De ce câinii fac cuiburi?

Close-up de câine relaxând pe pat acasă

E drăguț să te uiți la câinele tău înflorit în pături într-o noapte rece de iarnă. Dar există momente când câinii fac cuiburi care sunt semne de sarcină sau sarcină falsă. Deși este normal ca câțiva câini să se înghesuie sub pături sau să zgârie niște murdărie să doarmă, înfundarea într-un dulap sau alt comportament mai serios de cuibărit ar putea fi un semn rău.

De ce câinii fac cuiburi?

Câteva boli grave pot crește șansa câinelui dvs. care se confruntă cu o sarcină falsă, ceea ce reprezintă o cauză majoră a comportamentului de cuibărit pentru câini. Dacă câinele dvs. nu este spayed, ea ar putea fi însărcinată.

Uneori, câinele tău face un cuib doar pentru că asta e calea comficială de a dormi. Care poate vina un câine pentru că dorește să-și tragă patul în soare sau să-l înfurie sub pături? Dar mai serioase comportament de cuibărit, cum ar fi pătuțile de mărunțire, săparea în spații mici sau peste îngrijire - este adesea un semn de sarcină, real sau imaginat.

Cuiburile sunt confortabile

Acesta este cel mai benign motivul pentru care câinele dvs. ar putea face un cuib. Indiferent dacă vă uitați la o grămadă de oglindă în pături sau o lovitură fierbinte de zgârieturi de murdărie rece, cuiburile sunt normale pentru mulți câini. Unii câini sunt fabrici de cuiburi obișnuiți, aranjând pături și așternut la placul lor aproape în fiecare zi. Alți câini s-ar putea să se angajeze numai în comportamentul de cuiburi atunci când sunt deosebit de incomode.

Dacă câinele dvs. este bărbat, acesta este cel mai probabil motivul că construiește un cuib. Femei spionate care nu mai au ovarele lor sunt, de asemenea, mai puțin probabil să experimenteze o sarcină falsă. Pentru marea majoritate a câinilor, prin urmare, cuibărește nu este mare lucru. Este doar un semn al unui câine inteligent care se face confortabil!

Acestea fiind spuse, comportamentul de cuiburi care pare compulsiv, bazat pe stres sau bazat pe durere este o cauză de îngrijorare. Adu-l cu veterinarul tău.

Câinele dvs. este însărcinată

Dacă câinele dvs. este o femeie intactă, există o șansă ca comportamentul ei de cuibărit să fie legat Sarcina. Așteptarea mamei doresc în mod natural să facă o zonă sigură pentru puii lor nou-născuți. Chiar dacă nu ți-ai dat seama că câinele tău a intrat în căldură sau nu crezi că a fugit în orice bărbați intacte în timp ce era în căldură, există o șansă bună ca comportamentul de cuibărit al câinelui tău să se datoreze sarcinii.

Obțineți câinele într-un veterinar cât mai curând posibil pentru a verifica dacă este sau nu gravidă. Veterinarul dvs. poate ajuta, de asemenea, să se asigure că mama și noi puii ei primesc toată grija de care au nevoie. Chiar dacă câinele dvs. pare în formă bună, lucrează îndeaproape cu veterinarul dvs. este imperativ să-l păstrați pe mama și puii sănătoși!

Femeile intacte (și unele femele spionate) pot avea, de asemenea, o sarcină falsă. Vedeți mai jos pentru a afla mai multe despre acest fenomen.

Câinele tău crede că e însărcinată

Sarcina falsă, cunoscută de veterinari și oameni de știință ca pseudopregnactică, apare atunci când corpul câinelui de sex feminin crede că este însărcinată. Câinele dvs. ar putea arăta semne fizice și comportamentale de a fi însărcinată, inclusiv creșterea în greutate, fabricarea cuiburilor, glandele mamare mărite, pierderea apetitului, vărsăturile, colectarea obiectelor și chiar agresivitatea.

