Ringworm la câini: prevenirea și tratamentul

O infecție cu ringworm, sau cum este numită din punct de vedere medical - dermatofitoză sau talină - este o infecție parazită care se poate întâmpla câinele dvs., precum și pisica sau alte animale de companie, și chiar tu singur. Adesea luminat în mod eronat împreună cu infecții cu vierme, cum ar fi viermii, viermii rotunzi, viermii, viermii și altele datorită numelui său, Ringworm la câini nu este de fapt cauzată de viermi - este a fungice infecţie.

O scurtă pornire Infecția cu ringworm

Această infecție la câini este numită în mod obișnuit "Ringworm", deoarece aspectul fizic de semnătură al unei infecții cu ringuri este leziuni roșii circulare care arată ca inele. Nu a fost niciodată asociat cu nici o viermi (1). Ringworm la câini, ca și în alte animale de companie și oameni - este o infecție parazitară, fungică a pielii. Ciuperca trăiește și crește în stratul superior al pielii și în foliculii de păr al câinelui.

Ringworm la câiniOcazional, poate apărea și în unghii. Nu este o boală care amenință viața, ci foarte contagios și necesită o vizită la un medic veterinar. Este o infecție superficială și nu se răspândește pe întregul corp - de obicei rămâne conținut în mai multe zone ale corpului câinelui. Cu toate acestea, la câinii cu sisteme imunitare compromise (cum ar fi câinii mai în vârstă sau cățeluși), se poate răspândi destul de mult (2).

Ringworm la câini se răspândește prin contact, De aceea este important să păstrați o igienă bună în casă. Aspirarea frecventă a părului câinelui dvs. infectat este cheia pentru a preveni răspândirea infecției cu viermii la alți membri ai gospodăriei, fie că sunt alte animale de companie, familia sau dumneavoastră.

Infecții posibile de ringworm sunt, de asemenea, de ce ar trebui Evitați contactul cu animale fără adăpost și fără stăpân. Mulți dintre ei sunt infectați și pot infecta, la rândul lor, sau cel puțin, puteți purta o infecție cu ringworm acasă. Sporii fungici ai infecției cu ringworm pot rămân infecțioase timp de până la 18 luni, Deci, firele de păr infectate pot fi periculoase pentru dvs. și pentru animalul dvs. de companie de mult timp (3).

De asemenea, citiți: 6 condiții de piele de câine și ce să facă cu ei

Ringworm la câini

Ringworm la câini

Simptome de ringworm la câini

Fiind o infecție cutanată, ringworm este destul de ușor de observat și identificați pe animalul dvs. de companie. Acesta este un ajutor bun venit în lupta cu viermii la câini, deoarece este foarte contagioasă și cu cât ofiți mai devreme și luați-vă câinele la un medic veterinar, cu atât mai bine pentru câine și pentru întreaga dvs. gospodărie. Identificarea și tratamentul timpurie a viermilor de ringuri sunt esențiale în prevenirea răspândirii asupra celorlalte animale de companie și chiar dvs. (4).

Dacă observați oricare dintre simptomele de mai jos, contactați imediat medicul veterinar:

  • Pierderea părului, în special în zonele cu o formă circulară
  • patch-uri distincte de păr uscat și neobișnuit de fragil
  • cantități neobișnuit de mari de mătreață sau flacără ale pielii care seamănă cu mătreața
  • inflamațiile pielii sau pielea scobitoare
  • întunecat pielea
  • o mâncărime excesivă
  • Leziuni rotunde pe piele
  • Oozing din leziunile cutanate
  • inflamațiile pielii în partea de jos a labei și în jurul ghearelor
  • o fragilitate neobișnuită față de gheare, ele sunt mai stricte decât de obicei

Ringworm la câiniPrincipalele părți ale corpului câinelui în care aceste simptome se pot manifesta includ capul câinelui, urechile, labele, ghearele și primele. De asemenea, rețineți că câinele dvs. nu poate fi bolnav, dar este încă un "purtător" de infecție cu ringworm.

Ca transportator, a Câinele nu prezintă niciun simptom dar este încă la fel de contagioasă pentru dvs. și pentru alte persoane sau animale de companie (5). Din acest motiv și multe alte motive, atunci când adoptați un câine (mai ales un câine rătăcitor) mergeți întotdeauna la medicul veterinar cât mai curând posibil pentru verificarea inițială și evitați contactul cu straturile, dacă nu le veți adopta.

Care este cel mai susceptibil?

Infecțiile cu ringworm sunt Nu este specifică. Ringworm poate infecta nu numai fiecare rasa de caine, ci si pisici, alte animale de companie si chiar oameni. Statistic, ringworm este mai frecvent văzut la câinii cu sisteme imunitare tulbure sau slăbite. Câinii tineri și câinii mai în vârstă sunt extrem de susceptibili (6). Câinii sub un an sau subnutriți, subnutriți sau bolnavi animale sunt foarte susceptibile la ringworm, de asemenea.

