Cat în căldură: semne, simptome și îngrijire

Calea Calico în căldură situată pe spate

Catstul de sex feminin nu au fost spayed va intra în căldură (estrous) pentru prima dată când au lovit pubertatea.

În timpul acestui ciclu de reproducere, pisicile prezintă comportamente inconfundabile și uneori enervante care lasă proprietarii de pisici cu o mulțime de întrebări. Acest articol va răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre pisici în căldură.

Dar mai întâi, să aruncăm o privire la ceea ce se întâmplă în timpul ciclului de căldură al pisicii.

Ciclul de căldură pentru pisici

Un ciclu de reproducere (reproductiv) al pisicii, numit și un ciclu de căldură, poate dura oriunde de la una la trei săptămâni, în funcție de pisică.

Un întreg ciclu de căldură al pisicii are loc în 3 faze:

  • Proeminent (o scurtă etapă care precede estrous; pisica nu este încă fertilă),
  • Estros (perioada fertilă).
  • Fie interesant (timpul dintre ciclul estros și următorul ciclu dacă pisica nu ovulează) sau Diesters (apare după Estrus dacă pisica ovulează).

Annestru se referă la etapa că o pisică nu experimentează cicluri de căldură (ovarele nu sunt active). Acesta este, în general, iarna pentru emisfera nordică.

Semne și simptome de pisici în căldură

Simptomele de căldură sunt mai comportamentale decât fizice.

Semnează faptul că pisica dvs. este în căldură includă:

  • Vocalizarea excesivă și / sau puternică (urlă, yowling și viewing).
  • Se rostogolesc pe podea și lipind astfel în aer.
  • ATENȚIE Căutarea (cerând o mulțime de atingere și de mângâiere).
  • Pisicile interioare încearcă să scape de casă.
  • Agitație / pacing.
  • Trecerea picioarelor din spate.
  • Pulverizarea sau marcarea urinei.
  • Lipsa poftei de mâncare.

Î: Ce înseamnă că o pisică este în căldură?

A:Spunând că o pisică este "în căldură" sau "în sezon" este o modalitate de a descrie perioada în care o pisică feminină ne-spayată (numită "regină") este receptivă la împerechere. În termeni științifici, aceasta se numește ciclul de reprodus (reproductiv) al pisicii (reproductive).

Î: Pisicile sângerează atunci când sunt în căldură?

A:Nu. Spre deosebire de oameni și câini, pisicile nu aruncă căptușeala uterului lor atunci când sunt în căldură, așa că nu suferă de sângerare vaginală.

Î: La ce vârstă se îndreaptă pisicile?

A:O pisică va experimenta primul ciclu estros când ajunge la maturitate sexuală. Vârsta exactă la care o pisică intră în căldură pentru prima dată variază, dar este în general în jur de 6 luni de vârstă.

Pisicile pot intra în căldură cât mai curând4 luni, in orice caz. De aceea, medicul veterinar vă recomandă să aveți pisoiul dvs. spayeddin timp. Pisicii pot fi spionați ca fiind tineri ca 8 săptămâni.

Î: Când pisicile merg în căldură?

A:Acest ciclu poate apărea în orice moment al anului, dar vârful "Sezonul Kitten"Pentru pisicile care trăiesc în emisfera nordică sunt primăvara și vară, în general martie până în septembrie.

De cand Feline Sarcina durează doar aproximativ 60 de zile, pisicile pot începe să intre în căldură încă din ianuarie.

Î: Cât de des merg pisicile în căldură?

A:Pisicile sunt polestre sezoniere, ceea ce înseamnă că pot intra în căldură de mai multe ori pe tot parcursul sezonului de reproducere. Deoarece sarcina de felină (gestație) este atât de scurtă, pisicile pot avea mai mult de o gunoi de pisici într-un sezon de reproducere.

În mod tipic, o pisică poate trece prin două sau trei cicluri de căldură într-un sezon. În unele regiuni geografice, sezonul de reproducere felină poate fi pe tot parcursul anului.

Î: Ce se întâmplă când o pisică este în căldură?

A:O pisică în căldură are o creștere a hormonilor reproductivi care îi spun că este timpul să găsească un partener și de rasă. Acești hormoni pot provoca comportamente distinctive și uneori iritante.

Î: Cum puteți spune dacă o pisică este în căldură?

A: Semnele de căutare a vocalizării excesive (urlă, yowling și plângere, adesea foarte tare), și agitație (stimulare, pisici de interior încercând să scape de casă).