Un studiu recent privind Pseudopregnacina a constatat că majoritatea câinilor care se confruntă cu pseudopregnanța sunt intacte, dar este încă posibilă în câinii spayed. Sarcini false apar, în general, în termen de șase până la opt săptămâni de la ultima femeie ciclul de căldură, mai ales dacă a fugit în câinii de sex masculin în timpul ciclului de căldură, dar nu a rămas însărcinată. Modificările comportamentale, cum ar fi obiectele de cuibărit și de colectare, sunt mai frecvente decât schimbările fizice. Aproximativ jumătate dintre câinii din studiu au fost tratați cu medicamente pentru a ajuta la capăt pseudopregnanței.

Sarcina falsă nu este bine studiată sau bine înțeleasă, dar unele afecțiuni medicale subiacente pot face cicluri de căldură neregulate (și, prin urmare, sarcini false) mai frecvente. Ar putea fi o întindere pentru a spune că comportamentul de cuiburi este un simptom al acestor boli din cauza relațiilor tensionate, dar este încă bine să verificați lucrurile cu VET-ul dvs. Ambii Hipotiroidismul și disfuncția ficatului ar putea Fiți eventual legați de sarcini false (și, prin urmare, cuibul de cuibărit).

Semne de câini care fac cuiburi

Toată lumea are o definiție ușor diferită a comportamentului de cuiburi la câini. Pentru unii oameni, un câine care își trage pătura în soare face un cuib. Pentru alții, câinele are nevoie să se umezească, așternut de pat și se mirează-mă să fie cu adevărat cuiburi.

Comportamentele de cuibărit includ:

  • Tragând pături sau paturi într-un nou loc
  • Săpat sau să înflorească în spații mici
  • Zgârierea murdăriei, a solului sau chiar așternutului pentru a crea o depresie
  • Frământarea păturilor pentru a pune într-un loc dat

Câinii care sunt însărcinați sau care se confruntă cu o sarcină falsă ar putea, de asemenea, să colecteze jucării sau animale umplute, peste mirele sau pot începe să-și apere cuibul de la intruși.

Cum să vă rezolvați obiceiul de cuiburi ale câinelui

Dacă câinele dvs. este un producător obișnuit de cuiburi care îi place să fie confortabil, nu este nevoie să vă faceți griji. Achiziționați pături ieftine special pentru puii dvs. pe care nu vă veți face griji pentru a fi mărunțiți sau trași în jur. Dar dacă vedeți o schimbare bruscă a comportamentului cuibului de câine, este timpul să intrăm pentru a vedea veterinarul. Vizitele VET sunt importante dacă câinele dvs. se confruntă cu o sarcină adevărată sau falsă, deoarece ambele pot necesita intervenții medicale.

Acesta poate ajuta medicul veterinar să facă un diagnostic dacă filmeți noile comportamente ale câinelui. Luați notă de pozițiile corpului câinelui dvs., obiceiurile alimentare și alte informații medicale pertinente, astfel încât sunteți gata să răspundeți complet la întrebările lui Vet când intrați.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Lezama-García, Karina și colab. Comportamentul matern la câinii domesticiJurnalul Internațional de Științe și Medicină Veterinară, vol 7, nu. 1, 2019, pp. 20-30. Informa Britanie Limited, DOI: 10.1080/23144599.2019.1641899

  2. Rădăcină, amanda l. și colab. Canin pseudopregnactic: o evaluare a prevalenței și a protocoalelor actuale de tratament din Marea BritanieBMC Cercetare veterinară, vol 14, nu. 1, 2018. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s12917-018-1493-1

  3. Santos, N. R. și colab. O revizuire a comportamentului matern la câini și domenii potențiale pentru cercetări ulterioareJurnalul de Practică Animală mică, vol 61, nu. 2, 2019, pp. 85-92. Wiley, DOI: 10.1111 / JSAP.13085

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii fac cuiburi?