12 Semne de stres la câini (pe baza științei)

Stresul este o parte normală a vieții pentru toată lumea, inclusiv câini. Stresul nu este întotdeauna rău: ne reamintește să mâncăm, ne ajută să evităm pericolele și ne notificăm de situații potențial dăunătoare. Cu toate acestea, devine problematică pentru câinii noștri când le punem în situații stresante pe care le sunt incapabil pentru a scăpa de la.

Există o dezbatere continuă între profesioniști cu privire la ceea ce stres negativ arată ca la câini și în prezent, nu există o definiție concludentă, alb-negru a acestui (1, 2). Asta înseamnă că există nu un răspuns specific care este caracteristica tuturor tipurilor de stres la câini, iar studiile arată că există Nicio relație semnificativă care a fost dovedită între orice tip de stres și impactul său asupra bunăstării câinilor noștri (3).

Cu toate acestea, stresul la câini, când nu este atenuat, poate provoca neașteptate izbucniri de agresiune, au un impact negativ asupra sănătății generale ale unui câine și afectează capacitatea unui câine de a învăța. Este esențial să monitorizați un câine pentru diferite semne de stres și să luați pașii corespunzători.

Cercetătorii au descoperit că reactivitatea unui câine și capacitatea lor de reacție la o varietate de factori de mediu diferiți este ceea ce formează personalitatea câinelui și creează multe probleme comportamentale (4, 5, 6, 7, 8). Aceste studii se dovedesc Cum stresul la câini afectează comportamentul lor zilnic, și există o serie de potențiale semne de stres care au fost derivate din aceste și alte studii.

Înțelegerea stresului la câini și contextul său

Semne de stres la câiniCâinii pot avea a Varietate de răspunsuri la situații stresante; Unele sunt vizibile pentru un observator, în timp ce altele nu sunt. Modificări vizibile, cum ar fi ajustarea în comportamentul lor, sunt ușor de observat, dar pot varia, de asemenea, pe scară largă. Acesta este motivul pentru care este important Luați în considerare contextul situației stresante cu animalul dvs. de companie și comparați-l cu situațiile dvs. non-stresante (9, 10, 11, 12).

De exemplu, agitația capului este un comportament complet normal pentru un câine după o baie. Cu toate acestea, atunci când câinele este complet uscat și observați ceva în mediul înconjurător care modifică comportamentul câinelui tău, asta Mai fi a semnul stresului. Trebuie să vă acordați atenție comportamentului normal al câinelui atunci când nu sunt stresați, astfel încât să puteți ridica aceste schimbări.

Majoritatea studiilor științifice se concentrează asupra unor semne comportamentale la câini, dar în primul rând pe măsurile lor fiziologice pentru a evalua nivelurile de stres la câini și a răspunsul câinelui la senzație de stres În context specific și situații (13, 14, 15, 16).

Cea mai exactă modalitate de a spune dacă un câine este subliniat și măsura în continuare nivelul de stres utilizează metode care, în general, nu sunt disponibile pentru proprietarii de animale de companie. Oamenii de știință folosesc mai multe abordări pentru evaluarea semnelor de stres la câini:

  • Eșantionarea saliului unui câine (17, 18, 19)
  • Măsurarea nivelurilor de cortizol ale unui câine (20, 21)
  • Analizând markeri fiziologici ai câinelui (22, 23)

În prezent, măsurarea unui număr de markeri fiziologici diferiți la câini este cea mai exactă modalitate de a evalua nivelurile de stres la câini (24). Cu toate acestea, deoarece acest lucru nu este disponibil pentru proprietarii de câini, următoarea cea mai bună opțiune respectă semnele comportamentale de stres la câini - cele enumerate mai jos - unele dintre ele pot fi corecte, dar nu întotdeauna.

Există A un numar mare de cauze care pot să-ți streseze pooch-ul. Fiind conștienți de ele și recunoașterea acestor cauze vă va ajuta să puneți mai bine semnele de stres în context. De exemplu, studiile arată că proprietarii de câini stresați poate trece la anxietatea lor pe câini și animalul se va simți ulterior stresat (25).

Mai jos sunt unele dintre cele mai frecvente semne de stres la câini, așa cum au fost observate în studiile care măsoară nivelurile de stres ale câinilor utilizând alte metode, incluzând eșantionarea saliva, măsurătorile de cortizol și evaluarea markerilor fiziologici.

De asemenea, citiți: 7 moduri dovedite de a calma un câine (susținut de știință)

12 semne Câinele dvs. este stresat

12 semne Câinele dvs. este stresat

1. Pierderea poftei de mâncare

A apărut apetitul câinelui a scăzut în perioadele de stres, care se referă în cea mai mare parte la creșterea nivelului de cortizol la câine.

Dacă observați dvs Câinele nu mănâncă La fel de mult ca el, de obicei, face sau refuză tratate, acesta poate indica stresul (printre alte probleme de sănătate posibile). Și deși există multe motive diferite pentru care câinii refuză să mănânce, stresul a fost considerat cel mai frecvent.

2. Semnalele de calmare

Acestea pot fi dificil de interpretat, astfel încât contextul acestui comportament și identificarea surselor potențiale de stres în mediu este esențială.

Când câinele prezintă o mișcare lentă, linge de buze, expunând partea inferioară a acestuia, întorcându-și capul, sau evitând ochii - acestea sunt toate câinii de unelte de comunicare utilizau pentru a discerne rangul social între ei în grupuri.

Dacă aceste semne apar în același timp cu alți indicatori, aceștia pot fi interpretați ca indicator al stresului la câini. Înțelegerea animalului dvs. de companie este vorba despre respectarea acestuia în diferite situații și situații și observând schimbările subtile ale comportamentului său.