Pisica ta poate căuta o atenție deosebită, solicitând o mulțime de atingere și de mângâiere. S-ar putea să se rostogolească pe podea, îi lipsește în aer în aer, călcând picioarele din spate și se pulverizează urina.

În cele din urmă, aceste simptome pot fi însoțite de o pierdere a apetitului.

Î: Pisicile feminine spray atunci când sunt în căldură?

A: da. Este obișnuit ca pisicile de sex feminin să pulverizeze sau să "marcheze" lucrurile cu urină atunci când sunt în căldură. Adesea, ei pulverizează în afara cutiei de gunoi sau se pulverizează obiecte verticale cum ar fi pereții, mobilierul și copacii.

Pulverizarea este o modalitate pentru ca pisica să comunice cu pisicile de sex masculin din apropiere că este disponibilă pentru împerechere. Urina conține feromoni și hormoni pe care pisicile de sex masculin pot mirosi de la mile distanță.

Î: Cât durează o pisică de sex feminin în căldură?

A:Lungimea ciclului de căldură a pisicii variază. Unele pisici sunt în căldură timp de doar trei zile; alte pisiciRămâneți în căldurătimp de până la 20 de zile. În medie, totuși, o pisică rămâne în căldură timp de aproximativ o săptămână.

Î: Pisicile rămân în căldură după împerechere?

A: Nu. Dacă o pisică de sex feminin în timpul ciclului de căldură, aproape întotdeauna rămâne gravidă. Acest lucru se datorează faptului că pisicile sunt induse ovulatoarele și actul de reproducere stimulează corpul lor la ovulate (eliberați un ou).

Ovulația va apărea, în general, dacă o femeie de sex feminin se află de trei sau patru ori într-o perioadă de 24 de ore. Simptomele ciclului estros vor scădea într-o zi sau cam așa ceva.

Î: Sunt pisici în durere când sunt în căldură?

A:E greu de spus. Comportamentele specifice menționate cu cicluri de căldură (Yowling, agitație, Inappetenie) par cu siguranță neplăcute, dar apoi din nou, pisica simte o dorință puternică de a se împerechea și de a încerca din greu să atragă un bărbat.

Î: Cum calm o pisică în căldură?

A: Pisicile de căldură pot fi extrem de enervante pentru proprietarii de pisici. Poate fi greu să știți ce să faceți pentru a vă ajuta. Este aproape imposibil să se oprească o pisică în căldură de la maowing, de pacare, să se rostogolească și să-și ridice spatele în aer.

Unele modalități de a încerca să se ocupe de o pisică în căldură includ jucând cu ea, oferindu-i catnip și pur și simplu așteaptă-o afară. Odată ce pisica ta din căldură, spionându-i o va ține din nou să intre din nou în căldură.

Î: Poți să spui o pisică în căldură?

A: Da, puteți spulda o pisică care este în căldură, dar nu este preferabil să faceți acest lucru. Mulți veterinari vă vor cere să așteptați până când femeia voastră nu este în afara căldurii, apoi aduceți-o înapoi să fie spartă.

Când o pisică este în căldură, există mult mai mult flux sanguin în organele sale de reproducere. Acest lucru poate face mai greu pentru medicul veterinar să efectueze operația. Există, de asemenea, un risc mai mare de probleme de sângerare atunci când spionarea unei pisici în timpul unui ciclu de căldură.

Este mai bine să așteptați o săptămână sau două după semne de scădere a căldurii înainte de a vă spulda pisica. Dar nu așteptați prea mult sau pisica poate intra în căldură din nou înainte de a putea fi spionată.

Î: Pisicile de sex masculin intră în căldură?

A: Nu, pisicile de sex masculin nu intră în căldură. Dar pisicile intacte de sex masculin (tomcatii sau toms pe scurt) merg nebuni atunci cand mirosesc o femeie in caldura, fac totul in puterea lor de a gasi si sa se îmbinat cu pisica feminin fertila.

Stray Toms au fost chiar cunoscuți că încearcă să intre în casa unei pisici feminine fertile. În această perioadă, este foarte important să vă păstrați pisica feminină în interiorul și departe de toate pisicile intacte de sex masculin dacă doriți să preveniți sarcina.

Cum să se ocupe de o pisică în căldură

Pisicile din căldură pot prezenta comportamente care adesea le fac mai puțin plăcute ca animale de companie. Pisicile care sunt neputinoase vor trece prin mai multe cicluri de căldură în fiecare an și vor risca să devină gravidă de fiecare dată.

Spaying pisica ta de sex feminin se va asigura că nu are o sarcină nedorită și va elimina efectele secundare neplăcute ale intrării în căldură.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat în căldură: semne, simptome și îngrijire