Câți ani este câinele meu? 5 moduri de a spune

Cunoașterea unei estimări a vârstei câinelui dvs. este importantă din mai multe motive. Știind cât de vechi este un câine vă va ajuta să oferiți cea mai bună îngrijire posibilă, de la alegerile alimentare pentru a exercita opțiunile. Nu este neobișnuit să întrebați, Câți ani este câinele meu? Dar este practic imposibil să obțineți un răspuns foarte precis la această întrebare.

Șansele sunt, dacă ați adoptat câinele dvs. de la o salvare sau adăpost, știți vârsta lui aproximativă. Veterinarii vor examina câinele înainte de adopție și vor face o estimare estimată cu privire la cât de vechi este câinele. Totuși, nu este o știință exactă.

Animalele de companie salvate nu vin, de obicei, cu o mulțime de informații despre istoria lor. Cunoașterea vârstei lor vă poate ajuta să decideți ce dietă este cea mai bună pentru ei, cât de mult vor avea nevoie de exerciții, ce tip de suplimente au nevoie și cum să ofere o îngrijire veterinară adecvată.

Câți ani este câinele meu?

Cât de vechi este câinele meu?

1. Etapele de tensiune

Dinții sunt primul lucru pe care ar trebui să-l verificați când încercați să vă dați seama de vârsta câinelui, deoarece dinții câinelui sunt a mare indicator de vârsta lor.

Puii sunt, de obicei, destul de ușor de observat, dar dinții lor vă pot spune ce etapă a puppyhood-ului este animalul. Dacă câinele dvs. este un adult, dinții lui vă pot ajuta să restrângeți o vârstă aproximativă.

Dinții permanenți ai câinelui vor veni în jur 5 luni de vârstă. Molarii din spate sunt ultima care a venit la în jur de 5-7 luni. Dacă câinele dvs. are toți dinții săi permanenți, veți ști că nu este un cățel tânăr.

Cam pe la 1 an de vârstă, Veți începe să observați lovituri și crestături care se dezvoltă în partea de sus a dinților din față. Între 3-4 ani aceste lovituri și crestături vor fi de aproximativ 1/2 uzate. În această etapă a vieții veți observa, de asemenea, tartrul începe să se acumuleze.

NOTĂ: Rețineți că câinii care mestecă agresiv au fost abuzați sau au probleme de sănătate dentară pot purta aceste lovituri și crestele mai devreme decât câinele mediu.

2. Sănătatea dinților

Acumularea tartrului pe dinții câinelui va deveni mai groasă și mai întunecată ca vârstele câinelui. Veți observa tartrul maroniu construi pe dinții canini din fotografia de mai sus.

Până când este câinele dvs în vârstă de 7 ani, Bumpurile și crestăturile din partea de sus a dinților din față vor fi complet uzate. Dacă partea de sus a dinților din față a câinelui este plat, el este probabil bine în anii adulți.

Cracked sau dinți liberi este un alt semn al îmbătrânirii la câini. Amintiți-vă că aceste probleme de sănătate dentară ar putea fi, de asemenea, cauzate de o nutriție slabă, abuz sau de boală dentară demonstrată timpurie, așa că ar trebui să conduci mai întâi.

3. Semne de artrită

Un alt semn că câinele dvs. este îmbătrânit ar putea fi dureri articulare și Probleme de mobilitate. Aceste probleme ar putea fi, de asemenea, datorate unei vătămări sau stări de sănătate, deci asigurați-vă că ați evaluat câinele dvs. de un medic veterinar dacă observați orice disconfort.

Cu toate acestea, în multe cazuri, Semne de durere articulară și artrita poate fi ușor distinsă într-un câine. Având în vedere modul în care câinii în primul rând vor suferi numai de această boală degenerativă, este probabil ca un câine artritic să fie de 6 ani sau mai vechi.

Ochi tulbure pe un câine

4. Verificați ochii

O anumită condiție a ochilor pe un câine poate fi o modalitate oarecum fiabilă de a spune vârsta unui câine. De exemplu, Ochii norosi este, în general, un semn de îmbătrânire la câini. Dacă ochii câinelui tău arată tulbure ca în imaginea de mai sus, el este probabil un câine senior. Ca și în cazul altor semne, acest lucru ar putea însemna, de asemenea, că câinele are cataractă sau altul probleme oculare, Deci, asigurați-vă că menționați această problemă la veterinarul dvs.

5. Condiție de blană

De asemenea, este posibil să răspundeți la întrebarea cât de vechi este câinele meu, privindu-se la pielea și haina animalului. Lumina de blană va avea loc ca un câine vârste. Dacă observați blănuri albe sau ușoare în jurul ochilor câinelui, a bastoanelor sau a zonei pieptului, ar putea fi un semn că ajunge la stadiul superior al vieții. Lifierea blănurii poate fi, de asemenea, rezultatul stresului și anxietății la câini.

În concluzie, dacă nu ați observat deja, niciuna dintre aceste sugestii nu este 100% exactă și nu este ușor să spuneți cât de vechi este un câine singur. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să observați comportamentul câinelui dvs., să evaluați aspectul său și să încercați să puneți toate informațiile împreună pentru a forma o presupunere educată a vârstei câinelui sau pentru a vă consulta cu un veterinar.

Citiți următorul: Ce sunt câini ani? (Și cum să știți cât de vechi este puiul dvs.)

Doriți să împărtășiți acest lucru?

5 moduri de a spune cât de vechi este câinele meu

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câți ani este câinele meu? 5 moduri de a spune