Tehnici moderne de formare a catelului

Boy Training Pup

Puppy Training Tehnicile s-au schimbat de-a lungul anilor, iar metodele moderne de formare a catelului sunt o veste bună pentru dvs. și prietenii dvs. de canine. Mulți formatori de câini au învățat comerțul lor în timp ce pregătesc câini pentru militarii din anii 1940 și 50 de ani. Pregătirea militară a câinilor sa bazat pe ideea că câinele este adversarul dvs. în domeniul formării și trebuie să-l dominzi înainte de a vă domina. Procesul de formare a devenit extrem de riguros Test de temperament, Foarte fizic, aproape brutal. Astfel de metode nu fac nimic pentru a spori sau a păstra o relație iubitoare și îngrijorătoare pe care proprietarii moderni doresc și se așteaptă.

"Ideea a fost să se asigure că temperamentul sărac va apărea în formarea timpurie, mai degrabă decât pe câmpul de luptă sau în tranșee. Deci, dacă vor să se rupă, să le spargă când nu este important ", spune dr. Ian Dunbar, un comportamentist în Berkeley, California. "Aceste metode aplicate pentru formarea câinilor de companie, desigur, sunt total nepotrivite."În timp ce aceste metode rămân în practică astăzi, sunt disponibile opțiuni la fel de eficiente și mai umane.

Instruirea de câini moderni

Teoria operatorului de funcționare și de pregătire a recompenselor se ocupă de relațiile dintre stimuli, răspunsuri și consecințe - catelul învață că ceea ce face este esențial pentru ceea ce se întâmplă în continuare. În loc să reacționeze pur și simplu pentru a evita pedeapsa, catelul învață să gândească - asociați-vă "Veniți"Comandamentul cu a primi o atenție pozitivă.

Metodele tradiționale de constrângere s-au bazat pe așteptarea câinelui să facă o greșeală, apoi folosind Leash-Corecții de jerk și împingând fizic și poziționând câinele. Cu noul protocol, puii sunt încurajați să dorească sarcina pe cont propriu.

Dr. Dunbar îndeamnă proprietarii să vadă pregătirea câinilor de companie din punctul de vedere al câinelui. "Formarea ar trebui să fie eficientă, eficientă, ușoară și plăcută, sau proprietarii de animale de companie, iar câinii nu o vor face", spune el.

Echipamente de instruire

Unele dintre cele mai noi instrumente de instruire reflectă această evoluție în filosofia de formare. Instrumente precum cablajul ușor de plimbare comunică cu câinii într-un mod natural, cu o presiune blândă, împiedicându-i să sări sau să se retragă înainte. Halti și halter-ul de lider blând se potrivesc peste fața câinelui, iar cu îndrumare blândă, devine chiar câini de dimensiuni gigant pentru a merge acolo unde ghidați - nu este nevoie de jerking.

Mai multă alunecare tradițională, Martingale sau gulerele "Choke" trebuie să fie montate în mod corespunzător și utilizate corect. O eliberare rapidă de jerk direcționează acțiunile câinelui. Dar dacă este montat greșit, gulerul nu va elibera presiunea, astfel încât un proprietar de animale de companie poate răni cu ușurință câinele accidental. Puii și rasele de câine de jucărie sunt deosebit de predispuse la răniri, cum ar fi traheea prăbușită și pot fi deteriorate permanent de un ticălos la gât.

Coliere electronice - cele care oferă un șoc de impuls scăzut controlat la distanță pentru a corecta comportamentul slab, sunt și mai controversați. Mulți eticiști se opun utilizării lor cu totul. Chiar susținătorii sunt de acord că numai formatorii profesioniști sunt calificați să utilizeze instrumente electronice de instruire. E-colare tren bazat pe pedepsirea acțiunilor rele, mai degrabă decât recompensarea unui comportament bun și câinii adesea revin la obiceiurile vechi și fugiți dacă nu poartă gulerul tot timpul.

Nici un catelus nu ar trebui să fie vreodată echipat cu un guler de șoc. Perioadă!

Recompensarea instruirii

Alte tehnici de formare învață animalele de companie pentru a recunoaște comportamentul dorit prin legarea acțiunii la În mod corespunzător laudă verbală, Semnale de sunet, cum ar fi un instrument de instruire Clicker sau recompense "Cookie" (mâncare). Indiferent dacă utilizați un halter cap, a clicker sau comanda verbală, sau puterea de cookie, partea majoră a formării implică predarea catelului sau a câinelui adult să vrea să se conformeze.

"`Daca tu sta, Fido, voi deschide ușa."Sau" Dacă stai, îți voi pune leșia."Dacă stai, voi arunca mingea de tenis", spune dr. Dunbar, "Deci, atunci câinele spune:" Îmi place acest lucru de ședere!"Dr. Dunbar spune că predarea câinelui Semnificația cuvântului "Sit" este doar cinci la sută din formarea - 95% din formare învață câinele: "De ce o face?"

"Instruirea este o modalitate a doi dintre voi învățați să dansați împreună într-o coregrafie foarte individuală și rafinată", spune el. "Învățați să conduceți și să urmați plumbul celorlalți - și nu invitați pe cineva să danseze prin jerking pe colier sau în cravată!"

Când să începeți formarea catelului

Puii sunt mici bureți și absorb repede lecțiile. Câinele copilului începe să învețe momentul în care se stabilește laba în casa dvs. și una dintre cele mai importante lecții este să-l înveți că învățarea este distracţie.

Cu șase până la opt săptămâni de vârstă, catelul dvs. poate învăța cu ușurință Comenzi de bază pur și simplu prin învățarea lui cum să învețe. Puppies care se bucură de instruire cu nerăbdare să devină mai multe trucuri și comenzi mai provocatoare în timp ce se maturizează.

Evitați utilizarea cuvântului "nr!"Când catelul tău face ceva greșit. Este atât de supraestimat că unii cățeluși încep să creadă că "nu" este numele lor. Amintiți-vă că formarea este învățarea, iar cățelușii învață făcând greșeli, astfel încât să știe ce nu lucrați și alegeți opțiuni mai bune.

Un cuvânt mai puternic de antrenament este "da."Găsiți oportunități de spus" da!"Prin prindeți catelul dvs. în actul de a face ceva ce vă place. Dacă el face ceva inacceptabil, în loc să strige "nu!"Încercați să găsiți o metodă care să o încurajeze într-un comportament alternativ legal. Căutați oportunități de a recompensa un comportament bun și de a înlocui alegerile rele cu cele acceptabile.

Puppies au o atenție scurtă. Mai multe sesiuni de formare scurte de aproximativ cinci până la zece minute fiecare vor avea mai mult succes decât un timp de formare unică de maraton. Configurați un program În rutina dvs astfel încât să știți că catelul dvs. are energia și dorința de a învăța. Un moment bun este înainte de mese, deoarece puteți folosi o parte din mesele sale, în timp ce tratați recompensele în timpul antrenamentului, fără a-și supăra nutriția.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tehnici moderne de formare a catelului