Cum să salvați câinele de la sufocare

Cum să-ți salvezi câinele dacă se sufocă

Câinii își folosesc gura pentru a explora lumea din jurul lor. Din păcate, acest lucru poate provoca unele probleme atunci când mănâncă lucruri pe care nu le presupune. Dacă aveți noroc, indiferent ce mănâncă câinele dvs. va trece prin sistemul său fără a provoca probleme.

Cu toate acestea, uneori se poate supăra stomacul sau se poate depune în tractul său digestiv undeva. Ce ar fi dacă nu-l face pe lângă gât? Știți cum să vă salvați câinele dacă se sufocă?

Ai pierdut coloana de săptămâna trecută despre Cum să faci fotografii minunate ale câinelui tău?

Știați că o anatomie a lui Canine are garanții încorporate pentru a preveni sufocarea? Care nu înseamnă că este imposibil ca animalul tău să-ți pui, înseamnă că este rar. Vedeți, laringele umane este similară cu cea din alte animale, cu o diferență majoră. Laringerul nostru este tras mai departe pe gâtul nostru și, de asemenea, trage limba cu ea.

Din fericire, aceasta este ceea ce ne dă abilitatea de a vorbi. Din păcate, este, de asemenea, ceea ce ne dă abilitatea de a ne sufoca pe mâncarea noastră. Canina Laringe este foarte asemănătoare cu laringele umane, dar câinii au pliuri vocale mai scurte, care sunt împinse chiar deasupra rădăcinii limbilor lor.

Aceasta înseamnă că un palat moale al câinilor își atinge epiglottisul când se odihnește. Știu, ce înseamnă în lume asta? În termeni de la Layman, palatul moale este o bucată spongioasă de țesut situată în spatele gurii unui câine. Separă cavitățile sale orale și nazale.

Epiglotul este o bucată mică de cartilaj în gâtul câinelui tău, care se învârte și acoperă esofagul său când îi înghită. Dacă epiglottisul și atingerea palatelor moi, există o separare completă între tubul de aer al câinelui și tubul său alimentar - făcând sufocare aproape imposibil.

Citiți și: 19 sfaturi de sănătate pentru colectarea celor mai bune haine de câine și încălțăminte

Cum să salvați câinele de la sufocare

Știți cum să vă salvați câinele dacă se sufocă

În cazul în care câinele dvs. se sufocă, primul lucru pe care trebuie să-l amintiți este Nu panică. Știu că este mult mai ușor de spus decât făcut, dar este vital pentru succesul eforturilor dvs. de a vă salva companionul canin. Dacă vă puteți păstra CLAM sau cât mai calm posibil, veți putea să vă gândiți mai clar și să faceți lucrurile mai repede.

Dacă câinele dvs. se sufocă, fiecare panică irosit este încă o clipă că animalul dvs. de companie cheltuiește în primejdie.

Evaluarea situației trebuie să fie prima dvs. prioritate. Este tuse de câine deloc? Se oprește între zgomotele pe care le face? Tusea și întreruperea aerului sunt ambele semne că câinele dvs. poate să nu se sufocă.

Dacă câinele dvs. pare să fie șuierătoare, tuse sau gâfâind pentru respirație, trebuie să vă numiți imediat medicul veterinar. Dacă este capabil să obțină aer, va fi bine pe termen scurt, dar probabil că are ceva depus în gât undeva. Orice acțiune pe care o luați Ajutați-vă câinele ar putea depune elementul chiar mai departe în gât sau să-i deterioreze gâtului.

Încercați cel mai bine pentru a vă menține calmul câinelui. Cu cât devine mai agitat, cu atât mai mult va avea nevoie de aer. Vorbește în liniștit pentru el și încearcă să-l țină liniștit. Observați-l pentru aceste semne de sufocare:

  • Stând cu capul și gâtul ținut jos într-o linie dreaptă
  • Gagging sau excesiv de drooling (Fiți atenți la faptul că el poate înghiți sau nu; dacă poate, este mai puțin probabil ca exista o blocare fizică)
  • Tuse, gâfâind pentru respirație sau respirație șuierătoare
  • Acționând neobișnuit de anxios sau panicking
  • Pawing la gura lui
  • Gume gri sau albastru
  • Mișcări toracice exagerate
  • Colaps
  • Pierderea conștiinței

Încurajați câinele să înghită. Puteți face acest lucru prin frecare ușor gâtul. Dacă el înghite și simptomele nu pleacă, Uită-te în gură. Dacă puteți vedea un obiect care obstrucționează căile respiratorii, va trebui să-l eliminați. Acest lucru va fi mai ușor dacă aveți pe cineva care să vă ajute.

