Cum de a trata ringworm în pisici

Două pisoi în aer liber

Ringworm este adesea văzut în pisicile, Chiar și pisicile interioare. Dar, în ciuda numelui, nu implică vreun viermi. Din fericire, această infecție extrem de contagioasă și care nu este amenințătoare este evitabilă și tratabilă dacă știți ce să faceți.

Ce este ringworm?

Ringworm este A Infecție fungică care infectează multe specii diferite de animale. Se numește și dermatofitoză. La pisici, aproximativ 98% din cazurile de ringworm sunt cauzate de ciuperci Microsporum Canis. Pisicile sunt adesea infectate cu această ciupercă, deoarece este ușor transmisă. Ringworm afectează stratul superior al pielii și apare atunci când ciupercile sau sporii săi fac contact cu o piele de pisică. Este foarte asemănător cu alte infecții fungice, cum ar fi piciorul atletului.

Semne de ringworm în pisici

Leziunile de ringuri creează inele roșii fără păr, scalabile pe piele. De asemenea, sunt adesea destul de mâncărime. Aceste leziuni rotunde apar de obicei pe picioarele din față, urechile sau alte părți ale capului pisicii, dar pot apărea oriunde, în special în infecții severe. Veți observa viermii când vă supărați pisica. Veți vedea mai întâi un mic patch de cădere a părului și apoi la examinare ulterioară, veți găsi un inel roșu în acest patch de piele fără păr.

Lisa Zins / Flickr / Cc cu 2.0"Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-6 "Container de date =" Adevărat "/">

Cauze de ringworm

Pisicile pot purta sporii fungici ai viermilor de ringuri și pot prezenta simptome ale bolii sau nu arată deloc simptome. Sporii se pot răspândi la alte pisici destul de ușor, fie direct, fie indirect. Pisica ta poate obține o infecție atunci când este în contact direct în timp ce atingeți un alt animal care are viermii de apel. Pisica ta poate obține indirect cimnimii prin simpla atingere a felurilor de lenjerie de pat, alimente și apă, jucăriile și alte elemente pe care un purtător sau un animal de companie infectat a intrat în contact cu.

Puteți obține viermii de pe pisica voastră?

Ringworm este A boală zoonotică, ceea ce înseamnă că se poate răspândi de la un animal la un om. O infecție cu ring-vierme la o persoană apare de obicei după ce o persoană are PET o pisică infectată sau purtătoare, dar poate apărea și după manipularea elementelor care au fost utilizate de o pisică infectată. Persoanele fizice compromise, cum ar fi vârstnicii și foarte tineri, sunt mai predispuși la contractarea de ring.

Cum de a diagnostica ringworm

Pentru a confirma că o leziune rotundă este viermii de apel și nu un alt tip de chestiune a părului sau a pielii, VET dvs. poate efectua teste pentru un diagnostic:

  • Lampă din lemn: O lumină neagră specială numită lampă a lemnului determină ciuperca să strălucească o culoare galben-verde. Este un test simplu și non-invaziv pentru a efectua, dar nu este întotdeauna corect. Lampa ar putea face alte lucruri strălucind, inclusiv celule moarte ale pielii, unguente topice și alte fibre, deci este doar un test utilizat pentru evaluare.
  • Microsporum: VET-ul dvs. poate căuta spori fungici, numit Microsporum, sub microscop. O bucată de bandă clară plasată pe leziune preia celulele care pot fi apoi colorate. O pata purpurie specială determină sporii de ring-cheie, care arată ca niște elipse mici cu linii în el, pentru a fi vizibile sub microscop. Sporii pot fi totuși greu de văzut chiar și cu acest test.
  • Cultură: Una dintre modalitățile cele mai exacte de a diagnostica ringworm este de a lua mostre de blană și piele pisică și să le așez pe un mediu de cultură specială pentru a vedea dacă ciuperca va crește. Este o metodă foarte lentă care necesită o săptămână pentru rezultate.
  • Biopsie: O biopsie a pielii este cea mai invazivă modalitate de a diagnostica ringworm, dar este, de asemenea, foarte precis. Această metodă implică tăierea unei bucăți de piele și trimiterea acestuia la un laborator pentru analiza microscopică. Poate dura câteva zile pentru a obține rezultate.
  • PCR: Cea mai nouă metodă de detectare a viermei de apel este printr-un test de reacție al lanțului polimer neinvaziv, denumit mai frecvent ca un PCR. Ca și testul de cultură, testul PCR utilizează pielea și părul, dar poate detecta ringworm în doar câteva zile.

Aceste teste diferite vor verifica dacă pisica dvs. are vierme. VET dvs. va fi apoi capabil să trateze infecția fungică cu medicamente adecvate. VET dvs. vă poate întreba, de asemenea, dacă aveți leziuni care arată similar cu leziunile pisicii dvs., ca o altă indicație a acestei boli zoonotice.

Ringworm poate imita alte boli

Leziunile de ringworm pot arăta similare cu alte probleme, motiv pentru care poate fi necesar ca medicul veterinar să ruleze mai mult de un test. De exemplu, purici și mange (atât tipurile demodectice, cât și cele sarcoptice) pot provoca Pierderea parului și mâncărime. Unele pisici își vor linge blănurile și își irită pielea până când sunt roșii din cauza alergiilor sau stres și anxietate. O diagnoză greșită poate însemna că pisica voastră va primi un fel de medicamente greșite.

Cum să tratați viermii de apel

Dacă medicul veterinar ți-a diagnosticat pisica cu viermii de apel, probabil că va prescrie un medicament anti-fungic pentru a trata infecția. Itraconazol este un medicament folosit frecvent medicamente pentru animalele de companie cu viermii de apel. Dar datorită dimensiunii capsulelor, acesta trebuie, de obicei, să fie complicat într-o soluție lichidă pentru ao dona pentru o pisică.

Uneori unguentele topice sunt utilizate pentru a trata ringwormul împreună cu tratamente orale. Folosind ambele regimuri de tratament oral și topic, veți ucide atât sporii de pe piele, cât și suprimați infecția în pisică sistemic.

În cele din urmă, dacă aveți o pisică cu viermii de apel, va trebui să vă tratați mediul de origine pentru a ucide orice spori rămași. Folosește Raportul corect de soluții de înălbire diluate pe suprafețe după rutina dvs. generală de curățare pentru a ucide sporii ciupercii cu ringworm. Păstrați soluția de înălbire în contact cu o suprafață pentru o perioadă completă de zece minute pentru a vă asigura că zona este dezinfectată.

Cum de a preveni ringworm

Ringormul este extrem de contagios în pisici, dar este, de asemenea, prevenită dacă pașii corespunzători sunt luați. Spălarea mâinilor înainte și după manipularea animalului dvs. de companie este cea mai ușoară modalitate de a reduce probabilitatea dvs. sau a pisicii dvs. de a deveni infectate cu viermii de ring. În afară de aceasta, nu lăsați pisica voastră să se joace cu pisici care nu locuiesc în gospodăria voastră, să mențină un mediu de viață sanitar pentru dvs. și pisica voastră și dacă aveți viermii de apel, să vă atingeți pisica până când medicul dumneavoastră a determinat acest lucru Ești liber de infecție.

Ce ar trebui să știți despre acneea pisicii tale
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ringworm (dermatofitoză) la pisiciMerck Manual veterinar, 2020.

  2. Ringworm: o afecțiune gravă dar ușor tratabilăColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020.

  3. Ringworm în pisiciVCA Spitale de animale, 2020.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata ringworm în pisici