De ce pisica mea pierde dintii?

De ce pisica mea pierde dinti?

Dinții sunt o caracteristică definitorie a oricărei pisici, mare sau mică și cheia pentru viața lor de zi cu zi. Folosit pentru auto-apărare, vânătoare, îngrijire sau pur și simplu mănâncă kible. Dar dacă nu sunt îngrijiți în mod corespunzător, pisica voastră pierzând dinții ar putea fi o posibilitate foarte reală.

Dinții de pisici care se încadrează este mai mică decât idealul și, cu o serie de motive pentru care se poate întâmpla, poate fi dificil să identificați exact ceea ce provoacă problema și astfel în acest articol vom explora posibilele explicații pentru motivul pentru care ar putea fi se întâmplă.

Pisicile își pierd dinții?

În primul rând, să clarificăm prima preocupare pe care probabil că o aveți cu privire la dinții noilor dvs. Kitten. Puteți găsi dintele ocazional care se află în jurul casei când pisoiul dvs. ajunge la aproximativ 4-7 luni, ceea ce pentru orice nou proprietar de pisică poate fi un pic despre. Veți fi încântați să știți că este mai mult decât probabil că își pierd doar dinții copilului, deoarece pisicile trec prin 2 seturi de dinți la fel cum fac oamenii. Și, ca rezultat, pisoii își pierd dinții copilului în jurul mărcii de 4-7 luni, deoarece 30 de dinți adulți noi își iau locul.

Veterinarul care examinează dinții unei pisici în timp ce face checkup la CLI

Pisicile adulte își pierd dinții?

Când vine vorba de o sănătate orală a pisicii adulților, ele nu ar trebui să-și piardă niciunul din dinți, deoarece al doilea set de dinți sunt menite să le păstreze vânătoarea, îngrijirea și înfundarea pentru restul vieții lor. Dacă găsiți că pisica dvs. pare să se lupte cu dinți pierduți sau complet pierduți, acum ar fi momentul să explorați cauzele posibile. Cu cât mai devreme puteți recunoaște problema, cu atât mai repede puteți să-l rectificați și, sperăm să evitați orice alte daune sau pierderi. Deci, să aruncăm o privire la ceea ce ar putea fi provocat de suferința dentară a pisicii tale.

Boala dentară

Boala dentară este cauza principală pentru o pisică care își pierde dinții. De fapt, boala dentară este o problemă extraordinară obișnuită, atât de mult încât afectează două treimi din pisici cu vârsta peste 3 ani. Cea mai frecventă cauză a bolii dentare este ceva care are loc cu noi toți, pisici, câini și oameni, placă.

Acumularea de placă este inevitabilă, deoarece este dezvoltată de bacterii care se colectează pe suprafața dinților lor, pe măsură ce mănâncă și mestecă. Principalul lucru pe care trebuie să-l amintiți este să vă curățați în mod regulat dinții pisicilor pentru a evita această mineralizare plăcută în tartru și calcul, așa cum se poate deteriora și se va dezvolta în gingivită.

Recunoașterea gingivitei la pisici

Gingivita este o foarte comună, dar ușor de evitat afectarea în multe animale de companie și este clasificată ca cea mai veche etapă a bolii parodontale. Buzunarul de gingu, altfel cunoscut sub numele de sulcus gingival, este spațiul extrem de îngust între peretele gingiilor și dintele în sine, iar prezența gingivitei în aceste buzunare determină acumularea de bacterii negative și toxine care vor începe să se rupă în josul țesutului gingiei.

Poate fi tratată cu ușurință printr-o curățare temeinică a dinților și gingiilor și este recunoscută în primele etape prin înroșirea ușoară a gingiilor și prezența vizibilă a plăcii.

Postări asemănatoare: Pastă de dinți de pisică și Peruta de dinți de pisică

Deoarece progresează gingivita, simptomele devin mai severe și mai dificil de tratat. Pe lângă prezentarea plăcii, va exista, de asemenea, o acumulare a calculului dentar, care este rezultatul carbonatului de calciu și fosfatul de calciu amestecat cu materialul organic și întărirea dinților și a gingiilor. Când se întâmplă acest lucru, simptomele se vor agrava pe suprafața gingiilor devenind neregulate și roșeață moderată până la severă a gingiilor și halitoza, cunoscută și pur și simplu respiratie urat mirositoare, care pentru multe pisici va începe să devină destul de incomod.

Cauzele potențiale ale gingivitei

Dacă este lăsată netratată pentru o perioadă îndelungată de timp, gingivita poate începe să mănânce la os și ligamente și să provoace daune dincolo de reparații care pot duce la dinți extrem de slăbiți sau la pierderea dinților cu totul.

Există multe cauze posibile pentru gingivită la pisici, unele mult mai severe decât altele, care ar trebui remarcat, astfel încât să știți ce să vă uitați când vine vorba de propriul prieten de blană:

  • Lipsa îngrijirii dentare
  • Alimente moi
  • In varsta
  • Dinți aglomerați
  • Respirație deschisă
  • Uremia și diabetul zaharat
  • Leucemia felină
  • Virusul de imunodeficiență felină
  • Boala autoimuna
  • Bad obiceiuri de mestecat

Funny Crazy Cat

Tratament

Cel mai bun lucru de făcut Dacă sunteți îngrijorat de tot ceea ce pisicile dvs. poate fi arătat semne de gingivită de debut este de a le lua la medicul veterinar. Odată ajuns acolo, veterinarul dvs. va putea să efectueze un examen complet pentru a ajuta la determinarea cauzei. Păstrarea unei note mentale (sau fizice) a oricăror simptome pe care le-ați observat chiar de la început, vă va ajuta și VET pentru a elimina posibilele cauze. De asemenea, trebuie să includeți orice rutină dentară pe care o puteți avea cu pisica dvs., inclusiv cu produsele utilizate deoarece acestea ar putea avea, de asemenea, un efect asupra verdictului final.

Principala formă de tratament utilizat pentru gingivită este o curățare dentară aprofundată. Acest lucru se va face prin plasarea pisicii dvs. sub anestezie, pentru a nu le provoca nici o durere sau suferință și realizarea unui examen dentar complet în care veterinarul dvs. va verifica buzunarele de gume, sănătatea dinților și starea gingiilor în sine. Acestea vor elimina apoi dinții care sunt dincolo de reparații sunt una care poate provoca supraaglomerarea în gură. Acest lucru va fi urmat de un proces de scalare, care elimină orice placă sau calcul de la dinții rămași, dinții vor fi apoi lustruiți pentru a termina.

Cum să evitați pierderea dinților în pisici

Deci, atunci când vine vorba de a avea grijă de igiena dentară a pisicilor, este mai bine să păstrați partea de sus a acestuia chiar de la oficiu. Cu controale dentare regulate cu veterinarul dvs. și prin a fi vigilent să observe nimic care ar putea fi un semn al suferinței dentare, ați putea să vă salvați pisica o mulțime de disconfort sau dureri inutile și să vă salvați o mulțime de stres.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisica mea pierde dintii?