10 Diferențe cheie între lupi și câini

Lupii sunt creaturi inspirat maiestuoase și venerabile, la fel ca mulți câini domestici pot fi. În timp ce unii oameni cred că câinii sunt încă foarte asemănători cu verișorii lor sălbatici (în special atunci când vine vorba de dietă, supraviețuire și uneori instruire), știința arată că acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

Există câteva asemănări între câini și lupi, dar sunt rare. Mai jos sunt cele zece diferențe cheie dintre aceste două mamifere mari și cum lupi și câini diferă psihologic și fiziologic.

CITESTE ACEST: Istoria câinilor prin știință

1. lucru in echipa

Lupul este capabil să realizeze lucrurile prin reunirea pachetului lor și folosirea muncii în echipă, în timp ce câinii nu au acel instinct sau abilitățile necesare pentru acest proces.

De exemplu, într-un experiment de studiu (1), participanții au fost împărțiți în perechi cu un alt animal ca ei. Scopul a fost de a muta o tavă de alimente la îndemână. Pentru a face acest lucru, au trebuit să tragă simultan o frânghie. În primul test, 5 din 7 echipe de lupi au absolvit sarcina, în timp ce doar 1 din cele 8 echipe de câini ar putea finaliza sarcina.

Studiul a arătat chiar că lupii ar sta și așteaptă un partener pentru că deja știau că nu o pot face singur.

Câine vs wolf crani

2. Creier

Creierul unui lup este mai mare decât creierul unui câine (2). Aceasta reprezintă rezultatele multor experimente în care lupul bate câinele. Ca și experimentul de mai sus "lucrul în echipă", într-un alt test de studiu care conținea logică, lupul a bătut din nou câinele (3).

În cazul în care lupul poate fi mai bun la anumite lucruri, câinele câștigă în încercarea de capacitatea socială (4). Acest lucru are sens, deoarece câinii au aproximativ 15.000 de ani de reproducere selectivă pentru a le face să se potrivească cu societatea umană, în timp ce lupii folosesc instinctul "lupta sau zborul" pentru a trece prin această zi.

3. Viteză

Dacă puneți un lup și cele mai multe rase de câine într-o cursă, puteți paria pe Wolf câștigătoare. Ceasurile de lup în 38 mph (5), în timp ce viteza medie a unui câine este de aproximativ 20 mph și aproape toți câinii care se află la o viteză maximă de 31 mph.

Acest lucru este parțial din cauza picioarelor lungi și slabe ale lupilor, care sunt poziționate aproape împreună. Cu toate acestea, dacă le puneți lângă unele dintre ele Cele mai rapide rase de câine, De obicei, vedeți câinii ca o ogrășie, un câine afgan sau un whippet, lupul va fi lăsat în praf. Acești câini pot rula la fel de repede ca 50 mph (6).

De fapt, creșterea selectivă a dus la câțiva câini chiar mai repede decât ghepardul, cel mai rapid mamifer de pe planetă (7). Aceasta este o categorie în care rasa este cu siguranță.

Câine vs lupi ochi

4. Crepuscular

Cuvantul crepuscular înseamnă că un animal este cel mai activ la Dawn și Dusk. În timp ce lupii sunt cunoscuți sub numele de mamifere crepusculare, sunt câini (8). Acesta este unul dintre acele cazuri rare în care câinele nu a evoluat prea departe de strămoșii ei originali.

Motivul pentru care ochii lor strălucesc în întuneric este din cauza unui material reflectorizant numit tapetum (9). Acest lucru face strălucirea adesea văzută în fotografii sau într-o clipă de lumină noaptea. Tapetum este ceea ce permite atât lupilor cât și câinilor să vadă atât de bine în lumina dimmer.

5. Specii

Câini (Canis lupus familiaris) sunt în aceeași familie ca și vulpi și lupi (10), dar în timp ce ele sunt o specie diferită de vulpi, ele sunt aceleași specii ca lupul (Canis lupus). Câinii sunt un subspecii speciilor de lupi mai mari (11).

Un câine și un lup se poate rasa a face a Wolf-hibrid, Dar că "hibrid" poate produce și descendenți. Aceasta arată că sunt ambele specii. Animalele care sunt de diferite specii, ca un măgar și un cal, fac descendenți care sunt steril ca catârurile (12).