Au o altă persoană să vă dețină animalul cu fermitate în timp ce vă deschideți gura lui și scoateți obiectul. Dacă nimeni altcineva nu este cu tine, îndepărtați câinele și folosiți greutatea corporală pentru al ține în jos. Folosind ambele mâini, curățați gura deschisă și căutați să vedeți dacă există ceva obstrucționând căile respiratorii. Dacă da, scoateți-l.

LEGATE DE: Kit de prim ajutor pentru câini - cele mai multe elemente esențiale

Știți cum să vă salvați câinele dacă se sufocă

Dacă nu puteți vedea obiectul, va trebui să vă ajutați câinele să-l dezlănțuie. Dacă nu aveți nici o pregătire și nu ați experimentat niciodată așa ceva, Sunați-vă medicul veterinar înainte de a face altceva. Ei ar trebui să fie capabili să te plimbe prin unele comune primul ajutor pași pentru a vă ajuta FIDO.

Crucea Roșie oferă clase de prim ajutor canine. Dacă sunteți proprietar de câine, ar fi înțelept să vedeți dacă unul este disponibil în zona ta.

Unele sugestii pe care medicul dumneavoastră veterinar le poate include:

  • Ridicarea picioarelor posterioare ale câinelui în aer, deoarece gravitatea îl poate ajuta să desființeze obiectul
  • Folosind lovituri de spate
  • Manevra de canin Heimlich

Nu trebuie să încercați nici o astfel de metode pentru a vă ajuta câinele fără instruire adecvată. Luarea unei clase de prim ajutor de companie ar fi ideală, dar dacă nu ați făcut-o, trebuie să așteptați instrucțiuni de la biroul veterinarului dvs. Efectuarea oricărei acțiuni într-un mod necorespunzător ar putea face rău gravă câinelui dvs.

LEGATE DE: Pregătiți-vă câinele pentru o urgență

Cele mai frecvente elemente câinii se sufocă

Știți cum să vă salvați câinele dacă se sufocă

Oase gătite și chews Rawhide sunt două dintre cele mai frecvente lucruri pe care câinele se sufocă.

Oasele gătite se pot sparge și piesele mici se vor depune în gâtul câinelui tău. Bucăți mici de crudă devin maleabile atunci când sunt umezite de saliva puilor și pot cauza el să creadă că poate să o înghită întregi.

Mestecarea pe bastoane și jucăriile de mestecat poate fi, de asemenea, un pericol. Bastoanele se vor sparge, la fel ca oasele gătite. Jucăriile de mestecat pot fi rupte în bucăți mici, care devin pericole de sufocare. Asigurați-vă că Selectați jucării care sunt potrivite pentru dimensiunea câinelui dvs. și tipul de chewer pe care îl este.

Dacă aveți copii mici în casa dvs., trebuie să vă gândiți și de jucăriile lor. Jucăriile mici sau piesele din jucării mai mari sunt interesante pentru câini și pot fi ușor înghițiți întregi. Discutați cu copiii mai mari cu privire la importanța luării jucăriilor lor și asigurați-vă că păstrați un ochi pe câinele dvs. dacă merge într-o cameră de joacă sau dormitorul copilului în care jucăriile vor fi ușor accesibile.

Rock-urile pot fi extrem de periculoase și mulți câini Bucurați-vă de mestecat pe ei. Nu trebuie să vă permiteți niciodată animalului de companie să mestece roci! Și nu uitați gunoiul. Folie de plastic, oase, folie de aluminiu și multe alte pericole pot fi ascunse în coșul de gunoi. Asigurați-vă că vă păstrați gunoiul în care câinele dvs. nu poate intra în ea.

Acum e rândul tău

Ați avut vreodată o experiență cu un câine de sufocare? Cum te-ai descurcat? Aveți alte sfaturi și trucuri pentru a le împărtăși cu părinții de companie?

Știți unde sunt organizate cursuri de prim ajutor de companie în zona dvs? Ne-ar plăcea să auzim ce trebuie să împărtășiți, iar comentariile dvs. pot fi capabile să ajute și alți proprietari de câini.

Citiți următorul: 18 sfaturi despre cum să economisiți bani pe îngrijirea câinilor, sănătatea, facturile VET

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să salvați câinele de la sufocare