Ce să vă așteptați când pisica dvs. Este în căldură

O pisică de sex feminin

Ca majoritatea mamiferelor feminine, pisicile trec prin cicluri fizice care își pregătesc corpurile pentru fertilizare și naștere. La om, acest ciclu se numește "menstruație."În feline, se numește" estrus."Când sunt pisici de sex feminin Experimentarea ESTRUS Se spune că sunt "în căldură" și sunt receptivi hormonali la ambele relații sexuale și reproducerii. Pisicile pot intra în căldură în pisica târzie, făcându-l necesar pentru spay dacă o sarcină și responsabilitatea de a crește și de a găsi case bune pentru pisoi, este nedorită.

Cicluri de căldură la pisici

Pisicile sunt polimeste, ceea ce înseamnă că ciclurile de căldură se întâmplă periodic în timpul lor fertil.Aceste cicluri pot începe încă patru luni și vor continua până când o pisică este fie crescută, fie spartă. Ciclurile de căldură la pisici pot dura mai multe zile, până la două săptămâni și se repetă la fiecare două până la trei săptămâni. Este ușor de văzut, atunci cum o pisică de sex feminin aproape întotdeauna pare a fi în căldură. Mulți medicii veterinari SPAY SPAY și NEUTER din acest motiv.

Când pisica ta este în căldură, este un eveniment vizibil. Și în timp ce este greu să dovedești că ciclurile de căldură nu sunt dureroase, chemarea (sau urlă puternică) pe care o expune o face să pară inconfortabil. Cu toate acestea, o pisică de sex feminin are un scop - de a atrage atenția unui potențial suitor. Recunoscând acest fapt vă ușurează îngrijorarea cu privire la ceva greșit sau "off", cu animalul dvs. de companie.

Timpul este totul

Odată cu sosirea primăverii, o pisică de sex feminin în prima ei sexuală va începe un ciclu de căldură. Zilele mai lungi, umplute cu căldură și lumină solară, declanșează corpul reginei să vină în sezon. Acest ciclu de căldură durează de obicei între o săptămână și zece zile. Apoi, dacă nu se realizează o sarcină, ea se poate întoarce în căldură câteva săptămâni mai târziu și va continua acest model până când rămâne gravidă. Dacă se angajează în acest timp și rămâne gravidă, ea se va întoarce în căldură la aproximativ opt săptămâni după nașterea pisicilor, sau imediat după ce ei se învârteau. Dar dacă pisica ta colegii și nu rămâne însărcinată, o sarcină falsă poate rezulta unde expune semne de sarcină pe scurt, înainte de a vă întoarce în Estrus patru până la șase săptămâni mai târziu.

Ceea ce este "căldura" ca pentru pisici

În timp ce este logic să presupunem că o pisică în căldură va avea aceleași simptome fizice ca o femeie care are perioada ei, realitatea este foarte diferită. În primul rând, pisicile nu aruncă căptușeala uterului lor. Deci, contrar credinței populare, căldura nu trebuie să implice sângerarea vaginală. Dacă pisica dvs. de sex feminin sângerări, contactați medicul veterinar. Deoarece femelele umane au vărsat căptușeala uterului lor în fiecare lună, crampe, balonare și simptome asemănătoare pot fi prezente. Pisicile nu prezintă crampe sau alte simptome fizice, în ciuda urlării și a nevoii de atenție în acest timp. În schimb, o creștere a hormonilor vă va face ca pisica să fie extraordinar de dornici de a se împerechea. Ea se poate freca împotriva ta, ritm înainte și înapoi și să-și asume o poziție de împerechere dacă o pui sau o accident. S-ar putea să observați că pisica dvs. își pierde apetitul în această perioadă, de asemenea, sau poate să-și lingă genitalele adesea și să-și marcheze teritoriul prin pulverizare. Ea poate încerca, de asemenea, să scape de ușă, scăpând pentru a găsi un partener. Acesta este un comportament normal în timpul căldurii.

Cum de a gestiona o pisică în căldură

O pisică în căldură este incredibil de greu de trăit. Și pentru că comportamentul pisicii tale este absolut normal, nu încercați să căutați un "vindecare."Da, este posibil să se folosească injecții de progesteron sintetice prescrise pentru a evita căldura și pentru a salva atât pisica, cât și de la simptomele sale. Dar sincer, Spaying este o alegere mai bună și o opțiune mai permanentă.

Dacă intenționați să o reproduceți și trebuie doar să treceți prin aceste cicluri, să vă oferiți pisicii cu jucării sau perne pe care le poate mușca în timp ce este în căldură și se joacă cu ea adesea. Fă-i un cuib cu un tampon de încălzire cald pentru confidențialitate și oferă catnip să o calmeze. Dacă lucrurile par să se escaladeze și devine supărătoare, ierburi de ameliorare a stresului, făcute în special pentru animalele de companie și găsite la magazinul local de sănătate, ar putea funcționa ca o ultimă soluție.

Cum să spui dacă pisica ta este în căldură
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

  2. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să vă așteptați când pisica dvs. Este în căldură