De ce pisica mea pipi pe patul meu?

De ce pisica mea pipi pe patul meu?

De ce pisica mea este pe patul meu? Aceasta este o întrebare comună întrebată de mulți proprietari de animale de companie. Ca proprietar de pisică, probabil că veți fi de acord că aveți în mod constant tovarășul tău de feline în afara casetei sale de gunoi poate fi un pic enervant. Ceea ce este chiar mai îndepărtat este atunci când ele în mod constant soling patul dvs. cu urină, deoarece acesta este unul dintre punctele majore pe care majoritatea oamenilor îl consideră foarte mult ca un spațiu personal. Cu toate acestea, la fel de dificil ca pare să înțeleagă motivul pentru care pisica ta drăguță ar începe în mod neașteptat să-ți vezi patul ca cutia de gunoi, cu siguranță nu are nimic de-a face cu răzbunarea sau chiar și cu ciudă. Citiți mai departe pentru a obține detalii complete.

Pisica in dormitor

Verificați starea casetei de gunoi

Puteți începe să vă gândiți la configurarea propriei dvs. personale. Probabil, există o ușă atașată care poate fi închisă pentru confidențialitate, și poate că camera are unele decorațiuni primitoare. Acum, nu crezi că prietenul tău cu patru picioare merită ceva similar?

De asemenea, cutiile de depozitare din plastic ar putea fi o opțiune mai bună decât tradiția cutii de gunoi de pisici. Puteți doar să distribuiți capacul și să aveți o mică deschidere construită pe o parte. Rețineți că nu este întotdeauna necesar să acoperiți o cutie mică. Majoritatea copertelor sunt adăugate pentru a atrage atenția și a conține conținutul casetei.

Cu toate acestea, dacă sunteți preocupat de gunoi de împrăștiere a pisicilor de pe cutie, este mai bine să optați pentru cutia de gunoi cu laturi mai înalte, care sunt încă descoperite. Singura dată nu va fi convenabilă este dacă aveți o pisică artritică mai veche, care ar putea să fie greu să urce. Prin urmare, ar trebui să fie în mod constant în partea din spate a minții tale că pisicile ferate nu aleg nici măcar să-și facă afacerea în peșteri.

În legătură cu o postare: Sifuirea casetei de gunoi

Verificați starea și locația cutiei de gunoi

Dacă poziția casetei de gunoi este într-un colț aglomerat al casei în care aveți aparate zgomotoase ca o mașină de spălat, un uscător de pânză și altele asemenea, zgomotul emis de astfel de mașini poate să vă deranjeze concentrația pisicii dvs., împingându-l să caute solace în afara cutiei de gunoi. S-ar putea chiar să fie că poziția casetei a fost inițial ideală pentru Kitty, dar locul și-a pierdut recursul cu anii de trecere.

O pisică care își petrece cea mai mare parte a timpului la parter, cu cutia de gunoi din subsol nu ar putea aminti niciodată să o folosească; Prin urmare, de ce este vital să dotați fiecare etaj al casei dvs. cu o cutie de gunoi. Fără îndoială, pisica dvs. poate fi aversă să călătorească o distanță lungă doar pentru a elimina deșeurile.

De asemenea, chiar dacă s-a stabilit că pisicile văd bine sub lumină scăzută, au nevoie de lumină pentru a vedea. Astfel, dacă poziția unei cutii de gunoi se află într-o zonă nemulțumită a casei, fibuddy-ul dvs. poate fi mai puțin înclinat să facă uz de ea.

Cu siguranță, atât de multe alte probleme de localizare abundă. Poate că pisica săracă ar putea să treacă locul preferat de odihnă al puilor dvs. înainte de a avea acces la cutia de gunoi. Și dacă câinele dvs. îi dă o urmărire fierbinte pe drum, va evita cu siguranță locația în întregime.

Poate că cutia de gunoi este prea mică?

Verificați dimensiunea casetei de gunoi a pisicii dumneavoastră; este suficient de spațios? Se recomandă o cutie de gunoi de 1½ ori lungimea corpului pisicii, cu excepția coada. Cu toate acestea, cea mai bună opțiune este să o faceți cât mai mare posibil (cu atât mai mare, cu atât mai bine).

Pisica stând pe un pat

Evitați utilizarea unui tip greșit de așternut

Există pisici care nu au preferințe peste tipul de așternut pe care îl au, dar am văzut o mulțime de lucruri care fac asta. La acestea, toate așternutul nu sunt aceleași; Astfel, ei ar putea solicita un anumit brand. Fiecare părinte de pisică trebuie să se întâlnească cu faptul că tipul de gunoi pe care îl achiziționează nu este de până la ei; Mai degrabă, ei trebuie să-și pună în considerare preferința copilului de blană.

În legătură cu o postare: Praf de pisică fără praf

Printre căile pe care pisica voastră vă poate anunța că o gunoi nu este de azi este prin eliminarea pe pat sau orice alt loc. Din păcate, înțelegerea preferinței pisicii dvs. în așternut nu este o sarcină simplă - un proces serios de încercare și eroare trebuie să fie implicat pentru a determina care este cel mai bun pentru Fururbuddy. Pentru a face problema mai rău, oamenii care conduc o gospodărie multi-animalelă vor necesita dublu efort.

