De ce pisicile mănâncă iarbă?

Cat mănâncă iarbă

Pisicile sunt creaturi ciudate cu multe obiceiuri curioase, dar un comportament ciudat care are iubitorii de pisici de lunga nedumerit este de a manca iarba. Deși pisicile în aer liber în aer liber au, evident, mai mult acces la chestii verzi, chiar pisicile interioare sunt cunoscute ca nibble pe lamele de iarba daca merg afara pentru un aer curat sau pentru a explora.

Pisicile sunt obligate de carnivore, ceea ce înseamnă că sunt concepute biologic pentru a mânca o dietă în primul rând pe bază de carne. Deși pisicile pot digera boabele, fructele și legumele găsite în alimentele de pisică comercială, pisicile nu sunt adevărate omnivores, astfel încât materialul de plante cum ar fi iarba nu ar face parte din dieta lor în sălbăticie.

Și s-ar părea că iarba ar putea să nu fie de acord cu sistemul digestiv al pisicii, deoarece unele pisici care mănâncă iarbă aruncă o scurtă perioadă de timp mai târziu. Deci, de ce pisicile mănâncă iarbă?

Teorii despre motivul pentru care pisicile mănâncă iarbă

Răspunsul a evitat oamenii de știință de-a lungul veacurilor, dar un studiu recent ar fi putut ajunge la fundul acestei idiosincrasii feline. Înainte de a ajunge la asta, să reamintim câteva dintre teoriile de lungă durată despre motivul pentru care pisicile mănâncă iarbă.

Nutrițională Boost: O teorie sugerează că pisicile mănâncă iarbă, deoarece lipsesc anumite substanțe nutritive sau enzime în dieta lor. Iarba conține acid folic, dar juriul se află pe ideea că pisicile știu intuitiv că au nevoie de un complex pe acidul folic.

Tulburarea stomacului deranjat: Pisicile uneori voma după consumările de iarbă. O altă teorie despre motivul pentru care pisicile mănâncă iarbă spune că pisicile știu că vor arunca după o gustare de iarbă, așa că dacă au mâncat ceva care nu au fost de acord cu ei sau nu se simte altfel, ar putea încerca să provoace vărsături prin consumul de iarbă.

Laxativ natural: Este posibil ca mâncarea ierbii să contribuie la ușurarea constipației sau a ajutorului în îndepărtarea părului. Iarba conține o mulțime de fibre, astfel încât să poată face lucrurile în direcția corectă.

Cat mănâncă iarbă

Deși există mai multe teorii, nu știm de ce pisicile mănâncă iarbă.

O nouă teorie despre motivul pentru care pisicile mănâncă iarbă

Recent, cercetătorii de la Universitatea din California, Davis, Școala de Medicină Veterinară au efectuat un sondaj online cu mai mult de 1.000 de proprietari de pisici care întreabă despre pisicile lor pentru a mânca iarbă și plante. Constatări, Prezentat în vara anului 2019 la reuniunea anuală a Societății Internaționale pentru Etologie Aplicată din Bergen, Norvegia, a dezvăluit câteva fapte interesante despre pisicile care mănâncă iarbă.

În primul rând, consumul de material vegetal este foarte comun: 71% din pisicile din studiul nibbled plante de cel puțin șase ori în viața lor și 61% a mâncat material vegetal de cel puțin 10 ori. O altă constatare a fost că majoritatea pisicilor (91%) acționau în mod normal și nu păreau să fie bolnavi în acel moment imediat înainte de a mânca iarba. Din toate pisicile care au mâncat material vegetal, doar aproximativ 27% au vărsat frecvent după ce a mâncat lucrurile verzi.

Pe baza acestor rezultate, cercetătorii au ipotezat că pisicile nu mănâncă iarbă ca o modalitate de a trata în mod natural un stomac deranjat. În schimb, oamenii de știință cred că pisicile ar putea să mănânce instinctual iarba și alte substanțe plante să se scape de paraziți intestinali - un comportament care a fost observat în carnivorele și primatele sălbatice. Mâncarea vegetației ar putea declanșa tractul digestiv pentru a expulza fizic paraziți supărători.

Este iarba sigură pentru pisici?

Oricare ar fi motivul, multe pisici mănâncă iarbă ocazional. Dar trebuie să fii preocupat dacă pisica ta nibblează pe lucrurile verzi acum și din nou? da și nu.

Mâncarea de iarbă poate provoca tulburări de stomac ușoare, motiv pentru care unele pisici vom vărsa după ce mănâncă iarba, dar iarba în sine nu este în general periculoasă pentru pisici. De fapt, tipul potrivit de iarbă este chiar considerat o gustare sigură și nutritivă pentru pisici.

