile sau observați sânge în urină, aduceți pisica la veterinar. Acest lucru poate ajuta la prevenirea unei obstrucții.

Ce să faci dacă pisica ta nu poate pipăi

Dacă bănuiți că pisica voastră are probleme cu urinarea proprie, este esențială ca să-l aduci la un medic veterinar imediat. Dacă medicul veterinar obișnuit este închis, ar trebui să vă aduceți pisica la cel mai apropiat spital veterinar deschis, chiar dacă înseamnă să mergeți la o clinică de urgență. O pisică blocată va muri fără tratament veterinar.

Tratamentul obstacolelor urinare la pisici

Pisicile cu obstacole urinare de obicei trebuie să rămână în spital timp de câteva zile pentru tratament și observare.

Când ajungeți la veterinar, asigurați-vă că le-ați lăsat să știe imediat că pisica dvs. nu poate urina. Ei vor simți rapid rinichii pisicii dvs. pentru a determina dacă sunt mărite. O pisică cu obstrucție urinară are în mod obișnuit o vezică mare, fermă, care poate fi simțită ușor de un profesionist. Vezica se simte astfel, deoarece este depășită cu urină care nu are nici o ieșire. Fără tratament, vezica urinară se poate rupe. Sau, acumularea de toxine și disfuncția de rinichi vor duce la moarte.

Dacă pisica dvs. este într-adevăr obstrucționată, atunci echipa trebuie să înceapă imediat să lucreze. Veterinarul va atrage sânge pentru a verifica dezechilibrele electroliților. Apoi, VET va sedura în mod obișnuit pisica și va încerca să pună un cateter rigid urinar. Acest lucru poate fi foarte greu de făcut atunci când există blocarea materialului uretra. Poate lua mai multe încercări de a trece cateterul.

Odată ce cateterul urinar rigid se află, VET va colecta o probă de urină și apoi va spăla vezica cu soluție salină sterilă. Urina va fi analizată pentru semne de infecție, sânge, cristale și alte anomalii. Majoritatea veterinarilor vor schimba cateterul rigid cu unul flexibil pentru confortul pisicii. Acest lucru va fi suturat în poziție și atașat unui sistem de colectare închisă (tubulatură și o pungă pentru a colecta urina). Pisica va primi, de asemenea, un cateter intravenos pentru a oferi fluide. Fluidele intravenoase vor elimina toxinele și se vor șterge resturile din vezică. Cateterul urinar permite acest lucru să aibă loc mai eficient și împiedică re-obstrucția.

În timpul spitalizării, VET poate trata pisica dvs. cu medicamente de durere, antiinflamatoare, antibiotice și / sau alte medicamente pentru a ajuta la recuperare. Tratamentul exact depinde de semnele de pisică și de rezultatele testelor de laborator. O dietă urinară specială poate fi inițiată atunci când este necesar.

După una până la trei zile de fluide și cateterizarea urinară, veterinarul va elimina cateterul urinar și va observa pisica, asigurându-se că poate urina pe cont propriu înainte de a-l trimite acasă.

Pisicile de sex masculin care continuă să fie blocate pot avea nevoie de o intervenție chirurgicală specială pentru a mări uretra. Această intervenție chirurgicală se numește uretrostomie perineală. Aceasta implică îndepărtarea penisului și crearea unei deschideri pentru urinare. La fel de groaznic, cum ar fi suna, această intervenție chirurgicală poate îmbunătăți în mod special o sănătate și o calitate a vieții, dacă se luptă cu probleme urinare obstructivă.

Cum de a preveni obstrucțiile urinare la pisici

Unele pisici sunt predispuse genetic la problemele urinare. Cu toate acestea, există pași pe care îi puteți lua pentru a preveni o obstrucție urinară.

  • Adu-ți pisica la veterinar examene anuale sau bianuale Așa cum este recomandat de veterinarul dvs. Problemele subtile pot fi descoperite pe un examen de rutină și manipulate înainte ca pisica dvs. să se îmbolnăvească.
  • Contactați medicul veterinar la primul semn al unei probleme urinare (sau într-adevăr orice problemă de sănătate).
  • Hraniți pisica dvs. un aliment umed (conservat) echilibrat, deoarece menține hidratarea și minimizează conținutul de minerale.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. are apă proaspătă, curată disponibilă în orice moment.
  • Păstrează cutia de gunoi curată și proaspătă astfel încât pisica ta nu va ține urina mai mult decât este necesar.
  • Împiedicați pisica să devină obezi.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feline de boală a tractului urinar inferiorColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară

  2. Boli neinfecțioase ale sistemului urinar al pisicilorMerck Manualul veterinar

  3. Condiții ale tractului urinar inferior în pisiciAsociația medicală veterinară canadiană

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă pisica ta nu poate urina