Ajutor! Câinele meu a mâncat o șosete și # 8211; ce trebuie să fac?

Câine șosete de mestecat
Vet-fapte-check-box

Nu trebuie să fii proprietar de câine cu mult înainte să îți dai seama că animalul tău poate mânca aproape orice în care pleci în jurul.

Ar putea Rummage prin baie Pentru a găsi ceva distractiv să devoreze. Câțiva câini chiar Mănâncă insecte înțepenite. Dar, în timp ce mănâncă obiecte necorespunzătoare (sau abia comestibile) este un comportament destul de comun la câini, poate provoca, de asemenea, probleme grave.

De exemplu, dacă câinele dvs. consumă un articol de îmbrăcăminte - iar șosetele par a fi una dintre articolele lor preferate - ar putea să experimenteze complicații foarte grave, care ar putea amenința viața ei. Du-te la veterinar imediat Dacă tocmai ați descoperit că uscătorul dvs. nu este singurul lucru din casa dvs. care mănâncă șosete.

Între timp, vom explica ramificațiile probabilă ale indiscreției câinelui dvs. și vă vom ajuta să înțelegeți ce să vă așteptați la veterinar.

Probleme cauzate de o șosete înghițite

Șosetele pot părea relativ benigne, dar pot de fapt face ca un havoc considerabil, în timp ce călătorește prin tractul digestiv al câinelui. Ei vor trece ocazional prin sistemul digestiv al unui câine fără prea multe necazuri, dar este întotdeauna o situație de luat în serios.

Șosete - ca cele mai multe alte țesături sau articole de îmbrăcăminte - va absorbi umiditatea în timpul corpului câinelui vostru. Acest lucru poate provoca șosete să se umfle și să devină blocat.

Acest tip de obstrucţie poate preveni trecerea normală a alimentelor și a apei prin sistemul PET, ducând la simptome cum ar fi greață, vărsături, anorexie și diaree, printre altele.

Dacă șoseaua nu este îndepărtată rapid, acesta poate apăsa pe părțile laterale ale intestinelor, tăindu-se debitul de sânge. Acesta poate determină ca țesutul intestinal să moară, o condiție potențial amenințătoare care poate necesita Chirurgie scumpă și invazivă a repara.

Sosetele pot răzuiți suprafețele interioare ale intestinelor câinelui dvs., care pot duce la ulcere sau perforații. Acest lucru este deosebit de probabil atunci când firele de șosete se dezvăluie. Pe măsură ce firele se întind, ele pot fi trase în mod repetat în direcții opuse prin contracțiile involuntare ale tractului intestinal. Acest tip de mișcare repetată din spate poate să vă distrugă în interiorul câinelui tău la bucăți.

Sufocarea este, de asemenea, o preocupare serioasă. Un șosete umede, umflate, poate bloca vântul câinelui tău, care va face dificil ca câinele tău să respire și probabil declanșează destul de puțin de panică.

Strategii și tratamente veterinare

La sosirea la biroul VET, personalul va Evaluați vitalele lui Pooch și luați o istorie.

Ei vor pune câteva întrebări despre incident, sănătatea generală a câinelui și, desigur, șoseaua. De exemplu, o șosetă groasă de lână poate necesita strategii de tratament diferite decât o șosete de tenis de bumbac.

Veterinarul dvs. va trece apoi la a Examinarea fizică, inclusiv o inspecție vizuală a gurii și a gâtului. El sau ea va palpa abdomenul câinelui dvs. pentru a verifica rigiditatea sau durerea.

X-Rays vor fi comandate de obicei Pentru a ajuta la determinarea locației șosetei, deși aceasta poate fi posibil să vedeți șoseaua cu un endoscop - o cameră lungă, flexibilă, veterinarul dvs. poate să alunece gâtul câinelui - dacă nu a trecut foarte departe în tractul digestiv.