În legătură cu o postare: Pisica de gunoi

Problema ar putea fi legată din punct de vedere medical

Când o pisică continuă să privească pe patul proprietarului, poate fi o problemă medicală. Primul pas pe care să-l luați atunci când observați prietenul tău blând peeing în afara casetei sale de gunoi este de a vizita medicul veterinar. El sau ea va efectua unele examinări fizice alături de testele de diagnostic relevante, care vor include utilizarea unui tub de urină pentru a exclude posibilitatea de a subiaca problemele medicale. Mai mult, o pisică cu o infecție a vezicii urinare poate ajunge să asocieze disconfortul și durerea însoțitoare cu cutia de gunoi, făcându-l să aleagă o locație mai convenabilă pentru a elimina.

Pisica Peeing pe pat ar putea fi, de asemenea, rezultatul altor probleme medicale, cum ar fi pietrele vezicii urinare, care sunt cunoscute că provoacă inflamații grave, precum și nevoia de a urina frecvent. Alte infecții care pot duce la o incapacitate de a accesa cutia de gunoi includ boala renală, diabetul și infectii ale tractului urinar - pot provoca încă o aversiune la utilizarea casetei. Cu toate acestea, odată ce VET a exclus toate aceste condiții, atunci problema nu poate fi una gravă, dar trebuie să ne uităm mai aproape de a determina cauza.

Stresul ar putea fi vinovații

După ce ați exclus toate condițiile medicale posibile, următoarea cauză comună a paturilor de tip feline poate fi stresantă. Prietenul tău cu patru picioare ar putea fi anxios sau stresat peste lucrurile pe care le poți fi ignorant. Cheie printre stresorii de pisici este condiția cutiei de gunoi slabă. Populația de felină este destul de fin - o cutie de gunoi murdară, litru inacceptabil sau poziționarea slabă a cutiei poate deveni stresantă, făcându-le să aleagă afacerea în altă parte.

Alte lucruri care pot accentua o pisică includ sosirea unui nou membru al familiei - acest lucru poate fi un câine, uman sau o altă felină. Alte declanșatoare includ o ajustare a programului unui membru al familiei, a lucrărilor de construcție din apropiere și a vizitelor aleatorii de la străini sau orice altă anomalie din casă.

Poate că o cutie de gunoi nu este suficientă

Multe pisici iubesc să se potrivească într-o cutie de gunoi, în timp ce au altul pentru urinare. În mod egal, există care sunt averse pentru a împărtăși spațiu cu oa doua pisică; Astfel, gospodăriile cu mai multe animale de companie ar trebui să se străduiască să obțină casete separate pentru fiecare pisică, plus una suplimentară.

Deși acest lucru înseamnă acum cutii mai multe gunoi pentru a curăța; Cu toate acestea, este mai bine decât curățarea frecventă a spatelui. Curățarea acestor casete pot fi obositoare; De exemplu, așternutul trebuie să fie scooped de mai multe ori pe zi, trebuie să fie golit, iar cutia se spală cu apă caldă cu săpun pe săptămână. Cutia în sine trebuie să fie aruncată la intervale de șase luni și înlocuite cu cele noi.

Motivul pentru care sunt necesare mai multe casete de gunoi, în special pentru pisoii sunt că sunt ca și copiii. Ceea ce înțelegem este că controlul lor asupra procesului lor de defectare și urinare nu este încă dezvoltat pe deplin; Prin urmare, necesitatea unor cutii de gunoi multiple și ușor de atins pentru a ajuta la prevenirea accidentelor.

Rețineți că o pisică aproape de cutia de gunoi sau în interiorul acestuia nu ar trebui să fie certată niciodată la acea poziție - acest lucru va face ca acesta să asocieze cutia cu negativitatea și, prin urmare, să o evite. În același sens, cutia de gunoi nu trebuie făcută niciodată ca locul potrivit pentru a limita o pisică pentru îngrijirea Clipping de unghii sau curățarea urechii. De asemenea, nu este un loc ideal pentru administrarea medicamentelor.

Anxietate de separare

Subiectul de ce pisicile pipi pe pat nu pot fi înfășurate fără să vorbească anxietate de separare. Pisicile nu au fost niciodată cunoscute ca fiind sociali solitare; Mai degrabă, adesea dezvoltă atașamente apropiate cu familiile lor umane sau cu alte animale de companie de uz casnic. Unii dintre ei au de obicei o persoană preferată pe care o urmează în casă. Cu toate acestea, odată ce această persoană nu mai este disponibilă, răspunsul pisicii ar putea implica urinarea pe pat, canapea sau orice alt loc în care mirosul acelei persoane este simțit.

Pisica scoțiană de ploaie situată pe pat

Concluzie

Există această presupunere deținută de mulți oameni că o pisică urină pe patul proprietarului lor din ciuda. Potrivit acestora, felina încearcă să se întoarcă la părinte, deoarece este supărat despre ceva sau o situație. Cu toate acestea, acest lucru este departe de adevăr; Mai degrabă, pisica ar putea să se lupte cu altceva. Lista poate varia de la stres, probleme de sănătate, aversiune la gunoi și multe altele. Trebuie doar să vă uitați mai aproape de descifrat.

În legătură cu o postare: Cum să-ți antrenezi pisica pentru a-și iubi patul

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisica mea pipi pe patul meu?