Cauze de ringworm la câini

Infecția cu ringworm este de obicei cauzată de oricare dintre cele trei tipuri diferite de ciuperci:

  • Microsporum Canis
  • Microsporum Gypseum
  • Trichophyton Mentagrofite

În funcție de locația dvs. geografică, oricare dintre aceste trei ciuperci poate fi mai popular decât restul (6). In medie, Microsporum Canis este responsabil pentru aproximativ 70% din cazurile de ringworm la câini, Microsporum Gypseum este responsabil pentru aproximativ 20% din cazurile de ringworm la câini și Trichophyton Mentagrofite pentru aproximativ 10% din cazurile de ringworm la câini.

Deoarece ringwormul apare mult mai frecvent la câinii cu sisteme imunitare slăbite, medii cu populații dense canine pot duce adesea la un focar masiv de ringworm. Adăposturi sau canneluri, mai ales dacă oferă o nutriție slabă pentru câinii lor, afișează practici de management proaste sau pentru a menține o igienă slabă, poate provoca o mulțime de probleme de ringworm pentru câini. De aceea, chiar dacă adoptați un câine dintr-un adăpost (chiar și un adăpost de înaltă calitate în care aveți încredere), ar trebui să vă asigurați întotdeauna că primește îngrijire medicală adecvată după ce l-ați adoptat.

RECOMANDAT: Top 7 cele mai bune tratamente de infectare a pielii pentru câini (OTC)

Ringworm la câini

Cum este diagnosticată o viermime de apel la câini?

Diagnosticarea corectă a viermilor în câinele dvs. cât mai curând posibil este extrem de importantă atât pentru animalul dvs., cât și pentru dvs. Altele decât observarea simptomelor tipice ale viermei cu ochiul liber, medicul veterinar va efectua mai multe teste diferite pentru a asigura un diagnostic adecvat.

Ei vor folosi o lumină ultravioletă, numită Lampă din lemn, Pentru a vă uita mai bine la părul și pielea câinelui. Veterinarul dvs. poate efectua, de asemenea, o examinare microscopică a părului câinelui, efectuați o cultură fungică din pielea câinelui sau chiar obțineți o biopsie a pielii. Toate acestea sunt importante nu doar pentru a determina că câinele dvs. are infecție cu ringworm (care poate fi adesea evident doar prin simptomele sale), dar pentru a diagnostica tipul exact și severitatea infecției cu viermii (7).

Diferitele tipuri de vierme la câini necesită tratamente diferite. Odată ce infecția cu ring a fost diagnosticată corect, este timpul pentru tratamentul său imediat.

Tratamentul pentru viermii la câini

Ringworm la câiniTratarea viermei este o operație complicată și consumatoare de timp care implică mult mai mult decât pur și simplu câinele dvs. câteva pastile. Acest lucru nu este de a spune că ringworm la câini este uneori incurabilă. Infecția este tratabilă, Dar, datorită persistenței sale și a ratelor contagioase ridicate, tratamentul de ringworm înseamnă de obicei "tratarea" întregii dvs. case și gospodărie.

În funcție de severitatea stării, VET vă poate îndemna să vă lăsați câinele cu ei, astfel încât să poată petrece ceva timp într-un spațiu închis. Chiar dacă infecția nu este acea impunere, dacă aveți alte animale de companie la domiciliu, copii sau adulți cu sisteme imunitare compromise, Păstrarea câinelui infectat în carantină este recomandată cu tărie. Chiar dacă niciunul dintre acestea nu este cazul și luați câinele înapoi acasă, este încă o idee grozavă să-l limitez într-o singură cameră.

Câinele în sine poate, de asemenea rămân contagioase timp de 3 săptămâni, Deci, va trebui să vă asigurați că camera câinelui și casa dvs. ca întreg sunt aspirat în mod regulat și curățați atât pentru durata tratamentului cu viermii, cât și după ea. Pentru a vă menține în continuare mediul înconjurător, este mai bine să vă limitați câinele într-o cameră fără covoare sau covoare pentru aspirare mai ușoară.

Ringworm la câini se răspândește prin părul câinelui și poate dura părul menționat și de pe corpul câinelui timp de până la 18 luni.

Capacele de mobilier lavabile sunt, de asemenea, mari de utilizat în această situație. În cele din urmă, este important să vă asigurați că toți ceilalți membri ai locuințelor - persoanele și animalele de companie sunt la fel de sănătoase și au sisteme imunitare puternice și capabile.

În ceea ce privește tratamentul veterinar al câinelui în sine, veterinarul dvs. va prescrie cel mai bine pe diagnosticul exact. Posibile tratamente cu ringuri de câine includ:

  • Medicamente anti-fungice - pot fi o mulțime de tipuri diferite variind de la medicamente orale la unguente cutanate, inclusiv chiar Șampone medicinale cu miconazol sau o baie, cum ar fi sulful de var.
  • Elizabethan guler / con - plasate în jurul gâtului câinelui, un Elizabethan guler ajută la prevenirea câine de la lins și ingerarea orice medicamente anti-fungice aplicat pe piele.
  • Clipping de blană - necesare în cazuri mai severe și adesea recomandate în cazuri mai ușoare

Ringworm la câiniAceste tratamente durează de obicei oriunde între 1 și 3 săptămâni. Câinele dvs. este contagios chiar și în timp ce este tratat. Aceasta înseamnă că ar trebui să mențineți încă o carantină relativă timp de până la 3 săptămâni.

