Cum să identificați bolile și condițiile pielii calului

Ceață de castane ochi aproape

Este aproape inevitabil ca dvs cal va avea un fel de problemă minoră a pielii în timpul vieții sale. Există o serie de condiții comune ale pielii care afectează caii. Citiți mai multe pentru a afla mai multe.

01 din 08

Uneori, o alergare de vreme umedă, ploioasă este tot ce este nevoie pentru un cal pentru a dezvolta putregaiul de ploaie sau scalpul de ploaie, cunoscut și sub numele de dermatofiloză. Aceasta este o infecție bacteriană minoră a pielii care apare frecvent în vreme umedă și umedă. Această vreme determină o anumită specii de bacterie de proliferare și colonizează zonele slabe în pielea calului tău. Ca rezultat, părul de pe spatele calului tău va arăta ca PaintBrushes - aglomerări de smocuri de păr ridicat care cad atunci când le alegi, lăsând pielea brută roz de dedesubt.

Cele mai multe cazuri de putregai de ploaie se vor vindeca pe cont propriu cu o bună igienă și un timp de uscare adecvat. Este posibil să trebuiască să păstrați calul în interior pentru o perioadă de timp pentru a permite pielea să se usuce și să se vindece. Cazurile mai severe pot face ca pielea dvs. să fie licitația de piele și necesită un șampon anti-bacterian, de uscare. Adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi dacă credeți că putregaiul de ploaie al calului este cronic sau îl determină să fie incomod.

  • 02 din 08

    Ringworm nu este cauzat de un vierme. În schimb, este o infecție fungică și este zoonotic, ceea ce înseamnă că îl puteți prinde de la calul tău. Această infecție face ca pielea calului să apară scala și scabby. Deși uneori leziunile sunt într-un inel, nu sunt întotdeauna în această formă. Această condiție este foarte contagioasă, iar ciupercile pot rămâne în mediul înconjurător pentru o lungă perioadă de timp.

    Deși majoritatea cazurilor de ringworm se vor vindeca pe cont propriu, acest lucru poate dura câteva săptămâni până la luni. Acest lucru este de obicei prea lung o perioadă de așteptare din cauza modului în care este contagioasă și zoonotică această infecție. În schimb, mulți veterici vor recomanda tratamente speciale de actualitate pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare.Împreună cu tratarea calului, toate echipamentele, îngrijirea, halter-urile, păturile și alte echipamente vor trebui să fie dezinfectate cu atenție. Manipulați cai cu viermi cu mănuși de latex de unică folosință. Asigurați-vă că vă spălați cu atenție mâinile și hainele după contact.

  • 03 din 08

    Mange este o afecțiune a pielii cauzată de acarieni microscopici. Acești acarieni se înghesuie sau mușcă în pielea calului și provoacă mâncărime intensă. Caii foarte tineri, caii seniori și caii în stare proastă sunt mai susceptibili de a fi afectați de Mange. Există câteva tipuri diferite de Mange, și apar pe pielea calului în moduri ușor diferite.

  • 04 din 08

    Câteva specii specifice de păduchi trăiesc pe cai. Păduchii sunt specifici specifici, adică păduchii de cal numai infesta cai, păduchii umani infestam oameni, etc. Aceasta înseamnă că nu veți fi infestate de la păduchi de la calul tău. Cele mai multe infestări de păduchi în cai apar pe animalele subțiri, stresate și în stare proastă de sănătate. Păduchii fac cai extrem de mâncărime. Infestările severe pot face un cal anemic și slab. Dacă medicul veterinar diagnosticează o infestație de păduchi, ea va trata probabil calul cu un Decărești care este, de asemenea, eficient împotriva ectoparaziților.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Unii cai au o piele sensibilă și se pot rupe cu stupi sau cutanate după contactul cu diferite substanțe, inclusiv particule de plante și alte substanțe din aer sau cu alimente. Dermatita alergică poate apărea pe orice parte a corpului calului. Veterinarul dvs. și medicul veterinar trebuie să facă ceva de detectiv pentru a afla ce cauzează reacția pielii calului. Vindecarea poate fi îndepărtarea cauzei și poate unele anti-histamine dacă iritarea pielii este într-adevăr incomodă.

  • 06 din 08

    Călcâi de călcâie sau dermatită de paste

    Călcâiul de călcat, cunoscut și sub numele de febră de noroi sau dermatită de paste, este o dermatită generalizată care provoacă pielea în jurul unei glezne de cal pentru a apărea gras. Pe măsură ce starea progresează, pielea poate deveni inflamată, umflată și fierbinte pentru a atinge scabs. Unii cai vor fi licitați și unii devin lame. Cel mai frecvent tratament este de a păstra picioarele calului uscate și curățate și aplicați spălări antiseptice și unguent în zonele afectate.

  • 07 din 08

    În timp ce un cal cu flashy Marcaje albe este incontestabil cu ochii, marcaje albe care apar brusc în jurul ochilor și alte zone subțiri de pe cal, lăsând mulți proprietari de cali îngrijorați, dar aceasta este în principal o problemă cosmetică. Cauzate de un răspuns auto-imun în care celulele producătoare de pigmenți ale calului mor, această condiție nu este dureroasă pentru cal și nu contagioasă. Nu există tratament.

  • 08 din 08

    Vara de vara sau mâncărime dulce în cai

    Sweet Migh este termenul comun pentru o alergie la piele pentru a mușca MIDGES, uneori numită NO-SEE-UMS. Unii cai sunt alergici la saliva acestor insecte mici de mușcătură, iar pielea lor reacționează, determină ca calul să fie extrem de mâncărime și mizerabil. Cel mai bun tratament pentru această afecțiune este de a împiedica mușcăturile de mediu utilizând repellente de insecte și foi de zbor pe cal în timpul anotimpurilor când aceste insecte sunt în afara. Veterinarul dvs. poate prescrie, de asemenea, antihistaminice, cum ar fi hidroxizina și cetirizina.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Dermatofiloză la cai. Merck Manual veterinar

    2. Ringworm (dermatofitoză) la cai. Merck Manual veterinar

    3. Mange (Acariasis, Manange) la cai. Merck Manual veterinar

    4. Păduchi de cai. Merck Manual veterinar

    5. Alergii la cai. Merck Manual veterinar

    6. Înțelegerea și tratarea zgârieturilor la cai. Colegiul Universității Purdue din Medicina Veterinară

    7. Vitiligo. Kentucky Equine Cercetare

    8. Vară și mâncărime dulce, doar câteva dintre lucrurile care mă bâdâie! Rutgers, Universitatea de Stat din New Jersey

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum să identificați bolile și condițiile pielii calului