Cu toate acestea, pericolul vine de la ceea ce ar putea fi pe iarbă pisica dvs. consumă. Îngrășăminte de gazon, ucigaș de buruieni, pesticide și alte substanțe chimice utilizate pe peluze pot fi foarte periculoase pentru pisica ta, chiar și în cantități mici.

Pisica de iarba

Stomacul ușor supărat sau o vărsături mici este tipic când pisicile mănâncă iarbă.

Ce să faci dacă pisica ta mănâncă iarbă?

Dacă pisica ta mănâncă iarbă în curte, ține pasul pentru a se asigura că nu prezintă semne de boală. Acest lucru este deosebit de important dacă utilizați orice substanțe chimice de pe gazon, cum ar fi îngrășăminte, erbicide (ucigaș de buruieni) sau pesticide.

Dacă pisica ta aruncă după ce mănâncă iarbă, notați de câte ori va veni.

Sunați-vă medicul veterinar dacă ea păstrează aruncarea sau dacă explică alte simptome precum diareea, lipsa apetitului, letargie (fără energie), convulsii, tremor, spumă la gură sau orice alte semne de boală.

Alte plante și flori

Deși iarba nu este periculoasă pentru ca pisicile să mănânce, alte plante sunt foarte toxic pentru pisici. Pisicile care le place să mănânce iarbă ar putea încerca, de asemenea, să mănânce pe plante și flori, care pot avea rezultate moarte.

Unele plante provoacă probleme ușoare la pisici cum ar fi iritarea gurii sau stomacul supărat; Alții pot provoca vărsături severe și diaree, crize, insuficiență renală și moarte.

Multe plante și flori sunt toxice pentru pisici, dar unele dintre cele mai periculoase includ toate tipurile de crini, crocus de toamnă, azalee, rododendroni, oleandru, ciclamen și narcise. Păstrați numai plante non-toxice, verdeață și flori în casa dvs.

Dacă bănuiți că pisica dvs. ar fi putut mânca o parte dintr-o plantă toxică sau floare (sau chiar și a lins apă din vaza unei instalații periculoase), contactați imediat medicul veterinar sau linia telefonică de control al otrăvitorului.

Cat mănâncă iarbă

Grasa de pisică este ușor de a crește și este sigur ca pisicile să mănânce.

Cum pot mânca pisicile în siguranță?

Dacă pisica ta îi place să mănânce iarbă, dar ești îngrijorat de consumul ei consumator de gazon periculos, puteți lua în considerare cumpărarea unei ierburi speciale pentru pisica dvs. la gustare de siguranță pe. Grasa de pisică (uneori numită Kitty Grass) este un amestec de iarbă sigură destinat să fie cultivat în interior.

Apă ușor containerul de iarbă, puneți-l lângă o fereastră pentru lumina soarelui indirectă și lăsați-o să strângă. Pisica ta va iubi mâncarea ierbii care crește și puteți să vă odihniți ușor să știți că nu conține substanțe chimice periculoase.

întrebări frecvente 

Mănâncă iarbă rău pentru pisici?

Pisicile nu pot digera cu adevărat iarba, astfel încât să mănânce iarba poate provoca tulburări de stomac ușoare, cum ar fi vărsăturile. Cu toate acestea, iarba nu este în general periculoasă pentru pisici. Cu toate acestea, pisicile pot deveni foarte bolnavi de a mânca orice iarbă tratată cu îngrășăminte de gazon, erbicide (ucigaș de buruieni), pesticide sau alte substanțe chimice.

Ce înseamnă atunci când o pisică mănâncă iarbă?

Nimeni nu cunoaște adevăratele motive pentru a mânca iarbă, dar unele teorii spun că pisicile ar putea să mănânce iarbă pentru a ușura un stomac deranjat, pentru a obține nutrienți lipsiți de dietă, pentru a ușura constipația sau pentru a mișca părul de păr prin tractul intestinal sau pentru a-și curăța corpurile paraziți intestinali.

Pisicile mănâncă iarbă când sunt bolnavi?

Un studiu recent sugerează că pisicile nu mănâncă iarbă dacă sunt bolnavi. Cu toate acestea, consumul de iarbă poate provoca o pisică să sufere tulburări de stomac ușoare, inclusiv vărsături. 

Cât de des ar trebui să mănânce pisicile de pisică?

Pisicile pot nibra pe iarba pisica ori de câte ori le place, iar mulți proprietari părăsesc tăvile pentru pisicile lor să viziteze așa cum doresc. Dacă observați că pisica dvs. mănâncă prea multă iarbă și suferă tulburări de stomac excesive, vă puteți limita consumul de iarbă la doar câteva ori pe săptămână. 

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile mănâncă iarbă?