Leziunile vor începe să vindece aproape imediat; Cu toate acestea, nu ar trebui să luați asta ca un semn că câinele dvs. este vindecat. Infecția herpesul va rămâne în continuare activă chiar și după leziunile au înmuiat și eliminate. Păstrați planul de tratament care merge atât timp cât VET-ul dvs. recomandă. Oprirea tratamentului prematur este aproape sigur pentru a aduce infecția înapoi.

Chiar dacă atât tratamentul, cât și carantina se fac corect, nu există încă nici o garanție că infecția nu va reapa. Nu disperați, totuși, la fel de încăpățânat ca și viermii de apel, este încă tratabil și rareori pune viața în pericol. Păstrați izolarea și tratarea câinelui până când boala este complet vindecată.

 MAI MULT: De ce este mâncărimea mea? 4 motive științifice și tratamente dovedite

Ce să așteptați după tratamentul cu ringworm

Chiar și după un tratament de succes al viermei de apel la câini, infecția poate avea în continuare rezultate deranjante de ceva timp. Nu este rar ca animalele să fie vindecate clinic și curate, dar rămân cultura fungică pozitivă. Cu alte cuvinte, câinele dvs. ar putea fi încă un transportator de ringworm și, prin urmare, să fie contagios pentru alte animale și oameni.

Ringworm la câiniDin acest motiv, este recomandat să efectuați culturi fungice suplimentare la sfârșitul tratamentului câinelui. Dacă rezultatul este pozitiv, va trebui să continue tratarea animalului tau de companie, până când există una sau două culturi fungice negativ. Culturile fungice ar trebui luate săptămânal sau biweekly, pe măsură ce medicul veterinar prevede.

Pentru animalele care primesc Griseofulvin (un antibiotic anti-fungic), numărul de sânge complet ar trebui să fie efectuat și săptămânal sau biweekly. Dacă câinele dvs. a primit ketoconazol sau itraconazol pot fi, de asemenea, recomandată (alte tipuri de medicamente anti-fungice), locul de muncă de sânge pentru a monitoriza ficat.

Tratamentul adecvat și post-tratament adecvat sunt aproape garantate pentru a vindeca complet câinele și vă va permite să se întoarcă la viața obișnuită,-pecingine gratuit.

Prevenirea viermilor la câini

Dacă câinele dvs. și alte animale de companie nu au suferit niciodată de viermi, îngrijorați de faptul că nu este necesar. Ringworm la câini nu apare doar în organism; trebuie să fie transportat de la o sursă externă. Atâta timp cât câinele nu are contact cu animalele bolnave, tu nu transporta acasă boala și rozătoare nu au acces la mediul de acasă, familia și animalele de companie ar trebui să fie perfect în condiții de siguranță de la o infecție pecingine.

Dacă oricare dintre cele de mai sus se întâmplă să fie cazul, pecingine nu este singura boala de care ar trebui să vă faceți griji cu privire la. Este întotdeauna o idee bună să vă limitați expunerea câinelui și a casei la animalele fără stăpân și fără adăpost, precum și să eliminați orice posibilă prezență a rozătoarelor. Cu toate acestea, oprirea câinelui dvs. de la a juca cu alte animale de companie în parc, este mai degrabă excesivă și inutilă în majoritatea cazurilor.

În cazul în care, pe de altă parte, Fido sau un alt animal de companie a suferit de pecingine în ultimul an și jumătate, apoi prevenind alte focare pecingine devine o sarcină foarte importantă. Ringworm poate supraviețui timp de până la 18 luni pe părul câinelui sau mobilierul casei, covorul, draperii etc.

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la prevenirea viermei la câini:

  1. Efectuați culturi fungice regulate nu numai la animalul infectat (și apoi tratat), ci la toate animalele din gospodărie care au avut contact cu el.
  2. Păstrați-vă mediul de acasă curat. Păstrarea cu aspirare regulată, spălarea mobilierului, scăldarea câinelui și a altor animale de companie etc., De câteva luni după ce infecția cu ringworm este vitală.
  3. Dezinfectați-vă casa. În ceea ce privește curățenia casei dvs., experții ASPCA recomandă un amestec de 1 piesă de înălbire și 10 părți apă ca fiind cel mai bun dezinfectant posibil.
  4. Păstrați-vă curat. Mai ales în timpul tratamentului și în primele luni după aceasta, se recomandă, de asemenea, accent suplimentar pe propria dvs. igienă personală. Întotdeauna spălați-vă după contactul cu câinele și camera închisă, luați băi regulate și acordați o atenție deosebită igienei dvs. personale.

Citiți următorul: 5 moduri de a ajuta câinii cu pielea mâncărime

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ringworm la câini: prevenirea și tratamentul