Câinii vs wolves dinți

6. Dinți

Acest lucru cade în conformitate cu informațiile despre dieta câinelui și a lui Wolf. Lupii au dinți mai mult, mai groși decât câinii (14, 15). Molarii lor sunt, de asemenea, mai mari și mai dezvoltate. Acest lucru reflectă diferențele de viață pe care lupul de astăzi și câinele de astăzi au avut în timpul dezvoltării lor.

Lupul încă mai vânează alte animale. Ei au nevoie de dinți pentru a ucide și a îmbrăcat prada lor. Câinele domestic a consumat alimente care sunt pregătite de oameni (16). În timp ce mâncarea este mai prelucrată acum, au mâncat resturile de masă în vremurile anterioare. Ei nu au trebuit să vâneze, să-și omoare și să-și distrugă masa într-o perioadă destul de mare.

7. Dietă

Mulți oameni vor spune că câinii sunt carnivore și ar trebui să mănânce doar carne, la fel ca verișorii lor sălbatici. Este adevărat, lupii sunt carnivore, dar câinii sunt Omnivore tehnic. Când vine vorba de genetică, zece gene pe care ambele trebuie să le controleze de fapt, au diferențe cheie. De fapt, multe componente ale tendinței alimentelor brute, cum ar fi carnea de vită și ouă, sunt de fapt alergii comune pentru câinele domesticid (13). Câinii domestici moderni nu sunt lupi. Acesta este unul dintre modurile în care acestea sunt destul de diferite.

Structura socială a lupilor și a câinilor

8. Structura sociala

În timp ce unii formatori de câini și experți exprimă în continuare importanța metodelor de formare a câinilor Pack Leader (18), pentru majoritatea canininelor acest lucru nu este pur și simplu necesar. Da, există rase care au încă instinctul pachetului, dar majoritatea câinilor domestici au pierdut acel instinct de secole în urmă (19).

Într-un pachet de lup, numai bărbați alfa și femelele alfa pot rasa (20). În timp ce câinii pot avea o ierarhie liberă unui grup, de obicei nu este așa de severă. Studiile noi arată că majoritatea câinilor văd în mod natural omul ca lider (21). Se uită la omul lor pentru mâncare, ajutor, instrucțiuni, îndrumare și confort.

9. Prey Drive

Aceasta este singura categorie care nu are aceleași răspunsuri "alb-negru" atunci când vine vorba de compararea unui lup cu un câine. Este o dată că lupii sunt animale prădătoare. Unitatea de pradă în ele este la fel de mare cum poate ajunge la un mamifer (16). Dacă nu este, ei nu pot supraviețui.

Pentru câinii domestici, depinde de rasă. Unele rase sunt cunoscute ca Câini de vânătoare și au fost crescuți pentru abilitățile lor de vânătoare, cum ar fi recuperarea, dar nu vor ucide. Rasele de hrănire, cum ar fi Collie de frontieră si Shepherd australian, va urmări, dar de obicei nu ucide (17).

Mic câini de câini, ca Coton de Tulear nu va urmări sau nu va ucide, dar Pomeranian poate mușca. Guardian rase, ca și Shepherd anatolian si Komondor, poate prinde și ucide ceea ce vede ca o amenințare.

10. Capacitatea de instruire

Psihologia antrenamentului se întoarce la BF Skinner și condiționarea operantă. Când utilizați acest lucru ca bază pentru instruire, atât lupul, cât și câinele pot învăța comportamentul dorit. Diferența este în modul în care ei învață. Lupul este un animal înfricoșător. Este ceea ce îi ajută în viață.

Studiile arată că lupii sunt înspăimântați temporar atunci când se dezvoltă mai întâi auzul și din nou atunci când dezvoltă vederea (22). Lupii se tem de oameni și de oameni. Această frică este ceea ce îi ține în viață în sălbăticie, dar această frică este, de asemenea, ceea ce face atât de greu să le îmbrace (23).

Lupii nu sunt câini, iar câinii nu sunt lupi. În timp ce au unele asemănări, căile evolutive s-au împărțit cu cel puțin 15.000 de ani în urmă, iar ambele specii au mers în modurile lor separate. Deși există câteva asemănări foarte mici între lupi și Wolf-ca rase de câine, Acest lucru nu le face aceeași specie (nici măcar aproape).

În general, o mare atenție trebuie luată atunci când tratează un câine felul în care un animal în viața sălbatică și cu tratarea unui animal sălbatic așa cum ați face un câine.

Citiți următorul: Cross-reproducerea câinilor și a lupilor a schimbat pentru totdeauna piscina genelor lui Wolf

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Câini și lupi și cele 10 diferențe cheie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Diferențe cheie între lupi și câini