3. Evitare

Dacă câinele dvs. în mod normal jucăuș și social pare să închidă dintr-o dată, se întoarce în mod constant de la dvs. fără nici un motiv aparent, și / sau evită în mod constant atingerea dvs., el ar putea încerca să vă spună că este stresat.

Potențial, există o sursă continuă de stres pentru animal, creând o situație din care animalul dvs. de companie nu poate scăpa și se va simți din ce în ce mai copleșit.

4. Tulburări digestive

Similar cu oamenii, câinii pot avea o reacție similară a sănătății și a digestiei la niveluri de stres crescut. Sistemul digestiv este foarte sensibil la stres la mamifere, astfel încât vărsăturile și diareea ar putea fi un semn al acestui lucru.

5. Comportamente de deplasare

Încălcarea excesivă, dinții chattering, linsul nasului, zgârierea, scuturarea ca ar fi umedă atunci când un câine este de fapt uscat, sau căști excesive sunt semne potențiale de stres în pooch-ul tău. Ele sunt adesea văzute ca comportamente efectuate într-un efort de a rezolva un conflict de stres intern de către corpul câinelui.

6. Îngrijirea excesivă

În timp ce se observă mai frecvent la pisici, îngrijirea excesivă a fost, de asemenea, văzută la câinii care se simt stresați. Similar cu o tulburare de deplasare de mai sus, câinii pot începe să se îngrijească excesiv în momente de stres ca o modalitate de a se liniști. În unele cazuri mai severe, acest lucru poate ajunge chiar la punctul de auto-mutilare.

7. Hiperactivitate

Unul dintre cele mai frecvente și mai identificabile semne de stres la câinii pentru proprietarii de animale de companie pentru a vedea rapid hiperactivitatea. Acest tip de semn apare în mod normal ca un comportament frenetic sau un stimulent neliniștit la câini și va continua până când câinele este îndepărtat dintr-o situație stresantă sau cauza anxietății a fost fixată.

8. Agățat

Similar cu semnele de anxietate la câini, în special în timpul furtunilor și focuri de artificii, companionul dvs. de canin stresat poate dori să fie în mod constant în contact cu dvs. pentru reasigurare.

Când câinii nu sunt siguri sau speriat de ceva în jurul lor, ei caută instinctiv contactul fizic cu alte mamifere; de-aceea veste de anxietate lucrați la ameliorarea stresului în canini, deoarece acestea oferă presiuni asupra corpului lor.

9. Poziția corpului redusă

Sky sau a fi mascate sunt adesea interpretate greșit ca "vina" la câini. Cu toate acestea, caninii sunt Imposibil de simțit vinovăția. În schimb, acest tip de comportament și postură poate fi indicații de stres.

Acesta este un lucru pe care îl veți vedea adesea atunci când animalul dvs. de companie și le-ați lăsat să știe că au fost rele - poziția lor îi indică faptul că sunt stresați, nu se simte vinovat. Acestea fiind spuse, există și multe alte motive pentru acest tip de comportament.

10. MOUTHING

Acest lucru poate lua o serie de forme diferite, dintre care multe sunt comune în timpul puppyhood. Modul de calibru scăzut ar putea fi nibbling blând, care se deplasează până la preluarea tare de tratamente, la răsturnarea dureroasă a greu sau să se rotească, tot drumul spre mușcătură. Toate acestea pot fi potențial modificări comportamentale care sunt cauzate de stresul la câini.

11. Gâfâind

Dacă câinele dvs. respiră greu, sau luați respirații rapide superficiale, dar ea nu sa exercită fizic, ea ar putea să se confrunte cu stres. Acest indicator este mai rar și va fi, de obicei, pe termen scurt înainte ca organismul canin să se deplaseze pe semne de stres diferite.

12. Paws transpirat

Cum ar fi gâfâind, dacă poți exclude efortul fizic sau căldură ca o cauză a labei transpirative, este probabil un indicator că câinele dvs. este stresat.

Utilizarea contra-condiționării pentru câinii stresați

Cu stresori pe termen scurt, cursul imediat de acțiune atunci când observați semne de stres în câinele dvs., este de a Reduceți intensitatea acelui stresor. Acest lucru poate fi realizat prin creșterea distanței dintre câine și stresorul sau, dacă este posibil, îndepărtarea completă a stresorului din mediul înconjurător.

Dacă factorul este mai permanent și nu poate fi eliminat sau evitat (de exemplu, locuiți lângă un aeroport), trebuie angajată o strategie mai lungă pe termen lung. Aceasta vine sub forma contra-condiționare și desensibilizare.

Contra-conditionare (PDF) implică transformarea stimulului stresant într-un eveniment pozitiv prin împerecherea cu ceva ce un câine se bucură deja. Acest lucru ar putea fi alimente, o jucărie preferată sau o interacțiune strânsă cu proprietarul. Se numește contra-condiționarea deoarece contractăm o interacțiune anterioară - frică, dispreț, stres - cu stimulul stresant.

O componentă critică pentru contra-condiționarea de succes la câini este desensibilizare. Pur și simplu aruncarea câinelui dvs. un tratament în fața unui stresor copleșitoare nu va fi eficient. După cum sa menționat anterior, semnele de stres într-un câine pot include evitarea și pot respinge pur și simplu tratamentul și pot continua să fie subliniate.

Desensibilizarea implică introducerea stresorului supărător la câine la un nivel pe care îl pot tolera și inițierea strategiei de contra-condiționare. Când câinele dvs. nu mai arată semne de stres la acest nivel, intensitatea stimulului stresant poate fi crescută sistematic.

Citiți următorul: Cele mai bune ajutoare de anxietate pentru câine pentru calmare

Doriți să împărtășiți acest lucru?

12 semne comune Câinele dvs. este stresat

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 12 Semne de stres la câini (pe baza științei)