De acolo, veterinar și personalul său tratați câinele pe baza simptomelor sale, nivelul aparent de primejdie și locația șosetei. Dacă șoseaua este mică și câinele dvs. este mare, ei vă pot încuraja să vă monitorizați pur și simplu starea ei și Sper că trece pe cont propriu. În alte momente, pot Încurajați vărsăturile în speranța că câinele dvs. va bloca doar chestia.

Dacă șoseaua apare blocată sau este puțin probabil să treacă singură, veterinarul dvs. poate încerca să-l elimine fizic. În cel mai bun scenariu, șoseaua va fi blocată în stomacul câinelui tău. În astfel de cazuri, veterinarul dvs. poate fi capabil să utilizeze un endoscop (cu un atașament special) pentru a ajunge, apuca șoseaua și ia-o (ușor).

Dacă, totuși, șoseaua a trecut deja în intestine, îndepărtarea endoscopică este rareori posibilă. Poate fi dificil de atins și poate fi înfășurat în jurul diferitelor porțiuni ale intestinelor. Când se întâmplă acest lucru, chirurgia convențională este adesea singura soluție viabilă.

Veterinarii încearcă să evite operația deschisă ori de câte ori este posibil Datorită riscurilor și costurilor asociate procedurii.În plus, punerea unui câine prin acest tip de operațiune poate fi destul de traumatică și necesită o recuperare îndelungată.

Care a spus, În unele cazuri, veterinarul dvs. poate simți că este mai înțelept să intrați și să obțineți șoseaua în timp ce tractul GI al câinelui este încă sănătos și, prin urmare, mai probabil să se recupereze rapid de la încercare.

După ce VET dvs. îndepărtează șoseaua, el sau ea poate administra fluide pentru a ajuta la prevenirea deshidratării și prescrierea antibioticelor pentru a lupta împotriva oricăror infecții. VET dvs. vă va cere probabil să vă întoarceți pentru o vizită de urmărire pentru a vă asigura că câinele dvs. pare să se vindece în mod corespunzător și pe drumul spre recuperare.

Câinii mestecă șosete

De ce câinii mănâncă șosete oricum?

Nu putem decât să folosim intuiția și înțelegerea comportamentului canin pentru a decoda motivele animalelor noastre, dar comportamentul de mâncare de șosete pare destul de ușor de explicat.

În primul rând, picioarele tale au Mai multe glande sudoripate pe inch pătrat decât axile tale, ceea ce înseamnă că șosetele tale murdare sunt umezite în mirosul tău caracteristic.

Câinii nu par să vă deranjeze piciorul Stank; Dimpotrivă, ei par să o iubească. Deci, când pleci acasă și câinele tău devine plictisit sau anxios, ea începe să lucreze prin frustrarea ei prin mestecarea unor lucruri care miroase ca tine.

În afară de modul în care miros, Câinii probabil ca modul în care se simte să mestece și pe șosete. Se pare că le place să mestece diverse textile, și datorită oricărui logic bizară apare în capul puilor, șosetele par a fi furajere ale gurii preferate.

In cele din urma, Comportamentul de mestecat ar putea fi un produs al mediului. Chiar și în cea mai mare casă, câinii se confruntă cu șosete pe podea din când în când, Și asta e tot tentatia au nevoie de câțiva pui!

Din fericire, înțelegerea cauzelor șosetei dvs. de pui face ca comportamentul să fie ușor de redirecționat sau eliminat.

Începeți prin îmbunătățirea jocului de menaj și oferind câinele cu câteva Sigur și durabil jucării de mestecat. Dar, cel mai important, încercați să abordați anxietatea de separare a câinelui dvs. cât mai bine, și Luați în considerare achiziționarea unei Crate concepute pentru a vă ajuta să vă mențineți calmul și din necazuri.

Câinele dvs. a mâncat vreodată o șosetă sau alt tip de îmbrăcăminte? Ce s-a întâmplat? Ce măsuri au fost necesare pentru a vă trata animalul? Spuneți-ne totul despre experiența din comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor! Câinele meu a mâncat o șosete și # 8211; ce trebuie să fac?